Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motor üzerinde güvenlik?

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar, 17 yaşındayım ve lys sınavlarım bittiği zaman bir motorsiklet almayı planlıyorum nerden bakarsak her şey hazır, ailemi ikna etmek için bayağı uğraştım ama sonunda oldular.Bir ara kursa başlayıp sonra özel ders alıp o da bittikten sonra motor alacağım.Bu arada belirtmek isterim ki kesinlikle motor aşığıyım ve sabırsızlıktan duramıyorum almak için ilk motorumu.

Bu gün ablamla arabada giderken bir taksi ve arkasından da içinde iki kişi olan krom mavi bir seat leon bizim üzerinde olduğumuz 2 şeritli yola ters yönden girdiler, ben tek elimle noluyor amaçlı hareket yaptım fakat hakaret anlamında değildi, neyse seattakiyle göz göze geldim ve adam %100 hatalı olmasına rağmen el kol hareketi yaptı ve arabasını durdurdu yani kavga istediği belli.Ben 17 yaşımda olmama rağmen o 2 kişiyi de çok rahat yerle bir edebilirdim, kendimi övmeyi sevmem ama apılı bir vücudum var ve aynı zamanda da güçlüyüm denebilir.Ama ablam olduğu için yanımda tabiki bir şey yapmadım ve biz evimize girdik ki zaten bu olaydan sonra 1 dk bile sürmedi eve varmamız çünkü yakındık.Benim korkum şu, ben o 2 sini de aynı anda çok rahat dövebilirim ama böyle tiplerin silahsız bıçaksız dolaşmadığı zaten aşikar, ve silahsız bıçaksız gelseler bile dövüldükten sonra 50 kişi çağıracakları da cabası.

Benim almayı kararlaştırdığım motor mt125 idi fakat geçen günlerde yzf r125 e fikrimi değiştirdim, ve kesinlikle trafikte böyle tiplerden ve kavgalardan uzak durmak istiyorum, ancak böyle bir durumu ben 125'lik yzf üzerinde yaşasaydım ve ben sonra uzaklaşırken adam beni takip etmeye başlasaydı nereye kadar gidebilirdim diye düşünüyorum, çünkü motorun 125lik olmasının üstüne yolda yokuşta vardı yani motor hiç gitmezdi.Adamın arabası da bir ferrari olmasa da 125lik motora yetişebilirdi yani özellikle yokuşta.Demeye çalıştığım acaba buradaki afedersiniz gerizekalı sürücüleri göz önünde bulundurarak en azından 250'lik motor mu alsam? 600 lük almam zor babamı ikna etmek açısından, ama imkansız değil çünkü babam kesinlikle %100 motor almam derken yavaş yavaş ikna ettim almaya yani 600'e de belki edebilirim.Çünkü bir 600lük alamazsam bile en azından 250likte böyle bir durum olduğunda basıp uzaklaşabilirim.

Tek problem şu, yeni çıkan yasa gereği resmi olarak sadece 125 kullanabilirim, ama eğer ki 250 veya 600 kullanırsam ve polis yakalarsa motoru alması için çağırabileceğim tanıdıklarım var, para meselesi de çok sıkıntı değil.Tek sıkıntı babam bahane olarak kullanabilir işte ceza yedin sat motoru falan diye ama ona da bu durumu anlatırsam anlayacağını düşünüyorum.Biraz siz tecrübeli sürücülerin fikirlerine ihtiyacım var.Ve Ankara'da yaşadığımı da ekleyeyim.

