Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Başka Gruptaki Bir Arkadaşimizin Yasamis Oldugu Tatsız Olay!!!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sürücü davranışlarını bir tarafa bırakırsak, arkadaşınız da bu olayda kusurlu. Yaklaşık 50m. önce kavşağa girdiğini gördüğü araç olmasına rağmen hız düşürmeyip tehlikeye neden olmuş. Otomobil sürücüsü park halinde olan araçlar nedeniyle 50-60 metre geriden gelen motosikleti görmemiş olabilir. Güvenli bir şekilde ana yola girmek için motosikleti beklemesi gerekirdi. Fakat çok geride olduğundan görmemiş olabilir. Motosiklet sürücüsünün bütün bunları göz önüne alarak temkinli davranması hız kesmesi gerekirken neredeyse arabayı altına alıp ezecek havalara bürünmüş. Üstelik kendisi de hız sınırı diye bir mefhum tanımazken.
    http://i.hizliresim.com/r9OLJN.png
    http://i.hizliresim.com/YbgPg6.png
    Otomobil sürücüsü agresif. Fakat asıl suçlu yanında oturup "dır dır" eden karısı olabilir
    Son sözüm motosiklet sürücüsüne "Yapma böyle kardeşim. Başına kötü şeyler gelir."
    Hak veriyorum. Yalnız yanında oturan kadına dir dir bilmem ne olmamış.. hanimini karistirma ))
    zaferce ve otopsici bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Erkeklik Kanunu Madde 1 : Yanında kadın olan er kişi ile tartışma, artistliğinin sebebi evrimde gizli, dişisine gücünü kanıtlama peşinde.
    Ben olsam 1 zaten tali yoldan çıkan arabayı görsem yavaşlardım, adam iyice sol gelse ne olacaktı ? Bordür ile araba arasına sıkışacaktın,
    2: Adam ışıklarda inmiş arabadan geliyor , yolu kontrol edip kaçacaksın. Sen motor üzerindesin adam sana bir tekme atsa motorla beraber yere kapaklanırsın, motor üzerindeyken ne yazık ki savunmasız durumdasın.

  3. #43
    CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2016
    Şehir
    Assen
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Adamın yanında kadın var, adam haksız olsa bile alttan almak gerek. İsirmayacaksan havlamamak gerek.
    otopsici bunu beğendi.

  4. #44
    dundanbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2015
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Pulsar NS 200
    Neyse ki mantıklı cevaplar agresif olanlardan daha çok, bana göre de kaza olmadıysa geçip gitmek en mantıklısı, kısa bi korna selam ver geç, içinden söversin o ayrı..

    Araç sürücülerinin yaptıkları kurallara uygun olmayabilir belki, yani 'belki' diyerek burada çok iyimser oluyorum fakat hangimiz her zaman kurallara uyabiliyoruz ? belki bilerek belki bilmeden kaldı ki zaten trafiğin ve sürücülerin durumu belli değil mi ?

    Sevdiğim sözlerden biri o " haklı ve ölü olmak "

    Yavaş abi şehir içinde yavaş, kimse kimseyi düşünüp görmüyor, biz kendi kendimize yapacağız, hem diğer şöflerin yerine trafiği vs gözlemleyeceğiz hem de kendi yerimize ve ona göre konumlanıp vs.. süreceğiz başka yolu yok şimdilik.

