hayaller ninja 300 gerçekler pulsar 150
-
19 Haziran 2016, 12:18
merhaba arkadaşlar
daha önce hiç motorsiklet kullanmamış biri olarak a2 ehliyeti almak için geçen hafta ehliyet kursuna yazıldım
yakın zamandada bir motorsiklet almak istiyorum hayalimdeki motor r25 yada ninja 300 ama gönlüm ninja 300 den yana
fakat konu ile ilgisi olan kim varsa başlangıç motoru olarak daha düşük cc li motor almamı söylediler bende araştırmalara başladım hem görseli güzel hem düşük cc li hemde emsallerine göre ucuz pulsarları buldum
alacağım motoru ikinci el almak istiyorum fakat çok değişik ikinci el anlaşışı var motor piyasasında özellikle pulsarda
sıfırı 6100tl 9 taksit olan motora 5990 fiyat yazılmış bana biraz komik geldi açıkçası sizce bu normalmi yoksa fiyatlarmı şişirilmiş
sizce başlangıç motoru olarak ninja 300 alsam problem olurmu karakter olarak sakin bir yapım var ileride motoru çok iyi çözsemde gene şeridimden gider kurallara uyarım hem kendim için hemde trafikteki diğer araçlara tehlike unsuru oluşturacak haraketler yapmam
eğer güşük cc bişey alıcaksamda ne tavsiye edersiniz tahminimce 5-6 ay kadar kullanacağım için ikinci el almak istiyorum sizce hangi motora ne kadar para vermeliyim honda ve yamaha başlangıç motoru olarak hem pahalı hemde görsel olarak biraz kötü geldi bana
konu hakkında başka fikirlerede açığım eğer başlık yanlış yere açıldıysa adminler düzeltirlerse sevinirim
Reklamlar
-
19 Haziran 2016, 12:32
Ktm duke 200 sekli semali yerinde ikinci el fiyati olusmus ne yuksek cc ne dusuk cc bir makina
-
19 Haziran 2016, 12:32
Honda ve Yamaha ya pahalı demişin Kawasaki en pahalısı farkında değilsin, galiba Ninja 300 ün fiyatından haberin yok? Ne R25 ne de Ninja 300 başlangıç motoru değil. Gidin Pulsar ı alın bence fazla kafa yormayın. Başlangıç için güzel bir motor.
-
19 Haziran 2016, 12:36
Ninjayla asla başlanmaz , 2 ay kullanmaya 2 el temiz ybr gider, geriye kalan para da ekipmana gider.Ama o motorlara geçmeye 2 ay yetmez.Şöyle bi 2500 km falan yap ybr ile sonra r 25 alırsın ondan sonra rc 390 alabilirsin
-
19 Haziran 2016, 12:37
düşük cc de marka olmasına gerek yok. pulsar hatta cb125e bile fazlasıyla yeterli
-
19 Haziran 2016, 13:28
Ninjayla dusersen minimum 3000 tl gozden cikart
-
19 Haziran 2016, 13:41
Mesela çarptın ön maşa yamuldu masraf 3500 lira civarı yada yana yatırdın krenaj kırıldı 1000 lira civarı.Daha önceden ara sırada olsa sürmüşlüğün olsa al başlada, ehliyet kursunda alacağın eğitimle olacak iş değil.Kabiliyetin vardır trafiği iyi okuyup kendine hakim oluyorsundur,paranda boldur ozaman al düşünme derim.En mantıklısı başlangıç için ybr al düş kalk parçala napıosan yap acemiliği at ninja illaki alırsın. Nınja aldıktan sonrada alışırsan zaten yamaha honda birdaha kesmez seni. Kawasaki zengin motoru.Zengin değilsende benim gibi keyfe keder ayda yılda bir kullanıp bir sıkıntı olduğundada sabırla beklemen gerekli.Şu konuya bak anasını sattımın servisine götürsem 6 7 bin liralık masraf vardı ki motorda abartı bir kaza yok.Az daha hasarlı olsa direk perte ayırıyorlarmış zaten.
http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/158639-z250-sl-ilk-kaza.html
-
19 Haziran 2016, 13:50
ktm duke gerçekten şekilmiş ama fiyati 10000tl civarında benim derdim başlangıç motoru alacaksam ucuz olsun fazla para bağlamayayım satarkende fazla zarar etmeyeyim
honda ve yamahayı başlangıç motorunda pahalı bulduğumu söyledim yoksa tabiki ninja 300 ün fiyatını biliyorum
ybr alacağıma discover 150F almak daha mantıklı gibi geldi bana
3000tl çok ciddi rakam ama gülü seven dikenine katlanır ne yapalım
şimdilik ninja hayallerine ara veriyorum o zaman sanırım pulsarda 150cc modellerinden birini alacağım
eğer satmayı düşünen varsa mesaj gönderebilirler
faydalı bilgiler için teşekkür ederim
-
19 Haziran 2016, 14:01
Bu forumda ve internette çeşitli mecralarda başlangıç motoru ile ilgili sayısız doküman ve kaynağa erişebilirsiniz..
