Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Yamaha (Japonya) R25,MT25 leri Yağ pompası yüzünden geri çağırmış

REKLAM ALANI

Motosikleti
    gt250r
    Satışları ister istemez etkiler.Yoksa 2.el satıcıları bayileri arayıp piyasayı düşürme biz 2.eli o paraya satiyoruz falan demeye başlayacaktı :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz

Anaaa daha 3 bin 4 bin km de pistonu yatağa dolayan motur deelmi laa bunlar..
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Yahu daha 5 bin km olmadan debriyaj balatasını bitiren R25 ler gördüm ben. Sahibine soruyorsun adam acemi çıkıyor, bide üstüne kalkmış lastik yakayım derken balatayı yakmış.

Birisi çıkıyor her boş yol gördüğünde acaba 190 görür mü diye tapagaz gitme derdinde...

Kimisi ilk motor olarak alıp fren yapmayı beceremeyip arabanın bagajına dalıyor bodoslama. Masrafı görünce başlıyor viyaklamaya "abiii, çok kalitesiz bu grenajlar hep kırıldı, 5 binde masraf çıktı ühüüüüü..." diye

Ne çektin sen bu apaçilerden be R25 ahhh ah. kaderi buymuş garibanın demek ki
    adanalı, gokberk6426, Eski_kasa ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Bizdeki r25 yağ pompası yüzünden 4500 km de yatak sardı. Motor kesinlikle zorlanmamış ve bakımları serviste yapılmıştı. Garantiye sokana kadar kıçımızı yırttık, adamlar diyor yağ ışığı yandığı halde neden motoru sürdünüz o yüzden garanti dışı. Yolda giderken yağ ışığı yandı, ardından 2 saniye sonra takır tukur gümbürt.Zaten insan bi afallıyor yolda giderken yağ ışığı yanınca. Haliyle 60-70 ile giderken Işık yanar yanmaz saniyesinde duramadık, el freni mi çekcez napcaz. Öyle böyle garantiye zor soktuk.O halde yağ parası ve bikaç birşey parası aldılar bizden. Bir sürede motorsuz kaldık. 2014 modeldi bizdeki r25.

Yok motorları zorluyorlar falan diye uydurmayın yani hiçbir şekilde zorlamadığımız motorumuz ile kendi başımıza geldi. Olay başımıza geldiğinde R25 sayfasınada yazmıştık. Yatak sarmadan 1-2 hafta önce hararet sorunu yüzünden servise gittik ve sorunu bir türlü çözemediler. Sonra yatak sardı.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Benim asıl merak ettiğim, şimdi 2. eldeki şark kurnazlarının ne halt yiyeceği.
    Eski_kasa bunu beğendi.

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Zorlasan dahi yapmaması lazım ki biz motorun üzerine titredik yüksek devir çevirmiyorduk. O kadar para verdik hevesimiz kursağımızda kaldı yani anlıyacağınız. Yatak sarmadan 2 gün önce de rosso2 taktırmıştık motora keyifle bincez diye :( . Hararet sorunuydu yatak sarmasıydı derken garantiden yaptırıp anında sattık. İzmir Bayraklı Yamaha da garanti dahilinde yapılmasına rağmen servise 150-200 lira mı ne verdik şimdi yalan olmasın tam hatırlamıyorum. Yağ ve birşey parası aldılar. Garantisi bitmek üzereydi. 2 ay sonra olsaydı giren bize girmiş olacaktı yani.

eren3736 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Drift - TVS APACHE 150(çalındı) - Cbr 125
    Motorun satışları kimbilir ne kadar düşer bu sene

Ama 2.el satan çakallara iyi oldu 16 ya ilana koyduğu motoru şimdi 13 e satsam diye ıkınırlar

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Alıntı Yasin D adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir kere o Commuter tamam mı?
    Yasin D ben genel olarak konuşuyorum.Dikkatli oku! Ayıp olmasın diye cevap yazıyorum kırılma sakın. Zaten şu an suzuki 250 cc de sadece şişman inazumayı getiriyor.Birde RM-Z250 var şu an sitede gözüken vanvanı saymıyorum.Benim kulağıma gelen 80.000 de tık demeyen inazumalar var. İnazuma resmen ömürlük makina tek sorunu kilosu biraz diyet yapması lazım
    Eski_kasa bunu beğendi.
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    Amerika birleşik devletlerinde 2015, r3ler geri çağrılmış.

http://www-odi.nhtsa.dot.gov/owners/...od_ids=1993944
    Eski_kasa bunu beğendi.

