Yamaha R25 boştayken ses değişik geliyor.
Reklamlar
-
24 Haziran 2016, 23:14
Merhaba arkadaşlar.
Yeni kullanıcı olduğum için kafama takıldı.
Debriyaja bastığımda gelen ses ile boşa aldığımda gelen ses çok farklı.
Boşa aldığımda daha gürültülü, ritmi bi değişik geliyor..
Benim bildiğim boşa almak ile debriyaja basmak arasında bir ses farkının olmaması lazım?
Reklamlar
-
24 Haziran 2016, 23:22
Kafana takma tüm motorlarda geçerlidir o ses
-
24 Haziran 2016, 23:23
nasıl yani video çeksende bi kıyaslama yapsak
-
24 Haziran 2016, 23:26
IRau adlı üyeden alıntı
nasıl yani video çeksende bi kıyaslama yapsak
Yarın atarım hocam.
Şöyle anlatayım, boşa aldığımda ses miktarı debriyaja bastığım zamankinden daha gürültülü ve sanki ateşleme süresi değişiyor.
Boşa alsakta, debriyaja bassakta aynı sesin gelmesi gerekmez mi?
-
24 Haziran 2016, 23:34
-
24 Haziran 2016, 23:37
Normaldir motor boştayken hicbir seye surtunmuyordur fakat debriyaj basılı tutunca azıcık surter o yuzden ses degısık bı debrıyaja basıp ıtın motoru bıde bosta ıtın farkı anlarsınız
-
24 Haziran 2016, 23:47
Morphin adlı üyeden alıntı
Yarın atarım hocam.
Şöyle anlatayım, boşa aldığımda ses miktarı debriyaja bastığım zamankinden daha gürültülü ve sanki ateşleme süresi değişiyor.
Boşa alsakta, debriyaja bassakta aynı sesin gelmesi gerekmez mi?
hiç dikkat etmedim ki sesine muhtemelen bişey yoktur sorun değildir herhalde
-
24 Haziran 2016, 23:52
yeni araç aldığında herşeyi kafana takılır ama genelde hepsi normaldir takma
-
25 Haziran 2016, 00:04
debriyaj setinde değişmesi gereken parça olabilir. tak tak diye vuruyor mu? boşta. sert vites geçişi yapıyor musun?
-
25 Haziran 2016, 00:23
r48 adlı üyeden alıntı
debriyaj setinde değişmesi gereken parça olabilir. tak tak diye vuruyor mu? boşta. sert vites geçişi yapıyor musun?
Vites geçişlerinde bi sıkıntı yok hocam. Tak tak diye vurma falanda yok.
Sadece söylediğim gibi debriyaja bastığımda çıkan sesten biraz daha gürültülü bir ses çıkıyor boştayken.
-
25 Haziran 2016, 01:38
Morphin bizim gruptan yaz maltepe civarında olan birileri gelsin yanına bak bakalım onların motorları da aynı sesi çıkarıyor mu, ben ilk aldığımda kafama takılan ne varsa diğer arkadaşların motoruyla kıyaslayarak giderdim.
-
25 Haziran 2016, 03:27
o tarz ses bizim araba da mevcut debriyaja basınca ses değişik geliyor içeri de rulman varmış ondan kaynaklı demişlerdi
-
25 Haziran 2016, 06:17
Dostum debriyaja bastığında azda olsa debriyajla etkileşimi devam ediyor motorun. Örneğin boşa at motorunu motoru kapat ve it motorunu rahat rahat gider. 1e atip debriyaja bas oyle it, daha zor gider. Sesin kaynagini tam bilmiyorum ama her motorda var.
-
02 Temmuz 2016, 03:53
Arkadaşlar video çektim. Rica etsem sesi dinler misiniz?
Debriyajı bıraktığımda bir ses daha ekleniyor. Sonradan eklenen bu ses sanki kampana'nın boşta dönerken sürtmesi gibi geldi bana.
-
02 Temmuz 2016, 03:57
motor debriyaja basılı iken hiçbişey döndürmediği için boşta iken de prizdirekt milini çevirdiği için; boştaki ses daha gürültülüdür.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
02 Temmuz 2016, 04:02
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
motor debriyaja basılı iken hiçbişey döndürmediği için boşta iken de prizdirekt milini çevirdiği için; boştaki ses daha gürültülüdür.
Debriyaja bastığımızda arabadaki gibi kampana ayrılmıyor mu?
Benim bildiğim boşta olsa döner, debriyaja bastığımızda da döner. Boş ile debriyaj arasında fark olmaması gerekiyor. (Arabadan yola çıkarak söylüyorum)
Yeni olduğum için aklıma takıldı, sanki bir şey sürtüyormuş gibi huzursuz oldum biraz.
-
02 Temmuz 2016, 04:06
Benim bildiğim boşta olsa döner, debriyaja bastığımızda da döner. Boş ile debriyaj arasında fark olmaması gerekiyor. (Arabadan yola çıkarak söylüyorum)
Yeni olduğum için aklıma takıldı, sanki bir şey sürtüyormuş gibi huzursuz oldum biraz.
Normal, debriyaja basarken sürtünme az da olsa devam ediyor.
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
-
02 Temmuz 2016, 04:09
debriyaja bastığımızda çok az bir miktar çeviriyor. debriyajı ayırdığımızda şanzımana giden hiçbir mil dönmez. debriyaj bağlandığında ise şanzımana giren mil döner, debriyajın çevirmesi sebebiyle... fakat çıkış mili dönmez.
-
02 Temmuz 2016, 12:42
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
debriyaja bastığımızda çok az bir miktar çeviriyor. debriyajı ayırdığımızda şanzımana giden hiçbir mil dönmez. debriyaj bağlandığında ise şanzımana giren mil döner, debriyajın çevirmesi sebebiyle... fakat çıkış mili dönmez.
Çok açıklayıcı oldu hocam çok teşekkür ederim.
Bu seste bir sorun yok diyor yani herkes?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)