Ybr ile Alanya,Karadeniz,Gürcistan
Reklamlar
-
22 Temmuz 2016, 18:04
Umarım darısı başınıza,yeterki hayalleriniz ertelemeyin
ahmet1420 adlı üyeden alıntı
Gerçekten çok güzel ve keyifli gezinti olmuş darısı bizim başımıza
Herkese hayırlı yolculuklar dilerim,geziyi bitirdim evdeyim
byyacut adlı üyeden alıntı
harika, hayırlı yolculuklar, kendinize dikkat edin.
İnat ettim,çadır kurmak için inat ettim,bu tura çıktıysam,çadırıda Karadenizde kuracam dedim,Sinop Akgöl,Antalya Akseki
Genelde öğretmenevlerinde
senolas adlı üyeden alıntı
hangi mevkilerde konakladınız, kamp yaptıysanız nerelerde yaptınız ?
Tavsiyem,güler yüzlü,sempatik,selam verin,sakin tavırlar sergilerseniz,tahmini aramazlar
Geçen sende geldim geçtim,arayan olmadı,sadee kaç gündür dışarıda olduğumu sordular
Dididik aramayı ben birtek Ukrayna'dan Rusya'ya geçerken yaşadım
Bir nevide şansınıza arayadabilirler
ugurerkan adlı üyeden alıntı
Merhaba bende Gürcistan'a gidiyorum bi 10 güne kadar motorsikletimle Gürcü girişinde demiyimde çıkışında didik didik arama olayı varmıdır hocam bilgi verirmisin dönüşte bi kaç bişey almam gerek
Reklamlar
-
22 Temmuz 2016, 18:45
Tebrikler bu işin yurek işi olduğunu tekrar etmiş oldunuz cesaret ve ilham verici bir gezi aynı zamanda toplamda kaç gün / km sürdü acaba
-
22 Temmuz 2016, 19:13
-
22 Temmuz 2016, 22:11
Adana İl Temsilcisi
kardeş,BRAVO diyorum.fotolar harika.paylaşım için teşekkürler.
-
23 Temmuz 2016, 01:05
-
23 Temmuz 2016, 01:12
Abi okadar foto çekmişsin gittiğin yerler turistik yerler ama bi Allah'ın kulu yok
-
23 Temmuz 2016, 01:16
4552 km kısa bir gezi,ortalama 16 gün,memlekette kalıyorum
balluf adlı üyeden alıntı
Tebrikler bu işin yurek işi olduğunu tekrar etmiş oldunuz cesaret ve ilham verici bir gezi aynı zamanda toplamda kaç gün / km sürdü acaba
Teşekkür ederim
adanalı adlı üyeden alıntı
kardeş,BRAVO diyorum.fotolar harika.paylaşım için teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------
Bayram ve orucun etkisi olabilir
Tvs01 adlı üyeden alıntı
Abi okadar foto çekmişsin gittiğin yerler turistik yerler ama bi Allah'ın kulu yok
-
23 Temmuz 2016, 11:29
O degilde en cok Batum Gurcistan girisi yerleri merak ediyordum malum ulke hali OHAL varken Gurcistana gecemezsiniz mazallah sizide orgutten derler ulkeden kacarken yakalandi diye haberlere cikarsiniz
-
23 Temmuz 2016, 12:42
Gezi 14.07.2016 tarihinde bitti,umuma mahsus pasaportla çıkarsan daha kolay ama devlet işinde çalışıyorsan baya sakıncalı
ibo8316 adlı üyeden alıntı
O degilde en cok Batum Gurcistan girisi yerleri merak ediyordum malum ulke hali OHAL varken Gurcistana gecemezsiniz mazallah sizide orgutten derler ulkeden kacarken yakalandi diye haberlere cikarsiniz
-
24 Temmuz 2016, 18:16
SİNOP GEZİSİ
Cezaevi
Balatlar Kilise
Akgöl
Erfelek Şelale
Baraj
Belören Köprüsü,belkıran köprüsü yazlasar daha iyi olacak,rüzgardan belimizi büktü
Yağmurlarla vedalaşıyorumm
Bulutlar bizimle
Balatlar Kilise
Açılış saati geç olunca aldırış etmiyorum
Dışarıdan ayak üstü inceleyip gidiyorum
Tarihi Sinop Cezaevi,en azılı suçluların asıldığı,psikopatların muma çevirildiği,geçmişte bir çok isyana şahit olan,sürgün yeri,diğer adı ise ölüm yeridir. Adına türküler,şarkılar,şiierler yazılmıştır
Üç yanı deniz olan ve tarihi kale duvarlarının içerisinde yer alan cezaevine ev sahipliği yapan kale yaklaşık 4000 yıl önce bölgenin hakimi Gaskalılar tarafından yapılmıştır. Grek, Pontus, Roma
Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar kendi dönemlerinde kaleyi korumuş güçlendirmişlerdir. Kalenin cezaevi olarak kullanımına ait en eski belgeler ise 1568 yılına dayanmaktadır
Hakimlerin suçluarı korkutmaya yönelik,Sinop Cezaevine gönderirim,nasıl nam saldıysa artık siz düşünün,Türkiye'nin 4 bir yanından azılı suçluları getiriyorlar,en büyük iş gardiyanlara düşüyor
Cezaevinde biraz gezelim
Farklı kareler,elektirikçinin yanında çalışırken tadilat amaçlı,birde askerde suçluyu götürürken girmiştim cezaevine,garip oluyor insan,mahkumların bakışları,insanı etkiliyordu
Karanlık,soğuk,nemli ve rutubetli duvarlar,insan sağlam olsa bile yavştan çürütmeye yeterlidir
Bir gardiyanın ağzından çıkacak bir ses belki ölüme belkide bir ziyaretçinin gelmesine,küçücük kibrit kutusu kadar yerden,iki dudağından çıkacak sözleri bekliyor
Avludan kareler
Cezaevinde çekilen flimler;Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olamaz,Pardon
Diziler;Köpek,Parmaklıklar Ardında,Esir Şehrin Gözyaşları,Tatar Ramazan
Hamam,zaman kısıtlı olup,mahkumlar etek altı,koltuk altı, traşları için gardianlardan,jilet alırlardı,jiletlerin işi bittikten sonra, geri mutlaka vermek zorunda
Vermese ne olur,bir arkadaşını keser yada kendini keser,bir çok olay yaşanmıştır,gardiyanlar,işin kurdu olmuştur
Bu nedir,ne değildir bende birşey diyemedim,temiz insanlar her yerde
Açık mezara konulduğun farkına farmak, kısa zaman alır hür değilsin,parmaklıklar ardında,bu surları çıkıp,kaçmayı çok düşünen olmuş ama bir kişi başarmıştır
Ağaya beleş,ağanın p.ku,üstüne p.k olurmu
Cezaevinden kaçılan bir yer,detaylar sonra
Kule Kalıntıları,yıkılabilir biraz tehlikeli
Yazılar dikkatimi çekiyor,anne,bacı,sevgilin,eşi, bunların numarasınıda yazsaydın bari,arasıra kulaklarını telefonda çınlatırdık
Parmaklıklar ardında,kafese bağlı,sadece gökyüzünü görüyorsun
Cezaevi
Surların işçliği güzelmiş,taş duvar ustalığını becermek kolay değil,emek güç ister
Bu suru aşmak,zamanla yıpranmıştır
Disiplin hücreleri,rahat durmayanı,artık nasıl bir dans biçimi bekliyorsa,kafanızda siz canlandırın,güneş ışığı yok,ayakkabı bağı,çarşaf,kemer yok sadece yemek,su
güneş görmeyen yerde 15gün kaldımı, 3 günden sonra yatak su gibi olur,nem insanın ciğerlerine işler,sonradan akıllanır
Yatan ünlüleri unutmamışlar
Cezaevinde mutlaka Sabahattin Ali'nin Koğuş'unu görün,gezin tavsiye ederim,bir çok şiiri bulunmakta
Geçmişten geleceğe bir ışık tutar
Sabahattin Ali'nin Koğuş'u
Eserleri
Fon müziği
Eserleri okumya değer
MELANKOLİ
DAĞLAR
Geçmişte cezaevinde bir çok kişi asılmıştır,dar ağacı,idam sehplarının yerini merak ediyoruz,çok önceden kaldırılmış
Görüş günlerinden
Koğuştan kareler
Çocuk İslah evi
1969-70 yılları arasında sinop cezaevinde kalmış ve buradan kaçmayı başarabilmiş tek mahkum. idam mahkumu olan emin aladağ, cezaevine ayakkabısının içinde bir kıltestere sokmayı
başarabilmiş ve bir bir yıl boyunca periyodik bir şekilde avluya bakan pencerenin parmaklıklarını kesmiştir. bu dönemde gardiyanlara; tesbih yapıp harçlığını çıkarmak istediğini
kendisine ip ve boncuk gibi malzemeler temin etmelerini söylemiş , daha sonra da gelen ipliklerin bir kısmının çürük olduğunu onları yamamak için balmumuna ihtiyacı olduğunu anlatmış ve temin etmiştir.