Tembel olanlar için özet:
    125cclik motor alacağım, fakat trafikte çok fazla kötü ve kaba sürücü olduğu için ve bende kavga etmek istemediğim için bir sıkıntı olursa elciği çevirdiğimde beni oradan hızla uzaklaştırabilecek bir motor mu alsam diyorum.(250'lik veya ikna edebilirsem 600'lük).Ve şunu da belirteyim ki ilk motorumun 600 lük olması bile zerre sıkıntı olmaz çünkü sakin bir yapım var kolay kolay gaza veya atara gelmem yani kendimi kontrol edebilirim.Konu hakkında sizlerin görüşlerini almak istedim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Bence 600'lük al sana el kol yapan olursa 200le tek teker yapar içinden geçersin
    ceyhun383, selsa, Jemand ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

Alıntı EmreKocyigit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence 600'lük al sana el kol yapan olursa 200le tek teker yapar içinden geçersin
    Yanlış anlaşıldım sanırım, benim amacım artistlik taslamak veya deli gibi hız yapmak değil ama gerçekten 125'lik sürdüm ve öyle bir durumdan kaçabileceğimi sanmıyorum.Ve siz Adanalısınız göründüğü üzere, orada işler nasıl bilmiyorum ama buradaki sürücüler biraz abartabiliyor trafik sinirlenmelerini.Ve gerçekten düşüncenizi duymak isterim vereceğinizi umarak, sizce 125'likle mi devam etmeliyim?

montrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sakin ve kendini kontrol eden bir yapın varsa trafikteki sürücülüler 600 cc den daha güvenli.

Ayrıca yeni yasaya göre 125cc fazla güçlü motor kullanamassın ve sizin gibilerini görünce yeni gelen ehliyet yasasının neden geç kaldığını düşünmüyo değilim.

Alıntı mbasakmb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlaşıldım sanırım, benim amacım artistlik taslamak veya deli gibi hız yapmak değil ama gerçekten 125'lik sürdüm ve öyle bir durumdan kaçabileceğimi sanmıyorum.Ve siz Adanalısınız göründüğü üzere, orada işler nasıl bilmiyorum ama buradaki sürücüler biraz abartabiliyor trafik sinirlenmelerini.Ve gerçekten düşüncenizi duymak isterim vereceğinizi umarak, sizce 125'likle mi devam etmeliyim?
    Yok yanlış anlaşılmadın nasıl bir cevap vereceğini merak ederek yazdım. Adana'da işler çok farklı basıp kaçabileceğin yer yok yüksek hızlarla kaçanıda olmaz ya dayak yer oturur yada çeker vurur. Motosikleti çevre unsurlardan kaçmak için kullanmıyoruz kaçış amacı olarak görmen tamamen yanlış motosiklet kullanıyorsan kendini tamamen riske attığını bilerek kullanırsın. Senin dediğin gibi 125likten başka şansın yok polistende yana şansın yok her gördüğünde bağlar çıkartırım deme ehliyet puanın dolar ehliyetin gider bunu unutma. 125lik al para var diyorsun al bi yzf şekil şukul makine baştan aşağı ekipmanlarını çek trafikte bilinçli sürücü ol sana karışan olursada plakası ortada alır plakayı gider savcılığa suç duyurusunda bulunursun başına bi iş gelirse. Senin harcın 600lük değil sakinim kullanırım mantığı yok tecrübeliyim kullanırım mantığı var o da sende yok. Daha süreceğin çok motosiklet var bunun için hayatta kal. Şimdiden aramıza hoşgeldin.

Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    Trol and Ergen

Alıntı Yiğit_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trol and Ergen
    Troll olup bu kadar uzun yazıyorsa ağır işsizdir
    Yiğit_ bunu beğendi.

ceyhun383 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ESKİ bajaj discover 125 YENİ HONDA CB125E
    kahkaha attım hocam :D :D akşam akşam iyi güldüm
    EmreKocyigit bunu beğendi.

