Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Ne Abs'imiş arkadaş

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Aşk üç harflidir.
    ABS

mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abs ile abssiz frenin durma mesafesi aynıdır hatta abs daha erken durdurabilir motoru.
    Neye göre diceksiniz. Çoğu kişiye sorsak burda hepsi moto gp pilotlarına taş çıkartır.
    Ama forumun yarısı viraj dönerken ön fren sıkıp düşmüştür.
    Abs siz motorda freni tam kilitlenmeye yakın sıkabilmelisiniz ki daha çabuk dursun.
    İnsan motor kayar diye tam randımanlı kullanamıyor ön freni. Limon sıkar gibi sıkılacakmış.
    140ile giderken önüne kazmanın birisi kırdığında kim düşünecek limonu,domatesi..
    Şimdiki sistemler öyle her sıkmada devreye girmiyor onuda belirteyim. Abs candır gerisi fasa fiso

izmir3535 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tdm900
    Büyük cc motosiklet kullanıyorsanız tork lu ve güçlü motor.mutlaka abs olmalı.kullanmadan yorum yapıp işkembeden sallamayin.önce kullan hem abs li hem abs siz ondan sonra yorum yapın. Cumartesi günü servis ten iki kişi motosikletin bindi. Ve söyledikleri şey bu motoraa abs siz binilmez.kaza yapılır dendi. Ve haklıydılar.Tdm serisini 12 yillir kullanmaktayim.abs siz olan durmuyor çünkü makina çok güçlü istediğin kadar ıı kullan makina durmuyor.şuan da abs li modelini kullanıyorum huzurluyum güven veriyor. ABS olmazsa olmazım....

toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Offroad odaklı bir kullanıcı olarak günün birinde ABS'si zorunlu kılınmış bir motor alırsam ve motorumdaki sistemin arzuladığım şekilde çalışmadığını gözlemlersem ben kendi motorumda buna müdahalede bulunacağım. Zor bir şey değil bu. Sigortasını söktüğün anda kompresöre elektrik gitmeyecek nihayetinde. Al sana ABS'siz motor. Tak araya da bir düğme; dilediğin zaman aç, dilediğin zaman kapat. Kullanıcıların özgürlüğünü kısıtlamadan takıyorlarsa buyursunlar taksınlar. İşin içine 'diretmek' giriyorsa; çok da umrumdaydı yani..

Yeni Honda Africa Twin'in Amerika'da satılan baz modelinde ABS yok. Bu motor bu sene üretildi. Forumlarda bu baz modeli tercih eden insanlar var ve yaptıkları tercihten gayet memnunlar. Keşke tüm motorlar baz versiyon ve opsiyonları şeklinde satışa sunulsa ve isteyen kişiler bayiden ayrılmadan parasını verip ABS, kombine, üst düzey Brembo, çelik fren hortumu vs. şeklinde ekstralar ile motorlarını diledikleri gibi donatabilse kolaylıkla. Motosiklet özgürlüktür deniyorsa aynısını bu konuda da görebilmek güzel olurdu. Bisikletten geçen birisi olarak motosikletlerdeki bazı diretmeci yaklaşımlar ve kısıtlamalar bana çok garip gelmekte. Ben mesela kullandığım motorun "full Brembo sistem + ön tekerde offroad odaklı kusursuz çalışan, açılıp kapatilabilir bir ABS + arka tekerde ABS yok + frenler birbirinden ayrık" şeklinde olmasını isterdim. ABS'den hoşlanmadığını söyleyen kişileri cahillikle veya teknolojiyi kabul etmemekle suçlamak çok garip. 20 sene önceki kaliper ve fren kollarıyla şu an olanlar arasında teknolojik farklılıklar mevcut ve ABS istemeyen insanların bu gelişimlerle ilgili bir sorunu yok. Hatta keşke daha da gelişse. Motogp'de kullanılan kaliper ve fren kollarını scooterıma monteleyebilsem keşke. "Teknoloji = ABS sadece" değildir.

Her motorun ABS'si aynı şekilde çalışmıyor. X-max'deki ABS ile KTM Adventure'daki aynı değil. ABS'li bir motorun kullanım kitapçığında "bozuk zeminlerde fren yapıldığında fren mesafesi normalden daha fazla olabilir" tarzı ibareler yer alıyor. Günün birinde bu sistem çok gelişip en alt seviye motorlara indiğinde ve o motorlarda bile mükemmel şekilde çalışmaya başladığında işler değişebilir. An itibariyle durum böyle değil. Kaldı ki o gün geldiğinde bile kullanıcılara seçim hakkı tanınmalı. Bazı insanların panik frende yere düşmekle ilgili herhangi bir sorunu olmayabilir. Yere düşmek pahasına kontrolün sadece kendilerinde olmasını istiyor olabilirler. İzlediğiniz yarışlarda sürücü destekleri arttığı zaman yarışlar zevksizleşmeye başlıyor farkındaysanız. Yarış ortamıyla kıyaslama yapmak için söylemiyorum bunu. Sadece olaya biraz da bu açıdan bakmaya çalışın diye yazıyorum.

Benim ABS'ye kuşkuyla yaklaşmamın sebebi frenleme gibi kritik bir konuda elektronik donanımlara pek güvenemiyor olmamın dışında esas olarak ön teker yerine arka tekerle alakalı. Toprak zemin sürüşlerini çok seviyorum ve arka tekerin koşullardan bağımsız olarak kolaylıkla kilitlenebiliyor olmasını istiyorum. Üretilen motorlara -ki bu ister scooter olsun ister cruiser- Africa Twin'deki gibi on/off tarzı bir tuş koyacaklarsa, bu motorlardaki ABS arazi odaklı çalışacaksa (yoldaki çakılı, kumu düzgün şekilde ayırt edebilecekse, kafası karışmayacaksa vs.) şahsen o gün benim de bir sorunum kalmayabilir ABS ile. Olaya "bak Avrupalı bunu zorunlu kılıyor, doğrusu bu" şeklinde yaklaşılıyorsa bu neden zorunlu kılınıyor, dünyada kaç tane ABS üreticisi var, bu işten kim ne faydalar sağlamakta, yürütülen lobi faaliyetleri nedir vs. bunlar da düşünülmeli.

Bu arada ABS'li otomobillerden örnek verilirken otomobillerde el freni denen bir şey olduğu ve bu sayede arka tekerlerin kilitlenebildiği atlanıyor ki bu duruma ayrı gıcık olmaktayım yani.

Son olarak dünyanın en bi süper desteklerini de koysanız sadece iki tane tekeri var bu aletlerin. Bir otomobille kafa kafaya çarpıştığınızda olan size oluyor. Motosiklet iki ucu b*klu değnek gibi bir şey. Dengeyi iyi ayarlamak lazım bence. ABS'si olmayan adam yağmurda daha yavaş kullanırken ABS'si olan daha hızlı gitme eğilimine girebiliyor. O ıslak zeminde ABS test videolarında bu konular üzerine konuşmuyorlar pek. Bu tarz desteklere güvenip ölen insanlar olduğu da unutulmamalı nihayetinde. Fazla da kastırmaya lüzum yok sonuç olarak. Yukarıda da dediğim gibi devre dışı bırakması kolay bir şey nihayetinde. Beyne entegre falan ederlerse, sistemin devre dışı kaldığını anladığında motorun çalışmasına izin vermezse falan: ona da bir çözüm bulunur elbet

Daha da uzatmayayım artık. Herkese sorunsuz sürüşler dilerim.

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    ''Yeni Honda Africa Twin'in Amerika'da satılan baz modelinde ABS yok''
    ''Motosiklet özgürlüktür deniyorsa aynısını bu konuda da görebilmek güzel olurdu''
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E
    ABS MOTORU ÇABUK DURDURMAZ. ABS MOTORU ANİ FRENDE YA DA KAYGAN ZEMİNDE TEKERİ KİTLETMEDEN DURDURMA SAĞLAR BU DA FREN MESAFENİZİ UZATIR.

ÖRNEĞİN; TOPRAK ZEMİNDE YA DA ISLAK ZEMİNDE FREN YAPMA İHTİYACI DUYDUNUZ ANDA KLASİK FREN SİSTEMLİ BİR MOTORDA ANINDA YERE YAPIŞACAĞINIZ BİR YER AMA ABS Lİ BİR SİSTEMDE KONTROLÜ KAYBETMEDEN FRENLEME YAPMANIZI SAĞLAYACAK VE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE YAVAŞLAYARAK DÖNÜŞÜNÜZÜ YAPACAK VEYA DURABİLECEKSİNİZ.

ŞAYET; ÖNÜNÜZDE ANİDEN BİR ARAÇ BİTMİŞTİR VE BİRDEN FRENLEME İHTİYACI DUYMUŞSUNUZDUR. ABS Lİ MOTORUNUZ YİNE DİĞER KLASİK FRENLİ MOTORLARDA OLDUĞU GİBİ TEKERLERİNİ KİTLEME YERİNE KESİK KESİK BİR FRENLEME İLE DURMAYA KALKACAĞINDAN FREN MESAFENİZİ UZATACAK HATTA O ARACA ÇARPMANIZA BİLE NEDEN OLACAKTIR (KAÇIŞ ZAMANINIZ YOKSA).

HANİ KİMİLERİ YAZMIŞ ABS OLAYDI ÇABUK DURURDUM DİYE O YÜZDEN YAZDIM BUNLARI.

ABS FREN SİSTEMİNİN NE OLDUĞUNU BİLİN ONA GÖRE BURADA CEVAP YAZIN YA DA SAVUNUN.

TEŞEKKÜR EDİYORUM.

SAYGILARIMLA

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı Muhammett adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abs üzerinden motosiklet eleştirenlere sesleniyorum. Şu forumda bulunanların %99'u motosiklete Abs'siz başladı ve öyle yola devam ediyor. Sen yeni başlamış, tecrübesiz yada frenleme konusunda iyi olmayabilirsin ama herkes aynı durumda değil. Lütfen artık motosiklet kıyaslarken abs'siz motoru yerin dibine sokup Abs'yi olmazsa olmaz gibi göstermekten vazgeç ve başka kriterlerde kıyaslama yap ve abs'yi firmalarında yaptığı gibi opsiyonel olarak +özellik olarak gör :/ Vallahi gına geldi..
    bizim amacımız malını kötülemek gibi birşey değilki ? biz hata ettik yeni başlayanlar etmesin diye düşünüyoruz, zira motor kazalarının ALAYI neredeyse hepsi frenlemede kaza yapıyor , ABS kötü gereksiz birşey olsa sence avrupada zorunlu olurmu ? herşey AB standardı değilmidir,

Pulsar çok güzel ABS si olsa 2 bin tl fazla olsa bence yağ peynir kaymak olurdu rs200 de var nasıl olsa,

DarkWheel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XVS 1300 Midnightstar
    Cem Yılmazın bi esprisi var, her sene elimize bişey tutturuyorlar bizde seve seve tutuyoruz diye. ABS'siz motora bunca zaman bindim, hiçte kaza yaşamadım. Ama şu ABSsiz motora binilmez diyenlerede ayrıca selam olsun. Beceriksiz isen suçu ABSsiz motora atma bari.

cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Param olsa Abs li alırdım.
    Var mı bunu itiraf edecek başka kimse?
    Ve tekrar soruyorum Sahibinden.com da araba ilanı tararken "Abs" siz olsun diye aratan var mı??

