Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Basima aldigim mondial belasi

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaslar yaklasik 2 hafta mondial 100mg superboy motosiklet aldim.Bu motor 400 km sonra piston yag pompasi bitmis dendi neden dedim devirli kullanilmis cevabini aldim.Tamam dedim hem motora 125lik piston alarak 125lik yapma firsati oldu 200 lira civari bir masraf oldu kabul ettim.Dun ise resmen giderken sondu motor bidaha calismadi eve iktirerek getirdim suan kapinin onunde yatiyor.Ne hevesim kaldi ne biseyim bu motor daha sifir 3 gun motorcuda yatti degisim icin suan evin onunde yatiyor.bu arada devirli kullanmayi acikliyayim 400 km nin 250 km sini uzun yolda yaptim hizim 80 90 civariydi pistonun bu sekilde bitmesi beni sasirtti dogrusu.
    Not:mobilim hatalar icin affola

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Yanlışmı anladım motor sıfır ve 400 km nin 250 sini 80 90 da gittin zaten o motorun max hızı 90 100 egime göre 110 bir başka deyişle tapa gaz gittin rodaj modaj hak getire yani bence sorun motorda degil sende geçmiş olsun

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Boşuna demiyorlar " az daha ekle japon al " diye.
    redlion999 bunu beğendi.

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    100 lük motor+rodajda+uzun yol+tapa gaz.Valla böyle olmasaymış şaşardım.
    Mengu16 bunu beğendi.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Mondi - AL ma

Honda - AL
    Yamaha - AL
    mavisipa bunu beğendi.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Sıfır km 100'lük motorla 80-90 km/s hızla 250 km git, üstüne 125'liğe çevir, sonra "motordan soğudum".
    Soğursun tabi arkadaşım. Rodaj nasıl yapılır, motora hangi km'de hangi bakımları yapmak gerekir vs. diye birazcık okusanız böyle olmaz.
    "Alıyım, depoyu doldurup yardır allah yardır gideyim"in sonuçları ne yazık ki böyle oluyor.
    Mengu16 bunu beğendi.

BalkanRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    Hic arastırmadan Kullanmısınız Biz Japon motorlarda Rodaja onem verırken sız rodajda tapagaz uzun yol yapmışsınız Baslık Mondialın basına aldıgı bela olarak degistirilmeli
    essegesse, serdar1547, ayna639 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    2013 model var bizde daha motora vida deymedi arıza olarak adayların düşüp kırması ve debriyajı bitirmesi dışında balata yag değişimi dışında birşey yapılmadı istanbul tekırdag cok yaptım 80 90 gercekten motorun son demlerine yakın ve o sekılde motoru dinlendirmeden sürersen hal böyle olur

mondialin o motoru çok kalitesiz gözüküyor, kötülememem elde değil tabiki şansına

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Kullanıcı hatası bence. Rodajda yüksek devir kullanırsan böyle olur. Hata senin.

Motosikleti
    ffffff
    mondial driftler nasıl herkez mondial drift al diyorr?

agrsifedvard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    100 cc lik fıtı fıtı motorla 250 km dipgaz git ondan sonra mondial şöyle boyle de..
    yukarıda ki arkadaşın dediği gibi rodaj nedir. Ve rodaj süresince kaç devir kullanacağını ve en faZla kaç km sürate çıkabildiğini kullanma kılavuzunda okusaydın bu kadar sorun yaşayıp bu başlığı açmazdın.

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Alıntı bllhlskr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar yaklasik 2 hafta mondial 100mg superboy motosiklet aldim.Bu motor 400 km sonra piston yag pompasi bitmis dendi neden dedim devirli kullanilmis cevabini aldim.Tamam dedim hem motora 125lik piston alarak 125lik yapma firsati oldu 200 lira civari bir masraf oldu kabul ettim.Dun ise resmen giderken sondu motor bidaha calismadi eve iktirerek getirdim suan kapinin onunde yatiyor.Ne hevesim kaldi ne biseyim bu motor daha sifir 3 gun motorcuda yatti degisim icin suan evin onunde yatiyor.bu arada devirli kullanmayi acikliyayim 400 km nin 250 km sini uzun yolda yaptim hizim 80 90 civariydi pistonun bu sekilde bitmesi beni sasirtti dogrusu.
    Not:mobilim hatalar icin affola
    Rodaj diye birşey duymadiniz herhalde!!
    Rodaj son gaz 250-400km yol git gel biter diye birşey yok.
    Tam aksine yeni motoru özellikle vitesli ise her viteste değişen hızda kullanmak demektir..
    Siz resmen motorun anasını aglatmissiniz tamam 80-90km te çıkın ama sırayla 20-40-60-80km gibi
    Size YBR verseler onuda sıfır alsaniz 5.vites son hız kaç diye dener rodaj bitmeden mutlaka sorun çıkardı..
    Geçmiş olsun.. Bu sefer Daha dikkatli Hintli Alın.. Hero-Tvs-Bajaj (pulsar)
    MotorKafa bunu beğendi.
    Neyi Secersen Sec Aklın Hep Secemediginde Kalır !!!.Her Seçiş Bir şeyden Vazgeçiştir.

agrsifedvard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı anıil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mondial driftler nasıl herkes mondial drift al diyorr?
    Herkes mi..?

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba ,

rodaji bitmis , 100 cc honda motorla 250 km cayir cayir gittim 6 saatte bana misin demedi. Ancak siz motoru sürekli yuksek devirde sınırlarını zorlayarak surerseniz motor yaglanma yapamayabilir o devirlerde, hem motoru da dinlendirmeden... yanlış..

Motosikleti
    ffffff
    Alıntı agrsifedvard adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes mi..?
    aynen kime sorduysam yeni motor alıcam ne tavsiye edersiniz dedim 2 kişi dışında herkez dirif dedi

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2013 model var bizde daha motora vida deymedi arıza olarak adayların düşüp kırması ve debriyajı bitirmesi dışında balata yag değişimi dışında birşey yapılmadı istanbul tekırdag cok yaptım 80 90 gercekten motorun son demlerine yakın ve o sekılde motoru dinlendirmeden sürersen hal böyle olur
    Demek vida deymedi
    daia, essegesse, polemos ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    20

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    süperboy kullanan çok tanıdığım var hepsi 30 40 binlerde bakımsızlıktan ağlıyor ama yine gidiyorlar her zaman aklımdan geçer japon alan bilinçli kullanıcı herşeyi kitabına uygun yapar ama çinli alan kullanıcı bir kısmı düzgün kullanır bakımını rodajını yapar uzun kmler (60.000) km kullanır hala memnundur

bana 0 km japon verin 0 km iken motor istesin istedikten sonra oluyor
    ibo8316 bunu beğendi.

Zaten motoru almadaki amacim ucuz olsun essek gibi kullanayimdi. Motor piston degisimine de suclu oldugumu bildigim icin gram ses cikarmadan parasini verip yaptirdim. Ancak sifir motor pistonu degisince bakimida yapildi yagi suyuda degisti dun eve iktirerek geldim suan da hic alip gidip servise birakmak istemiyorum.Sanirim birdaha yolda kalirsam en mantikli yol satip japon almak.

sahil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki er5, yamaha xcity 250
    selamlar öncelikle motordan soğuman çok doğru bir karar kesinlikle kararından vaz geçme hem parana hem sana yazık
    Osm@n ve bulut59 bunu beğendiler.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)