Alıntısı başarılı olamayan post.
Yokmuş gibi davranın. 😂
Alıntısı başarılı olamayan post.
Yokmuş gibi davranın. 😂
ceneden baglanti yapmis kameraya. go pro sanirim. ben yeni sj4000 siparis ettim de, baglanti isi nasil yapilacak ceneden bi bilen varsa yardimci olur mu?
aea muritleri saskin
bunun yaptığı daha büyük bir suç, hani yeni çıkan kanunu biliyorsanız; kanun trafiği tehlikeye sokacak makas, sollama, gibi tehlikeli hareket yapanların ehliyetine el konulmasını söylüyor, sonrada bir psikologdan aklı başında raporu istiyor. Şimdi motor arabalara göre küçük olduğu için sollama olayı arabadaki kadar dikkat çekmiyor fakat arabanın bu şekilde makas atıp sollaması ayrı bir mevzu
Bende her gün bu şekilde riskler alıyorum ve "hepimizin hergün yaptığı bu gibi şeyleri başkasında görünce eleştirme huyumuzun" hala var olması beni şaşırtıyor. Böyle sürmezsek, araba kullanmaktan ne farkımız kalır, ne avantajı var?
Çok ilginçtir ki genellikle motosiklette fenomen olanlar ya da eğitim de eğtim, güvenli sürüş, eğitim alacaksan iyi bir kurumdan al filan diye habire konuşanlar ve video çekenler trafikte böyle sürüyorlar, yani iş benim dediğimi yap ama yaptığımı yapma'ya geliyor dayanıyor.
Bu mudur yani, böyle sürüşü ben hergün görüyorum yollarda, motorumda giderken çook küfretmişliğim var bu şekilde yanımdan geçen motosikletçilere.
Ya millete programlarında ileri sürşten, eğitimden hiç bahsetmeyecen ya da böyşe sürüyorsan bile bunu marifetmiş gibi paylaşmayacan, kameram yok ama olsaydı 150cc ile de böyle sürüp paylaşırdım sonra alayınız eleştiridiniz, bu işi bir motosiklet fenomeni yapınca pek çok arkadaş adamı savunuyor. Ama böyledir bu iş, biz toplumsal olarak sıradan adam yapınca eleştirip tu kaka ettiğimiz şeyleri, ünlüler yapınca göklere çıkarırız. Ben bu sürüşte büyük bir marifet görmüyorum. Ve buna özenip de böyle sürebilirm diyecek yeni yetme ve yeni motosiklete binen arkadaşlara tavsiyem bu adam kadar tecrübeniz olmadan böyle işlere girşmeyin, ki zaten gerçek tecrübe böyle işlere girişmeden adam gibi sürmektir şahsi fikrim. ben bıraktım eskisi gibi Barkını izlemeyi, bilhassa öldürülen motorculardan sonra pomplı alıp adam vurma tavsiyesinden sonra. Çok nadir izliyorum ve kafaca bir çok konuda çok çocukça düşündüğünü fark ediyorum ki millete büyü büyü diye de öğüt verir kendisi.
Okey trafikten kaçmak için hepimiz aralara giriyoruz emniyet şeridi kullanıyoruz ama bu hızlarda ben hiç araya emniyet şeridine girmedim, evet açık söyleyeyim bi tarafım da yemez o kadar cesur değilim, evde bekleyen bir eş ve çocuğum var zira. kaldı ki sen sadece kendini riske atmıyorsun ki, başkalarını da atıyorsun böyle sürerken, programlarında herkese ayar verecen sonra bu sürüşü paylaşacan ben de aferin muhteşem sürmüşsün diyecem, yok arkadaş demem, diyemem ksura bakma fenomenciğim. Bilgin çok olabilir, paranla CSS'ler, yurtdışı eğitimleri almış olabilirsin, prodiksüyon şirketi kurup en baba benim de diyebilirisin ama azıcık sorumluluk sahibiysen bu videoyu marifetmiş gibi paylaşmazsın.
