Depoyu dizlerinle kavramaya calisip vucut agirliginin yukunu omuz,kollarindan al rahatlarsin.
Eldivenle alakali bir sorun oldugunu sanmiyorum, ben de aynisini kullanmistim gecen yaz.
Ayakliklara ayaginin ayasi ile bas, ortasiyla degil.
Depoyu dizlerinle kavramaya calisip vucut agirliginin yukunu omuz,kollarindan al rahatlarsin.
Eldivenle alakali bir sorun oldugunu sanmiyorum, ben de aynisini kullanmistim gecen yaz.
Ayakliklara ayaginin ayasi ile bas, ortasiyla degil.
Motorcu adam haşin olur bırak nasırlı kalsın
Acemi olduğum için ister istemez elcikleri sıkıyorum. Bahsedilen kremleri ve elcige sünger olayını deneyecegim.
Nasır bandı olayı çözer, bizzat denedim
Sen gene gidona bisiklet elcik süngeri tak.. Bi nevi rahatlatır
Çok sıkma gidonu rahat bırak
Bu nasırlar, bar yanlış tutulduğu için oluyor.
Özellikle çekerek (pulling) yapılan egzersizlerde, örneğin Deadlift yaparken, barı avuç içiyle değil parmak uçlarıyla kavrayarak kaldırmak gerekiyor.
Genelde çoğu insan avuç içiyle tuttuğu için de nasır kaçınılmaz oluyor.
İşin doğrusu şu şekilde;
Not:
Barı parmak uçlarıyla kavrayarak yapılan egzersizler yalnızca; Deadlift, Barbell Row ya da Pull-Ups gibi Pulling egzersizleri.
Bench Press veya Overhead Press gibi Pressing egzersizleri çalışıyorsak barı bu şekilde parmak uçlarıyla tutmuyoruz. Yoksa bileklerimize aşırı yük bindirip sakatlarız.
Motor kullanırken ellerin nasır tutmasına gelince; tıpkı yukarıdaki ağırlık kaldırma örneğinde olduğu gibi, gidonu tutarken avuç içleriyle değil de parmak uçlarından başlayarak kavramak gerekiyor.
Bu şekilde tutuşta baş parmak avuç içine gerekli desteği zaten verecektir. Sadece biraz alışmak gerekiyor.
Kısacası nasırı oluşturan eldiven değil tutuş şekliniz. Eldivenin bir kusuru yok.
Eldivenden değil gidonu sıkmaktan oluyordur, başparmağın iç kısmında da ağrı yapabilir
Yanlış tutmak da genelde yanlış oturmaktan oluyor
Biraz öne eğilerek, dizlerinle depoyu hafifçe sıkarak
en önemlisi de dirsekten bileğe kadar kısım yere paralel olacak şekilde oturursan gidonu daha gevşek tutmaya başlarsın
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)