Türkiye turu projesi ve merak edilenler
Reklamlar
-
17 Haziran 2016, 16:13
Merhaba
Uzun süredir planladığım geziye ekipman ve motor kararımı verdikten sonra kendime belirli bir süre verip tura çıkmayı planlıyorum.81 ili gezmem sizce kaç bin km tutar ve sorun yaşayabileceğim iller nereleri ? ( motor hırsızlığı,yabancıya karşı aşırı duyarlılık gibi ) Birde merak ettiğim birşey var bu projeyi hayata geçirdiğimde planlarım şu yönde.Motovlog,Gezi yazıları,Kişisel Web sitesi,10 dakikada bir konum gönderici cihaz ile izleyiceye yakından izleme şansı gibi imkanlar sağlamayı planlıyorum tabiki bu konuda en önemli unsur özgün olmak fakat ne tür içerikler izlemek ve okumak isterdiniz ? Teşekkür ederim Saygılar
Reklamlar
-
17 Haziran 2016, 16:16
-
17 Haziran 2016, 16:26
Kardeşim Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun neredeyse her ilinde sorun yaşama şansın var. Ben bu sene planladığım turdan Kars'ı bile çıkardım.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
-
17 Haziran 2016, 16:27
Önce trol olmayacaksın, milleti trollemiyeceksin. Üye olalı 1 hafta olmuş, diğer mesajlarında ekipman falan diyorsun. Ondan sonra 81 ili gezerek Türkiye turundan dem vuruyorsun. Biraz büyüyün, yavrum. Gerçek hayat bu şekilde dalga geçilecek yer değil.
“Dava adamı olmak için, önce adam olmak lazım. Dava öğretilir ama adamlık öğretilmez. “ Alparslan Türkeş
-
17 Haziran 2016, 16:33
oruç çarpmış galiba arkadaşı he deyin geçin
-
17 Haziran 2016, 16:39
freewill adlı üyeden alıntı
oruç çarpmış galiba arkadaşı he deyin geçin
planlarımı yansıtmam ve fikir almam için üyelik süresi hakkında bir kural okumadım affola reis.
-
17 Haziran 2016, 16:40
Haberleri hiç izlemiyorsun sanırım.
Şu dönemde 81 ilin tamamını gezeceksen zaten bırak motoru çalmayı kaybetmeyi, hayatını bile kaybedebilirsin.
-
17 Haziran 2016, 16:52
OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı
Haberleri hiç izlemiyorsun sanırım.
Şu dönemde 81 ilin tamamını gezeceksen zaten bırak motoru çalmayı kaybetmeyi, hayatını bile kaybedebilirsin.
Malesef doğru diyorsunuz fakat farklı insanlarla tanışmak veya farklı bölgeleri görmek hayatımda koyduğum bir çok hedeften çok daha mantıklı geliyor.Doğu bölgeleri konusunda şuan için endişeliyim.Trabzon insanı hakkında bir yazı okudum Texas yanında halt yemiş :D Yorumunuz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:49 ----------
Kars konusunda benimde bir çok tereddütüm var açıkcası işin içine motoru sokmadan önce Doğu ekspressi ile Ankaradan gitmeyi planladığımda bende aynı şeyi düşünmüştüm.
-
17 Haziran 2016, 16:52
Gezeceksen egeyi gez akdenizi gez. Doğuda merak edecek fazla bişey yok emin olabilirsin. İş için Erzurum Gümüşhane Giresun taraflarına bi kere gittim bi daha uğramam.
-
17 Haziran 2016, 16:53
Şimdilik niye Direk Türkiye turu ben olsam Bolge bolge gezerdım 1 hafta EGE Mesela 1 hafta evde 1 Hafta Karadeniz ama para havadan yagmıyor nerden bulucagınız o kadar zamanı ve butceyı bılmem
-
17 Haziran 2016, 16:57
Pulsar 200 ns bu konuda yeterli gelir gibi Üniversiteden mezun olduğumda çıkmayı planladığım için bolca vaktim olacağından vakit konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum bu yüzden sık mola verebilirim.Bunun dışında uzun yol giden arkadaşlarımızda vardı okuduğum kadarıyla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:55 ----------
BalkanRider adlı üyeden alıntı
Şimdilik niye Direk Türkiye turu ben olsam Bolge bolge gezerdım 1 hafta EGE Mesela 1 hafta evde 1 Hafta Karadeniz ama para havadan yagmıyor nerden bulucagınız o kadar zamanı ve butceyı bılmem
Yaklaşık 2-4 yıl arası bir zaman ayırdım bu konuda kendime ekipman ve pratik yapmak için yeterli diye düşünüyorum.
