merhabalar,
geçen hafta istanbul marmara forumun önündeki E-5 bağlantı yolundaki köprüden sola virajda düştüm. hızım yaklaşık 30-40 civarıydı. önce sağa bir viraj vardı. ona biraz hızlı girdim. hızımı düşürdüm. sonra sola virajda, virajın tam ortasındayken sanırım ön lastik kaydı. motorla birlikte sola yattık. sol ayağım motorun altında 6-7 metre sürüklendik. havalar sıcak diye bot giymemiştim. gerçi bir süredir spor ayakkabı ile sürüyordum. daha önce belirtmiştim. motoru ilk aldığımda üstünde ön 120; arka 180 lastik vardı. lastikler iyi durumdaydı ama normal ölçüden ( 110;150 ) hava genişti. temkinli sürüyordum, özellikle virajlara çok yavaş giriyordum eski lastiklerle. herhangi bir problem yaşamamıştım. nihayet parayı biriktirip tam ölçülerde rosso 2 aldım. 100 km rodajı bitirdim. artık rahat olabilirim derken. 200. km'de böyle kayıp düştüm. motoru inceledim. ön lastikte 20 cm civarında bir siyahlık vardı. sanırım lastiğin kaydığı yer oluyor burası. bu yüzden kaydığını düşünüyorum. düştüğüm taraftaki debriyaj manetinin ucu kırık olduğu için yere temas etmemiş, kırılmamış. ama sağ taraftaki fren maneti kırılmış. burası çok ilginç çünkü hatırlamaya çalıştım. motorun sağ tarafı bariyere çok yakındı durunca. ama bariyere hiç temas etmedi. üstünde aliexpress ten aldığım manetler vardı. neyse niye düştüm üzerine çok düşündüm. aklıma 1, 2 ihtimal geliyor. sizlerin fikrini almak istiyorum.
1. ihtimal; rodajı henüz bitmemiş lastikler, o yüzden kaydı. ayrıca ben düştükten sonra sağolsun yardıma gelen bir kaç kurye arkadaş burdaki asfalt çok kötü, kayması çok normal demişti. siz de dikkat edin. özellikle bakırköy-zeytinburnu civarındaki köprülerde.
2. ihtimal; lastikleri motolastikten alıp, atamoto da taktıracaktım. fakat onlar yoğun diye beni kabataş buz motora yönlendirdi. lastik havalarını kaç bastın diye sorunca arkadaş kaç olmalıydı tadında bişey sordu. ben de 29-29 dedim. o da 30 yap sen sürekli dedi. bu beni o an düşündürdü açıkcası. sonra da umursamadım. halen ölçtüremedim basıncı ama dokununca baya şişik duruyor.
3. ihtimal; burası komik ama bundan da olabilir diye düşünmeden edemiyorum. virajı alırken bakışım olması gereken yerdeydi. bi an marmara foruma giden bi kaç güzel kadına kaydı gözlerim ama tekrar yola baktım. o anlarda da düştüm.
ekipman olarak, korumalı deri montu çıkarıp ince kuzu derisi korumasız deri montu giymiştim düştüğüm gün. mont baya korudu beni. sol dirseğimde sürtünmeden kaynaklı ufak bişi var. onun dışında mont çok az aşınmış. yırtılmamış.
normal kot pantolon, o da yırtılmadı. ama dizimde de ufak sıyrıklar var.
bot, dediğim gibi motor kayarken bileğimin asfalt motor arasında sıkışıp kaydığını hissediğince aha kırıldı dedim. ama sonrasında röntgende bişey çıkmadı. ezikler ve sıyrıklar dışında yürürken bazen hissettiriyor kendisini. onun dışında ucuz atlattığımı düşünüyorum.
paylaşayım dedim, her türlü olumlu eleştiriye açığım. 6 gün oldu motoruma binmiyorum. hayatımdan bişey eksik gibi. ama bu da kendimi cezalandırma yöntemim tekerimiz düz bassın