Hocam r25 almayı düşünen biri olarak mat gri, siyah bulamadığım için ve ikinci elini satanlar ölücülük yapıp 15bin e satmaya çalıştıkları için biraz bekleyeyim demiştim, biraz üzüldüm biraz da iyi ki beklemişim dedim. Verdiğiniz linkte nisan 22 ye kadar olan şase numaraları diyor anladığım kadarıyla, yani yeni üretilenlerdede var bu arızalar. Size 2 sorum olacak
    Yeni aldıkları mat gri ve beyaz-kırmızıları çok düşük kilometrede satmalarının nedeni de bu mudur sizce?
    CBR 650F olan bir arkadaşım r25 i alıp düşmeyen görmedim ilk motoru olmayıp da (tecrübeli olup yinede) düşenler var diyordu, birde şu yazıyı da okumuştum
    http://www-odi.nhtsa.dot.gov/owners/...od_ids=1993944
    bu düşmelerinin nedeni bu arızalardan kaynaklanıyor olabilir mi?
    baba akü yok bunu beğendi.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    Alıntı ywzckr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam r25 almayı düşünen biri olarak mat gri, siyah bulamadığım için ve ikinci elini satanlar ölücülük yapıp 15bin e satmaya çalıştıkları için biraz bekleyeyim demiştim, biraz üzüldüm biraz da iyi ki beklemişim dedim. Verdiğiniz linkte nisan 22 ye kadar olan şase numaraları diyor. Yeni aldıkları mat gri ve beyaz-kırmızıları satmalarının nedeni de bu mudur sizce?
    *şasi numaraları hakkında en ufak bir bilgim yok :( Yamaha türkiyenin birşeyler gevelemesini beklemekten başka yapacağımız başka birşeyde yok.
    *satıcıların satma sebebini bilebilmek gibi bir yeteneğim yok ne yazıkki.

*çevremde yaptığım basit araştırma sonrası 2014,2015 modeller olmak kaydıyla, yatak sarıp, garantiden yaptırılan 6+ motor buldum/duydum. hatta 30000km de aynı arızayı 2 kez verip, 2 kez onarılan bitanede gördüm, birşey olacağından değil ama size motorun garantili onarımı sonrası bile akibeti hakkında yalan söyleyen kim bilir başka neler saklıyordur.

Kendi motorumdan örnek vermek gerekir ise, uzun süreli yolculuk sonrası motoru kapatıp, bir 30 saniye bekleyip, yeniden çalıştırırsam yağ ikaz lambası 5-6 saniye yanık kalıyor, bu yüzden motoru kullanımdan sonra sıcakken yeniden çalıştırmadan önce bi 10dk mola veriyorum. Bu durum tüm bana test etme imkanı veren arkadaşların tümünde ( 5-6 tanesini test ettim ) , sanırım tüm r25 lerde mevcut diye genelleme yapmak, doğru olabilir.

Ayrıca ben hem düştüm, hemde kaza yaptım (valla bana çarptılar, sağ taraftan egzozun olduğu yerden, resimleri var, videosuda var :D ) Çelik şasi, yürüründe ve ön takımda sorun olmadıkça sıkıntı yapma okadar. ilgili problemlerle alakası var mıydı? bilmem

Alıntı 000000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    *şasi numaraları hakkında en ufak bir bilgim yok :( Yamaha türkiyenin birşeyler gevelemesini beklemekten başka yapacağımız başka birşeyde yok.
    *satıcıların satma sebebini bilebilmek gibi bir yeteneğim yok ne yazıkki.

*çevremde yaptığım basit araştırma sonrası 2014,2015 modeller olmak kaydıyla, yatak sarıp, garantiden yaptırılan 6+ motor buldum/duydum. hatta 30000km de aynı arızayı 2 kez verip, 2 kez onarılan bitanede gördüm, birşey olacağından değil ama size motorun garantili onarımı sonrası bile akibeti hakkında yalan söyleyen kim bilir başka neler saklıyordur.

Kendi motorumdan örnek vermek gerekir ise, uzun süreli yolculuk sonrası motoru kapatıp, bir 30 saniye bekleyip, yeniden çalıştırırsam yağ ikaz lambası 5-6 saniye yanık kalıyor, bu yüzden motoru kullanımdan sonra sıcakken yeniden çalıştırmadan önce bi 10dk mola veriyorum. Bu durum tüm bana test etme imkanı veren arkadaşların tümünde ( 5-6 tanesini test ettim ) , sanırım tüm r25 lerde mevcut diye genelleme yapmak, doğru olabilir.