-
17 Haziran 2016, 17:10
projen büyükmüş kardeşim . Bence önce bulunduğun şehirden bir başka şehire bir kaç yüz km lik tur yaparak kendini bir dene bakalım.Eğer uygun Kondisyon görebilirsen kendinde ,Neden olmasın ?
-
17 Haziran 2016, 17:11
mekskalı adlı üyeden alıntı
planlarımı yansıtmam ve fikir almam için üyelik süresi hakkında bir kural okumadım affola reis.
üyelik süreniz hakkında bir yorum yapmışmıyım da bana bu şekilde atıfta bulundunuz anlamadım konuya gelecek olursak böyle bir konu açacak arkadaş motosikletini alır ekipmanlarını alır şu kadar para hazırladım der sizin için en uygun güzergah için o zaman fikir alırsınız. 81 ili zaten gezemezsiniz yani bunun için çok yüksek bir bütçe oldukça konforlu bir motosiklet ve bolca zamana ihtiyaç olacak. Kısaca hava cıva olsun diye konu açmışsınız maalesef.
-
17 Haziran 2016, 17:27
Adana'ya gelme. Gelirsen de beni bul.
-
17 Haziran 2016, 17:47
Öğretmen evinde kalıcak durumun filan yoksa o iş yaş.
Böyle sadece yatim kalkim demek bile ciddi paralar.
-
17 Haziran 2016, 18:18
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
17 Haziran 2016, 18:20
erreguay adlı üyeden alıntı
Öğretmen evinde kalıcak durumun filan yoksa o iş yaş.
Böyle sadece yatim kalkim demek bile ciddi paralar.
Her ilde 1 gece 81x100 8.100 tl benzini samanı suyu saymıyorum
-
17 Haziran 2016, 18:25
Konaklamayı çadırda yapmayı planlıyorum.Yiyeceklerimde buna istinaden kamp yaptığım yerlerde pişireceğim ürünler olucak aynı zamanda bölge bölge değişsede insanlar bu konuda illaki yardım eder buna güvenmiyorum fakat aç kalacağımıda düşünmüyorum.Benzin konusunda masrafım çok olacak sanırım.Bunun dışında pek bişey gözükmüyor varsada şuan aklıma gelmiyor.2 yıl boyunca her gün 30 tl kenara attığım takdirde çıkabiliyorum tura atabileceğimi düşünüyorum çünkü üniversitede para gelirimi sağlayabileceğim bir çok yer olucak.(Part time iş,aile,Burs,Destek çıkmak isteyen bireyler gibi ) Konunun dışına çıkıldığını düşünüyorum o yönde cevap verirseniz sevinirim.Bu yazıdan önce veya sonra düşünendende yazandanda Allah razı olsun.Saygılar
-
17 Haziran 2016, 18:47
Türkiye'nin illerini plaka sırasına göre gezmek toplamda 61.735 km yol yapmaktır 100 kmde ortalama 4 litre yaksan benzinin fiyatını 4.6 dan alsak 10 bin tllik benzin yakarsın. 2 yıl her gün 30 lira biriktirsen 21.900 biriktirirsin benzini düş benzin miktarını 11.900 cebine kalacak 61 bin km de yediğini içtiğini motosikletin çıkaracağı arızaları yaptığın bakımı da hesaplarsan kafa kafaya 21.900 e Türkiyeyi gezersin. Ama bi gezgin abimizin dediği gibi gezide ne kadar para harcayacağını düşünürsen iki katını cebine at ne kadar zamanda gezmeyi planlıyorsan iki katı zaman ayır kendine
-
17 Haziran 2016, 18:57
EmreKocyigit adlı üyeden alıntı
Türkiye'nin illerini plaka sırasına göre gezmek toplamda 61.735 km yol yapmaktır 100 kmde ortalama 4 litre yaksan benzinin fiyatını 4.6 dan alsak 10 bin tllik benzin yakarsın. 2 yıl her gün 30 lira biriktirsen 21.900 biriktirirsin benzini düş benzin miktarını 11.900 cebine kalacak 61 bin km de yediğini içtiğini motosikletin çıkaracağı arızaları yaptığın bakımı da hesaplarsan kafa kafaya 21.900 e Türkiyeyi gezersin. Ama bi gezgin abimizin dediği gibi gezide ne kadar para harcayacağını düşünürsen iki katını cebine at ne kadar zamanda gezmeyi planlıyorsan iki katı zaman ayır kendine
İşte bu beklenen cevap sonunda geldi.Hesaplayamadığım tek şey toplamda kaç km gideceğimdi bu durumda 2 yılda çıkma durumu olumsuz gibi görünüyor.O halde Belirli bölgelere gitme fikri ile bu olaya devam edilebilir balkanrider'ın dediği gibi ege gibi bölgelere gidilebilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)