2. el ilanlara bakarken satıcıların çoğu itina ile , sorunsuz , mükemmel bir şekilde rodajın yapıldığını yazıyorlar.
Sormak istediğim 2. el motor almak istediğimizde bu rodajın sağlıklı yapılıp yapılmadığı anlaşılırmı yada nasıl anlaşılır.
2. el ilanlara bakarken satıcıların çoğu itina ile , sorunsuz , mükemmel bir şekilde rodajın yapıldığını yazıyorlar.
Sormak istediğim 2. el motor almak istediğimizde bu rodajın sağlıklı yapılıp yapılmadığı anlaşılırmı yada nasıl anlaşılır.
Kusursuz rodaj yapılır 500 lira
Motorun sesinden gidişinden belki biraz farkedilir ama zor
Bunu daha cok Motordan degilde alacagin kisinin tipinden anlayabilirsin....
Motorun sesini duymak istiyorum biraz de.Soğukken gaz veriyosa rodaj felan hikayedir o adam için.
Rodajın özensiz tamamlanması motosikletin ömrünü kısaltır. İleride sorun çıkarabilme ihtimalini yükseltir deniyor. Eğer motosiklet aşırı hırpalandıysa sesinden belli olabilir.
Motosikletin servis karnesini eline aldığın an satıcının iyi bir motosiklet kullanıcısı olup olmadığını anlayabilirsin.
Kaliteli bir motosiklet kullanıcısı düzenli bir şekilde bu karneyi tutar ve yaptırdığı işlemlerin faturasını saklar.
Servis karnesi olmayan motosikletlere şüphe ile yaklaşmanız yanlış olmaz.
Servis bakım karnesi, motosikletin kilometre bilgisi hakkındaki şüphelerinizi de giderecektir.
Bu tür titiz kullanıcıların motosikletleri, gerekirse piyasanın üzerinde para verilerek gönül rahatlığı ile alınabilir.
Bunun dışında edilen yeminlerin verilen vaadlerin bir anlamı yoktur.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
bi de bana şu biraz şüpheli geliyor: "rodajı uzun yolda yapılmıştır." uzun yolda rodaj mı olur len?
ek olarak "km'nin çoğu uzun yolda yapılmıştır." tabi bu motoruna göre değişir; ama "seyahat motoru" kategorisine girmeyen bi ilanda bu yazıyosa ben almam o motoru.
sıfır al düşük model al kafan rahat olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------
rodajını uzun yolda yaptım 100'ün üstüne hiç çıkmadım diyen o kadar çok kişi var ki.. tabi seyahate çıkıp uzun yolda 125 cc nin canını aldım diyende mevcut
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
Apaçi değilse,ekipman kullanıyorsa bi nebze güvenim artardı.
Asıl amaç düşük km motor alırken rodaj problemi adam 1500-2000 km de satiyor ama ilk 1000 kmde canini aldıysa motorun ?
Coq dediği yol dışında anlamanın tek yolu tanıdıktan, bildiğinden almak. Eğer etrafında yoksa öyle birisi, o zaman sıfır almak, benim gibi imkanın yoksada aylarca bakarsın, içine sinmez alamazsın.
Sahibindenden ararlar abi bugün az gezmişsin, her şey yolunda mı? Diye.
Rodajı kusursuz yapmayanı görmedim zaten.
Daha 10km deyken açık egzoz takmış sonra diyor ki hiç devir kesiciye girmedi.
Ziyaaa!
Motorcunun paranoyasi, korkulu ruyasi, abdestinden suphe durumu rodaj
Ya ben bu yeni nesli hakaten anlamıyorum arkadaş, ne kadar hazırcı ne kadar kolaya kaçan bir nesil oldular okumak araştırmak adına hiçbirşey kalmadı, aç bi konu hemen bilenler şundan şundan dolayı deyip cevap versin, bilmiyorum sırf konu açmak için mi yapıyorlar yoksa hakaten araştırmayı okumayı sevmeyen cahil bir gençlik mi yetişiyor anlamış değilim, güzel kardeşim önce rodaj nedir ve "neden yapılır" bak burası çok öemli çünkü rodaj nedir'in cevabı da budur "neden yapılır" konularını araştır videolarını izle yazılarını oku, çok vaktini almaz zaten en fazla 10-15 dakikaya biter merak etme ondan sonra gel açtığın konuya bi bak bakalım beğenecek misin ???? Eminim konun başlığını "2.ellerde rodajı itinayla yapılmıştır yazmasının nedeni" diye değiştirip açıklama kısmınada nedenini yazacaksın... Hadi hayırlı akşamlar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)