Yok yanlış anlaşılmadın nasıl bir cevap vereceğini merak ederek yazdım. Adana'da işler çok farklı basıp kaçabileceğin yer yok yüksek hızlarla kaçanıda olmaz ya dayak yer oturur yara çeker vurur. Motosikleti çevre unsurlardan kaçmak için kullanmıyoruz kaçış amacı olarak görmen tamamen yanlış motosiklet kullanıyorsan kendini tamamen riske attığını bilerek kullanırsın. Senin dediğin gibi 125likten başka şansın yok polistende yana şansın yok her gördüğünde bağlar çıkartırım deme ehliyet puanın dolar ehliyetin gider bunu unutma. 125lik al para var diyorsun al bi yzf şekil şukul makine baştan aşağı ekipmanlarını çek trafikte bilinçli sürücü ol sana karışan olursada plakası ortada alır plakayı gider savcılığa suç duyurusunda bulunursun başına bi iş gelirse. Senin harcın 600lük değil sakinim kullanırım mantığı yok tecrübeliyim kullanırım mantığı var o da sende yok. Daha süreceğin çok motosiklet var bunun için hayatta kal. Şimdiden aramıza hoşgeldin.
    Teşekkür ederim işte beklediğim yanıt tarzı buydu, bence üstüme birazcık fazla geldiniz .
    Ki zaten ben de düşüncelerinizi bu işin ustası olmadığım için öğrenmek istedim dersimi de almış bulundum şu an.Peki şöyle bir şey demek istiyorum, benim zaten kaçıp kurtulmaktan kastım hız yapmak değildi, zaten 10 20 ile gidiyorduk anlatığım olayda, benim kastım en azından o kişilerle aramı biraz açıp bir yerden dönüş falan alıp uzaklaşmaktı ama neyse 125'lik olacağı konusuna kanaat getirdik, benim şu an sormak istediğim peki öyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz çünkü ben el kol veya hiç bir şey yapmasam bile bu tür olayların olacağından eminim diyebilirim.Ve kenara çekip gitmelerini beklemenin de işe yarayacağını sanmıyorum adamların niyeti kavga etmek iken

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    bi ara birisi demişti, ben de bi daha tekrarlayayım:
    bu foruma bi "derdini seveyim!" butonu lazım.
    weirdo1 bunu beğendi.

Teşekkür ederim işte beklediğim yanıt tarzı vardı, bence üstüme birazcık fazla geldiniz .
    Ki zaten ben de düşüncelerinizi bu işin ustası olmadığım için öğrenmek istedim dersimi de almış bulundum şu an.Peki şöyle bir şey demek istiyorum, benim zaten kaçıp kurtulmaktan kastım hız yapmak değildi, zaten 10 20 ile gidiyorduk anlatığım olayda, benim kastım en azından o kişilerle aramı biraz açıp bir yerden dönüş falan uzaklaşmaktı ama neyse 125'lik olacağı konusuna kanaat getirdik, benim şu an sormak istediğim peki öyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz çünkü ben el kol veya hiç bir şey yapmasam bile bu tür olayların olacağından eminim diyebilirim.Ve kenara çekip gitmelerini beklemenin de işe yarayacağını sanmıyorum adamların niyeti kavga etmek iken
    Derdini seveyim +1

Doğmamış çocuğa don biçme daha forumda böyle bişeyle karşılaşmadık. Kalıplıyım dedin baktın aradan filan kaçamadın in ve dövüş

Forumda üstüne gelirler bi süre kafaya takma sana özel değil yeni gelen troll olmadığını kanıtlayana kadar katlanır

Alıntı Yiğit_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trol and Ergen
    Troll'lük internette bazen yaparım aslında ama bu konuda değil.Ve ergenliği bitirip en azından biraz da olsa olgunluğa eriştiğimi düşünmek isterim

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:17 ----------

Derdini seveyim +1

Doğmamış çocuğa don biçme daha forumda böyle bişeyle karşılaşmadık. Kalıplıyım dedin baktın aradan filan kaçamadın in ve dövüş
    Doğru derdim birazcık erken düşünülmüş olabilir :D ama yapım böyle bir şey yapmadan önce genelde uzunca düşünürüm.Ve cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim abilerim, her şeyin de bir ilki varmış
    Yiğit_ bunu beğendi.

