Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor Ekipmanı - Takım Taklavat Uyumu

REKLAM ALANI

Merhabalar,

Almayı düşündüğüm ekipmanlar aşağıdaki gibidir. Sizlerin de düşüncelerini almak istiyorum.

Motor => Yamaha R-25 Milky White

Ekipman fiyatı;

Kask: AGV K-3 SV Multi Myth Kapalı Kask (Siyah-Gri-Kırmızı) ## 720 Tl
    Mont: Dainese Sport Guard Tam Koruma Yazlık File Motosiklet Montu Siyah Kırmızı ## 990 Tl
    Sırtlık: 8 Dişli MTS Motosiklet Sırt Koruma ## 110 Tl
    Eldiven: Revit Fly2 Yazlık Korumalı Deri Eldiven ## 280 Tl
    Pantolon: Tech90 Nemrut Korumalı Kot Motor Pantolonu ## 390 Tl
    Dizlik: Scoyco K16 Sert Korumalı Dizlik ## 125 Tl
    Bot: TCX X-Square Sport Bot (Siyah) ## 580 Tl

Toplam: 3.200 Tl

(Pantolonu alıp almamaya henüz karar veremedim. Aslında istemiyorum ama bakalım.)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    coldboy35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mont konusunda söylemek istediğin; düşme durumunda filelerin çabucak yırtılma durumu var. (Korumalar dışarı çıkabilir) Bi kaç model gördüm body armor konusunda, fileler korumanın arkasında kalıyor. Onlar daha iyi gibiydi sanki.

Ben dizliği beğendim, depoyu çizmeyeceği için gayet iyi.

Diğer ekipmanlar hakkında pek bir bilgim yok Ama marka açısından değerlendirirsem güzel seçim.
    likewhat bunu beğendi.

Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    Resimdeki eldiveni kullandım cok iyi bir eldiven değil koaly aşınıyor ve bilek koruması yok.Bütçe var ise eldveni bilekli alın(benim tercihim knox handroid serisi),bot olarak ta benim tercihim daha uzun bot ancak motosikletten indikten sonra cok yurunecek ise iyi bir tercih olmuyor.
    likewhat bunu beğendi.

Teşekkür ediyorum yorumlarınız için

Montun sırt koruması olduğunu unuttuğum için Sırtlık eklemiştim ayrıca. Onu çıkarıyorum.

Motosikleti
    Forza 250
    Alıntı likewhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Montun sırt koruması olduğunu unuttuğum için Sırtlık eklemiştim ayrıca. Onu çıkarıyorum.
    Pantolonun da diz korumaları olduğu için dizlikleri de çıkartabilirsin. Kaskını biraz daha iyi birşey al, k-5 mesela, botu da uzun al mutlaka kaval kemiğini de korusun. Ayrıca bilinçli bir kullanıcı olduğun için de tebrik ederim. Ve bunca ekipmanı giyip çıkartmak için de sabırlı olmanı tavsiye ediyorum. 2 gün sonra aman abi kim giyecek bu sıcakta moduna girip ekipmanlara evi bekletme.
    likewhat bunu beğendi.

Düşündüğün botu bir senedir hergün kullanıyorum, kuryelik yapıyorum, yıpratıcı olur bilirsiniz. Sadece burnundaki dış deri 2-3 santim soyuldu, gözün kapalı alabilirsin. Tavsiye istersen de biraz daha uzun botları mevcut tcxin. Fiyat fazla oynamıyor, ekipmanına daha çok yakışır bence. Hem paçalarını içeri de sokabilirsin. Bunlar da arkadan çıkıyor paçalar.
    likewhat bunu beğendi.

Dizlik cok hoşuma gitti kullanan var mı daha kullanışlı duruyor ama koruma konusunda vi fikrim yok
    likewhat bunu beğendi.

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı Traveler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düşündüğün botu bir senedir hergün kullanıyorum, kuryelik yapıyorum, yıpratıcı olur bilirsiniz. Sadece burnundaki dış deri 2-3 santim soyuldu, gözün kapalı alabilirsin. Tavsiye istersen de biraz daha uzun botları mevcut tcxin. Fiyat fazla oynamıyor, ekipmanına daha çok yakışır bence. Hem paçalarını içeri de sokabilirsin. Bunlar da arkadan çıkıyor paçalar.
    Paçaları içine sokma fikri tüylerimi urpertti. Uzun suruslere kesinlikle can yakıcı oluyor. Bir süre sonra canin inanılmaz yanıyor.