parmaklıkları keserken çıkan sesi engellemek için balmumunu kullanan emin aladağ, içeriden bahçede dolaşan gardiyanları göremediği için de parmaklıkların önünde kedi beslemiş kedilerin
gardiyanların yaklaşmasıyla kaçışmasını görüp her seferinde yakalanmadan , kesme işine devam etmiştir. ayrıca kesilme neticesinde deforme olan parmaklıkları, ekmek içini hamur haline
bir yılın sonunda artık kaçış zamanının geldiğini anlayan emin aladağ,bir gece gardiyanların kısa bir an yokluğundan yararlanarak parmaklıları çıkarıp yaklaşık 10 metrelik duvarı aşarak denize
atlamıştır. 10 metrelik duvarı nasıl aştığına gelince, ceza evinde verilen şimşir kaşıkları dağcılar gibi duvardaki boşluklara saplaya saplaya tırmanmıştır. duvar için
atlarken bacağını yaralamasına rağmen yüzerek kıyıya çıkmayı başarmış 3 gün boyunca da ortalarda gözükmemiştir. ancak bir süre sonra açlığa yenik düşünce ortaya çıkmış ve birinden bir
parça ekmek istemiş, ne garip tesadüftür ki ekmek istediği adam polis çıkmıştır ve kusursuz kaçış nihayete ermiştir.
Özal Döneminde Afla yararlanıp çıkmış,sen ordan kaç,sonra ekmek isteiğin kişi polis çıkmış,gökten kağıt para yağsa,bu adamın kafasına külçe altın düşerdi
Makedinden görüntüler
Adalet mülkün temelidir
Toplar,önceden kale olarakta kullanılmştı
Cezaevi teslim aracı,karavan yapmak için ideal duruyor
Tersane zamında kalma bir gemi
İstanbul'dan kayışı koparmış bir Kawasaki'ci denk geliyor,klasik muhabbetten sonra,yedek parçaya dönüyor muhabbet,malum Z moto fiyatlara pahalı ama
elden gelen yok,Z moto tuzu kuru firma,gidiş istikametimiz birbirini tutmuyor,sonra arkasında denk geliyorum,Er6 N le ybr aynı yolda zor olur
Cezaevinden ayrılıyorum,insanın aklına geliyor,ürkütücü,geçmişte aslınlar,kafesten çıktıktan sonra,insanın üzerinde etkisi kalıyor
Bir anda kendimi Serengeti Ulusal Parkı'nında buluyorum,belgeselciler gelmeden,hazırlıklarımı yapıyorum,bataklıktaki nehirden karşıya geçecekti sürü
Yaşlılar daha önce defalarca yapmıştı,gençler tecrübesizdi,ne yapacaklarını bilmiyordu,timsahlar pusuda bekliyordu,dikkatlice baktığım halde göremedim
Gözlerim aslanları arıyordu,tek başıma çıktığım bu düzlükler tehlikelerle doluydu,heran bir hayvanın saldırısına uğrayabilirdim
Bufololar karşıya geçmeye başladı,lakin sürü tedirgin oldu,arkada daha önceden yara almış,çılgın delibaş,nehiri geçmek içi çabaladı,timsahlar boş durmadı
Defalarca direndi,burnu kan kokusu geliyoru,son bir hamlele kendini kurtardı,sevinç çığlığı atarak,koştu
Gittim araştırdım,yavrusunu sinek falan kapmamış,lanet olasıca nationalgeographic ekiplerinin,yalan haber yapası,bu haberlerden sonra hanımı evde sürekli huzursuzluk çıkarmış
Yalan haberlere kanmayın koskoca mandayı sinek nasıl kapsın,mahkemelik olmuşlar,aile hayatımızı bozanlara beddua ederek yanımdan gittiler
Sinop Deniz'inde bir kare,aslan yüklü,bulutlar tepemizde
Erfelek Şelalesine giderken,eşsiz koylar
Doğallığı bozulmamış
Koylarda poz vermeleride bitmiyor
