Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kaynak makinası önerisi

REKLAM ALANI
    CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Evin terasindaki demir ferforje korkuluğu yükseltmek için usta cagirdim ve 1500 tl ücret çıkardı. Kaynak makinası alıp kendim bu işi yapmayı planlıyorum. Ark kaynak iş gorur fakat almışken tıg (argon) makina alayim diyorum. İleride bisiklet kadrosu (bkz. Tim paterek) gibi işlere girisirsem elimde makina olsun diyorum. Tığ makina onerileriniz nelerdir, alırken hangi özelliklere dikkat etmeliyim? Eminim kaynak islerinden anlayanlar vardır forumda. Lütfen, neden böyle meşakkatli şekilde işi hallediyorsun demeyin, inat yaptim, bu işi ben yapıcam. Evli olanlar durumu anlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosohbete açmasaydınız bari.

CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Direkt motosiklet ile alakalı olmadığı için buraya açtım. Teknik kısımda fazlalık yapmadım dedim.

erkanzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys650
    http://www.alganmetal.com.tr/tr/default.asp?sayfa=urundetay&AlbumID=175
    Fiyatına bir şey diyemem ama kaliteli ürün.
    CrazyBullet bunu beğendi.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Argon kaynak için bir de kocaman gaz tüpü lazım 1500 liradan fazlaya patlar size teşkilat. Bir tane 100-150 amper arası inverter tipi makine bir de otomatik kaynak maskesi işinizi görür Otomatik kaynak maskesi mükemmel bişey tavsiye ederim.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Argon kaynak için bir de kocaman gaz tüpü lazım 1500 liradan fazlaya patlar size teşkilat. Bir tane 100-150 amper arası inverter tipi makine bir de otomatik kaynak maskesi işinizi görür Otomatik kaynak maskesi mükemmel bişey tavsiye ederim.
    aynen katılıyorum... TIG kaynaklarının fiyatları çok yüksek bir tane inverter tipi alın kendinizi biraz alıştırın sonra kopar gidersiniz... İsterseniz MIG kaynak makinalarına da bakabilirsiniz, çok temiz iş çıkarır mig...
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

http://www.hepsiburada.com/gold-ark-250-amper-kaynak-makinasi-250-amper-090483-p-HRMAR090483

şöyle birşey al gitsin kaç kere kullanacaksınki zaten

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Tig istiyorsanız Jasic öneririm. Ben Jasic TIG 200p modelini kullanıyorum. Muadillerine göre fiyatının uygun olduğunu söyleyebilirim. AC tig ve pulse özelliği de var. Örtülü elektrod kaynağı zaten yapabiliyor. Yanına 10 lt hacimde saf Argon tüpü alacaksınız. Boş fiyati 250-300 civarlarında şu an. 10 lt argon ise 50-75 liraya doluyor yerine göre. Bir adet de Argon regülatörü alacaksınız. Tüpü aldığınız yerden temin edebilirsiniz.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Ben de gecen sene kaynak islerini kendim yapmaya karar verdimi once ayni sizin gibi Tig yapabilen kaynak makinelerine baktim ama fiyat biraz pahali idi, ve teskilati biraz daha karisikti. Ben de 500TL'ye Cat 2222 inverter kaynak makinası aldim. Cok memnunumi her isimi goruyor, tek kusuru, kablolarinin soket kisimlari biraz uyduruk ama cok onemli bir kusur sayilmaz, kolayca tamir edilebiliyor. Tavsiye ederim.

oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Tig kaynağını heryerde kullanman zor olur özellikle açık ve rüzgarlı havada
    Çanta kaynağı için fimer yada Lincoln öneririm,sıfır çinli yerine temiz kullanılmış bir italyan herzaman iyidir

burak5353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    falcon deserd 277
    Kaynakcıyım kalfayım size tavsiyem sürekli sanayi gibi 12 saat kaynak atmicagınız için marka almanıza gerek yok ucuz elektrik ark kaynagı alın işinizi görür benimde evimde 150tlye aldıgım bir makinam var ufak tefek işlerimi yapıyorum 30dk kaynak atıyorum ısınıp kapanıyor ama kücük işler için yetiyor

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    yalnız haberin olsun iş sadece makinede bitmiyor, kaynak yapmak ciddi ustalık ister. öyle görüldüğü gibi tut kaynat olmuyor. acemi iseniz ya yaptığınız kaynak tutmaz, ya malzemeyi eritir ya da çok çirkin bir iş çıkarırsınız.

yapmayın demiyorum, bir inverter lü makine alıp kendinizi geliştirin. asıl işe o zaman girişin.

bu arada mobilim konuyu tanıyamadım, konu dışına taşınmalı.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

Motosikleti
    R25
    Git bi işyerinden 250 lira ver kirala 2-3 saat

Hic kaynak yapmadiysaniz elinize yuzunuze bulasir buyuk ihtimal ya saglam olmaz ya cok cirkin durur

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)