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı DarkWheel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cem Yılmazın bi esprisi var, her sene elimize bişey tutturuyorlar bizde seve seve tutuyoruz diye. ABS'siz motora bunca zaman bindim, hiçte kaza yaşamadım. Ama şu ABSsiz motora binilmez diyenlerede ayrıca selam olsun. Beceriksiz isen suçu ABSsiz motora atma bari.
    Hâlâ ABS ve frenleme becerisi diyen var arkadaş.

Abi sen panik anında ekmek dilimleyebiliyon mu, hamur açabiliyon mu, limon sıkabiliyon mu?
    hakanens ve hasmet bunu beğendiler.

Alıntı toomuchcc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Offroad odaklı bir kullanıcı olarak günün birinde ABS'si zorunlu kılınmış bir motor alırsam ve motorumdaki sistemin arzuladığım şekilde çalışmadığını gözlemlersem ben kendi motorumda buna müdahalede bulunacağım. Zor bir şey değil bu. Sigortasını söktüğün anda kompresöre elektrik gitmeyecek nihayetinde. Al sana ABS'siz motor. Tak araya da bir düğme; dilediğin zaman aç, dilediğin zaman kapat. Kullanıcıların özgürlüğünü kısıtlamadan takıyorlarsa buyursunlar taksınlar. İşin içine 'diretmek' giriyorsa; çok da umrumdaydı yani..

Yeni Honda Africa Twin'in Amerika'da satılan baz modelinde ABS yok. Bu motor bu sene üretildi. Forumlarda bu baz modeli tercih eden insanlar var ve yaptıkları tercihten gayet memnunlar. Keşke tüm motorlar baz versiyon ve opsiyonları şeklinde satışa sunulsa ve isteyen kişiler bayiden ayrılmadan parasını verip ABS, kombine, üst düzey Brembo, çelik fren hortumu vs. şeklinde ekstralar ile motorlarını diledikleri gibi donatabilse kolaylıkla. Motosiklet özgürlüktür deniyorsa aynısını bu konuda da görebilmek güzel olurdu. Bisikletten geçen birisi olarak motosikletlerdeki bazı diretmeci yaklaşımlar ve kısıtlamalar bana çok garip gelmekte. Ben mesela kullandığım motorun "full Brembo sistem + ön tekerde offroad odaklı kusursuz çalışan, açılıp kapatilabilir bir ABS + arka tekerde ABS yok + frenler birbirinden ayrık" şeklinde olmasını isterdim. ABS'den hoşlanmadığını söyleyen kişileri cahillikle veya teknolojiyi kabul etmemekle suçlamak çok garip. 20 sene önceki kaliper ve fren kollarıyla şu an olanlar arasında teknolojik farklılıklar mevcut ve ABS istemeyen insanların bu gelişimlerle ilgili bir sorunu yok. Hatta keşke daha da gelişse. Motogp'de kullanılan kaliper ve fren kollarını scooterıma monteleyebilsem keşke. "Teknoloji = ABS sadece" değildir.

Her motorun ABS'si aynı şekilde çalışmıyor. X-max'deki ABS ile KTM Adventure'daki aynı değil. ABS'li bir motorun kullanım kitapçığında "bozuk zeminlerde fren yapıldığında fren mesafesi normalden daha fazla olabilir" tarzı ibareler yer alıyor. Günün birinde bu sistem çok gelişip en alt seviye motorlara indiğinde ve o motorlarda bile mükemmel şekilde çalışmaya başladığında işler değişebilir. An itibariyle durum böyle değil. Kaldı ki o gün geldiğinde bile kullanıcılara seçim hakkı tanınmalı. Bazı insanların panik frende yere düşmekle ilgili herhangi bir sorunu olmayabilir. Yere düşmek pahasına kontrolün sadece kendilerinde olmasını istiyor olabilirler. İzlediğiniz yarışlarda sürücü destekleri arttığı zaman yarışlar zevksizleşmeye başlıyor farkındaysanız. Yarış ortamıyla kıyaslama yapmak için söylemiyorum bunu. Sadece olaya biraz da bu açıdan bakmaya çalışın diye yazıyorum.