    Dİkkat !!! sonrası uzunca bir olaylar silsilesi içerir

    Altınlı gecenin son sezonunda bahsetmişti Risk faktörü diye, seveni var sevmeyeni adamın fakat risk konusunda çok haklı, çoğu yerde gereksiz risk alıyoruz maalesef, arka arkaya bunun gibi iki üç olay yaşandığında sinirden risk misk dinlemiyoruz demişti ve yaşadıklarımın üzerine tam oturdu



    Neyse o ana gelene kadar hızım şehir içi hız kurallarına göre hatta daha düşüktü, fakat bir kişi akmaya çalışan trafikte önümde aniden durup sağa sinyal vermeden zıplayıp yanaşınca başlıyor sinirler katlanmaya, arada biraz mesafe bırakarak gittiğim için ve zaten yavaş olduğumuz geçişimde sıkıntı yok ,

    hemen ardından,

    diğeri yolun sağ kısmı park halinde arabalarla dolu olduğu halde onların yanına sağ seridin yarısını işgal ederk park etmiş ve han kapısı açar gibi aracın kapısını açan teyze, yine can havli ile sıyırıp sinir ve küfür limitimi yükselterek onuda geçiyorum, ulan zaten çift yönlü iki araç zor geçiyor.. neyse

    ve hemen ardından;

    dört yolun orta yerinde duran ve yolcu indiren dolmuş şöförü, tabi ona göre sağa yanaşmak oluyor bu, soldan bir araba dönmeye çalıştığı ve karşı şeritten de trafik akmaya çabaladığı için dolmuşun arkasından mecbur durdum, sonra o kalkana kadar sol boşluktan gaza abanıp devam ettim,

    veee önümde 30 km ile giden taksi dolmuş, onu geçtik, önümde yine 30 ile seyreden hacı amca yolun ortasında ki 5cm lik logar kapakları arasında slalom yapıyor, tam da önüne tren yolu geçidi gelmez mi , tabi eskisi gibi değil geçit asfalt ile aynı düzeyde olmasına rağmen amca rolantide gidercesine geçiyor hatta utanmasa inip arabasının elinden tutup ordan öyle geçirecek derken içimden küfürler ede ede gaza abanıp solluyorum ve o da ne yolun ortasında sola sinyal veren bir transit..

    tabi o noktaya gelip önümdeki buzağıyı solladığımda hızım artmıştı şehir içinde ve iki şeritli yolun orta çizgisinde durup dönülmez levhası olan yöne dönmeye çalışan birini görmem gereken zamanda göremeyince,(aracın zaten orda olmaması gerektiği gerçeğini görmezden gelsekte gerçekten de araç oradaydı..) kombine olarak frenlere asıldım tabi o anda o refleks ve panik ile ne kadar kombine oluyor orası ayrı, arka teker kilitlendi, gördüğüm net olarak aracın arka kapılarının ortasına doğru ilerlediğimdi, normalde arka frenim yok gibidir zaten kombine de burdan geliyor düşünün nasıl bastıysam, biraz kızaklayıp biraz öne yığılarak biraz kontra ile aracın sağından geçmeyi başardım.

    Başardım fakat kontol diye bir şey kalmadı onun ardından bir insan yola atlasa veya bir araç burnunu uzatsa al sana kaza.. Sonra motorcu hızlı gidiyordu, gördük deli gibi geçti arabanın yanından bilmem ne sonra motorcu sinirli agresif yeter ulan alayınızı keserim

    Bir de burası İzmir,Ankara,İstanbul da değil, avuç kadar bir ilçe, hoş izmir trafiğinden çıkıp gelmişim de işte alışması zaman alıyor, yola atlayan insanları saymıyorum, bir de ışıklarda millet bekliyor bir tane sivri yeşili beklemeden aradan sıyrılıp koşuyor, illa çıkacak bir tane ama işin komik yanı iki tane köpek hayvanı da kırmızıda insanlar ile bekliyor, ulan gözlerimle görmesem inanmam hayvanlar bildiğin oturmuş dilleri dışarda sağa sola bakaraktan bekliyor ya sonra insanlar ile birlikte yürüp karşıya geçiyor, şok oldum resmen, yok valla ben de artık sürekli kamera ile çıkacağım dışarı, tabi üşenmez ve unutmazsam.

    İşte bu da böyle bir anımdır ki eminim hepimizde böyle yüzlercesi var.
    cıbırlover1 bunu beğendi.

