Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeni alacağım Motor Motoran Allegro 50cc Uzun yol ve Tecrübeli bilgi almak istiyorum

Motovento
    REKLAM ALANI

Merhaba ;

Geçen yazdan bu yana sürekli motor araştırıyorum. Genellikle sym Fiddle 125 cc olan modeline bakıyordum. Sebebi ise Vespa'ya çok benzemesiydi. Genellikle görsel olarak bakıyorum ve hızın benim için pek bir önemi yoktu.Ailemle de bu arada cebelleşiyordum ki hepimizin genel olarak sorunlardan bir tanesidir. Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. Yaz geldi ve A2 ehliyet almam uzun sürecek ve bu sene ehliyeti değerlendiremeyeceğimi farkındayım.

Motoran Allegro 50 cc ' yi neden tercih ettim?

Motoran Allegro 50cc B sınıf ehliyetle kullanıldığı için tercihimi bundan yana kullanıyorum.
    Bu ürünü tercih etmemin sebebi Sym Fiddle 'dan çok daha fazla Vespa'ya benzemesidir.Bu benim için çok büyük etken.
    Alternatiflerine baktığım zaman görsel açıdan beğenmiyorum. Bu kişisel bir tercih ve göz zevki diyebilirim.

Soracağım sorulara gelirsek.

50 cc 'lik bir motorla uzun yol yapıldığını forumlardan okumuştum. Ben daha çok uzun yolda aslında en ciddi problemlerin neler olduğunu paylaşmanızı istiyorum.

Yolda giderken yanımıza neler almamız gerekiyor ? ( küçükte olsa genel olarak aklınıza gelenleri yazabilirsiniz.)

50 cc'lik motorla her 100 km'de 10-20 dk mola vermek şartıyla kaç km dayanılır ?

Motor yolda kalırsa ne yapılabilinir vs... Anlık müdehale edebileceğimiz arızalar ve sorun giderme nasıl olur ? Çekici vs garantili ürünler için ücretsizmidir ?
    Yağ değişimi vs gereklimidir.

Şöyle düşünün ; motoru aldınız 3 gün alıştırma yapıp uzun yola koyuldunuz.

Bunları merak ediyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

50 cc ile uzun yol yapmak intihardır. Trafik tecrübeniz veya motosikletle o kamyonlarla cebelleşmediğiniz için anlamazsınız. Hem yol bitmez hem de sürekli sıkıştıran araba, kamyonları geçemezsiniz veya tecrübesiz olduğunuz için sıkıştırdıklarında hızlanamadığınız da yapmanız gereken kaçış manevralarını yapamaz motoru yatırır veya bi yere çarparsınız. Köy yolları, eski yolları kullanarak uzun mesafeler gidilir ama otoban kesinlikle 50 cc için intihardır.
    50 cc ile uzun yol yapmanın + larını ve - lerini bir araya kattığımız zaman - leri daha ağır basar liste uzar gider.
    YERUÇAĞI ve Ertugyigit bunu beğendiler.

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motoru dinlendirmene gerek yok sadece tam gaz yapıp sıkıştırma geniş yollarda çizginin sağından arkanı kollayarak istediğin yere gidersin
    Bu arada semih diye bir arkadaşım today 50 ile trakyayı aktarıyor

Benim düşüncem İstanbul - Çanakkale Sahil yolunu kullanarak karışıya geçmek ve devamında balıkesir sahilden devam ederek izmir' e doğru yol almak. Bir kaç arkadaşım daha var tereddüt ettiler ama ben onları sürekli telkin ediyorum şuan. Biraz kafalarına giriyorum açıkçası. Araba tecrübem var bisiklet tecrübem var. Hafiften 50 -60 km hız yeterli diye düşündüm. Çünkü izmir 'i hedef aldığımda saat bazında hesapladığımda 12-13 saatte gidilebilir diye düşündüm. Bir de yolda ziyaret yapacağımız tarihi mekanlar olsun gezilecek yerler olsun uğrayıp fotoğraf çekmek istiyorum. Bayramı değerlendirmek lazım.