Benim ABS'ye kuşkuyla yaklaşmamın sebebi frenleme gibi kritik bir konuda elektronik donanımlara pek güvenemiyor olmamın dışında esas olarak ön teker yerine arka tekerle alakalı. Toprak zemin sürüşlerini çok seviyorum ve arka tekerin koşullardan bağımsız olarak kolaylıkla kilitlenebiliyor olmasını istiyorum. Üretilen motorlara -ki bu ister scooter olsun ister cruiser- Africa Twin'deki gibi on/off tarzı bir tuş koyacaklarsa, bu motorlardaki ABS arazi odaklı çalışacaksa (yoldaki çakılı, kumu düzgün şekilde ayırt edebilecekse, kafası karışmayacaksa vs.) şahsen o gün benim de bir sorunum kalmayabilir ABS ile. Olaya "bak Avrupalı bunu zorunlu kılıyor, doğrusu bu" şeklinde yaklaşılıyorsa bu neden zorunlu kılınıyor, dünyada kaç tane ABS üreticisi var, bu işten kim ne faydalar sağlamakta, yürütülen lobi faaliyetleri nedir vs. bunlar da düşünülmeli.

Bu arada ABS'li otomobillerden örnek verilirken otomobillerde el freni denen bir şey olduğu ve bu sayede arka tekerlerin kilitlenebildiği atlanıyor ki bu duruma ayrı gıcık olmaktayım yani.

Son olarak dünyanın en bi süper desteklerini de koysanız sadece iki tane tekeri var bu aletlerin. Bir otomobille kafa kafaya çarpıştığınızda olan size oluyor. Motosiklet iki ucu b*klu değnek gibi bir şey. Dengeyi iyi ayarlamak lazım bence. ABS'si olmayan adam yağmurda daha yavaş kullanırken ABS'si olan daha hızlı gitme eğilimine girebiliyor. O ıslak zeminde ABS test videolarında bu konular üzerine konuşmuyorlar pek. Bu tarz desteklere güvenip ölen insanlar olduğu da unutulmamalı nihayetinde. Fazla da kastırmaya lüzum yok sonuç olarak. Yukarıda da dediğim gibi devre dışı bırakması kolay bir şey nihayetinde. Beyne entegre falan ederlerse, sistemin devre dışı kaldığını anladığında motorun çalışmasına izin vermezse falan: ona da bir çözüm bulunur elbet

Yorumunuz çok iyi ve çok güzel noktalara değiniyor. İlerki yıllarda makinalar sürücüye daha çok müdahale edeceğe benziyor.Daha sonraları ise belkide insansız araçlar çıkacak sadece yolcu olacağız. Bana sorarsanız ben kontrolümü elektronik makinayla paylaşmak istemem.ABS li motor kullanmadım kullananlar gerekli diyorsa vardır bir bildikleri.

Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Yaa neyin kavgasını ediyorsunuz.Abs ani frende,yağmurda çamurda normal frenlemede dahi yere yapışmanızı önler.

Nokta

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı toomuchcc adlı üyeden alıntı Mesajı göster

1. Arazi ve yaris disinda ABS'nin dezavantaj olabilecegi bir durum yok. Hem yaris, hem de arazi araclarinda ABS iptal edilebiliyor. Hatta KTM'in bir cok modelinde sadece arka ABS'yi bile iptal edebiliyorsunuz. Normal yolda, trafikte ABS'yi iptal etmenin bir anlami yok.

