WD-40 SPREY NE İŞE YARAR ?
Reklamlar
-
15 Haziran 2016, 00:03
motosiklet üzerindeki tüm;
-kontaklar
-benzin deposu kapağı
-vites pedalındaki tüm hareketli parçalar
-fren pedalındaki tüm hareketli parçalar
-yan ayaklıktaki hareketli parçalar
-yan ayaklık müşürü
-elektrik tesisatındaki paslı bağlantılar
-eğer motor uzun süre yatacaksa tüm metal aksama sıkılmalıdır.
bir çeşit yağdan arındırıcı, temizleyici madde.. gaz yağının bir değişiği..
Reklamlar
-
15 Haziran 2016, 00:05
Konuyu açan kardesim sen en iyisi konuyu kapat boş muhabbet dönüyo yine net bi cevap alamayacaksın sanırım
-
15 Haziran 2016, 00:06
Zincire sıkılmaz, disklere sıkılmaz bunun haricinde yağlayıcı olarak diğer hareketli aksamlara sıkılır, pas giderir, oksitlenmeyi giderir, yapışkan yüzeylerde boyaya zarar vermeden yapışkanı söker, kontak ve sinyal tuşlarında kullanılır ve hatta her motoru yıkadıktan sonra bu aksamlara sıkması faydalıdır.
-
15 Haziran 2016, 00:56
bir arkadaşım wd40 sayesinde istediği kızla evlendi ve şu anda kendi işini yapıyor.
-
15 Haziran 2016, 01:08
rocco17 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar. Bi kaç tane sorulmuş sitede fakat hiç kesin bir cevap yok biri öyle diyor biri şöyle. Şimdi bu wd-40 asıl amacı nedir. Neye hizmet eder. Ne işe yarar. Kesin bilgiler yayalım ki herkes faydalansın. Çok sorulan sorulardan motorsiklet kontağına sıkılırmı, zincire vb yerlere sıkılırmı kısaca motorsikletin nerelerinde kullanılır ve ne işe yarar şimdiden herkese teşekkürler.
İşte sana en kesin cevap: yanına İngilizce bilen birini alacaksın ve http://wd40.com/ sitesini baştan sona kadar okutturup anlattıracaksın. Eğer sen İngilizce biliyorsan bu daha da iyi olur.
Bir de bonus "kesin bilgi": Motorsiklet denmez, motosiklet denir, demeyeni ayıplarlar.
-
15 Haziran 2016, 02:55
Rivayetlere göre sadece namus lekesini temizlemiyormus
-
15 Haziran 2016, 03:27
İşyerindeki limonata makinasının motorundan gelen kulak tırmalayıcı iğrenç ses üzerine, yandan bi kaç fıs sıkayım da yansın bozulsun dedim. Sıktığım andan itibaren ses kesildi limonata makinası daha verimli çalışıyor.
Teşekkürler WD-40 👏👏👏
-
15 Haziran 2016, 03:40
Ciddi ciddi biri bana wd40 ile hava atmaya çalıştı... benim hiç wd40im olmadı dedigim zaman ))) hava atması normalmis, anormalce dusunense ben
-
15 Haziran 2016, 03:56
oluroyle adlı üyeden alıntı
Ciddi ciddi biri bana wd40 ile hava atmaya çalıştı... benim hiç wd40im olmadı dedigim zaman
))) hava atması normalmis, anormalce dusunense ben
Benimde hic olmamışti taki forumdan stunt isimli kardeşim söyleyene kadar inanilmaz bir spreyki hava atan arkadas hava atmada hakli yani
-
15 Haziran 2016, 03:57
Saat 4 fena halde başım çatlıyor uyuyamıyorum sağ sol kulaktan birer fıs burundan da iki fıs alsam işlem tamam mı?
-
15 Haziran 2016, 04:41
WD-40, motorun aspirinidir...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
15 Haziran 2016, 11:03
rocco17 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar. Bi kaç tane sorulmuş sitede fakat hiç kesin bir cevap yok biri öyle diyor biri şöyle. Şimdi bu wd-40 asıl amacı nedir. Neye hizmet eder. Ne işe yarar. Kesin bilgiler yayalım ki herkes faydalansın. Çok sorulan sorulardan motorsiklet kontağına sıkılırmı, zincire vb yerlere sıkılırmı kısaca motorsikletin nerelerinde kullanılır ve ne işe yarar şimdiden herkese teşekkürler.
Açılın gene kimyacı geldi!
Şimdi WD40 dediğin ince makine yağı + çözücüdür.
Normalde yağı sıksan aralara çok girmez. Ama çözücü ile yağı çözdürüp sıkarsan hemen her aralığa girer. Sonra çözücü buharlaşır. Böylece sıkışan vidalar mekanizmalar açılır, gıcırdayan kapıların sesi kesilir. Kısmen pas, kir, yağ çözer.
Çok işe yarar çok!
Dipnot: Bununla ilgili bir konu vardı sanırım, olsun bana "açılın kimyacı geldi" deme fırsatı verildiği için teşekkür ederim
-
15 Haziran 2016, 11:41
Gaz tellleri ve debriyaj tellerine periyodik olarak sıkarsanız tellerin ömrünü uzatır , tek damar koparması önlenir, ve kolay çalışır, vites pedalı, ayakfren mekanizmaların ve peglere periyodik olarak sıkın zararını görmezsiniz, fakat asla ama asla (Disklere sıççramasını mutlaka dikkat edin yoksa frenleriz mefta olur.
-
15 Haziran 2016, 11:46
Çıkmayan zorlu bulaşık lekelerini de wd-40 ile çözebildiginizi biliyor musunuz? Her gün bir fıs makinenize sıkın. Elde yıkarken leğene sıkın. Wd-40... makineniz uzun yaşar wd-40'la.
-
15 Haziran 2016, 11:56
oluroyle adlı üyeden alıntı
Ciddi ciddi biri bana wd40 ile hava atmaya çalıştı... benim hiç wd40im olmadı dedigim zaman
))) hava atması normalmis, anormalce dusunense ben
Hocam WD40 da neymiş bende 3m marka yağlayıcı var dersin:
http://www.koctas.com.tr/3m-genel-am...ici/1524-3151/
Hatta başlamışken "hacı sen civataları loktaytladın mı" dye devam edersin
http://www.hepsiburada.com/loctite-2...-p-OTLCT243-10
-
15 Haziran 2016, 12:01
arda4 adlı üyeden alıntı
Koctasta genel amacli yaglayicilardan görmüştüm evet..
Oje kullanıyorum ben locayt yerine
-
15 Haziran 2016, 12:34
Kontağa sıkılmaz.
Kontağa sıvı hiç bir şey sıkılmaz. Anlık çalışsa bile zamanla eskisinden daha çok toz kir pis tutar.
Kontağa kuru yağ konur, grafit bazlı. Yoksa kurşun kalemin ucunu bıçakla ince ince sıyırıp toza dönüştürün, sonra o tozu dökün kontağın içine, iş görür.
Kuru yağ hakkında bilgi:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dry_lubricant
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler