Su sogutm üzerinden motosiklet eleştirenlere sesleniyorum. Şu forumda bulunanların %99'u motosiklete hava soğutmalı ile başladı ve öyle yola devam ediyor. Sen yeni başlamış, tecrübesiz yada uzun yol konusunda iyi olmayabilirsin ama herkes aynı durumda değil. Lütfen artık motosiklet kıyaslarken hava sogutmali motoru yerin dibine sokup su sogutmayi olmazsa olmaz gibi göstermekten vazgeç ve başka kriterlerde kıyaslama yap ve su sogutmayi da firmalarında yaptığı gibi opsiyonel olarak +özellik olarak gör :/ Vallahi gına geldi..
Diyelim geldi birden. Belki devrik olmuş olabilir ama sadece abs yerine su soğutma koydum. Neden? Çünkü abs de su soğutma gibi bir teknolojik ilerleme mesela katalitik konvertör gibi. Bazı teknolojiler müşterilerin begenileri ile bazıları kanunlarla hayatımıza girdi ama hepsi bizim için. Bazen güvenliğimiz bazen rahatlığını bazen ise sade aracın teknik kapasitesini arttırmak için. Bakınız otomobillerde artık avrupada dsp yani elektronik stabilite sağlayıcı standart peki neden her insan her koşulara her anda schumacher gibi tepki veremez bir anlık hata ile ölmesin karsisindakinide oldurkesin diye. Abs de bu yüzden standart oldu avrupada bir anlık hata veya dalginlikla ölme diye. Eger sen dersen ki benim kendimi öldürme özgürlüğü mu elimden alıyorlar git eski motor al disk fren olmayan karburatorlu hava sogutmali ayak marsli onla taş çağı teknolojisi ile yaşa ama millete karışma onlar abs veya herhangi bir teknoloji yi istiyorlar diye.