Buyrun şimdi saldırabilirsiniz.
"Size ne kardeşim Kaza yaparsa sanamı yapıcak senmi ödiceksin parasını" Bu nasıl bir anlayıştır ya, kaza yapılınca sadece maddi kayıpla bitiyor mu iş. O esnada hatalı bir sollamayla çarpsa arabanın birine sonra zincirleme kaza olsa 2 araba takla atsa diğeri bariyerlere girse 5 kişi ölse 10 kişi ağır yaralansa ? Yani anlaşılan o ki siz motor sürerken sadece maddi kayıpları düşünüyorsunuz, burada bizim eleştirdiğimiz mevzu kendisini tehlikeye atması değil trafikteki diğer araçları tehlikeye atmasıdır. Tüm bu saydıklarım ihtimal dahilindedir, olabilecek şeylerdir, hatta daha kötüleri bile olabilir.
Sen bu motor dünyasına bu kadar güzel işler yap, videolar cek,röportajlar yap, motoru TR ye sevdir, bilgiler ver sonra da böyle motor kullan.
Bir çuval inciri berbat etmek bu olsa gerek.
motor hızlı beyler adam ne yapsın
şaka bir yana emin olunki bu tempoda motosiklet kullanamabilmek için aea olmaya fln gerek yok. 2-3bin km 4 silindir bir japon kullandıktan sonra ister istemez bu şekilde gidiyorsunuz. 'ben gidemem' 'ay ben korkarım' 'ya araba çarparsa peki' gibi düşüncelere hiç kapılmıyorsunuz çünkü motor zaten kendisi gidiyor, freni ve yol tutuşu da ciddi özgüven veriyor.
aea yurtdışı eğitimi almışmış, ss dışındaki motorcları küçümsüyomuşta, race'den başkasını hor görüyomuşta vb. tam bir saçmalık, onca tecrübesi ve bedavadan almış olduğu eğitimlerine rağmen istanbul parkta kendisini göremezsiniz çünkü neler olacağını kendisi de çok iyi biliyor, es kaza bir gün 1000rr'la fln istanbul parktaki pist günlerine katılım gösterirse 250-300cc (r25& ninja 300) ile kendisine tur bindirecek adamlar kamerasıyla hazır bekliyorlar.. Eminimki geçilince 'benim lastğime şu oldu, ön takım ayarlarım böyleydi' diyecek ama onu bile dememek için istanbul parktaki pist günlerine onca davete rağmen kati suretle katılım göstermiyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:30 ----------
Hayır pist günlerine katılıyor bu konuda videoları da var fakat yarışmıyor, konu bu da değil zaten. De asıl mesele şu, programlarında arkadaşlar yarışacaksanız buyrun piste filan diyen kendisi, sürüş eğitimi diyerek Devrim ve Fuat abiler videoları çeken programlar yapan, Bay J'ye bile bir eğitim al, belki bakış açın değişir diyen kendisi, eee onca eğitimden sonra trafikte sürüşün bu ise kimse kusura bakmasın da noldu boşa mı gitt her şey.
haa efendim o motorla siz de böyle sürersiniz motor sizi zorluyor filan denmiş, yok arkadaş hiç bir motor kimseyi zorlamaz, senin niyetin oysa 125 cc ile de böyle sürüyorsun zaten.
Yine söylüyorum trafikten kurtılmak için motosikletin avantajlarını kullanmak başka bir şey bunu ben de yapıyorum, ki ben kimim, sokaktaki bi halt bilmeyen motorcu tayfasıyım, ama senin binlerce izleyicin var, sen akıl veriyorsun, sorulanlara cevap veriyorsun. Haa deki, ben Ghostrider'ım kanun nizamla işim yok, aha bu da sürüşüm, o zaman eyvallah, sana bir sözüm olmaz. Ama bir öyle bir böyle konuşuyorsan, dediğinle yaptığın sürekli çelişiyorsa, hiiç eleştirme o kel eğitmeni filan arkadaş.
Çatışmadan beslenen, birilerini sürekli ağzına dolayıp kötülemeye kalkan, öyle söylemese bile her davranış ve söylemiyle en iyisi benim, benim düşüncem en doğrusu imajı yaratan adam bir gün bir yerlere toslar. 125 cc ile eğitim alanının kaliteli asfalttında düşünce önce lastiğin önemi deyip, sonra başka bahaneler uydurmak gibi mesela.
Meyve veren ağacı taşlamak da değil bu arkadaşlar, açık söylüyorum, kendisi çok bilgili, iyi de kulllanan, pek çok eğitmene bile taş çıkartacak birisidir takdir ediyorum, ama aynı zamanda çok da çelişkiler içinde biri olduğu aşırı belli oluyor. yapı itibari ile bunu da gizlemiyor zaten, ama buradaki sıkıntı bunca takipçisi olan birinin, eğitim, motto akademi cart curt yapan birinin bu durumudur.
katıldığı pist günlerini biliyoruz, kimsecikler yokken poz vermek için katılanlardan olur kendisi. zaten istanbul parkta kıran kırana birbiriyle yarışan tipler azdır etkinlik günlerinde,orada herkes zamanını ölçer ve geliştirmeye çalışır, ancak milletin bu taptığı aea nedense sadece çömezlerle ve transpondersız katılır. 2:35-2:40 bandının altına düşebilceğini sanmıyorum herhangi bir 1000cc SS motor ile, oysa r25 ile bu sürelerin altına inmek fazlasıyla mümkün malum. Ancak bajaj'a bile geçilme korkusundan dolayı sanmıyorum pist etkilnlerine kendisini davet edilenlerle birlikte piste gireceğini.
Imamin dedigini yap,yaptigini yapma
Anlamadigim sey ise adam her programinda ben apaciyim,kabilemiz amin diye yardiriyor ne bekliyorduk ki ?
Ben pek yadirgamadim acikcasi ne kadar kuralsiz da olsa ustalikla ceviriyor bilegini ki kurallara riyaet edenlerin durumu daha riskli kimsenin kurallara takmadigi bir ortamda.
Barkın zaten ben çok iyi, çok hızlı sürerim, emniyetli sürerim demiyor beyler. Apaçiyim, kendimce iyi kötü sürüyorum diyor sıklıkla. Dolayısıyla adamı bu konuda eleştirmek gereksiz. Öte yandan programında güvenli sürüş için çok doğru yönlendirmeler yapıyor, fikirler veriyor. Kendi sürüşünün apaçi olması, bu gibi konularda fikir beyan etmesine engel olmadığı kanaatindeyim.
Öte yandan bir gerçek var, adam ortalama bir motor sürücüsünün hayal edemeyeceği kadar güzel sürüyor. Ben de başlığı bu nedenle açmıştım. Maksadım AEA'yı övmek ya da trafikte hızlı sürmeyi desteklemek değil. Önerileri merak ettim.
Apaçi Kardeşliğine selamlarımı yolluyorum.
Aleyküm Selam
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
varmı video? o kadar küsürat ezberlediyseniz bir link alırım.
o kadar eğitime 2.28 komik ayrı konu ama 2:30'un altına düşmesini beklemezdim aramıza iştirak etmediği için
Herkesin içinde biraz apaci vardır. Siz hiç mi gazı açmadınız ? Hiç mi çılgınlık yapmadınız ? Kimseye karşı bir sorumluluğu yok bence ve adam kötü örnek olmayayım diye sürekli eğitim videosu sürekli efendi efendi takılacak değil. Herkesin aklı var beyni var örnek almasın bu hareketleri !!
Altindaki makineye, daha onceki surus deneyimine, veya yetenegine (eger soz konusu ise) deginmek istemiyorum ama bugun bi arkadasim su cumleyi kurdu, aynen diye onayladim bende :
- Adam bu sinir harbi ile iyi yasamis bu zamana kadar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)