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Ben 2 zamanlı peugeot 103 (49cc)ile 400 km gitmiştim kamyonlar yanından geçtikçe savuruyor. Yanına lastik tamir kiti falan al. Bide bol bol sabır. Bu sıcaklarda işkence olur o yol.

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    50cc ile bu sıcakta, bu yollarda ve Türkiyenin magandalarıyla meşhur trafiğinde uzun yola dayak yemeden çıkmazdım büyük ihtimalle.

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    Alıntı matrax33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 2 zamanlı peugeot 103 (49cc)ile 400 km gitmiştim kamyonlar yanından geçtikçe savuruyor. Yanına lastik tamir kiti falan al. Bide bol bol sabır. Bu sıcaklarda işkence olur o yol.
    pejo 103ler 80i geçiyordu yav. motoran allegro muhtemelen 50-60 ı geçemeyecektir.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

valvole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    50 cc sehiricinde cok eglencelidir ise git gel saga sola git gel cok guzel fakat uzun yola cikinca ilk 100 kmde muhtemelen bikacaksiniz benim hayatimda maddi olanaklardan dolayi sadece honda today var yaninda bi naked yada touring olsun isterdim ama ise gidip gelmek saga sola yakin mesafe ulasimi icin today kullanirdim ama kesinlikle uzun yola cikmazdim. İlk yuz kmde 2 kere mola verirsiniz bunalirsiniz. Macera olur sadece. Ben sadece kisa mesafelerde oneririm. 100 km mesafelerde.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS 150>Pulsar NS200 ve CBR500R
    Askerliğini yaptın mı?

Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Alıntı tugayuzumcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba ;

Geçen yazdan bu yana sürekli motor araştırıyorum. Genellikle sym Fiddle 125 cc olan modeline bakıyordum. Sebebi ise Vespa'ya çok benzemesiydi. Genellikle görsel olarak bakıyorum ve hızın benim için pek bir önemi yoktu.Ailemle de bu arada cebelleşiyordum ki hepimizin genel olarak sorunlardan bir tanesidir. Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. Yaz geldi ve A2 ehliyet almam uzun sürecek ve bu sene ehliyeti değerlendiremeyeceğimi farkındayım.

Motoran Allegro 50 cc ' yi neden tercih ettim?

Motoran Allegro 50cc B sınıf ehliyetle kullanıldığı için tercihimi bundan yana kullanıyorum.
    Bu ürünü tercih etmemin sebebi Sym Fiddle 'dan çok daha fazla Vespa'ya benzemesidir.Bu benim için çok büyük etken.
    Alternatiflerine baktığım zaman görsel açıdan beğenmiyorum. Bu kişisel bir tercih ve göz zevki diyebilirim.

Soracağım sorulara gelirsek.

50 cc 'lik bir motorla uzun yol yapıldığını forumlardan okumuştum. Ben daha çok uzun yolda aslında en ciddi problemlerin neler olduğunu paylaşmanızı istiyorum.

Yolda giderken yanımıza neler almamız gerekiyor ? ( küçükte olsa genel olarak aklınıza gelenleri yazabilirsiniz.)

50 cc'lik motorla her 100 km'de 10-20 dk mola vermek şartıyla kaç km dayanılır ?

Motor yolda kalırsa ne yapılabilinir vs... Anlık müdehale edebileceğimiz arızalar ve sorun giderme nasıl olur ? Çekici vs garantili ürünler için ücretsizmidir ?
    Yağ değişimi vs gereklimidir.

Şöyle düşünün ; motoru aldınız 3 gün alıştırma yapıp uzun yola koyuldunuz.

