Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ne Abs'imiş arkadaş

REKLAM ALANI

Motosikleti
    inşallah discoery 150s
    Su sogutm üzerinden motosiklet eleştirenlere sesleniyorum. Şu forumda bulunanların %99'u motosiklete hava soğutmalı ile başladı ve öyle yola devam ediyor. Sen yeni başlamış, tecrübesiz yada uzun yol konusunda iyi olmayabilirsin ama herkes aynı durumda değil. Lütfen artık motosiklet kıyaslarken hava sogutmali motoru yerin dibine sokup su sogutmayi olmazsa olmaz gibi göstermekten vazgeç ve başka kriterlerde kıyaslama yap ve su sogutmayi da firmalarında yaptığı gibi opsiyonel olarak +özellik olarak gör :/ Vallahi gına geldi..
    Diyelim geldi birden. Belki devrik olmuş olabilir ama sadece abs yerine su soğutma koydum. Neden? Çünkü abs de su soğutma gibi bir teknolojik ilerleme mesela katalitik konvertör gibi. Bazı teknolojiler müşterilerin begenileri ile bazıları kanunlarla hayatımıza girdi ama hepsi bizim için. Bazen güvenliğimiz bazen rahatlığını bazen ise sade aracın teknik kapasitesini arttırmak için. Bakınız otomobillerde artık avrupada dsp yani elektronik stabilite sağlayıcı standart peki neden her insan her koşulara her anda schumacher gibi tepki veremez bir anlık hata ile ölmesin karsisindakinide oldurkesin diye. Abs de bu yüzden standart oldu avrupada bir anlık hata veya dalginlikla ölme diye. Eger sen dersen ki benim kendimi öldürme özgürlüğü mu elimden alıyorlar git eski motor al disk fren olmayan karburatorlu hava sogutmali ayak marsli onla taş çağı teknolojisi ile yaşa ama millete karışma onlar abs veya herhangi bir teknoloji yi istiyorlar diye.
    stevejones ve k_ayhn bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    egemen0zturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çekiş kontrol ve yokuş kalkış desteği olmazsa o motosiklet değil bi kere :D
    Abs yi saymıyorum bile

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    50 sene sonra abs modası geçince esp konmaya başlıcak. yavaş yavaş vermeyi başarırsan fazla fazla alırsın yani herşey daha az emek ve zamanda daha fazla para için..

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesele frenlemede iyi olmak değil yeğen,
    Mesele ıslak zeminde totoyu dağıtmadan durabilmek.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı EmreKocyigit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hangover kafası...
    EmreKocyigit bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Motosikleti
    -
    bende bır cevap yazmayı dusundum fakat yazılanları okuyunca,zaten herkes gerekenlerı ve dogruları yazmıs gerıye pek bır sey kalmamıs yazacak
    hasmet bunu beğendi.

Motosikleti
    gt250r
    Abs normal şartlarda gereksiz fakat her anımızın normal olması imkansız.150den 70e dusucegin zaman olması birşey ifade etmiyor ama 50den 0a düşmek zorunda olduğun zamanlarda freni nasıl kullandığından haberin olmuyor.Basina gelmeyen anlayamaz.Bazi tipler her frenlemede etkisi olduğunu zannediyor o yüzden bu tiplerin abartmasi banada saçma geliyor.

Alıntı Muhammett adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abs'ci arkadaşlar kendinizi nasılda belli ediyorsunuz :D
    bajaj bilse 200 rs i çıkarmazdı
    kalbi kırık ns kullanıcıları nasılda belli oluyor

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    eskiden buralar dutluktu
    YERUÇAĞI ve k_ayhn bunu beğendiler.

webingo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Ne kadar iyi frenleme tekniğini bilirsen bil belli bir noktadan sonra ABS şart . Çünkü tekeride kitlenince elinle çevirecek değilsin. Bence ABS'li motosiklet bir tık önde. Valla ne yalan söylüyeyim Pulsar rs 200 bile r25den çekici gelmeye başladı. Trafikte öyle olmadık insanlar varki sen dikkatli olsanda onlar olmuyor ve heran frene yüklenmekten birgün ipin ucu kaçabilir diyebiliyoruz.

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Alıntı Dağcı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bajaj bilse 200 rs i çıkarmazdı
    kalbi kırık ns kullanıcıları nasılda belli oluyor
    Oda sadece ön frende 😄

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Pulsarında abs yok diye kim ezdi seni söyle bana kulaklarını çekicem.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Seviyosan git konuş bence... ama konuş zırvalama

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    isteyen abs siz alabilir
    biz kimseyi tutmuyoruz

Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superduke
    Tekrar okuyunuz ben abs siz motora çöp muamelesi yapan şahıslardan bahsediyorum. Yani abs sistemine bir lafım olmadı.

gadd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Skuter
    Birde agresif sürücüler için abs siz motoru öneren insanlar var ben ona çok gülüyorum.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    abs olmayan motor çöptür.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Araçlarda emniyet kemeri zorunluluğu ABD'de 1965 yılında kabul edildi. Bundan önce firmalar emniyet kemeri olmayan araçları satabiliyorlardı mesela. Emniyet kemeri olmayan araç benim için çöptür.
    Abs de motosiklette bir nevi emniyet kemeridir.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı Muhammett adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tekrar okuyunuz ben abs siz motora çöp muamelesi yapan şahıslardan bahsediyorum. Yani abs sistemine bir lafım olmadı.
    gerçekten abs yoksa o motora dönüp bakma
    şimdi sende küçük bi motor var 130 çıkarken ıkınıp sıkılan bi motor
    şöyle düşün 10 saniye de 199++++ hızlara bi tuning motor artçılı yan çantalar dolu toplam ağırlık 500 kg civarı bu motoru normal fren durdurmaz
    inş bi gün çok güzel bi motr alırsın 650 cc o zaman insanların neden abs olmayan motora çöp gözüyle baktığını anlarsın
    bak bi arkadaş nc kullanıyordu sattı gidip abs siz tenere aldı ilk uzun yolunda frenleri nc gibi zannnedip köküne kadar asıldı az kalsın kaza yapıyordu şimdi abs siz model tenere aldığına pişman ama bunu kaza yapmadan öğrendi şükür
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Hondolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ABS işi marka hatta modele göre değişiyor misal; xmax'in ab sistemini sevmezler, arkadaşıma "fren mesafesini" (mevzu aslında fren mesafesi değil) uzatıyormuş gibi geliyor. Yalnız abs neydi? Sevgi, emek? Hayır, ABS: otomobilde, lastiklerin kilitlenmesini önleyip önümüze çıkan engelden (geyik testi) manevra yaparak kurtulmamızı sağlar. Yani? "Daha kısa mesafede durmamızı amaç edinmez." Motosiklette böyle mi? Biraz farklı. Bizim lastiklerimizin kilitlenmesini önler manevra yapmamızı sağlar buna ek olarak Abs yoksa yağmurda iken ön frene asıldığınızda.. durun asılmanıza gerek yok (çünkü sürtünme çok düşükse kilitlenmesi için az bir kuvvet yeterli) beyaz şeridin üzeri ıslaksa dokunduğunuzda yere yapışırız. ABS varsa düşmeme ihtimalimiz artar. Tabi modele göre değişir cümle içerisinde kullanacak olursak; ktm390'ın AB sistemi bir harika.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)