Bey amcanın biri koyun kenerında,ağıcın altında süper bir yere kamp kurmuş,fotoğrafını çekmek isterdim,gidipte söylmedim ama yeri çok güzeldi
Barajın suyu okadar sakince akıyor ki izledikçe insanı dinlendiriyordu
Fotoğraf için duruyuyorum,aslanda kendini manken sandı
Baraja geliyoruz
Doğada olmak bambaşka
Erfelek Şalalesine varıyorum,hava durumu %20 i yağmur ihtimali var,yağmaz diyerek,yağmurlukları çıkarıyorum:(:(:(:
Şelaleyle başbaşa bırakıyorum sizleri
Suyun şırıltısı ve Yamaha R6 beni benden alır gider
Yakından çekmeye gidiyorum
Ağaçlarla kaplı olan,üst taraftaki şelaleye yöneliyorum,dalların yaprakları,gökyüzünün ışığını kesiyor,biraz kalabalık
Üsteki minik şelaleye çıkıyorum,serince bir havası,insanlar fotoğraf çekeme gayretinde
Bahtsız bedeviye döndük,%20 yağış,bizi buldu,kendimi değirmene,atıyorum,motosikletin üstünde bulunan,elbiseler ve kask ıslanıyor
Şelade gezilecek yer var ama,yağmuru yeyince tadım kaçıyor gidiyorum,yağmurlukları,botu giyiyorum,2-3 km gittikten sonra hava açıyor
Manzarının fotoğraflarını çekerken,55-65 yaşlarında amca geliyor,yüzüne bakıyorsun,her ana çekip vuracak gibi,sinirli tavırlarla, yanıma geldi,düşünüyorum acaba yolda bir yanlışmı yaptım
Uzun yola çıktığımda sinirlerimi aldırırım,derken geldi,beyfendi lastiğimiz patladı,yardım edermisin,aracn yanına gittim,2 yaşlı teyze,genç hanımefendi vardı
Araba Mazda 6 otomatik vites,sol ön lastik patlamış,ilk işim yedek lastiği arkadan çıkarmak oldu,kriko var,bijon anahtarı yok,birini daha durdurduk
Onun anahtarı küçük geldi,34 plakalı rover marka bir araç durdu,bijon anahtarı oldu,bijon anahtarını aldım,hayatında hiç araba lastiği sökmedim,terse açılırmış.
Bijon anahtarını veren adam,sen bu işler anlamıyorsun diyerek,lastiği söktü toprakta güç bela lastiği söktü,adam araba tamircisiymiş
Bende patlak lastiği arka bağaja,monte ettim.
Amcam sinirli,alın size şelale,amcacağın canı sıkma en kötü kazanız bu olsun,başka yolda giderkende lastik patlayabilirdi,biraz sakinleştirdik,arkadan araba sıkıştırmış yol vermek için kenara çekilince lastiği patlatmış
İçindekiler korkmuş,amca artık insanlara güvenim kalmadı,bijon anahtarını bile almişlar,bence o anahtarı bir yerde unuttunuz, yada başka yere kaldırdınız
Tam güvenim bitti dediği anda karşımıza sizler geldiniz,para uzatıyor,kimse almıyor,yoluma devam ediyorum
Yol üstünde küçük şelale
Böyle güzel manzarayı beğenmemek olurmu??
Mutluluk sizce nedir
Yolda olmak mı?
Gezmek mi?
Akgöl yolcuları kalmasın gemii kalkıyor
Karşınızda Akgöl
Hayat bu ormanlarda
Yeşille suyun buluştuğu bir ortam
Malzemelri indirip çadırı kuruyorum,köyün içinden gelirken bana arkadaşlık eden köpekle etrafı inceliyorum
Çadır hazır
Az daha koydum ybr aldım
Yiyecekleri güvenli yere koyup,odunları toplamaya çıkıyorum,önce yağmur aldığından ateş yanmıyor,tutuşturamadım,bezi çıkardım,motosikletin deposuna
Benzinli olan bez,çakmağı çakmakla beraber alev topuna büründü.
Ateşi hava kararmadan yakıyorum,açım ama enerji kaybetmediğimden etkilemiyor
Tavukları yerken,misafirimizide unutmuyorum,havladığında sanki içine şeytan kaçmış
Karnızım doydu çayıda içmeye başladık,Antalya'da hava sıcak diye şikayet ederdik,burası süper
Keyfim yerinde,v.dk. getirip,gözüne vuracaktım ama tek başına,birde bilmedğim yer olunca almadım
Düşünüyorum,varmıyım?yokmuyum? aman boşver keyifler yerinde
Yağmurda giderken,uyku tulumuda ıslanınca,bir türlü kurumadı,akşam üşüdüm.
Arkdaşımızda var ara havlıyor,çıkıp bakıyorum,birşey yok,yanılmadıysam geyik sesi duydum
Sabahın ilk ışıkları kalkıyorum,keyifler yerinde,az üşüdük ama olsun
Gölün üstünde buharlar
Mavili çeçekler,adını bilen var mı?
Misafirimiz,hiç bir eşyamı karıştırmadı,efendice oturdu,sonra ilk gördüğüm yere kadar berar gittik ondan sonra evli evine,köylü köyüne
Akgöl elveda,yolda giderken,yağmurluk gördüm,benim revit yağmurluğa ne kadar benziyor,bir baktım,meğersem benimmiş
-
26 Temmuz 2016, 19:20
Sinop'u istmeyerekte olsa geride bırakıyorum:(:(:(:
Zonguldak'tan aşağı doğru Manisaya gidecektim,arkadaşa telefon açıyorum nerdesin,Konyada,Kastamonu'dan dönüyorum
Kastamonu Nüfus 111000
Rakım 775,insan 2 metre daha ekler,hesabı düzler
Çevrikköprü mevkii Safranbolu Mola Restaurant
Bu salata için tekrar geri gelmeye değer,Alanya'dan bura git gel 1500 km,nasıl bir damak tadı kaldıysa anlayamadım,kuyu kebabını merak ederek geldim,kebaptan tat alamadık
Salatanın içindekiler;Salatalık,zeytin,havuç,salatalık turşusu,mısır,soğan,marul,semizotu,nane,şalgam,nar eşkisi,maydonoz,ismini bilmediğim yeşillikler mevcut
Salata seven biriysen,kesinlikle tatmadan gitmeyin,bende nasıl bir etki bıraktıysa anlatamam,çok lezzetli,kuyu kebabından pek tat alamadım fotoğrafını bile çekmedim
Kuyu kebını fiyatı aklımda kalmadı ama salata 10 lira,2 kez gidişimde 50 lira dese,paraya acımam
SALATA ENFES,HARİKA,LEZZETLİ,BAYILDIM
Bu salata yüzünden tekrar yola çıkabilirim
!!!!!!!!SALATANIN TADINA BAKMADAN GEÇMEYİN PİŞMAN OLURSUNUZ!!!!!!!!
Karabük bir akarsu
Fabrikalar çok olduğundan,berbattı,sıkıntı yok,Sinop'ta tüm oksijeni depoladım
Bolu Gerede'deye kadar,fotoğraf çekmeden gidiyorum,konaklayacak yer arıyorum,otele kapağı atıp,eşyalrı bırakıyorum,bayramın 1. günü her yer dolu,markede atıştırmalık birşey alıyorum
Az daha,yukarıda oyalansam,markedi kapadıp gidiyorlarmış,işin kötü tarafı,telefonuda,şarj olsun diye otelde bırakıyorum,kasiyer kadın biraz güldükten sonra gidiyorum
Zincirimi mazotla temizleyip,biraz kullandıktan sonra yağlıyorum,sabaha hazır aslan,lastiklere hava basayım,pompa sıkıntılı,es geçip başka benzinliğe.
Depoyu ağzına kadar dolduruyorum;
Gerede'de benzin alırken gençler,doğanla gider mi? Muhabbet açılıyor
Sigorta gerekli mi:Gürcistan gerek duymuyorlar
Evrak:Araç kendi üzerine değilse,noterden belge,sizin ise belgeye gerek yok
Parası değerli mi: Evet
Yanımıza ne götürmemeliyiz:Silah,yasa dışı herşey,hap ilaç götürmeyin
Yaramazlık yapmaya gideceklermiş
Konya Ankara düzlükleri
Okadar gezdim dolaştım bir tek Ankarda durdular,kaskın camını açmadan,polis genç geliyor,bellide olmaz belkide yaşlıda olabillir
Evrak sormadan nerden geliyorsun Gürcistan
Senin evraklar tamdır,kontrole gerek yok
Memur bey,sigortayı internetten yaptırdım,kontrol etseniz,tabletim çalışmıyor
Haklısın internette her i.nelik dönüyor
Konya Kulu'da yemek molası veriyorum, aklım Safranbolu'daki salatada,gelde burdaki salatayı ye:(:(:(: yemeği yiyip çıkıyorum
Ankara'yı çıktıktan sonra bazı yollar,Kulu,Cihanbeyli dümdüz,8 km düz olan yerleri bile var,araç son hızını mutlaka burda bulur
Seydişehire gidiyorum 513 km yol yapmışım,benziliğe gidip,şişeye 2 litre benzin alıyorum,bakalım ne yakacak,yolda motosikleti kaktırmayalım
1Gün sonra Konya'ya arkadaşın yanına gidiyorum,102 km daha gidiyor,sonra tekliyor,200 mt ileride bp var,jikleyi kaldırıyorum,istasyondayım
07.07.2106
Litre fiyatı=4,49
Adlığım Benzin=13.37 Litre
Yapılan yol=615 km
Ödenen para=60 Tl
En az 250 kg yükle,60 TL para ile 615 km yol
Konya'ya gidipte etli ekmek yenmez mi? Eski tadı kalmamış
Konya Akyokuş
Güneşin etkisi büyük
Mevlana Müzesine gidiyoruz
İçeriden kareler
Kıyafetler
İlk Gördüğümde canlı sandım
Olay büyük,mevzu varmış
Semaya dönerken
Sofradan kareler
Havuza para atarak,dilek ve isteklerini söylüyorlar,para olayı çocuklara yarıyor
Bizde para atsak mı????????
Dayı olayı aşmış,ne yapmaya çalışıyor fikriniz var mı?
Horasan Erleri
Şimdilik reklam arası
-
26 Temmuz 2016, 19:30
hocam mükemmel bir seyahat olmuş. yerinde olmak isterdim bu arada cesaretiniz den dolayı kutluyorum sizi iyi yolculuklar allah kaza bela vermesin.
-
26 Temmuz 2016, 20:46
Daha iyi geziler sizlerin olsun, teşekkür ederim
SessizGezgin adlı üyeden alıntı
hocam mükemmel bir seyahat olmuş. yerinde olmak isterdim bu arada cesaretiniz den dolayı kutluyorum sizi iyi yolculuklar allah kaza bela vermesin.
-
26 Temmuz 2016, 21:48
vay be hep yapmak istediğim şeylerden birisi 125 lik bir motosiklet sizi yormadı mı merak ediyorum gerçi geze geze gitmişsiniz
-
27 Temmuz 2016, 19:39
Gezide ister istemez azda olsa yorulur insan,önemli olan gezinin tadını çıkarmak
Size tavsiyem HAYALLERİNİZİ ERTELEMEYİN!!!!!
erensipahi adlı üyeden alıntı
vay be hep yapmak istediğim şeylerden birisi 125 lik bir motosiklet sizi yormadı mı merak ediyorum gerçi geze geze gitmişsiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------
Melana Türbesi kaldığımız yerden devam ediyorum
Türbe çok kalabalık
Şeyh Kerimeddin
Güvenlik ablamız,flaşı kapatmamızı istiyor,aşınmaya sebep olduğundan dolayı
İçeride son fotoğrafımızı çekip,çıkıyorum
Çıkışa doğru gidiyorum
Deneme yaparken bunun gibilerde kadraja giriyor,fotoğrafmakinesini gördüğü halde,kadraja girdi,
Eski iş yeri arkadaşımla,gönüllerin şehrinden
Seydişehir'e yolumuzu alallım artık
1 gün öncesi hava raporuna güvenerek,yağmur yağmaz,yağmurlukları yanıma almıyorum,Seydişehir'e 40 km kala hava bozuluyor,yağmur başlıyor, kask gece sürüşüne uygun gelmedi.
Arkadaşa telefon açsamda yağmurluğu getirsem mi? Biraz gidiyorum hava açılıyor,sonra yine yağmur,20 km sonra hava super,merkeze yaklaştım,yağmur başladı.
Eve kendimi zor attım.
Seydişehir'de eskilerden kalma motosikletler
Minarelli
2 zamanlı,75 cc,3 vites
Zincir aktarmalı
Farklı versiyonları mevcut
Zincir aktarmalı
Taşımacılıkta kullanılırdı
Artık bir çok kişinin aracı olduğundan,pek reğabet görmez oldu
Koldan vitesli
Eskiden bir hayli vardı,şimdilerde pek yok,2 tekerlekli olanlarıda mevcut
3 tekerlekli üzerinde rus motoru var
350cc,2 zamanlı 4 vites
Rus motoru olupta,yakıtmı dinler
Bir zamanlar almayı düşünmüştüm
Kışın karda buzda binerdik,rus motorunun avantajı,silindir kabinde olduğundan,içeyi sıcak tutar
Balığa giderken kullanalım,sonradan vazgeçtim
Bir kaç gün Seydişehir'de duruyorum,sonra Beyşehir Akseki yoluna gidiyorum
Seydişehir Eti Alüminyum Tesisini besleyen yüksek gerilim hatları 154.000 volt,arkada bulun baraj,Taraşçı Barajı
Seydişehir,e Baraj'dan ponoromik fotoğraf Taraşçı Baraj
Büyük olan Taraşçı BaraJı,küçük daha ileride olan Gökçehüyük Baraj,zoom yapmak gerekli
Yollar azda olsa dar,viraajlı
Gözler Karadenize alışınca
Bu yolu ilk defa kullandım,30 km fazla gittim
Konya İl sınırını geçtikten sonra,sıcaklar ben burdayım diyor,asvalt erimiş,üstünde tonajlı araçlarda geçince
Akarsu
Rengi nasıl
Asfalt Yüzümüze lev püskürüyordu,Alanya'yı düşünemiyorum birde nem eklenirse
Siz olsanız bu levhada ne yapardınız
Yola sapıyorum,araç yolu yok,yüklü ybr ile debeleniyorumm,eşlayaları indirip döndüreyim diye düşünürken,güç bela çıkıyorum,yokuş dik
Devrilmeden çıkıyorum,en büyük sıkıntıyı burda yaşadım
LEVHAYA DİKKAT EDİN!!!!!!!!!
Altınbeşik Mağarası
1960 yıllarında Japonların keşfettiği bir mağra
Yollar içi acı değil,yapım çalışmasında
Mağranın ağzı çok serin,yoldaki bunaltıcı sıcaktan sonra süper geliyor
Yüzmek yasak,baretsiz bota bindirmiyorlar
Mağradan çıkan su,Üzümlü Dere'sini besliyor,su buz gibi
Seyir terası
Motosikletle gelen yok
Düğmelievlere gidecektim,güneş beynime işledi
Üzüzmlü Dere'si
Suyu buzzzz
Kamp kuracaktım,malesef dolu,başka yereleri aramaya başlıyorum
Güneşin işığı siz görün,sıcakta bana hak vereceksiniz
Suyunda serinliği olmasa durulacak yerler değil
Sakin bulduğum yerde kampı kuruyorum
Suya girip ayaklarımı sokuyorum,soğuk sudan tekrar çıkıyorum,alışması zaman alıyor,alıştıktan sonra yüzmeye doyum olmuyor
Keyifler gıcır,doğal ortamda
Kahvemi yudumluyorum
Ateşi harmanlandırıyorum,onu çek bunu çek derken,fotoğraf işini bitiriyorum
Arkadan bir ses,yanıyorsun Fuat abiiiii
Bir gece kalıp kampı sonlandırıyorum,eve geliyorum,denize yaklaştıkça,nem başlıyor
Toplamda yapılan yol= 4553 km
TAVSİYELER
1-Safranbolu'daki Salata,halen tadı damağımda kaldı,tadında bakmadan gitmeyin,şiddetle tavsiye ederim
2-Hava Durumu dikkate alın
3-Gideceğiniz yere önceden not alın, A4 kağıdına çıkarın
4-Güncel bir harita alın yanınıza
5-Yağmurdan etkilenmiyecek seyyar çanta alınız
6-Kaska yağmur kaydırıcı sprey aldım,pek işe yaramadı
7-Zincirli motosikletlerin,yağmur ve tozdan korumak için muafaza şart
8-Manzaraya bakarken yola dikkat etmeyi ihmal etmeyelim
Ülkemizde gezilecek bir çok yer var,geçtiğim,güzergahları hartiya eklemek istesem,ancak sıcağı sıcağına olurdu,kafa nere esti ben ora gittim,bir çok yerdende geri döndüm
Soğanlı Geçidi benim için gerçekten bir delilikti,bu yolda aslan bir arıza açsa,hapı yutardık,millet boşuna demiyor,AZ DAHA KOY YBR AL
Dünya turuna gözü kapalı çıkabileceğim,motosiklet ybr
http://www.mfa.gov.tr uyarısı
Gürcistan’a seyahat edecek vatandaşlarımızın pasaportlarında, Abhazya’ya ve Güney Osetya’ya deniz yoluyla ve/veya başka ülkeler üzerinden seyahat ettiklerini gösteren damga veya mühür bulunduğu takdirde Gürcistan’a girişlerinde hapis ve/veya para cezasına çarptırılmaları sözkonusu olabilecektir.