Bunları merak ediyorum.
    Motoran Allegro kendi sayfasında 80 diye geçiyor ve teknik verilerde 72 cc olarak geçiyor. Bu yüzden mevcut ehliyet ile bunu kullanamazsın. Alabileceğin modeller sıfır olarak Yamaha Neo's 50 Easy 2T, Asya Polo, Quswa Sonic, Lifan LF50-Q2, Mondial Revival, Yuki Snoopy. 2. el Kymco Agility 50, Honda Today, Aprilia RS 50 falan. Yurtdışı forumları araştırırsan küçük hacim için genelde 2T motorların tercih edildiğini göreceksin. Nedeni 49 cc olarak kısıtlanmış M sınıfı ehliyette en çabuk ve en yüksek son hızı verebilmeleri. Ben sadece Yamaha'yı deneyebildim. 55 m/sa hıza ulaştım. 65 yapıyor dedi sahibi. Forumlarda yokuş aşağı 80 denmiş. Modifiye yapılırsa 120. Ama o zaman yakıt tüketimi YBR'nin en az 2 katı.

Daha önce Quswa Sonic almaya niyetlendim. Hatta burada kopnu açacaktım "Tüm Soruların Cevabı" diye. 50 cc ile Ege ve Akdeniz turu planlamıştım ama motoru deneyince işkenceden farksız olduğunu gördüm. Yolda limit tamamen senin iraden ve senin sabrından oluşuyor. İzmir-İstanbul yolunu YBR, Inazuma ve Tenere ile yaptım. YBR ile 90'ı geçmeden giderim dedim yolda 125 gördüm, yoruldum yavaş gitmekten. Inazuma ile 90'ı hiç geçmeden tek mola ile geldim. Çünkü motor yormadı ben de sabrettim. Tenere ile yolda bir bakıyorum hız 110. Çünkü motor 5 vites ve o hız o viteste en az titreşim en uygun torkta gidiyor. İster istemez o hıza çıkıyorsun hem motorun hem kendi sağlığın için. 50 cc motor en iyi ihtimal 60 ile gider ve belli bir süre sonra sende bu son hızı zorlayacaksın. Orada artık anlamı kalmayacak. Kendi tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim. Az yakan, ekonomik, sabır ile uzun yolun gidilebileceği, şehir içi günlük kullanılacak motor 125 ila 250 cc arasında olmalı, kilo 135 ile 185 arası olmalı, mutlaka enjeksiyonlu olmalı, imkanı var ise su soğutmalı olmalı, sele çok yüksek (870 mm ve üstü) olmamalı.
    CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km

Motosikleti
    Kawasaki EN500
    Ayrıca aynı konuda eşim için 50cc'lik motor araştırmaları yaparken tüm satıcılardan "B ehliyet ile 50cc'ye kadar kullanabilirsiniz, çünkü bunlar mopet olarak geçiyor" cevabı aldım
    Ehliyeti yeni tip ile değiştirirken trafik şubedeki polisten de "ruhsatta motosiklet yazıyorsa A sınıfı ehliyet gerekiyor" cevabını aldım.
    Dolayısıyla bu sevdadan vazgeçtik.

Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    Baya önce istanbul izmir yapmıştım ben 50lik bisanla.Üstelik çanta çadır vs baya yüklemiştim motoru. Tabi bunu kimsenin tavsiye etmesini beklemeyin deli işi bu.
    Bana göre en önemli ekipman sol ayna , tüm motorlu araçlar tarafından sollanacaksınız , daha doğrusu sizin şeridiniz zaten emniyet şeridi olacak. En emniyetli ve rahat şerit otoban, normal yollarda sağ şeridin sağı genelde bozuktur en büyük sıkıntınız özellikle rampalarda kamyonlar olur.Korkup kendinizi bozuk zemine yada yol dışına atmadığınız sürece kimse sizi ezmez ama kask titreten kornalara el kol hareketlerine hazırlıklı olun.

