Mersin'de A sınıfı (35 kw üzeri) motosiklet ehliyeti veren sürücü kursu yok.
-
21 Haziran 2016, 19:25
A sınıfı yani 35 kw üstü motosiklet ehliyeti almak için bugün Mersin deki birçok sürücü kursunu dolaştım. Gidemediklerimi telefonla aradım. Fakat hiçbiri A sınıfı ehliyet eğitimi vermiyormuş. Gerekçesi ise bu sınıfta en ucuz motor 20 bin diyorlar. Yeni yasa ile ehliyet çeşidinin 16-17 adete çıktığını, her sınıf için o türde araç almaları gerektiğini, yasada her sınıf için kurs açma zorunluluğu olmadığı için. A sınıfı açmadıklarını söylediler. A 2 almamı önerdiler. Bu nasıl iş anlamadım. Kanun çıkartıp yeni bir durum yaratiyorsun ama Mersin gibi bir şehirde A sınıfı ehliyet veren yok. En yakın şehir Adana ya yönlendirme yapıyorlar ama orda da sadece bir sürücü kursu A sınıfı ehliyet verebiliyormuş. Herkes kendi şehrindeki durumu bi zahmet araştırıp paylaşırsa sevinirim.
Reklamlar
-
21 Haziran 2016, 19:35
Adana'da ki Erkan sürücü kursu mu? Atla trene gel gezmiş olursun :D
-
21 Haziran 2016, 19:44
EmreKocyigit adlı üyeden alıntı
Adana'da ki Erkan sürücü kursu mu? Atla trene gel gezmiş olursun :D
Adana'daki kursun adını da bilmiyorlarmış. Sadece bir kursta varmış diye duymuşlar. Ondan da kesin emin değiller yani. Tren değil arabayla da gelirim fakat iş güç yoğun. Birde mesele oraya gelmek değil, kendi şehrinde işini halletmek. Koskoca Mersin de yoksa ilçelerden vazgeçtim küçük şehirlerde durum daha vahimdir mutlaka.
-
21 Haziran 2016, 19:47
Bende Kırıkkale'den aldım ehliyetimi Kırıkkale'de de yok hala A sınıfı ehliyet bilginize
-
21 Haziran 2016, 20:09
Mersin İl Temsilcisi
Sorununu cozebiliriz sanki.. bana ozelden ulaşırsan, ya da profilinde tel var ararsan konusuruz
-
21 Haziran 2016, 20:34
yürekçe adlı üyeden alıntı
Sorununu cozebiliriz sanki.. bana ozelden ulaşırsan, ya da profilinde tel var ararsan konusuruz
Teşekkür ederim. Yarın ilk fırsatta sizi arayacağım.
-
21 Haziran 2016, 20:42
bican33 adlı üyeden alıntı
Adana'daki kursun adını da bilmiyorlarmış. Sadece bir kursta varmış diye duymuşlar. Ondan da kesin emin değiller yani. Tren değil arabayla da gelirim fakat iş güç yoğun. Birde mesele oraya gelmek değil, kendi şehrinde işini halletmek. Koskoca Mersin de yoksa ilçelerden vazgeçtim küçük şehirlerde durum daha vahimdir mutlaka.
İstanbulda bi elin parmaklarını geçmiyor A sınıfı veren geri kalanın cevabı açık bence
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
21 Haziran 2016, 20:45
yeni yönetmelige göre a2 ehliyeti olan 35 kw üzeri sürebiliyormu
-
21 Haziran 2016, 21:30
Şuan çok mutluyum yeni yasadan önce ehliyet aldığım için
-
21 Haziran 2016, 21:37
Benim memleketimde nasıl böyle bir sorun olabilir yav. Konya'da tüm kurslar veriyor A ehliyeti hatta egitimde kawasaki'nin yeşil bi xj6 si kullanılıyor. Şaşırdım yav nasil mersin'de yok.
-
21 Haziran 2016, 21:42
andacicbe adlı üyeden alıntı
Bende Kırıkkale'den aldım ehliyetimi Kırıkkale'de de yok hala A sınıfı ehliyet bilginize
Kırıkkale Ankara arası 1 saat yol ankaraya gelinir ne olacak Ankara'nın Nallıhan, Şereflikoçhisar gibi ilçelerine göre Kırıkkale'nin uzaklığı hiç bişey.
-
21 Haziran 2016, 21:43
TanerPasin adlı üyeden alıntı
kawasaki'nin yeşil bi xj6 si kullanılıyor..
Kawasakinin yeşil xj6'sı derken
Scooter 100cc (35k) - Vitesli 125cc (14k) - 250cc (54k) - 600cc (6k)
-
21 Haziran 2016, 22:21
Muhammett adlı üyeden alıntı
Kawasakinin yeşil xj6'sı derken
Er-6n olacaktı o. Kafa uzaklara daldi pardon kafa o motosiklette olunca işte ahaha.
-
22 Haziran 2016, 00:22
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Kırıkkale Ankara arası 1 saat yol ankaraya gelinir ne olacak
Ankara'nın Nallıhan, Şereflikoçhisar gibi ilçelerine göre Kırıkkale'nin uzaklığı hiç bişey.
Kırıkkale zaten Ankara'nın ilçesiydi
-
22 Haziran 2016, 09:17
Mersin İl Temsilcisi
bican33 adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim. Yarın ilk fırsatta sizi arayacağım.
arayın.. artık Allah ne verdiyse
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
22 Haziran 2016, 09:48
onu bunu gectimde nekadar değiştirmişler ehliyet muhabbetini be :D
hep dönüyor bi ehliyet konusu bi girip arastırdıma baya baya ugrastırıyorlar ınsanı ama A sınıfı ıcın 24 yas en az 2 yl a2 şartı cok yerinde olmus
-
22 Haziran 2016, 10:45
2013 de A2 ehliyeti aldım.35 kw sınırı eski ehliyetli için de geçerlimi.
-
22 Haziran 2016, 11:27
darkmotor adlı üyeden alıntı
2013 de A2 ehliyeti aldım.35 kw sınırı eski ehliyetli için de geçerlimi.
Bu yasadan önce aldıysan a2 ehliyetini onu gidip direk a yaptırabiliyorsun diye biliyorum yanlışsam düzeltin
Kes traşı, ver kontra'yı!
-
22 Haziran 2016, 14:49
Ali Bircan adlı üyeden alıntı
Bu yasadan önce aldıysan a2 ehliyetini onu gidip direk a yaptırabiliyorsun diye biliyorum yanlışsam düzeltin
Aynen bende öyle biliyorum !
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
22 Haziran 2016, 18:11
antilop_skul adlı üyeden alıntı
onu bunu gectimde nekadar değiştirmişler ehliyet muhabbetini be :D
hep dönüyor bi ehliyet konusu bi girip arastırdıma baya baya ugrastırıyorlar ınsanı ama A sınıfı ıcın 24 yas en az 2 yl a2 şartı cok yerinde olmus
Yaş tutuyorsa 2 yıl a2 zorunluluğu yokmuş direk a sınıfı alınabiliyormuş.Bende bu yıl aldım yaş tutmasına rağmen a2 alacaksın 2 yıl sonra a alacaksın dediler. Zaten yüksek hacimli motor düşünmediğim için a2 bana yetiyordu gerek bile duymadım.Ama sonradan başka bir kurs hocasından öğrendimki o kurs a sınıfı verebilmek için gerekli motora sahip olmadığından yalan atıyormuş istediğin zaman gel a sınıfına çevirelim a2 ehliyeti boşuna almışsın dediler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)