bozuk para benzin deposunun içine düştü
Reklamlar
-
27 Haziran 2016, 09:18
şuan denedim mıknatıs parayı çekmiyor :D :D
Reklamlar
-
27 Haziran 2016, 09:30
Bırak orda kalsın satarken söyler adamdan 25kr. 50kr. neyse alırsın
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
27 Haziran 2016, 09:47
Crixa adlı üyeden alıntı
şuan denedim mıknatıs parayı çekmiyor :D :D
Mıknatıstan bahseden adam şaka ya ciddiye almayan yazmış zaten.
Yalnız çaresizlik çok kötü insan bir umut her şeyi deniyor
Boşuna kendini hırpalama git bi ustaya depoyu söksün ters çevirin bitsin
-
27 Haziran 2016, 11:39
arkadaşlar olcay avşar arkadaşımız düzgünce cevap vermiş teşekkürler... insanlarla dalga geçmeyelim burada arkadaşımız ciddi bi soru sormuş... maalesef kendini bilmezler akılları sıra dalga geçiyorlar, bu şahıslara aynanın karşısına geçip kendilerine bi bakmalarını kim olduklarını sorgulamalarını tavsiye ediyorum ki ağızlarının kokusu monitörden geliyor...
-
27 Haziran 2016, 12:19
Satarken 1tl fazla satarsın sıkıntı yok
-
27 Haziran 2016, 12:36
Mucit23 adlı üyeden alıntı
Hadi Mıknatısı geçtim. Metal para depo içerisinde nasıl elektrik üretecek ciddi merak ettim. Mesleğim olmasa sormam valla. 2 senedir Elektrik Elektronik Mühendisliğinde okuyorum. Henüz iki senem daha var. Yanlış anlamayın. Okulun bitmesine daha iki yıl var. Yani Benzin içerisinde duran metal paraların Elektrik üretme özelliğinden henüz bahsetmediler. Belki üst sınıflarda bahsederler. Bende senden öğrenmiş olurum
Google'a "galvanik korozyon" yaz.
-
27 Haziran 2016, 13:20
Galvanik krozyonu iyi biliyorum. Elektrolizde felan baş belası birşeydir. Fakat Galvanik korozyon elektriksel potansiyel ile tetiklenen birşeydir. Iki metal arasında bir elektriksel potansiyel olmalı. Metal paranın içeride elektriklenmesi(veya bir elektriksel potansiyel kazanması) nasil olacak? Metal para depo içerisinde sabit duruyor. Depo içininde metal olduğunu varsayarsak metal para depo iç yuzeyi ile temas halinde. Arada bir yalitkan yok. İkinci olarak galvanik korozyonun olusabilmesi için. Iki metalin iletken bir sıvı içerisinde olması gerekir. Ve iletken bir sıvı içerisinde duran iki metalden bir elektrik akımı geçmesi gerekir. Benzin iletken değil zaten.
Bana göre olusabilecek tek korozyon depo içerisinde duran paranın yolun titresimleri ile birlikte titreserek depo yüzeyini zedelemesidir. Bunun dışında bir zararı olmaz.
Konu dağıldı ama önemli değil fikir alışverişi yapıyoruz. Hep motor konuşacak halimiz yok
Konu sahibi depoyu söküp parasini alabilir. ;)
-
27 Haziran 2016, 13:23
Bence sende ne olduğunu yeni öğrendin basit bir internet araştırmasından sonra yazılmış gibi.
-
27 Haziran 2016, 14:08
Yiðit_ adlı üyeden alıntı
Bence sende ne olduðunu yeni öðrendin basit bir internet araþtýrmasýndan sonra yazýlmýþ gibi.
Korozyon olayimı? Yoksa metalin içeride elekriklenmesi mi? Korozyonu herkes bilir. Suya düşen telefonun anakartinin oksitlenmesi buna bir örnektir. İşin kimyasini soruyorsan okadarı banada lazım olmuyor.
-
27 Haziran 2016, 14:14
Benzin deposunun içinde düşen paradan girdik galvanik korozyon dan çıktık bakalım konudan daha neler çıkacak.
-
27 Haziran 2016, 14:37
Fok balıkları çok yalnız.
-
27 Haziran 2016, 14:37
Bir arkadaşımın yüzüğü düşmüştü benzin deposunun içine. 3.000 km falan o şekilde kullandı, bir şey olmamıştı.
Sonra kaza yaptı motor pert oldu
-
27 Haziran 2016, 15:17
Geriden hızlanarak bu pozisyona gelin ve depo kapağını açın. Para Şıngırt! diye düşecektir.
-
27 Haziran 2016, 15:29
Çorum İl Temsilcisi
Depo sökülmüyor mu? boşalt benzini hortumdan çevir depoyu
-
27 Haziran 2016, 16:09
Mucit23 adlı üyeden alıntı
Korozyon olayimı? Yoksa metalin içeride elekriklenmesi mi? Korozyonu herkes bilir. Suya düşen telefonun anakartinin oksitlenmesi buna bir örnektir. İşin kimyasini soruyorsan okadarı banada lazım olmuyor.
Yok galvanik korozyon
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:04 ----------
ramcixx adlı üyeden alıntı
Para ağzına girer bu pozisyonda yutarsa ordan çıkartması daha zor
-
27 Haziran 2016, 16:33
ramcixx adlı üyeden alıntı
Hem adamın parası kaybolur böyle.
-
27 Haziran 2016, 17:12
Galvanik korozyon olması için elektirik akımının olmasına gerek yoktur. iki farklı metal çifti bir araya geldiğinde elektrokimyasal gerilim serisine bakıldığında eğer aralarında potansiyel farkı var ise yani biri diğerine göre daha soy bir metal ise bu durumda korozyon hücresi oluşacak ve daha az dirençli olan malzemede yenim (korozyon) daha fazla oluşacaktır. örneğin çeliğe civatalı bir birleştirme yaptınız ve kullandığınız civata da diyelim ki bakır. bu durumda bakır malzeme daha dirençli olduğundan çelik malzemede korozyon daha fazla oluşacaktır.
Alıntıdır.
-
27 Haziran 2016, 17:28
ayzek adlı üyeden alıntı
Sakin motoru ters cevirmeye kalkma olurmu oyle sey git bi ustaya bos bidon olsun yaninda benzini ona bosaltsin depoyu soksun ters cevir salla duser motor tersmi donermis ya bisikletmi bu sonra karburator hava filtresi yaglansin daha beter masraf cikartmayin adama
ters çevirince ne olucak?
-
29 Haziran 2016, 12:52
serkany adlı üyeden alıntı
Şeker atsak daha etkili olmaz mı😭😭😭
Bir arkadaş, arkadasin motorun egzosa şeker attti. Bişey olmamıştı ama ) bilemiyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)