Yamaha, ybr 125 ile Tokyo ya varanlara sıfır bi motor verir herhalde.
Yamaha, ybr 125 ile Tokyo ya varanlara sıfır bi motor verir herhalde.
O tura harcadığı paraya tenere alırdı
Ama tenere alsaydı o tura para kalmazdı. ve tenere'ye bindiği sürece de edeceği masraflardan dolayı asla o tur için para biriktiremeyebilirdi, belli ki benim gibi bütçesi kısıtlı biri çünkü.
YBR 125 ile ben de yıllar önce 1 yılda 15bin km yapmıştım. YBR öyle bir alet ki size kalıbından beklenmeyecek bir güven veriyor. Hakikaten milletin az daha koy ybr al dediği kadar var.
Ybr ile dünya turu yapan da var hatta ben kendileri ile Türkiye'ye uğradıklarında tanışmıştım.
http://mymotorcycleexperience.blogsp...unya-turu.html
Kendi linkleri de şurada: http://www.re-moto.com/
Şu anda bir Bajaj NS150 kullanıyorum, keşke ybr bu kadar pahalanmasaydı da yeniden ybr alsaydım dediğim olmadı mı, oldu. Keşke satmasaydım da dediğim çok oldu zamanında.
Çok komplike bir yapısı olmadığı için kısa zamanda size ufak tefek bakım ve tamirat işlerini yapmanızı teşvik ediyor adeta, yağ değişimlerini, far patlamasıymış, sigorta atmasıymış hep ve ilk kez kendim YBR'de yapmıştım mesela. Bu sebeple yolda kalma korkusu da yaşatmıyor insana, nasılsa bir şekilde hallederim diyorsunuz psikolojik olarak. Bahsini ettiğim dünya turuna çıkıp tamamlayan Gustavo da büyük motorunu satıp ikinci el ybr alarak bu işe girişmiş mesela.
Buradan şu da çıkıyor uzun yolu her motor bir şekilde yapar, asıl uzun yolu yapan (pek çok tecrübeli kullanıcının dediği gibi) motosikleti süren kişidir esasında.
Bir gün uzun bir tur yapabilirsem bu gidişle ben de ancak YBR ile yapacağım sanırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:18 ----------
Yani iş büyük motora binme sevdasından ziyade motosikletle uzaklara gitme sevdası oluyor bu arkadaş gibi bünyelerde bu sebeple YBR ile de olsa o yola çıkma azmi ve cesaretini gösterebiliyor böyle insanlar. ADVRider sitesinde mopedle (evet bildiğiniz moped) Avustralya'dan İngiltere'ye giden bir gencin hikayesini okumuştum geçmiş senelerde mesela. Oradaki mevzu ben bunu da başardım mevzusu birazda, imkansızlıkları bahane etmeden yola çıkabilme mevzusu, yolda olmak, gidebilmek cesareti... (Uff amma şairane yazdım, eh kimi gidiyor, kimi de benim gibi yazıyor gevezelik ediyor işte )
Benimde hayalim olan birşey, muhtemelen 2-3 sene içinde yapacağım yaşım gençken yapmak istiyorum.
Ama 125 cc ile ne kadar sağlam olsa da, bir süre sonra eziyet verecektir, o yüklerle üstelik.
Tenere veya africa twin ile yapmayı planlıyorum. Veya 883 iron ile.
Turda harcadığı ve ona maliyeti 7-9 bin tl civarı olmuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:36 ----------
"Şunu belirtmekte fayda var. Parayı nereden bulduğumu soran birçok insan oldu. İngilizce Öğretmeni olarak çalışıyordum. Harcamalarımı yönlendirerek gezi için biriktirmeye başladım. Yolda da bunu harcadım Yanıma 2400 dolar (6400TL) almıştım, o sırada dolar-tl kuru 2,66 idi. Sonrasında cebimdeki para değer kazanmış olabilir ancak ben hep TL üzerinden hesap yaptım. Nakit bittiğinde kredi kartı kullandım. Ayrıca yardımda bulunanlar oldu. Hepsine teşekkür ederim.
Yola çıkmadan önce yanıma almam gerekenler vardı. Motosikletimin üzerindeki aksesuarlar ve de bazı dökümanlar başlıca gerekli olanlardı.
Aksesuarlar:
Depo üstü çanta (250 TL) + Yan Çanta (250 TL) + USB şarj (50 TL) + Lastik (210 TL) + Arka Kafes (50 TL) = 810 TL
Dökümanlar:
Uluslararası Ehliyet: 415 TL (ilk çıkarmada) –> Benim rotamda sadece Japonya istiyordu
Triptik: 220 TL (5 sayfalık) –> Benim rotamda sadece Japonya istiyordu
Seyahat Sigortası: 100 TL (3 aylık)
= 735 TL
Yola çıkmadan önceki harcamam: 1545 TL
Yoldaki harcamalarımı 4 grupta topladım. Ortalama 3 lt/100km yakıt tükettiğimi düşünürsek 15573 km boyunca 450+ lt benzin harcadım. Bu, ortalama bir rakamdır. Açıkçası bunu not almadığıma baya pişman oldum😦
Ülkelere göre bölecek olursak;
Gürcistan (2 Gün):
Konaklama: 25 TL (1 Gece Hostel, 1 kez kamp)
Yeme–İçme: 36 TL
Benzin: 50 TL
Diğer: 20 TL (Hediyelik eşya)
= 131 TL
Rusya (35 Gün):
Gürcistan sonrası ve de Moğolistan sonrası olmak üzere Rusya’da 35 gün geçirdim.
Konaklama: 581 TL ( 18 gece otel/hostel, 10 kez kamp, 6 gece misafirlik, 1 gece gemi)
Yeme–İçme: 816 TL
Benzin: 525 TL (Yaklaşık 10 bin km)
Diğer: 925 TL (Trafik sigortası, Sahalin Adası için gemi bileti 300 TL civarındaydı, ön cam kırıldığı için yaptırdığımda 100 TL üzeri bir fatura çıkarmışlardı, 2 kez daha yağ değiştim, benzinin çok yaktığı sıralarda karbüratörü kontrol ettirdim ve servis faturaları çok ucuz değildi, Sim Card ve kontör yüklemelerim oldu, hepsi bu fiyata dahil)
= 2847 TL
Moğolistan (10 Gün):
Konaklama: 108 TL (2’si başkentte, 1’i sınır yakınında, 1’i Orhun Vadisi’nde olmak üzere 4 gece otelde kaldım; 1 gece okul, 1 gece restoran olmak üzere 2 gece misafirdim; 1 gece Moğol ailesinin Ger’inde ücretli kaldım, 3 gece de kamp yaptım. Çadırımı kaybetmeseydim çok farklı bir tablo çıkacaktı, eminim.)
Yeme-içme: 190 TL
Benzin: 149 TL (2 bin km üzeri bir yolculuktu)
Diğer: 90 TL (Sim Card, hediyelik eşya ve 1-2 otobüs bileti, trafik sigortası)
= 537 TL
Japonya (37 Gün):
Konaklama: 554 TL ( 16 kez kamp yaptım, 10 gece hostelde kaldım, 10 gece misafir edildim, 1 gecem de uçakta geçti) Toplam 84 gün yapıyor. Çünkü 85. gün döndüm
Yeme-içme: 1000 TL
Benzin: 207 TL (3 bin km sürüş yaptım)
Diğer: 2774 TL (Burada 2000+ TL olan Japonya’ya giriş ücretleri var; buna gemi bileti, gümrükleme, acenta ücretleri ve trafik sigortası dahil, 100 TL’ye de Sim Card almıştım, ayrıca ana adaya geçerken bir gemiye daha binip 100 küsür TL ödedim, Tokyo’ya vardıktan sonra tren ve metroyla ulaşım sağladım ve ücretleri çok pahalıydı.)
= 4535 TL
(Evrak ücretleri olmasaydı ortalamam çok düşüktü. O ek masraf olmasaydı cebimdeki nakit ile yolculuğu bitirebilecektim; o sırada kredi kartımı kullandım ve yapılan yardımlar onu karşılamama yetti. )
Hazırlık aşamasında harcadığım 1545TL ve de yolda harcadığım 8050TL’yi toplayınca 9595TL ediyor. Bu yolculuğun bütçesi budur."
tek kelimeyle BRAVO diyorum.
Emeğine yüreğine sağlık,
honda fabrikasına gidip seni türkiye pazarında lider yaptırmayacağız yazsaydı keşke
Facebook sayfası
www.facebook.com/ikiteke
YBR olduda biz mi gitmedik. Büyük motorlar bunlar. Godamanların motorları bunlar... Yak bi ciara köy gavesinde okey at akşama kadar. Gevırın memleketinde ne işin var ola!
Güzel gezi, tebrikler...
Trabzon da derneğimizde verdiği slayt lı sunumuna katılmıştım. Sonrasında bi kaç ilde daha sunum yaptı gittmiş kadar olmuştuk. Toprağımla gurur duydum.
sabır taşı yutmuş olmalı.
hani ybr ile hiç kafaya takmadan çok yollar gittim, dağ tepe aştım fakat sen çık elin memleketlerinde tek seferde 15.000 km, her şeyden önce mükemmel bir kondisyona sahip olmanız gerekir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)