Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Benzin sorunsalı

REKLAM ALANI
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    merhaba arkadaşlar tuhaf bir durumla karşı karşıyayım. Benzini genelde shellden alırım ama bulunduğum bölgede shell bana oldukça uzak mesafede olduğu için petrol ofisinden alıyorum benzini. Normalde po dan aldığım benzin ile ortalama yakıt tüketimim 3 lt iken dün shellden aldığım nitro ile 4 lt ye kadar çıktı anlam veremedim. İşin ilginç yanı anlık tüketimi kontrol ettiğimde 80-90 kmh ile giderken 3.8 lt gibi değer yakalarken saçma bir şekilde hızımı 120 kmh nin üstüne çıkardığımda 3lt ve altına düşüyor Bildiğim kadarıyla benzin içindeki kimyasallar sıkıştırma oranına göre yakma sırasında farklılık gösteriyor. Bu arada merak edenler için performans konusunda hiç bir değişiklik yok. Bakalım depoyu boşalttıktan sonra shell in normal benzinini deneyeceğim. Başına bçyle bir şey gelen var mı acep ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Boşuna demiyorlarmış benzini shell'den yaprağı kelden diye..

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    shell'den aldım 3 kere, shell performans mıdır nedir o zıkkım, motor giderken stop ediyodu. opetten aldım geçti, dün denemek için po'dan aldım bakalım, biraz onu deneyimleyeyim. sonra da bp falan denicem.

agrsifedvard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sorunsal nedir. Allahesen.
    Mengu16 ve TOTEMONS bunu beğendiler.

oznkrçm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RAMZEY 100-YBR 250-CBR 250-CBF 600-VFR 800
    Allasen olsa gerek sanki.

Motosikleti
    Alıntı agrsifedvard adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorunsal nedir. Allahesen.
    http://tdk.gov.tr/index.php?option=c...e1=problematik
    zaferce bunu beğendi.

Motosikleti
    vpower bitti arkadaşlar opete gittim durum bu. Üstteki shell in vpower ı alttaki opetin 95 oktanı. Az da değil arkadaş 1 depo da neredeyse 80 km fark ediyor yahu.

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vpower bitti arkadaşlar opete gittim durum bu. Üstteki shell in vpower ı alttaki opetin 95 oktanı. Az da değil arkadaş 1 depo da neredeyse 80 km fark ediyor yahu.

http://i.hizliresim.com/o7akPR.png
    peki sürekli tek düzeyde, aynı tip yolda mı kullanıyosun ? artçı biniyor mu ?

Motosikleti
    Alıntı matrax33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki sürekli tek düzeyde, aynı tip yolda mı kullanıyosun ? artçı biniyor mu ?
    yok hocam artçılı yolculuk sevmiyorum hep standart. Güzergahım boyunca kara yolunu kullanıyorum zaten. Aydın bölgesinin o yönü çok güzel şehir içinde bekleme derdiniz olmuyor

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster

http://i.hizliresim.com/o7akPR.png
    Çok güzel bir tespit.

Aldığın yakıtı litre bazında paylaşabilirsen daha doğru bir sonuca ulaşabiliriz.

Pompacıların bir oyunu olabilir. 80 km tahminen 3 litre gibi bir fark ediyor.

Senden önce 10 TL lik benzin alan biri olduğunu farz et. Pompacı sıfırlamadan senin aracının deposunu doldurmaya başlıyor ve sen dikkat etmediysen 10 TL fazladan ödemiş oluyorsun. Durumu farkedersen Pompacının illaki bir hazır yalanı vardır.

Benzin alırken pompayı kontrol eder depo kapağını kapatır gerekiyorsa motoru uygun bir yere çeker sonra ödemeye giderim. Otomobilim de olsa depo kapağı kapanmadan başından ayrılmam.

Çok art niyetli olduğumu düşünenler olacaktır. Bu şekilde tedbirli davranmamın sebebi Malesefki bazı insanların kolay para kazanma uğruna herşeyi yapmak istemeleri.
    A.ŞIK bunu beğendi.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Motosikleti
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir tespit.

Aldığın yakıtı litre bazında paylaşabilirsen daha doğru bir sonuca ulaşabiliriz.

Pompacıların bir oyunu olabilir. 80 km tahminen 3 litre gibi bir fark ediyor.

Senden önce 10 TL lik benzin alan biri olduğunu farz et. Pompacı sıfırlamadan senin aracının deposunu doldurmaya başlıyor ve sen dikkat etmediysen 10 TL fazladan ödemiş oluyorsun. Durumu farkedersen Pompacının illaki bir hazır yalanı vardır.

Benzin alırken pompayı kontrol eder depo kapağını kapatır gerekiyorsa motoru uygun bir yere çeker sonra ödemeye giderim. Otomobilim de olsa depo kapağı kapanmadan başından ayrılmam.

Çok art niyetli olduğumu düşünenler olacaktır. Bu şekilde tedbirli davranmamın sebebi Malesefki bazı insanların kolay para kazanma uğruna herşeyi yapmak istemeleri.
    Merhaba gösterge zaten 1 lt benzin ile kaç km gidileceğini hesaplıyor. 10 20 tl gibi parça yakıt almıyorum bu yüzden hep tam dolum yapıyorum zaten 10.5 lt deposu var alt tarafı

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)