Merhabalar arkadaşlar,
İki sorum var.
İlk sorum; vites arttırırken gazı kapıyoruz. Debriyajı sıkıyoruz ve sol ayakla vitesi değiştiriyoruz. Burada sıkıntı yok. Sormak istediğim "debriyajı bırakırken yavaş mı bırakmalıyız (aynı motoru ilk hareket ettirdiğimiz zamanki kavrama noktasındaki gibi? Yoksa hemen hızlı bi şekilde bırakmamızın sakıncası var mı?)
İkinci sorum vites küçültmeyle ilgili. 3. viteste 50km hızla gidiyoruz. İlerde kırmızı ışığı gördük. Gazı kapattık, hızımız git gide düşüyor. Debriyajı sıkıp ayağımızla vitesi küçültürken hafif de gaz vermemiz gerekiyor. Sorum şu; gaz verdikten sonra geri kapıyoruz hemen? Yani debriyajı bırakırken gazı da kapıyor muyuz?
2.vitese düştük hızımız da 20 oldu. 10 oldu ve vitesi düşürmeden debyajı sıkıp frenle duruyoruz. 2.viteste kalksak sorun olur mu ? Durunca hemen 1.vitese mi almalıyız?
Vites düşürmedeki sorumun amacı ; motor rodajdayken 7.deviri geçmeyin yazıyor. Vites küçültürken gaz verdiğim zaman üst devirlere gelirse diye korkuyorum. Yani vites küçültürken 7. devirin altında tutmak basit bir şey mi? Tutabileceğimi hiç sanmıyorum..
Not:Mobildeyim o yüzden uzun yazdım, kusura bakmayın.