Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Rodajın ilk kısmında motoru zorladım çok sorun olur mu?

REKLAM ALANI
    supersamo48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx 150
    Merhabalar arkadaşlar. Honda pcx aldım yakın zamanda. Aldığım Honda bayisinde ki adam "bu motorlarda rodaj olayı yok, sadece Türk insanı çok rodaj meraklısı bizde 500'e kadar 70'i geçmeyin diyoruz" dedi. Bende bu gaza güvenip artçımla 50 60 km gittim aşırı zorlamadım aslında motoru ama kurt düştü içime. Kitapçığında da ilk 500 km ani gaz vermeyin diyor sadece rodaj hakkında. Sizce sorun olmuş mudur artçımla yaptığım 50 km ve 2 3 km de tapa gaz? Devam edeyim mi klasik rodaja?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BalkanRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    Günümüzde laser kesim oldugu için tam rodaj denemez ama motorun ömrünü uzatmak istiyosan yapma pcx kaç devirse devirin yarısını geçme ve tüm vitesleri kullanmaya çalış aynı devirde sürekli durma bundan sonra zorlamamaya çalış

Herşeyi kafana takmaktan motosikleti süremeyecek aklına eziyet edeceksin bir rahat ol kasma yorma kafanı boşveeeer sağlıkçı adamsın bak sağlığınla oynama :D

coldboy35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nihat HATİOĞLU'na sorulan sorular tadında olmuş
    Maslak bunu beğendi.

asla bişey olmaz. Doğrusunu yapmışsın.

çok daha kral olsun istersen git sabah yağını değiştir yerine motulun yada başka bir markanın mineral serisinden koysunlar sakın yarı sentetik yada sentetik koyma. 500 km de bidaha değiştir yine aynı yağ, motora artçılı şişman arkadaşlarınla bin yokuş çık tapa gaza yüklen bol bol aç bırak. Hız yap demiyorum o gazı kökleyip ak gitsin. En birinci motorunu düzgünce ısıtman gerektiğini söylemeye gerek yok heralde.

1000 km sonunda güzel bir tam sentetik yağ koy yoluna bak. motorun hem az yakacak hemde fevkalede tatlı hızlanacak istersen pcx i olan başka arkadaşın varsa denersin.

ben msx125 ime yaptım 2 yıldır keyfimce biniyorum. 12.000km devirdim o ufacık aletin son süratinin 4. vites devir keserken 127 olduğunu söylediğimde hala benim motor 100 ü görmüyor muhabbeti vardı 20 liraya dolamayan deposuyla nerdeyse 300km yol gidiyor.
    Maslak bunu beğendi.

RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Gitti o motor geçmiş olsun

egemen0zturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı supersamo48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar arkadaşlar. Honda pcx aldım yakın zamanda. Aldığım Honda bayisinde ki adam "bu motorlarda rodaj olayı yok, sadece Türk insanı çok rodaj meraklısı bizde 500'e kadar 70'i geçmeyin diyoruz" dedi. Bende bu gaza güvenip artçımla 50 60 km gittim aşırı zorlamadım aslında motoru ama kurt düştü içime. Kitapçığında da ilk 500 km ani gaz vermeyin diyor sadece rodaj hakkında. Sizce sorun olmuş mudur artçımla yaptığım 50 km ve 2 3 km de tapa gaz? Devam edeyim mi klasik rodaja?
    hayırlı olsun yeni motorun.

Muğla civarlarında geziceksen haber verebilirsin tur yaparız kısa kısa.

Bazen ani zorlamalar güzel olabilir ama sürekli yapma. Bende senin gibi sürekli kafaya takıyordum böyle acaba rodaj yapamadım mı yada yaptımmı fln ama sonuç olarak benim bajajda ilk 2000-2500 km çok zorlamadım. ama simdi motor 5binde gayet tadını çıkararak sürüyorum. İlk zamanlar böyle düşünmen normal bazı insanlar hiç rodaj modaj dinlemeden basıyor gidiyor. Sorun oluyormu bilmem ama çok sıkıntı olmaz. 2-3 km sürmüşşün zaten.

ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şu rodaj olayini su tasidiklari dandik scooterlara sormak lazim 10 bidon yukleyip 80binde olanini biliyorum halada devam

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Bişey olmaz yeterki ısıtarak bin

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Bir kereden bişey olmaz.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yorumları okudukça 2.el den soğuyo insan

Motosikleti
    MT-25 ABS
    Alıntı EmreKocyigit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herşeyi kafana takmaktan motosikleti süremeyecek aklına eziyet edeceksin bir rahat ol kasma yorma kafanı boşveeeer sağlıkçı adamsın bak sağlığınla oynama :D
    8. konu falan oldu galiba hiçbir zaman konu açanlara laf etmem ama araya rodajı nasıl yapayım diye sıkıştırsan iyiydi

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    rodajı itinayla yapılmış sağlık memurundan pcx

kaçmazzzz

supersamo48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx 150
    Alıntı IRau adlı üyeden alıntı Mesajı göster

kaçmazzzz
    hahahahahahaha

---
    Alıntı egemen0zturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun yeni motorun.

Muğla civarlarında geziceksen haber verebilirsin tur yaparız kısa kısa.

Bazen ani zorlamalar güzel olabilir ama sürekli yapma. Bende senin gibi sürekli kafaya takıyordum böyle acaba rodaj yapamadım mı yada yaptımmı fln ama sonuç olarak benim bajajda ilk 2000-2500 km çok zorlamadım. ama simdi motor 5binde gayet tadını çıkararak sürüyorum. İlk zamanlar böyle düşünmen normal bazı insanlar hiç rodaj modaj dinlemeden basıyor gidiyor. Sorun oluyormu bilmem ama çok sıkıntı olmaz. 2-3 km sürmüşşün zaten.
    valla olur hocam datça marmaris çok güzel olur aslında

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Bence motoru satıp başka motor bakın. Piston falan delik deşik olmuştur hep.

Motosikleti
    R25
    Alıntı IRau adlı üyeden alıntı Mesajı göster

kaçmazzzz
    Ful artı full gırtlağa kadar dolu özenle kullanılmış sigortasıda var

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)