Sabırlı ol yahu. Babam mefta olunca zati o motor sana kalıcak köküyle
Sabırlı ol yahu. Babam mefta olunca zati o motor sana kalıcak köküyle
“Dava adamı olmak için, önce adam olmak lazım. Dava öğretilir ama adamlık öğretilmez. “ Alparslan Türkeş
Arkadaşlarından arasında motosikleti olanlar varsa, onların motoruyla fotoğraf falan çekin. telefonun ekranına falan koy ki baban da görsün. Başkasından alacağına benden aldın der. Ben araba için böyle yaptım ve gayet başarılı oldu.
Kardeş aynısını abimde bana yapıyordu binmedim motoruna lise bitti ehliyet almadan önce motor aldım zorla motorumu aldı ehliyetim yok diye süremedim sonra sınava girdim ehliyet aldım doya doya bindim hemde onun gözüne batacak kadar motorum 125 cc di 250 lik aldım bu sefer de zayıfsın diyor aile mutlaka bahane bulur ama en güzeli kendi motorundur çalış biriktir kendi motorunu al onda tatlı sürebileceğin bir motor olacağını sanmıyorum.
Anne ne söyle akşam pilav yapsın.
Pilavın ortasına kaşığı dik,
Bundan sonra hiç bir şey demene gerek yok, baban mesajı alıp gereğini yapacaktır. Motor bundan sonra senin canın istediğinde babana verirsin
Baban da foruma üye olsa "oğlum sürekli motorumu istiyor" diye başlık açsa yeridir güvenliğini dusundugu için vermiyor, böyle biraz daha zamanın var demek ki. Babalar her zaman haklidir.
Seni yeterince hazır görmüyordur. Bir baba için kolay bir karar değil. Sen baba olduğunda anlarsın. Üniversiteye giden oğlum istediği zaman arabayı alabiliyor. Fakat, motosiklet kullanma izni alamadı daha.
baba bi boxerı bile çok görüyosun bari yanına sepetini takta onda takılayım de..
babana de ki; beni düşünüp, riske girmemem için motoru vermediğini anlıyorum (motoru sakınıyorsa o başka ), ancak tecrübeyi seninle birlikteyken, yada gözetimindeyken edinemezsem eninde sonunda bir şekilde tek başıma daha güvensiz şartlar altında edinirim. bu yüzden hem tecrübe edinmem, hem keyfini sürmem için birlikte sürüş çalışmaları, kısa gezi programları yapalım ;)
bir kaç arkadaşımın yeni ehliyet almış çocukları var, ben de babalarını bu şekilde yönlendiriyorum, birlikte ufak tefek sürüşler yapıyoruz, zincir düzende onları aramızda tutuyoruz. tecrübelerimizi aktarıyoruz. hatta geçenlerde birin önümde yan yattı motorla virajda, çok şükür bir şey olmadı. ama küçük kazalar en büyük tecrübeyi oluşturuyor. kendimiz vazgeçemediğimiz bir zevkten evlatlarımızı da mahrum bırakmamalıyız. yalnızca bunu en güvenli şekilde yapmalarını teşvik etmeliyiz.
Bence oyunu birde babanın kuralına göre oyna. Motoru ışte t ecruben yok derse o zaman beni honda yamaha vs eğitime gönder oda sadece 575 Tl de. Eger sebebi tecrübe ise ya kurs parasını verir yada itiraz ederse sen öğret de yoksa kacak binerim kaza yapar olurum de. Mutlaka ya öğreti yada kursa gönderir her iki durumda da avantajına.
Hiç unutmam bir arkadaşımın babasının motoru vardı 150lik çocuk istedikçe istiyordu babasıda vermiyordu.Bir gün otur hadi üstüne sür görelim bakalım dedi.Oturdu üstüne anahtarı taktı çevirmeye çalışıyor (tecrübe 0 araba gibi sanıyor )biz gülmekten kırılıyoruz sonra marşı gösterdik bu seferde boş viteste gaz veriyor neden gitmiyor bu diyor .
O günden sonra ne o motor istedi ne de babası reddetti
Yani oturdunmu süreceksin etkileyeceksinki versin istemekle olmaz.
O sorumluluğu almak istemediğindendir.
Ama zorunluluk olarak gösterebilirsen, bir iş görmesi anlamında, o zaman razı olabilir.
İlkokula giden çocuğuna traktör kullandırtmaları gibi mesela ...
Motosikletle işe yarar bir iş yap, iş görüver, bi yerlere gidiver geliver mesela ... işleri görülsün... Motosiklete binmen "bi işe yarasın", onların gözünde...
Olmadı, kurye olarak falan bir işe gir, yazın 1-2 ay çalışırsın ... Bu zaten öğrendi, der...
Diğer türlü; sırf keyfine, vereceğini sanmıyorum; vermiyorsa...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)