Gaz kolunu tam açmayacak kadar ermiş biri iseniz yorulduğunuzda mola verirsiniz , ama normal bir insan gaz kolunun takıldığı yerde bi kaç tur daha çevirmek ister. 100km yüksek bir aralık daha sık mola verin derim. Kişiye göre değişir dayanma süresi ben günde en fazla 340 km yol gidebildim. Motorunuzun tapagaz yapacağı max hız düz yolda 60 , çıkışta 20 inişte 80 görebilirsiniz. Motorun gaz tepkisi dakikalarla ölçülür . Tabi yazdıklarım bisanla yaşadıklarım , gazı açtıktan 2 dakika sonra hızlanıyordu biraz yinede.

Tabi ki yanınıza anlıyorsanız ufak bir takım çantası lastik kiti alın. Yoksa yola çıkmadan hangi noktalarda servis var araştırın ve mutlaka gps+internet telefonunuzda olsun. Bu kısımlar tüm motorlarla aynıdır , motorun belli aralıklarda yağı değişir bakımı yapılır , çekici bakım vs ücretlidir. Garanti sadece motorun kullanıcı hatası dışında sorunlarında parça değişimini kapsar.

Biz size ne kadar yapın yada yapmayın desek boş, bence uzun yola çıkmayın) , çıkacaksanız da önce kısa mesafeli yol deneyiminden sonra mesafeyi arttırın.

Eski_kasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-03 660 / tvs apache 150
    hocam bide zahmet olmassa şu allegro 50 cc nasıldır memnun kaldınmı biraz yorum yaparmısın motora dair. Kullandığım kadarı kafi.

Ben daha almadım fakat şunu söyleyebilirim. Bir çok kişi motoran allegro 'yu çin biliyor fakat tayvan malı. Sym'nin de ortak kuruluşuymuş. Bir forum sayfasında denk geldim. Ayrıca sitesinde de adresine baktığımda tayvan yazıyordu. Çinlilerden çok daha iyi diyebilirim. Varsa aksi bilgisi olan paylaşabilir.

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Motoran mondial kanuni yuki asya Küba dan iyidir çabucak dağılmaz ama soru su;
    -motor ehliyetiniz yoksa A-A1 ,Araba ehliyetiyle (B) sadece max50cc yeni ehliyetlerle kullanabilir siniz.

Alegro 80cc mesela kullanamazsınız !!
    Ya 700tl verip A1 ehliyeti+motor alin 125cc dahil daha geniş seçenek olur 100-110cc-125cc alınabilir..
    Marka olarak Hintli lere bakin Tvs-Hero

merhaba.iki hafta önce motoran 50 aldım. neden aldın derseniz, acil olarak bir ulaşım aracına ihtiyacım vardı ve araba alacak param yoktu. tabi, motor ehliyetim de olmadığı için motoran 50'yi tercih ettim mecburen (b sınıfı araba ehliyetiyle kullanılıyor artık, ilgili yönetmelikte çok net hüküm var)iki haftalık süre içinde yaşadığım çanakkale'de yaklaşık 600 km yol yaptım. hiç motor deneyimim yoktu, neyse ki şu ana kadar kaza bela yaşamadım trafiği yoğun olmayan bir şehirde oldukça iyi performans aldığımı söyleyebilirim. mesela, düz yolda 95 kg halimle 70 i rahat görüyorum. her türlü dik yokuşu 30'la da olsa çıkıyorum. mesela geçen hafta gökçeada'ya gittim motorumla, çıkmadığı dik yokuş kalmadı.benzin konusuna gelirsek, yaptığım hesaplamaya göre 10 liraya 100 km gidiyor, yani oldukça ekonomik. benim için bir artısı da hacim olarak büyük bir insan olduğum için motora fiziksel olarak hakim olmam. deneyimim az olduğu için düşme riskimi azaltıyor bence. gerçi bu arada bugün çanakkale'den dardanos ilçesine gittim. bilenler bilir, çanakkale rüzgarıyla meşhurdur! öyle bir hava varmış yine. birkaç kez rüzgar nedeniyle kontrolü kaybetme riski yaşadım... tabi sadece çanakkale için mevcut bir tehlike bu.

söylediğim gibi, motor konusunda hiçbir deneyimim olmadı bugüne kadar. motoran 50'yi de salt bir ulaşım aracı olarak aldım. ama galiba bu işi sevmeye başlıyorum. kim bilir, belli kısa bir süre sonra sizden yeni motor tavsiyeleri istiyor olurum motoran 50 ile ilgili her türlü sorunuzu severek yanıtlarım. iyi akşamlar...
    alperheper bunu beğendi.