Bu dizligi kotunun içine de giyebiliyorsun. Dış kısmına da takabiliyorsun. Kullanan arkadaşlarım var ama hiçbiri kaza yapmadi korur mu bilemem.. ancak her zaman dizlik korumaları olan surtunmeye ve bu esnada çıkacak isiya da dayanikli bir motor pantolonu kullanmak en mantiklisidir
    likewhat ve coldboy35 bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    O dizlik bu sıcakta adama havale geçirtir,dizleri pişirir. Tecrübeyle sabittir. Onun dışında motorla birlikte ekipmanların çok uyumlu ve şekil duracağını düşünüyorum.
    likewhat bunu beğendi.

Motosikleti
    F850 Gs

Likewhat,
    Montlardaki korumalar genelde ise yaramaz kalın sungerler oluyor ve koruyuculuğu olmuyor. Tam sirt korumasını bence maddi durumunda musaitse çıkartma...
    likewhat bunu beğendi.

Motosikleti
    MT-25 ABS
    Montun fileleri ve eldiven güven vermedi,pantalon kesinlikle al,ha almayayım dersen ben sana bi video atayım.Kask olarak da marushin 999 bak bence o fiyata fiber almak daha mantıklı.Mont olarak da dainese airframe bakabilirsin.Eldiven olarak sp-x ya da sp8 bakabilirsin, sırtlık mutlaka al sırta takılanlardan montunki iyi olsa bile açıkta kalan yerler oluyor,mümkünse o da dainese olsun
    likewhat bunu beğendi.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    İlk motor, kazasız belasız.

Benim vereceğim tavsiyede yazın terleyip, kışın içlik giymezsen it gibi titreyeceksin. Yurtdışına bak.
    Not: 179cm boy, 70kg ağırlık, 42 numara ayak büyüklüğüne sahip bir birey için araştırdım, pek uğraşmadım açıkçası

Kask : ( HJC FG-17, 167.98 €) ( Paran varsa, hjc rpha plus 10 serisine yürüyebilirsin )
    https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf...7-X-Fuera-0003

Mont/Pantolon: ( Büse aragorn, 2 parça deri tulum, €377, daha ucuz ürün mevcut )

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf...-2-Peaces-0027

Bot: ( Axo Primato II, beden 42/43 mevcut, €100, daha ucuzu ve bir kalem üstü mevcut. )
    https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf...-II-Boots-0004

Eldiven: (alpinestars gp pro replica, ücreti $40, arkadaşa aldık, bendeki yamaha için dainese tarafından üretilmiş deri eldiveninden daha güven verici duruyor. )
    http://www.aliexpress.com/item/Cool-...d-2c776f28889e

geriye kalan parayla bi tane güzel kevlar pantolon alırsın. Günlük keyfine göre ister 2 parça tulumla yürürsün, ister kevlar pantolon+ montun üstü ile gezersin. senin bileceğin iş. bide üzerine günlük ayakkabı bile alabilirsin.

Kazasız belasız.
    likewhat bunu beğendi.

Eski_kasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-03 660 / tvs apache 150
    Alıntı 000000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Benim vereceğim tavsiyede yazın terleyip, kışın içlik giymezsen it gibi titreyeceksin. Yurtdışına bak.
    Not: 179cm boy, 70kg ağırlık, 42 numara ayak büyüklüğüne sahip bir birey için araştırdım, pek uğraşmadım açıkçası

Kask : ( HJC FG-17, 167.98 €) ( Paran varsa, hjc rpha plus 10 serisine yürüyebilirsin )

Mont/Pantolon: ( Büse aragorn, 2 parça deri tulum, €377, daha ucuz ürün mevcut )

Bot: ( Axo Primato II, beden 42/43 mevcut, €100, daha ucuzu ve bir kalem üstü mevcut. )

Eldiven: (alpinestars gp pro replica, ücreti $40, arkadaşa aldık, bendeki yamaha için dainese tarafından üretilmiş deri eldiveninden daha güven verici duruyor. )

geriye kalan parayla bi tane güzel kevlar pantolon alırsın. Günlük keyfine göre ister 2 parça tulumla yürürsün, ister kevlar pantolon+ montun üstü ile gezersin. senin bileceğin iş. bide üzerine günlük ayakkabı bile alabilirsin.

