Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hava ve asfaltın ısınması..

REKLAM ALANI
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Antalya da araçlar 49°C gösterirten açık havada motorum 41°C gösteriyor.
    Böyle sıcaklarda lastiklerden şikayetçi olan oluyor mu ?

Motor Mt7 lastikler Michelin Pilot, havalar ısındı motorun götü başı ayrı oynuyor..
    Havaları kontrol ettim.
    Herşey normal, lastikler ve motor 10.000 km

Herkeste mi böyle bende mi anlam veremedim.
    Gaz açmaya korkar oldum arkadaş, 60 ile giderken bile gaza dokununca fır fır boştaymış gibi dönüyor arka teker.
    Bu sıcaklarda güçlü ve agresif motor başa bela olacak gibi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Mt-25
    Benim motor mt 25, rosso ii takılı. İstanbulda da deli gibi bir sıcak var yol tutuşu iyi yinede hala kendini biliyor bende çok atraksiyona girmiyorum. Ama sürekli sıkışık trafik var birden bütün araçların ısısı motorun ısısı ve kafada güneş... Sanki denizde boguluyormussun gibi oluyor. Terleme oranından bahsetmiyorum bile sürekli su gibiyim. Güneş varken mümkünse motorla bir yere gitmiyorum artık bu sıcaklarda.

CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Antalya da asfaltın zifti eriyip akışkan hale gelebiliyor. Böyle bir durum yoksa sıcakta lastik daha iyi tutar diye biliyorum.

En sağlıklı tutuş lastikler sıcakken meydana geliyor.
    Lastik hava basınçları normalse amortisörleride kontrol edebilirsiniz.
    Ayrıca yolun kalitesi de önemli. Özellikle sıcak asfalt sıcak aylarda bataklığa dönüyor. Farklı nitelikteki yollar sıcakta asfalttan farklı olabilir.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Lastik ve yol ısındıkça yola tutunma artar. Yani senin dediğinin tam tersi. Cuma günü istanbul kütahya günü birlik 400x2 = 800 km gidip geldim. Sıcaklık bir ara 40 dereceleri gördü, asfalt da yer yer erimişti ama 18000 km deki lastiklerimde bir sıkıntı olmadı, aksine yol tutuşu çok iyiydi. Belki de sen sıcaktan bunaldığından gazı biraz fazla açtın
    ardacik bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    asfaltın zifti midir nedir o siyah yapışkan şey var ya, hah o işte, sıcaktan gevşemiştir muhtemelen.

ben de akşamları bir iki tur atayım diye çıkıyordum da, sıcak bi yandan, iftar trafiği bi yandan olmuyo. sabah erken saatlerde çıkıp dolanayım diyorum artık.

Motosikleti
    Me Te Doquz
    Asfaltlar yer yer erimiş köpürmüş kabarcıklar patlıyor kısaca kaynıyor
    O bölgelere girmiyor kaçıyorum, 2 değil 4 değil bu kayma olayı benden mi diyorum acaba ?
    Sıcakta daha iyi tutunması lazımken virajlarda arka 2 kere kaçırdı. Daha da riske girmedim zaten.
    Sürekli poyraz esiyor acaba diyorum yolun üzeri tozlanıyor o yüzden mi ?

Yaz gelse de motor keyfi yapsak diyordum, böyle yaz gelmesin arkadaş.
    Alttan ısıtmalı fırının içerisinde gidiyor gibi, asfalt öyle sıcak ki anlatamam her yerim yanıyor.

Neyse böyle kıçı başı oynarsa artık garajdaki ile bunun yeri değişecek sanırım :(

ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende hep yaz'in gelmesini bekleyen motorcular kim ? merak ederim. Ne asfalt tutar ne giyinebilirsin bildigin cile...
    ZümeR ve Pisman bunu beğendiler.

Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    aynen ekipmanla sürmeye alıştığım için motoru yatıramıyorum normal sürdüğüm zaman ki gibi bir değişik havalar iklim değişikliğinden ötürü mü bu sene en sıcak yazı yaşayacakmışız gazetede okuduğum habere göre.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    @zumer ; arka amortisörü en sert ayara al. Yol bozuksa yumuşak ayarda virajda tutunma sorunu olabilir. Bir de böyle dene.
    ZümeR bunu beğendi.

antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    nc 00x var sıcakta aynı sekildegöt baş atıyor istanbul yollarında .

yol ayna gibi oluyor lastiklerde kayıyor haliyle . lastik BRİDGESTONE
    ZümeR bunu beğendi.

