capozzz adlı üyeden alıntı
Güzel kardeşim neye yarayacak o yaptığın? Kendimden örnek vereyim. Üniversite mezunuyum, kitaplıklar dolusu kitabı 3-4 er defa okumuş adamım. İnterneti en çok merak ettiğim, aklıma takılan şeyleri araştırmak için kullanırım. Ülke ortalamasının üzerinde eğitime sahibim. Övünmek falan için değil, söyleyeceğim durumlara vereceğim tepkileri yazmadan önce profili göresin diye diyorum.
Diyelim dalgınlığıma geldi hata yaptım. Bu ne demek, zaten ben normalde o hatayı yapmıyorum, dalmışım demek. Sen beni uyarsan ne olacak? Ben insan değil miyim, gene dalgınlığım olmayacak mı? Neye yaradı? Hiçbir şeye.
Diyelim çok önemli bir işim vardı, acelem vardı, hastanelik durum vardı vs. O sebeple o ana mahsus makas atıyorum. Ben zaten bunun yanlış olduğunu biliyorum, ama yapmaya mecburum. Geldin beni uyardın, ben de he dedim uzamasın diye geçtim gittim. Neye yaradı? Sen beni uyardın diye bir daha aynı duruma düşsem aynı şekilde kullanmayacak mıyım?
Diyelim, bu kadar eğitim vs ye rağmen trafik canavarıyım. Olur olur yani, manyağım diyelim. Her zaman makas atıyorum, hız yapıyorum vs. Sen geldin beni uyardın, neye yaradı? Ben zaten psikoyum, uyarsan ne olacak seni mi dinleyeceğim de bir daha yapmayacağım?
Tüm bunları rahat rahat yaparım. Neden biliyor musun? Çünkü cezalandırılmayacağımı biliyorum. Bunları yaptığım zaman ceza falan almayacağım ben. Sen beni uyarsan ne olur, he der geçerim. Biraz uzatırsan ukalalık etme der basar giderim. Çünkü eğitim meğitim, trafikte insani uslupla uyarı vs bunlar hikaye. Ben bilsem ki böyle şeyler yaptığımda benim canımı yakacak cezalar beni bekliyor, işte o zaman hiçbir durumda bu işlere girmem. Ancak bu çözer bu işi.
Şimdi beni geçelim, aynı durumlara girebileceğin adamlara bakalım, olasılıkları görelim;
- Adamın çeki döndü, parası battı vs canı sıkkın yolda gidiyor dalgın, hata yaptı. Geldin uyardın, .iktir git dedi. Ne olacak?
- Biraz cahil, biraz atarlı adama denk geldin, hata yaptı gittin uyardın. Başladı en ağır küfürleri sallamaya. Ne olacak?
- Psikoya denk geldin. Herif makas değil artık bıçak atıyor resmen. Gittin uyardın he he dedi. Sonra yolda gelip arabayla dokunuverdi sana. Uçtun motordan öldün mü kaldın mı belli değil.
Ya daha çok uzar mevzu. İlla silaha gerek yok. Ayrıca bu ülkede gün ortasında adam vurmak öyle zor falan değil, çok kolay işler bunlar. Terörle yaşayan ülke burası, adam ölümü normal artık burada. Millet cahil, cezalar caydırıcı değil, polisin umrunda değil. Sadece çok göz önünde yaparsan, gel beni yakala dersen yakalandığın bir sistem var. Bunu böyle kibar kibar uyarayım falanlarla olmaz.
Ben de zamanında uyardım, ama yalana gerek yok, ben hep ayarım kaçtığı için uyardım. Herif beni sıkıştırdı, gittim atar yaptım. Yol vermedi el kol yaptım vs. Ben şanslıydım aşırı manyapa denk gelmedim, siz aynı şansa sahip olmazsınız arabanın altına alıverirler. Yapmayın bunu, kendi canınız herkesin canından değerli. Bu ülke böyle, ben konuşmazsam gidere başkasını ezer falan geçin bunları.