Kazasız belasız.
    Asıl 1-2 ay evvel FC motor da bi tulum vardı İXS 2 parça onu ben nasıl kaçırdım halen aklımda aklıma sıçam :/

Alıntı coldboy35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mont konusunda söylemek istediğin; düşme durumunda filelerin çabucak yırtılma durumu var. (Korumalar dışarı çıkabilir) Bi kaç model gördüm body armor konusunda, fileler korumanın arkasında kalıyor. Onlar daha iyi gibiydi sanki.

Ben dizliği beğendim, depoyu çizmeyeceği için gayet iyi.

Diğer ekipmanlar hakkında pek bir bilgim yok Ama marka açısından değerlendirirsem güzel seçim.

Teşekkürler değerli yorumunuz için Mont hakkındaki uyarınızı dikkate alacağım. Fileli montu arka plana itiyorum. Yerine Dainese marka yazlık bir mont alabilirim.

Alıntı Pangea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Resimdeki eldiveni kullandım cok iyi bir eldiven değil koaly aşınıyor ve bilek koruması yok.Bütçe var ise eldveni bilekli alın(benim tercihim knox handroid serisi),bot olarak ta benim tercihim daha uzun bot ancak motosikletten indikten sonra cok yurunecek ise iyi bir tercih olmuyor.
    Teşekkür ediyorum eldiven hakkındaki uyarınız için Bilek korumalı eldiven almak daha mantıklı. Dediğiniz Knox handroid marka eldivenlere baktım fakat pahalı geldi bana. Gerçi çok güven veriyor. Bot hakkında ise dediğiniz gibi uzun bot koruma açısından avantajlı fakat günlük kullanımda(yürüme vs.) sıkıntı çıkarır.

Alıntı MimTolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pantolonun da diz korumaları olduğu için dizlikleri de çıkartabilirsin. Kaskını biraz daha iyi birşey al, k-5 mesela, botu da uzun al mutlaka kaval kemiğini de korusun. Ayrıca bilinçli bir kullanıcı olduğun için de tebrik ederim. Ve bunca ekipmanı giyip çıkartmak için de sabırlı olmanı tavsiye ediyorum. 2 gün sonra aman abi kim giyecek bu sıcakta moduna girip ekipmanlara evi bekletme.

Teşekkür ediyorum, sağolun Nedense kask konusunda şekline-rengine daha çok önem veriyorum. Sanki kaskın kalitesi ve fiyatı arttıkça rengi ve şekli bozuluyormuş gibi geliyor. Ucuz kasklar daha hoş gözüküyor bana.Polikarbon ya da fiberglasstan hangisinin iyi olduğunu bilemiyorum. AVG K-5 serisinde dikkatimi çeken renkte kask bulamadım. Belki parlak siyah rengini alabilirim.
    Ekipmanları sabrederek her gün giyme konusunda ise; eğer '' bu ne sıcak arkadaş , bugün de giymeyim ne olacak '' gibi bi düşünce gelirse aklıma, anında motosiklet kaza videoları açıp izleyeceğim.

Alıntı Traveler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ediyorum bot hakkındaki bilgilendirmeniz ve tavsiyeniz için Dediğiniz gibi Tcx gerçekten kaliteli bir marka. Uzun botlarına da göz atayım en iyisi. Allah kaza bela vermesin, hayırlı işler/bol kazançlar diliyorum.

Alıntı zotbudala adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dizlik cok hoşuma gitti kullanan var mı daha kullanışlı duruyor ama koruma konusunda vi fikrim yok
    Teşekkürler Dizliği ben de çok sevdim. Diğer mafsallı dizlikler gibi ayrı-pantolona ek gibi değil de sanki onun bi parçasıymış gibi gözüküyor.

Alıntı avici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O dizlik bu sıcakta adama havale geçirtir,dizleri pişirir. Tecrübeyle sabittir. Onun dışında motorla birlikte ekipmanların çok uyumlu ve şekil duracağını düşünüyorum.
    Sağolun yorumunuz için Dizliğin o kadar yakacağını tahmin etmiyordum.Uyarmanız iyi oldu. Yazın ya kaliteli-diz koruması olan pantolon giyerim ya da farklı bir dizlik bakarım. Kışın ise bu dizlik dediğiniz gibi iyi ısıtırsa ne güzel.

Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Likewhat,
    Montlardaki korumalar genelde ise yaramaz kalın sungerler oluyor ve koruyuculuğu olmuyor. Tam sirt korumasını bence maddi durumunda musaitse çıkartma...
    Teşekkür ediyorum yorumunuz için Bu yazdığım montun arka tarafında sırtlık varmış. İki sırtlık üst üste gelecek gibi. Montu belki değiştirebilirim. Ama dediğiniz gibi sırtlığı çıkartmamalıyım. Fazla bir ücreti de yok zaten.Hatta bellikte mi eklesem diyorum.

Alıntı KaskReis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Montun fileleri ve eldiven güven vermedi,pantalon kesinlikle al,ha almayayım dersen ben sana bi video atayım.Kask olarak da marushin 999 bak bence o fiyata fiber almak daha mantıklı.Mont olarak da dainese airframe bakabilirsin.Eldiven olarak sp-x ya da sp8 bakabilirsin, sırtlık mutlaka al sırta takılanlardan montunki iyi olsa bile açıkta kalan yerler oluyor,mümkünse o da dainese olsun
    Sağolun yorumlarınız için Fileli mont hakkıında yukarıdaki arkadaşlar da uyardılar. Benim de içime sinmedi yorumlarınız sonrasında.Videoya gerek yok.. Zaten ne zaman kaza videosu izlesem içim bi' şekil oluyor. Pantolon alırsam kot almayı düşünüyorum. Diğer pantolonları günlük hayatta kullanamam sanırım. Kask konusunda ise fiber-karbon muhabbetini pek anlamıyorum(farkları,avantajları vs.bilmiyorum) Ama dediğiniz Marushin 999 markasına baktım. Ses izolasyonu çok iyi diyorlar. Hafif de bir kaskmış. Eldiven konusunda bahsettiğiniz sp8 Alpinestars modelinin bir eldivenini sevdim. Kırmızılı beyazlı gayet hoş. Ücreti biraz fazla gibi ama alınabilir bir eldiven,sevdim yani. Dainese marka Wave G1 sırtlığı ekledim listeme.

Alıntı 000000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Kazasız belasız.
    Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için, zahmet oldu Evet ilk motorum oluyor. İnşallah son olmaz. Kışın içlik giyerim, onda sıkıntı yok. Boy-kilo üç aşağı beş yukarı aynı. Yolladığınız ekipmanlar gayet şık bir takım oluşturmuş. Normalde tuluma sıcak bakmıyordum fakat Siyah-beyaz tulumu çok sevdim. Yalnız en son ne zaman alışveriş yaptınız bilmiyorum ama, Fc.Moto Türkiye'ye satışı durdurdu diyorlardı . Bir bilginiz var mı? Aliexpress'ten alışveriş yapıyorum, eldiveni de beğendim. Sipariş verebilirim.

İyi sürüşler.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için, zahmet oldu Evet ilk motorum oluyor. İnşallah son olmaz. Kışın içlik giyerim, onda sıkıntı yok. Boy-kilo üç aşağı beş yukarı aynı. Yolladığınız ekipmanlar gayet şık bir takım oluşturmuş. Normalde tuluma sıcak bakmıyordum fakat Siyah-beyaz tulumu çok sevdim. Yalnız en son ne zaman alışveriş yaptınız bilmiyorum ama, Fc.Moto Türkiye'ye satışı durdurdu diyorlardı . Bir bilginiz var mı? Aliexpress'ten alışveriş yapıyorum, eldiveni de beğendim. Sipariş verebilirim.

İyi sürüşler.
    En son elime ulaşan ürün 1 ay önce exo-2000 kask aldım, gelmesini beklediğim ise dainese bot var ( muhtemelen 5 gün sonra elimde ).

Satış devam ediyor, ancak TC kimlik numarası talep ediliyor artık. bizimgümrük talep ediyormuş, sanırım artık yurtdışından senede 5 üründen fazla getiremeyeceğiz
    likewhat bunu beğendi.

Motosikleti
    MT-25 ABS
    Fiber kasklarda esneme fazladır hocam bu yüzden iyidir, ayrıca hafif olurlar.Termoplastik vb. kasklar pek fazla esnemez ve diğerine göre ağırdır.Üst seviye kasklar genel olarak fiberdir.
    likewhat bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)