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://s32.postimg.org/3klsk7ytx/screenshot_7.png

Motor Mt7 lastikler Michelin Pilot, havalar ısındı motorun götü başı ayrı oynuyor..
    Havaları kontrol ettim.

Gaz açmaya korkar oldum arkadaş, 60 ile giderken bile gaza dokununca fır fır boştaymış gibi dönüyor arka teker.
    Sorun lastikte değil asfaltta. Bursa'da ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum, gaza, frene dokununca aşırı kaymalar var, resmen asfalt artık tutmuyor ve bu durum sadece motora özel değil, araba da aynı şekilde frene bastığında kayıp gidiyor.
    ZümeR bunu beğendi.

Motosikleti
    Me Te Doquz
    Şimdi gidip motor lastiklerini tırnakladım
    Acaba bayatladımı diye ama gelince aynı sorunu yaşayanların mesajlarını görünce biraz rahatladı içim.

Amortisör olayını bugün işten dönerken deneyeceğim.

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://s32.postimg.org/3klsk7ytx/screenshot_7.png

Havaları kontrol ettim.

Hala Scoyco eldiven kullanıyorsan olmaz o iş, ondan oluyordur 😀

Sıcak hava lastiklerin tutuşunu büyük oranda arttırır.Başka bir sorun olabilir..

Lastikler Metzeler Tourance, ani frende üstünden atmaya çalışıyor, virajlarda lastiklerin yapıştığını hissediyorum.

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Valla ben lastiği, yol tutuşu bilmem, fakat dün belek kavşağından kepez e gelene kadar kaval kemiklerime asfalttan vuran sıcak yüzünden ayaklarımı deponun üstüne atıp öyle geldim.
    istanbu_gezg ve antilop_skul bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    yamahanın gereksiz özellikerinden biri benim motorumda sıcaklık göstermiyor bende sorun etmiyorum :D

Motosikleti
    nc750x
    Asvalt ısınıp eriyince yol tutması mümkün değil. Zira yollarda kaliteli asvalt yok. Ama otoyollarda kaliteli içerisinde belli oranda beton bulunan asvaltlarda kayma değil yol tutuş artıyor. Ayrıca erimiş asvalt tutuş anlamında çok ciddi tehlikeli çünkü ortada bir zemin olmuyor. Zemin kayganlaştığından dikkat gerektiriyor. Hele böyle sıcaklarda.

Bence motosiklet için en güzel dönemler bahar ayları. 15-25 derece arası ne terliyor nede üşüyorsunuz. Yolda gayet güzel tutuyor.
    ZümeR bunu beğendi.

Uğur Bilgili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS
    biz sezonu kapattik sicak nedeniyle sicak demisken

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Maalesef ülkemiz asfaltı yazın daha leş. Bildiğin cam gibi oluyor, dipteki kuru katran kaynayıp yüzeye zift atıyor. İstediğin kadar iyi lastiğin olsun, kalitesiz asfaltın olduğu yerlerde motosiklet çok tehlikeli olabiliyor.

Bu arada yaz-kış değil de motosiklet sürmenin 2 güzel sezonu var: ilkbahar ve sonbahar. Ne üşürsün ne pişersin. Yazın mont ve kask insanı kahrediyor ama giyinmezsen durum daha vahim. İki ucu çamurlu değnek. Alttan vuran motorun sıcağı da cabası. Hiç sevmiyorum yazın kısa mesafe motosiklet sürmeyi. Kan-ter içinde hiçbir dükkana, lokantaya vs gidilmiyor. Millet tiksinerek bakıyor. Çok asap bozucu bir durum.
    ZümeR ve cemmoto41 bunu beğendiler.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Motosikleti
    nc750x
    Fethiye’de hava sıcaklığı 38 derece ölçülürken, Kayaköy Mahallesi’nden Gemile Koyu’na ulaşımı sağlayan 7 kilometrelik karayolunda asfalt eridi. Eriyen asfalt otomobilleriyle Kayaköy’ü ziyarete gelen tatilci ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Otomobil ve motosiklet sürücüleri araçlarına zift bulaştırmamak için yolun mıcırlı bölümünü kullanmaya çalıştı.

Yoldan motosikletiyle geçen Murat Çeliker, aşırı sıcak nedeniyle asfaltın eridiğini belirterek yolun sürücüler için tehlike oluşturduğunu söyledi. Yolun eriyen kısmına girmemek için motosikletini mıcırdan sürdüğünü dile getiren Çeliker, çok sıcak bir gün geçirdiklerini kaydetti.

http://www.iha.com.tr/video-fethiyede-asfalt-agladi-89422/

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)