Alıntı strategos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba.iki hafta önce motoran 50 aldım. neden aldın derseniz, acil olarak bir ulaşım aracına ihtiyacım vardı ve araba alacak param yoktu. tabi, motor ehliyetim de olmadığı için motoran 50'yi tercih ettim mecburen (b sınıfı araba ehliyetiyle kullanılıyor artık, ilgili yönetmelikte çok net hüküm var)iki haftalık süre içinde yaşadığım çanakkale'de yaklaşık 600 km yol yaptım. hiç motor deneyimim yoktu, neyse ki şu ana kadar kaza bela yaşamadım trafiği yoğun olmayan bir şehirde oldukça iyi performans aldığımı söyleyebilirim. mesela, düz yolda 95 kg halimle 70 i rahat görüyorum. her türlü dik yokuşu 30'la da olsa çıkıyorum. mesela geçen hafta gökçeada'ya gittim motorumla, çıkmadığı dik yokuş kalmadı.benzin konusuna gelirsek, yaptığım hesaplamaya göre 10 liraya 100 km gidiyor, yani oldukça ekonomik. benim için bir artısı da hacim olarak büyük bir insan olduğum için motora fiziksel olarak hakim olmam. deneyimim az olduğu için düşme riskimi azaltıyor bence. gerçi bu arada bugün çanakkale'den dardanos ilçesine gittim. bilenler bilir, çanakkale rüzgarıyla meşhurdur! öyle bir hava varmış yine. birkaç kez rüzgar nedeniyle kontrolü kaybetme riski yaşadım... tabi sadece çanakkale için mevcut bir tehlike bu.

söylediğim gibi, motor konusunda hiçbir deneyimim olmadı bugüne kadar. motoran 50'yi de salt bir ulaşım aracı olarak aldım. ama galiba bu işi sevmeye başlıyorum. kim bilir, belli kısa bir süre sonra sizden yeni motor tavsiyeleri istiyor olurum motoran 50 ile ilgili her türlü sorunuzu severek yanıtlarım. iyi akşamlar...
    Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Toplamda maliyeti ne oldu ve ilk motor almanıza rağmen sigorta masrafı ne çıktı ? Birde frenleri nasıl çok merak ediyorum.

Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superduke
    Yanına yedek kalça al üstünde ki kullanılamaz hale gelince degistirirsin :D En büyük sorun bu olur emin ol. Klimalı, terleme yapmayan, geniş, ferah bi mersedes koltuğu değil o sele. Tavsiyem yolu tez bitirmeye çalışma çadırın ı filan yanına al yoruldukca dinlen keyfine bak. Yoksa bitmez yol.

Sırtta 25kg ağırlıkla 140 km yolu bisikletle yaptıydam onla da 700km 'i 2 günde rahat rahat yaparım. Çadırsız imkanı yok zaten o bir kesin. Birde yanımda bir arkadaş olursa o yolculuk güzel olur diye düşünüyorum.

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Uzun yol?
    Bends 97cc Cub ile 120-140km you 2 molada gitmistim tecrubem şudur ufak cc ile asla kolay kolay uzun yola gidilmez hız 60-70max ama siz sürekli 60-70km maç gidemez siniz veya giderseniz motora zarar verirsiniz!!!

Size tavsiyem ilk bakımı yağı değiştirin sonra yola çıkın ama altinizda 250cc değil 150cc segilt 50cc o yol bitmez 50-60km

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler