Merhaba arkadaşlar, 17 yaşındayım ve lys sınavlarım bittiği zaman bir motorsiklet almayı planlıyorum nerden bakarsak her şey hazır, ailemi ikna etmek için bayağı uğraştım ama sonunda oldular.Bir ara kursa başlayıp sonra özel ders alıp o da bittikten sonra motor alacağım.Bu arada belirtmek isterim ki kesinlikle motor aşığıyım ve sabırsızlıktan duramıyorum almak için ilk motorumu.
Bu gün ablamla arabada giderken bir taksi ve arkasından da içinde iki kişi olan krom mavi bir seat leon bizim üzerinde olduğumuz 2 şeritli yola ters yönden girdiler, ben tek elimle noluyor amaçlı hareket yaptım fakat hakaret anlamında değildi, neyse seattakiyle göz göze geldim ve adam %100 hatalı olmasına rağmen el kol hareketi yaptı ve arabasını durdurdu yani kavga istediği belli.Ben 17 yaşımda olmama rağmen o 2 kişiyi de çok rahat yerle bir edebilirdim, kendimi övmeyi sevmem ama apılı bir vücudum var ve aynı zamanda da güçlüyüm denebilir.Ama ablam olduğu için yanımda tabiki bir şey yapmadım ve biz evimize girdik ki zaten bu olaydan sonra 1 dk bile sürmedi eve varmamız çünkü yakındık.Benim korkum şu, ben o 2 sini de aynı anda çok rahat dövebilirim ama böyle tiplerin silahsız bıçaksız dolaşmadığı zaten aşikar, ve silahsız bıçaksız gelseler bile dövüldükten sonra 50 kişi çağıracakları da cabası.
Benim almayı kararlaştırdığım motor mt125 idi fakat geçen günlerde yzf r125 e fikrimi değiştirdim, ve kesinlikle trafikte böyle tiplerden ve kavgalardan uzak durmak istiyorum, ancak böyle bir durumu ben 125'lik yzf üzerinde yaşasaydım ve ben sonra uzaklaşırken adam beni takip etmeye başlasaydı nereye kadar gidebilirdim diye düşünüyorum, çünkü motorun 125lik olmasının üstüne yolda yokuşta vardı yani motor hiç gitmezdi.Adamın arabası da bir ferrari olmasa da 125lik motora yetişebilirdi yani özellikle yokuşta.Demeye çalıştığım acaba buradaki afedersiniz gerizekalı sürücüleri göz önünde bulundurarak en azından 250'lik motor mu alsam? 600 lük almam zor babamı ikna etmek açısından, ama imkansız değil çünkü babam kesinlikle %100 motor almam derken yavaş yavaş ikna ettim almaya yani 600'e de belki edebilirim.Çünkü bir 600lük alamazsam bile en azından 250likte böyle bir durum olduğunda basıp uzaklaşabilirim.
Tek problem şu, yeni çıkan yasa gereği resmi olarak sadece 125 kullanabilirim, ama eğer ki 250 veya 600 kullanırsam ve polis yakalarsa motoru alması için çağırabileceğim tanıdıklarım var, para meselesi de çok sıkıntı değil.Tek sıkıntı babam bahane olarak kullanabilir işte ceza yedin sat motoru falan diye ama ona da bu durumu anlatırsam anlayacağını düşünüyorum.Biraz siz tecrübeli sürücülerin fikirlerine ihtiyacım var.Ve Ankara'da yaşadığımı da ekleyeyim.
Tembel olanlar için özet:
125cclik motor alacağım, fakat trafikte çok fazla kötü ve kaba sürücü olduğu için ve bende kavga etmek istemediğim için bir sıkıntı olursa elciği çevirdiğimde beni oradan hızla uzaklaştırabilecek bir motor mu alsam diyorum.(250'lik veya ikna edebilirsem 600'lük).Ve şunu da belirteyim ki ilk motorumun 600 lük olması bile zerre sıkıntı olmaz çünkü sakin bir yapım var kolay kolay gaza veya atara gelmem yani kendimi kontrol edebilirim.Konu hakkında sizlerin görüşlerini almak istedim.