merhaba ben şu ana kadar castrol iyi bir marka diye kullandım fakat forumda gezerken farkettım çoğu kişi castrolü kötülüyor sizce en iyi motor yağı hangi markadır
merhaba ben şu ana kadar castrol iyi bir marka diye kullandım fakat forumda gezerken farkettım çoğu kişi castrolü kötülüyor sizce en iyi motor yağı hangi markadır
Castrol ü neye göre kötülüyorlar ben anlamıyorum kardeşim. İçiyorlar mı bu yağı tadına mı bakıyorlar. Milletde bi sürü psikolojisi aldı başını gidiyor. Biri foruma "X YAĞI ÇOK İYİ DİĞERLERİ TIRT" dedimi tamam altına da yorumlar bi dünya. Ortalamasını aldığın zaman Castrol dipte Motul tavan yapmış.
Bırakın bu safsataları. Honda Yamaha v.s diğer markaların kullanım kitapçıklarına bi açıp okusak keşke buraya foruma yazmak yerine.Bütün Motosiklet yağları aynı içbir farkı yok hepsi aynı yağ teknolojisini kullanıyor. Kitapçıklarda bazı değerler var. Aldığın yağ o değerleri destekliyorsa Castrol Motul İphone v.s çok önemi yok. Bunu bu kadar büyütmek gereksiz. Laf kalabalığı başka brşey değil.
CBR 250R için misal;
Arkadaşlar aldığım motor italyan malı vitello vt 100 2 el aldım ve elimde kullanım klavuzu yok motora castrol koyuyorum performanstan ödün vermiyor ama eksantrik zincirinden aşırı ısındığında ses geliyor yağ motorun çalışma düzenini bozuyor farklı yağ kullanmaktan da korkuyorum sonra krank ı elime almayayım diye motorum 100 cc ve diğer 100 cc lere göre çok yüksek hp ye sahip aklınıza gelen kullanmış arkadaşlara soruyorum bildiğiniz en güzel düşük cc motor yağı şimdiden teşekkürler
castrol kötü bir marka değil koskoca isveç malı 16.4 litre v8 euro 6 ad blue suz 730 hp 3500 Nm tork a sahip Scania bile castrol öneriyo ve 4 milyon kilometre sorunsuz gidiyorlar tırları ben 50 bin km castrol kullandım sorun yaşamadım mondial driftte
Ben castrol trizone kullaıyorum sen hangi modelini kullanıyosun kış 10/40 yaz 15/50
power 1 10/50 kullanıyorum sarı kutu
castrol kötü değil. ama tam sentetik yağını bulamadığım için tam sentetik motul kullanıyorum ben.
dogru yere yazıyormuyum bilmiyorum ama honda wing go nun yagını kaç kmde bir değiştireyim
bende denemedik marka kalmadı,
kadoil,
opet,
shell hx7,
castrol magnatech,
castrol power1,
ipone,
motul,
motorex,
petrol ofisi.
ve son olarak petrol ofisinden aldım çok ucuz. diğer markalar 22 tl den başlıyor ve 50 tl ye kadar çıkıyor litresi.
ben petrol ofisinden aldım, 10w40 sentetik yazıyor ve motosiklet resmi var. api sj yazıyor. fiyatı 18,50 tl yani 19 tl düz hesap. 2 tane aldım 1 litre ve 37 tl para verdim ve içim rahat kullanıyorum.
arada en çok sorun olan yağ shell hx7 oldu. çünkü bu dizel motor yağıymış düşük devir motorlar olan dizel araçlara göre yapılmış bir yağ. dolayısıyla benim motosiklet yüksek devirlerde su gibi içti bu yağı. iki hafta içerisinde yağ bitti desem yeridir.
normalde 25 30 arası
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)