Aynı başlığı 500.kere açmanın ne mantığı var anlamıyorum.
Başlangıç motoru 125-150 cc zaten yeni ehliyet yasasına göre de böyle.
Ayrıca tecrübe km ile ölçülür ay-yil hesabı ile değil.
-
19 Haziran 2016, 14:32
r25, ninja300 ikisiylede başlanabilir yalnız bu ülkemizde geçerli değil. Yeni olduğunuz için birçok kez düşeceksiniz. Yedek parça fiyatlarından dolayıda bu iki motosiklet sizin için çok masraflı olur. Çok param var derseniz alınır ama aksi halde bajaj markasının herhangi modeliyle başlayabilirsiniz. rs200 de buna dahil. Çünki yedek parça fiyatları uygun. Yeni olmanızdan ötürüde ns200 tavsiye ederim. Hem naked hemde şekilli hemde nıspeten güçlü motorunuz olur. Bunun dışında daha az çekici ve daha güçsüz olan ybr, cbf de tercih edebilirsiniz
-
19 Haziran 2016, 15:41
Bajaj'ın 125-200 arası CC ile başlayabilirsin.
-
19 Haziran 2016, 15:55
Abi paranızı zor denkleştirip yüksek cc aldığınız motorlara Nasıl yakıt yetiştiriyorsunuz sırf yakıt yüzünden baska motor almak istemıyorum Apache ile devam
-
19 Haziran 2016, 16:09
Tvs01 adlı üyeden alıntı
Abi paranızı zor denkleştirip yüksek cc aldığınız motorlara Nasıl yakıt yetiştiriyorsunuz sırf yakıt yüzünden baska motor almak istemıyorum Apache ile devam
Bir ara Transalp almayı düşünmüştüm. Yakıt tüketimini görünce anında caydım
-
19 Haziran 2016, 16:44
Tvs01 adlı üyeden alıntı
izmir çevre yoluna çık o zaman düşük cc nin de tehlikesini görürsün
-
19 Haziran 2016, 17:23
shooter1 adlı üyeden alıntı
izmir çevre yoluna çık o zaman düşük cc nin de tehlikesini görürsün
O zaman herkes 1000 lik ile başlasın. Sağ şeritten 70-80 ile rahatlıkla gidebilirsiniz.
-
19 Haziran 2016, 17:31
AWESQME adlı üyeden alıntı
O zaman herkes 1000 lik ile başlasın. Sağ şeritten 70-80 ile rahatlıkla gidebilirsiniz.
.....
-
19 Haziran 2016, 17:32
cbr 250 ya da r25 öneririm dostum sana. ninja 300 ile ilk düşüşünde inanılmaz fazla masrafın olur canın yanar. ki ilk motorun olduğu için hani kaza yapmasan bile durduğu yerde falan düşürürsün bir iki kere. bence r25 veya cbr 250 düşün. ama bajaj pulsar 200rs de güzel bir seçim olabilir hiç kullanmadığın için
-
19 Haziran 2016, 17:34
halo1925 adlı üyeden alıntı
cbr 250 ya da r25 öneririm dostum sana. ninja 300 ile ilk düşüşünde inanılmaz fazla masrafın olur canın yanar. ki ilk motorun olduğu için hani kaza yapmasan bile durduğu yerde falan düşürürsün bir iki kere. bence r25 veya cbr 250 düşün. ama bajaj pulsar 200rs de güzel bir seçim olabilir hiç kullanmadığın için
R25 önermiyorum parçaları baya pahalı ve başlangıç için pek uygun değil. Çok agrasif bir motor. Ben de ilk motor olarak R25 düşünmüştüm ama 1 kere binmem yetti hemen bunun başlangıç motoru olmadığını anladım. Zaten sahibindene bakarsanız bir sürü yatmış kazalı R25 görüceksiniz hepsi 1000 km yi görememiş bile.
-
27 Haziran 2016, 00:06
-
27 Haziran 2016, 00:14
Oncelikli hayirli olsun sonra dageçmiş olsun. Umarım tez zamanda ehliyetinizi alır ve aktif olarAk kullanmaya başlarsınız. Bu tarz kazalar caninizi sikmasin cana geleceğine mala gelsin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)