2. EL MOTOR ALIMI MASRAFLARI
Reklamlar
-
17 Haziran 2016, 21:59
Merhaba. Forumda araştırdım ama güncel fiyatları bulamadım. Mesela ben Bursa'dayım İstanbul'dan bir motor alıcam. Yapacağım masraflar ne kadar olur. Plaka değişimli ve plaka değişimsiz. Yani ben motoru aldıgımda polis durdurduğunda hiç sorunsuz geçebileceğim. Bunun için noter dışında hangi masraflar oluyor. Güncel fiyatlardan söylerseniz çok duamı alırsınız. Çünkü daha ilk motorum olacak bu konulardada yeniyim.
Reklamlar
-
17 Haziran 2016, 22:14
Plaka drğişikliği olmadan 118 TL.Plaka değişikliği istersen de 226.5 TL masrafın var başkada sigorta dışında bir şey yok.Motoru kendi üstüne alma sigorta uçuk çıkar.Babanın üstüne al.Ama yine de sigorta için 900 TL falan ayır.
-
17 Haziran 2016, 22:15
1. Noter ücreti (Plaka değişimi istediğim için düz noter parası ne kadar bilmiyorum)
2. Plaka değişimi olucaksa noterde bunu belirtiyorsunuz (Noter parası içinde 226 TL di galiba)
3. Şoförler Birliği Odasına plaka çıkarma ücreti (14 TL civarı bişi verdim)
4. Sigorta ücreti (bu kişiden kişiye değişir). Eğer ilk motorunuzsa ve yaşınız 30 un altındaysa plaka değişilikliği istemez 34 plaka ile sigortanız 1000 TL civarı çıkar. Bursa da durum nasıl bilmiyorum ancak ben de 34 plaka aldım motorumu ve 64 Uşak yaptım sigortam 829 TL den 558 TL ye düştü. 1.700 TL küsür teklif veren bile olmuştu.
5. Motoru almadan önce expertize filan gösterirseniz oda bi 100 TL civarı.
6. Sürüp gelicekseniz bi 3-5 bakım için 50 TL gözden çıkarın uzun yol nede olsa. Acemiyseniz sürmeyin taşıma ücreti verin canınızdan değerli değil uzun yol bu acemiliği kabul etmez. Taşıma ücreti de duruma göre değişir. Benzine vericeğiniz parayı kargoya verin. EN kötü otobüs ile getirirsiniz (depoyu boşalttırıyorlar).
Bir de son olarak plaka çıkarmada belge doldurma için 20 TL civarı para veriyorsunuz. Ben sigortacımda halletmiştim onlar anlaşmalıymış öyle demişti ben de git gel olmasın diye sıradan çıksın dedim yaptırdım.
Başka da bi masraf yok bildiğim.
-
17 Haziran 2016, 22:19
Babam geçenlerde sıfır rks ry 18 aldı. Takipçiye 800 lira ödedim.
sigorta+plaka+ruhsat. Epey iyi bir fiyattı. Takipçinin ücreti de dahil buna.
-
17 Haziran 2016, 22:20
AWESQME adlı üyeden alıntı
1. Noter ücreti (Plaka değişimi istediğim için düz noter parası ne kadar bilmiyorum)
2. Plaka değişimi olucaksa noterde bunu belirtiyorsunuz (Noter parası içinde 226 TL di galiba)
3. Şoförler Birliği Odasına plaka çıkarma ücreti (14 TL civarı bişi verdim)
4. Sigorta ücreti (bu kişiden kişiye değişir). Eğer ilk motorunuzsa ve yaşınız 30 un altındaysa plaka değişilikliği istemez 34 plaka ile sigortanız 1000 TL civarı çıkar. Bursa da durum nasıl bilmiyorum ancak ben de 34 plaka aldım motorumu ve 64 Uşak yaptım sigortam 829 TL den 558 TL ye düştü. 1.700 TL küsür teklif veren bile olmuştu.
5. Motoru almadan önce expertize filan gösterirseniz oda bi 100 TL civarı.
6. Sürüp gelicekseniz bi 3-5 bakım için 50 TL gözden çıkarın uzun yol nede olsa. Acemiyseniz sürmeyin taşıma ücreti verin canınızdan değerli değil uzun yol bu acemiliği kabul etmez. Taşıma ücreti de duruma göre değişir. Benzine vericeğiniz parayı kargoya verin. EN kötü otobüs ile getirirsiniz (depoyu boşalttırıyorlar).
Bir de son olarak plaka çıkarmada belge doldurma için 20 TL civarı para veriyorsunuz. Ben sigortacımda halletmiştim onlar anlaşmalıymış öyle demişti ben de git gel olmasın diye sıradan çıksın dedim yaptırdım.
Başka da bi masraf yok bildiğim.
Artık plaka değişikliğinde EK-1 belgesine gerek yok.O yüzden 20 TL verilmesine de gerek yok
-
17 Haziran 2016, 22:23
Onurhan D adlı üyeden alıntı
Artık plaka değişikliğinde EK-1 belgesine gerek yok.O yüzden 20 TL verilmesine de gerek yok
O belgeyi trafiğe verdim ben ama istediler nasıl gerek yok?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)