ilk motoru mt-07 , 29 yaşında biri olarak söylüyorum ki 17 yaşındaki deneyimsiz bir gencin 125 'lik ile başlaması daha doğru olur. Ben 125 liğin tipini sevmiyorum diyorsan dikkatli olmak kaydı ile 250 lik de olur.
    Motosiklet üzerinde iken çok dikkatli olmalısın. Seyir halindeyken karşılaşabileceğin bütün olasılıkları tahmin edip önlemini almalısın. Birisine sinirlenip gazı açıp uzaklaşmayı değil.
    mbasakmb bunu beğendi.

Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    Yok daha çok vardır olgunluğa işin başındasın 5-6 senelik ağır bir ergenlik dönemi seni bekliyor. Bir şeyler düşünmüşsün kendince haklısın da kaçarım ederim diye.O motorları sürmek için büyük tecrübeler gerekiyor. 125'liğe devam olmadı cbr250r.
    mbasakmb bunu beğendi.

Alıntı major24 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk motoru mt-07 , 29 yaşında biri olarak söylüyorum ki 17 yaşındaki deneyimsiz bir gencin 125 'lik ile başlaması daha doğru olur. Ben 125 liğin tipini sevmiyorum diyorsan dikkatli olmak kaydı ile 250 lik de olur.
    Motosiklet üzerinde iken çok dikkatli olmalısın. Seyir halindeyken karşılaşabileceğin bütün olasılıkları tahmin edip önlemini almalısın. Birisine sinirlenip gazı açıp uzaklaşmayı değil.
    Ehliyet olmuyor hocam. O da ayrı risk

Motosikleti
    MT-25 ABS
    Bu sefer trollük yapmayacağım .Sevgili kardeşim öncelikle 600 lük motorla başlanmaz.250 belki ama eğer o motorla yakalanırsan ehliyetin yokmuş gibi işlem görürsün.

O segmentte alabileceğin en hızlı motorlardan biri r125 ha bana kalsa o 125 lik motora o para verilmez zaten 1 yıl binip satacaksın .

Kavga konusuna değinirsek ,böyle saçma işler yapan,kurallara uymayan sürücülere hiç bulaşmıyorum,bunlar denizdeki balıklar gibi biri bitsen 1000 tanesi doğar.Sen haklısın deyip geçeceksin,kavga çıkarıp kendini ve yakınlarını üzmeye gerek yok.

Bu arada ekipmanlarını aldınmı?Ya da alacakmısın?Onlar önceliğin olmalı ,madem baban 600 lüğe para verecek bırak 600lüğü Kask-mont-pantalon-eldiven-bot-sırtlık al.

Sana tavsiyem eğer 18 yaşında cc yükseltirken ss ile devam etmeyeceksen r125 alma çünkü oturuş pozisyonu sportif ,illa ss olsun dersen cbr 125 e bakabilirsin oturuş pozisyonu gayet rahat 1 sene kullanır satarsın,hem Yamaha'ya göre parça fiyatları ucuzdur,ancak bu tip motorları düşürürsen,devirirsen grenajı seni üzebilir.Bence ybr senin işini görecektir, 2. el temiz alırsan hem tamir etmeyi öğrenebilirsin ufak ufak ya da sorunsuz olsun dersen 0 da alabilirsin,2. eli çok işlek bir motor.
    İnşallah işine yarar...
    mbasakmb bunu beğendi.