2. Amerika cok buyuk bir market, ve rekabet cok fazla. Honda fiyati minimum'da tutmak icin ABS koymayabiliyor. 1000cc'lik Honda naked ABS ile gelmiyor Amerika'ya, diger naked'larla rekabet edebilmek icin. Sadece ABS degil, immobilizer, yakit tasarruf gostergesi, yol bilgisayari da yok. Avrupa modellerinde var ama. Hatta inanmayacaksiniz, alet kutusu bile yok. Yani 2$'lik zincir ayarlama aleti bile yok. Internetten ismarlamak zorunda kaldim. Kisacasi Honda Amerika'da ucuza kaciyor. Beni musteri olarak kaybettiler o yuzden, ki eski 3 motorsikletim de Honda'ydi. Yanlis.

3. Malesef Amerika'da da teknoloji dusmani bilincsiz bagnaz insan cok Forum'lara bakin, gorursunuz.

4. ABS'den hoşlanmadığını söyleyen kişiler cahildir. Filim veya muzik degil ki hoslanasin. Tercih etmemek icin mantikli sebep one surmek lazim. Arazi ve yaris icin gecerli sebepler mevcut, ve o motorsikletlerde de iptal edilebiliyor zaten. Onun disinda ne zarari var? Faydali olacagi senaryo cok ama. Amerika'da bir araba forumunda rastgeldigim bir adam kullandigi tum arabalarin hava yastigi sigortasini sokup iptal ettigini yazmisti. Sevmiyormus. Aha cahil iste.

5. Panik frende yere düşmekle ilgili herhangi bir sorunu olmayan insan orani o kadar az ki. Sadece yanlislikla ABS'yi kapatip dusebilecek insan sayisi onlardan fazladir. Zaten o kadar egitimli insan da spor motorsiklet okuluna ve birebir egitime bi ton para gommustur, ABS'si iptal edilebilen bir spor motorsiklet cok rahat edinebilecek durumdadir.

Mesele sadece panik fren de degil. Viraj sonrasi birden karsiniza kum, buz veya micir cikti? N'olcak simdi? Var mi bu zeminlerle herhangi bir sorunu olmayan insan?

6. Iste cahillik belirtisi nokta bu: Niye ABS'ye kuşkuyla yaklaşiyorsunuz? Frenleme gibi kritik bir konuda elektronik donanımlara pek güvenemiyorsunuz, o zaman ucaga da binememeniz lazim. Uzun suredir hic bir modern savas ve yolcu ucaginda flap'ler manuel degil.

Sivil motorsiklet ne ki? Egitimi milyon dolara mal olmus pilot, 100 milyon dolarlik savas ucagini tamamen elektronik sistemler sayesinde ucurabiliyor. Pilota direk flap kontrolu verseniz duser ucak. Cunku kivraklik icin tum savas ucaklari aerodinamik olarak instabil uretiliyor uzun suredir. Tum kontrolleri duz tuttugunuzda bile pozisyonunu koruyamiyor yani alet. Ucaktaki bilgisayarin sensorlerden bilgi toplayip saniyede bilmem kac kere duzeltme yapmasiyla ucabiliyor ucak.

Bir daha uctugunuzda kanat civarindaysaniz konarken flap'lere bakin. Birbirinden bagimsiz ufak ufak hareket ettigini goreceksiniz. Pilot yapmiyor onu. Bilgisayar yapiyor. Pilotun ruhu duymuyor.

7. Neymis, ABS ureticileri lobi yapmis, vs. Tabii ki yapmistir. Ama elde net toplanmis bagimsiz veri var: ABS'li motorsiklerde olumlu kaza orani %30 oraninda az oluyor. ABS'yi hem Japonlar, hem de Almanlar gelistiriyorlar. Tekel yok. Zaten arabalarda standart. Motorsiklete arabadan daha cok lazim.

8. Neymis, ABS'si olan yagmurda daha tehlikeli kullanabilirmis. Bununla ilgili herhangi bir veri var mi elinizde? Yoksa desteksiz atmis oluyorsunuz.

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)