  5. #45
    osmanico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150
    Helal olsun arkadaş çok sabırlıymış

  6. #46
    coldboy35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2012
    Şehir
    İZMİR


    Trafikte bize karşı arabalar
    polo34 ve dundanbiri bunu beğendiler.

  7. #47
    Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2015
    Vurup, kırarak, döverek ve söverek bu dünyada hiçbirşeyi halledemeyiz. Önemli olan yoluna devam etmek, gerekirse doktora görünüp sakinleştirici alınmalı.
    dundanbiri bunu beğendi.

  8. #48
    Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Alıntı redmap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben artık kendimce çözümü buldum. Böyle bir durumda hiç ses etmiyorum aracı yakın takibe alıyorum.Işıklara geldiğinde haberi olmadan lastiğine iki tane takıyorum.Yanından geçerkende güler birşekilde hop selamunaleykum lastiğin patlamış hayırlı işler abi diyorum.Gaz verip hızlıca olay mahalinden uzuyorum. Sinirlerim sakin içimde bir rahatlık bir huzur tarifi yok. Hani kuşlar ağaçlar binbir renkli çiçekler diye şarkı söylemeye başlıyorum.Transit katliamından sonra susma ve lastiğe takma hakkımı kullanmaya karar verdim.Siz denemeyin ama ben önce kendi aracımın lastiğinde deneme yanılma yaparak patlatma uzmanı oldum mazallah basınçtan atar elinizi kesersiniz her işi uzmanına bırakın
    ayakkabıya sustalı bir şey takmak lazım, en güzeli.

  9. #49
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    muşta gezdirin yanınızda bi de kelebek. suratına muştayla çakınca zaten feleği şaşar. ya da iki yakasından tutup, kaskla bütün gücünüzle burnuna bi kafa... hemen ardından da ön lastiklere kelebekle birer delik açar uzar gidersin.

    ha bi de plakayı kapatmak için lastikli, büzgülü bi kılıf...

  10. #50
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    adamın yola girdiğini gördüysen yavaşlayacaksın abi...
    otopsici ve dundanbiri bunu beğendiler.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  11. #51

    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Bajaj Avenger 150 Street
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    muşta gezdirin yanınızda bi de kelebek. suratına muştayla çakınca zaten feleği şaşar. ya da iki yakasından tutup, kaskla bütün gücünüzle burnuna bi kafa... hemen ardından da ön lastiklere kelebekle birer delik açar uzar gidersin.

    ha bi de plakayı kapatmak için lastikli, büzgülü bi kılıf...
    Dsotum sen neden bu kadar agresifsin

  12. #52
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı ride_safe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dsotum sen neden bu kadar agresifsin
    yo çok sakinim. planım kusurusuz olsun istiyorum sadece.
    dundanbiri bunu beğendi.

  13. #53
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir, Güzelyalı
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Araç hatalı, çünkü sığır gibi direkt sol şeride çıkıyor. Halbuki sağ şeride çıkması lazım. Motorlu hatalı, çünkü aracın çıktığını görüyor ve hız kesmiyor. Hız kesmek yerine kornayla uyarıyor. Karşısındaki sığır olduğu için bu da kavgaya davetiye. Burası Türkiye, araçlar cart diye en sola çıkar, senin önüne çıkar, hatta gelir içinden geçmeye çalışır, hamur bu insan kalitesi bu... Bu gerçekleri bilerek kullanmak lazım.

    Ama araç sürücüsünün saçmalamalarına iyi sabretmiş orada tebrik ederim. Asarım-keserimciler; siz kendinize göre haklı olduğunuzu düşündüğünüz yerde asın kesin abicim, ne farkınız kaldı burada arabadan inen sığırdan? O da kendine göre haklı olduğunu düşünüyor ve arabadan inip asmaya-kesmeye kalkıyor...
    otopsici bunu beğendi.