Alıntı KaskReis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sefer trollük yapmayacağım .Sevgili kardeşim öncelikle 600 lük motorla başlanmaz.250 belki ama eğer o motorla yakalanırsan ehliyetin yokmuş gibi işlem görürsün.O segmentte alabileceğin en hızlı motorlardan biri r125 ha bana kalsa o 125 lik motora o para verilmez zaten 1 yıl binip satacaksın .Kavga konusuna değinirsek ,böyle saçma işler yapan,kurallara uymayan sürücülere hiç bulaşmıyorum,bunlar denizdeki balıklar gibi biri bitsen 1000 tanesi doğar.Sen haklısın deyip geçeceksin,kavga çıkarıp kendini ve yakınlarını üzmeye gerek yok.Bu arada ekipmanlarını aldınmı?Ya da alacakmısın?Onlar önceliğin olmalı ,madem baban 600 lüğe para verecek bırak 600lüğü Kask-mont-pantalon-eldiven-bot-sırtlık al.Sana tavsiyem eğer 18 yaşında cc yükseltirken ss ile devam etmeyeceksen r125 alma çünkü oturuş pozisyonu sportif ,illa ss olsun dersen cbr 125 e bakabilirsin oturuş pozisyonu gayet rahat 1 sene kullanır satarsın,hem Yamaha'ya göre parça fiyatları ucuzdur,ancak bu tip motorları düşürürsen,devirirsen grenajı seni üzebilir.Bence ybr senin işini görecektir, 2. el temiz alırsan hem tamir etmeyi öğrenebilirsin ufak ufak ya da sorunsuz olsun dersen 0 da alabilirsin,2. eli çok işlek bir motor.İnşallah işine yarar...
    Cevap için teşekkür ederim, ekipmanı daha almadım, ya motoru aldığımda ya da almadan bir süre önce almayı düşünüyorum.Ekipman konusunda zaten en iyilerini alacağım kesinlikle, tulum değil de 2 parça ve tabi ki ayrıca kask eldiven ayakkabı vs. almayı düşünüyorum.Motor aslında mt ile yzf arasında kaldım ama şimdilik yzf ile giderim gibi görünüyor, şubatta 18ime girince 250'liğe yükseltirim zaten diye aklımda var şu an.Dedikleriniz aklıma yattı, bir düşüneyim yzf yerine cbr olayını.Fakat 2. el konusunda hem kendim çok teknik kısımdan anlamam hem de anlayan birisiyle gitsem bile sonra bir sıkıntı çıkar diye korkuyorum, ayrıca 0 alırsam rodajını da yapmış olurum diye düşünmüştüm aslında

Motosikleti
    MT-25 ABS
    Hocam akşam akşam Bu sefer ben trollemiyorum

Alıntı KaskReis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam akşam akşam Bu sefer ben trollemiyorum
    Çok güzel geldi gelişine vurdum dayanamadım
    KaskReis bunu beğendi.

Motosikleti
    MT-25 ABS
    Cevap için teşekkür ederim, ekipmanı daha almadım, ya motoru aldığımda ya da almadan bir süre önce almayı düşünüyorum.Ekipman konusunda zaten en iyilerini alacağım kesinlikle, tulum değil de 2 parça ve tabi ki ayrıca kask eldiven ayakkabı vs. almayı düşünüyorum.Motor aslında mt ile yzf arasında kaldım ama şimdilik yzf ile giderim gibi görünüyor, şubatta 18ime girince 250'liğe yükseltirim zaten diye aklımda var şu an.Dedikleriniz aklıma yattı, bir düşüneyim yzf yerine cbr olayını.Fakat 2. el konusunda hem kendim çok teknik kısımdan anlamam hem de anlayan birisiyle gitsem bile sonra bir sıkıntı çıkar diye korkuyorum, ayrıca 0 alırsam rodajını da yapmış olurum diye düşünmüştüm aslında
    Dediğim gibi ss devam edeceksen yzf olabilir ama değiştiririm diyorsan cbr daha iyi hem parçasıda ucuz .

Rodaj konusuna gelirsek bir yandan bakarsak sen motora alışırsın motor sana alışır diyebiliriz.Diğer yandanda 1 yıl bile kullanmayacağın motorun rodajını yapmak ,ona alışmak ne kadar mantıklı bilemem o senin kararın.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)