Ayrıca ben hem düştüm, hemde kaza yaptım (valla bana çarptılar, sağ taraftan egzozun olduğu yerden, resimleri var, videosuda var :D ) Çelik şasi, yürüründe ve ön takımda sorun olmadıkça sıkıntı yapma okadar. ilgili problemlerle alakası var mıydı? bilmem
    Hocam cevabın ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Yamaha Türkiye önümüz yaz olduğundan tahminimce eylüle kadar (eylül diyorum çünkü yeni parti mat griler eylülde gelcek o zamana kadar sevkiyat yok dediler) ellerindekini rahat satmak ve fiyat kırmamak için açıklama yapmazlar, malum burası Türkiye
    http://www2.yamaha-motor.co.jp/recall/
    Motorunda nerede yazıyor bilmem ama, Ruhsatında şasi numaran yazması gerekir oradaki motor ve şasi numaranı bu sitede gir bakalım dene. Google çeviriciyi kullanırsan daha rahat halledebilirsin. Oradan motorunun sorunu olup olmadığını anlarsın. Yada için rahatlar en azından.

okan kükner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim asıl merak ettiğim, şimdi 2. eldeki şark kurnazlarının ne halt yiyeceği.
    Sorunsuz üretim olanlardan deyip 1000 lira daha çakarlar üstüne.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    kullanıcı hatası bence neden geri çağırıyorlar honda yamaha bozulurmu hiç bilinçsiz kullancıılar yüzünden

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    Alıntı ywzckr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam cevabın ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Yamaha Türkiye önümüz yaz olduğundan tahminimce eylüle kadar (eylül diyorum çünkü yeni parti mat griler eylülde gelcek o zamana kadar sevkiyat yok dediler) ellerindekini rahat satmak ve fiyat kırmamak için açıklama yapmazlar, malum burası Türkiye
    http://www2.yamaha-motor.co.jp/recall/
    Motorunda nerede yazıyor bilmem ama, Ruhsatında şasi numaran yazması gerekir oradaki motor ve şasi numaranı bu sitede gir bakalım dene. Google çeviriciyi kullanırsan daha rahat halledebilirsin. Oradan motorunun sorunu olup olmadığını anlarsın. Yada için rahatlar en azından.
    Her ülkeye farklı şase numarası ile gönderim yapılıyor. Bizimkiler MHRGXXXXXXXXXXXX ile başlıyor, yamaha TR beklemekten başka yapabileceğimiz tek şey olayı şikayet edip birilerinin dikkatini çekmek olabilir. Amerikada satışı problem çözülünceye kadar durdurulmuş. Ülke insanına değer verince problemler bile problem olmaktan çıkıyor :/

Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kullanıcı hatası bence neden geri çağırıyorlar honda yamaha bozulurmu hiç bilinçsiz kullancıılar yüzünden
    Bizim TR'dekiler Teker yapmışsınız ondandır derse şaşırmam

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Cbr sürücülerine bukadar ezici ve alaycı konuşursanız aha böyle elinizde kalır r25 ler

MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    Fanatikliğe gerek yok beyler herkez gözüne gönlüne hoş gelen motoru alıyor bir kucak para veriyor. inşallah bizim ülkemizde olmamıştır böyle birşey. insanlar üzülüp madur olduğunda bir başkası bundan zevk almamalı... Oldu isede Yamaha Türkiyenin bunun arkasında durması gerekir... İyi forumlar dilerim herkese.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    Alıntı beko12345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbr sürücülerine bukadar ezici ve alaycı konuşursanız aha böyle elinizde kalır r25 ler
    1- Satmak gibi bir niyetim yok ama olurda satmak istersem neden elimde kalsın? Değerine göre her malın mutlaka alıcısı çıkar. 2. ele 16KTL fiyat çeken adamdan banane.

2- Kimi ezmişim? kimle alay etmişim ?

Bu durum, sadece başına kötü birşey geldiğinde ne yapacağını bilmeyen adamı korkutur. Distrübütör kötü diye söylüyorsan honda, yamaha,kawasaki hepsi birbirinin aynı değil mi?

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nooolduu 250 inerim daha da inmem, bulursan aynısından bana da getir vs. diyenlere mezarcıların selamı var
    Eski_kasa bunu beğendi.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nooolduu 250 inerim daha da inmem, bulursan aynısından bana da getir vs. diyenlere mezarcıların selamı var
    hahahaha, aslında o tür satıcılarla şimdi tam tx$$xx geçme zamanı. :D

- Full aksesuar,
    + ne var üzerinde?
    - jant şeridi bide sigortası var.
    Eski_kasa bunu beğendi.

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)