Merhaba ;
Geçen yazdan bu yana sürekli motor araştırıyorum. Genellikle sym Fiddle 125 cc olan modeline bakıyordum. Sebebi ise Vespa'ya çok benzemesiydi. Genellikle görsel olarak bakıyorum ve hızın benim için pek bir önemi yoktu.Ailemle de bu arada cebelleşiyordum ki hepimizin genel olarak sorunlardan bir tanesidir. Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. Yaz geldi ve A2 ehliyet almam uzun sürecek ve bu sene ehliyeti değerlendiremeyeceğimi farkındayım.
Motoran Allegro 50 cc ' yi neden tercih ettim?
Motoran Allegro 50cc B sınıf ehliyetle kullanıldığı için tercihimi bundan yana kullanıyorum.
Bu ürünü tercih etmemin sebebi Sym Fiddle 'dan çok daha fazla Vespa'ya benzemesidir.Bu benim için çok büyük etken.
Alternatiflerine baktığım zaman görsel açıdan beğenmiyorum. Bu kişisel bir tercih ve göz zevki diyebilirim.
Soracağım sorulara gelirsek.
50 cc 'lik bir motorla uzun yol yapıldığını forumlardan okumuştum. Ben daha çok uzun yolda aslında en ciddi problemlerin neler olduğunu paylaşmanızı istiyorum.
Yolda giderken yanımıza neler almamız gerekiyor ? ( küçükte olsa genel olarak aklınıza gelenleri yazabilirsiniz.)
50 cc'lik motorla her 100 km'de 10-20 dk mola vermek şartıyla kaç km dayanılır ?
Motor yolda kalırsa ne yapılabilinir vs... Anlık müdehale edebileceğimiz arızalar ve sorun giderme nasıl olur ? Çekici vs garantili ürünler için ücretsizmidir ?
Yağ değişimi vs gereklimidir.
Şöyle düşünün ; motoru aldınız 3 gün alıştırma yapıp uzun yola koyuldunuz.
Bunları merak ediyorum.