  14. #54
    Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2015
    Şehir
    KUŞADASI-ANTALYA
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    sinirlerimi bozdu adam sen niye dövmedin ki ?

  15. #55
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    Denizli trafiğinden ne bekliyoruz ortada çok bi olay da yok aslında, bunlara kibar konuşmucaksın ayrıca, daha bugün bi trafik terörüne yanaşıp bir ağzına etmediğim kaldı sonunda abi abi dedi kaldı. kibar olmayın olm.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

  16. #56
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Bir çok hata bir araya gelmiş, motorcu her zaman kendi için trafiğe ve diğer araçlara çok daha fazla dikkat göstermeli.

    Trafikte tartışmak hiç çözüm değil, hele kavga etmek çok gereksiz. Döve döve eğitemezsiniz de bitiremezsiniz de.

    Küfreder gibi korna çalmayıp da ilerde ışıklarda durduğunuzda arabaya yanaşıp şöyle bir diyalog da gerçekleştirebilirdiniz;

    - selamın aleyküm
    + aleyküm selam
    - abim/kardeşim az önce çok tehlikeli bir çıkış yaptın, sanırım beni görmedin. N'olur biraz daha dikkat et, bak bana çarpabilirdin
    + kusura bakma kardeşim yaa, görmedim gerçekten (ki büyük ihtimal görmedi ya da gördü ama hızınızı algılayamadı)

    Böyle bir diyalog olsa idi o adamı belki de kazanır, bir sonraki motorcu için daha dikkatli olmasını sağlardınız.

    Düşük bir ihtimal ile diyaloğun son cümlesi adamın öküzlük oranına göre çok daha negatif olabilir tabi ki, o durumda da asla tartışmayın. Allah'a havale edin ve uzaklaşın.
    Thracian, otopsici, dundanbiri ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  17. #57

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    trafikte öküz aleyhisselam çoktur tamam bu durumda motoru kullanan arkadaş yol verebilirmiydi evet ama yol hakkı olayına baktığımızda birazda insiyatifine kalmış. ben olsam büyük ihtimalle yavaşlar geç derdim. aslına bakarsanız bu tiplerle çokta polemiğe girmemek / dalaşmamak gerekir çünkü ülkece psikopatlaştık. herkesin cebinde bıçak silah vs var. en basiti facebook üzerinden tabanca tüfek satışı yapılıyor bilen bilir. satılan tabancaların çoğuda ya kurusıkıdan dönme yada karadeniz yapısı dediğimiz silahlar Allah korusun orada çekip vursa namlu kaydı olmadığı için balistik incelemeden birşey çıkmaz. bu sebeple bazen hatta çoğu zaman haklı olduğumuz halde eyvallah demek hepimiz için daha sağlıklı. hadi kendimizi geçelim annemiz babamız kardeşlerimiz ve bizi sevenler var.

  18. #58
    gadd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Skuter
    Ana caddede sürüyorsak yola çıkabilecek her hangi bir araca karşı öngörerek sürmek zorundayız.. Araçtan kaçış manevrasına gerek kalmadan yavaşlama şansımız varken işi zora sokmanın pek mantığı yok.. Araç sürücüsüde yola kontrolsüz geniş çıkarak zaten hata yapıyor ancak biz kendi canımızdan başta sorumluyuz unutmayın Türkiye gibi bi ülkede yaşıyoruz bunun bedeli olarak insan hayatının pek kıymeti yok..

  19. #59
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Bu kadar basit bir olayda o korna çok gereksiz.Bir sıkıntı olmamış geçmiş gitmişsin uzatmaya gerek yok.Sen motor sürüyorsun.Eğer bu ülke de herkesden saygı ve kurallara uymasını bekliyorsan hemen o anahtarı bırak motoru da sat.

    Motorcunun ilk görevi hayatta kalmaktır, gerisi senin işin değil.
    MimTolga bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)