Gideceğini ülke hakkında mutlaka bilgi toplayın
http://www.mfa.gov.tr/default.tr.mfa
Benim kısa sayılabilecek geziyi tamamladım,Putin amca,vizeyi kaldırınca,Gürcistandan geri döndüm,uçak düşmese Japonya turu bizi bekliyordu.
Japonya Turuna çıksam,motosikletin bakımları daha farklı olacaktı
Yoldaş olacak bir deli bulamadım,bir daha tura çıkarsam,etkinlik olarak yazmayacam,gelen yok nasılsa,gezi bittikten sonra yazacam
Eksik,yanlış ve hatalı yazmış olabilirim,dilim sürçerse affola,fotoğrafların yeride değişmiş ise bu bölgeyi bilen kişilerin,düzletmesi için yardımına ihtiyacım var.
Hatam,kusurum ve saygısızlığım varsa af ola
SAĞLICAKLA KALIN
-
28 Temmuz 2016, 00:47
Ellerinize ybrnize sağlık çok güzel olmuş.. Turunuzu gıpta ile okudum her fotoğrafınıza baktım.. Belki bir arkadaş daha olsaydı çok renklim daha güzel bir tur olabilirdi ancak kolay kolay böyle uzun turlar için arkadaş bulmanın çok kolay olacağını zannetmiyorum...
Tek merak ettiğim şey ise turunuz boyunca girdiğiniz müzelerde kalelerde yada başka her türlü konaklamanızda motorunuzun dışarda olması yada eşyalarınızın dışarda olması sizi endişelendirmedi mi ? Nasıl önlemler aldınız?
-
28 Temmuz 2016, 10:33
Arkadaş çıkmadı,tek tabanca çıktım.
Sinop Cezaevi'nin karşında,taksi durağının arkasına,sadece fotoğraf makinemi alarak çıktım
Sinop Erfelek Şelale,sadece fotoğraf makinemi alarak çıktım
Karadenizde konakladığım yerlerde,uyuyacağımda,ihtiyaç duyacağım malzemeleri,yanıma alarak,çıkıp gittim
Sinop merkezde eşyaları indirdim,mavi poşedi,motosiklettin yanına koydum,o anda çöp arabası geldi,çöpse atalım abi )
Trabzon'da direksiyon kilidini bile kitlemezdim,karadeniz insana güven veriyor,tanımadığım kişi çay içmeden göndermiyordu
Kaza,hırsızlık ve gasp fazla düşünmeyerek,başına musallat etmeden yola devem etmek en iyisi
En büyük ilham kaynağı,motosiklet kullanıcısını takip edeliden beri,yerimizde duramaz olduk
http://www.motosiklet.net/forum/memb...ell-80647.html
Teşekkür ederim,keyifli sürüşler dilerim,daha güzel geziler sizlerin olsun
cıbırlover1 adlı üyeden alıntı
Ellerinize ybrnize sağlık çok güzel olmuş.. Turunuzu gıpta ile okudum her fotoğrafınıza baktım.. Belki bir arkadaş daha olsaydı çok renklim daha güzel bir tur olabilirdi ancak kolay kolay böyle uzun turlar için arkadaş bulmanın çok kolay olacağını zannetmiyorum...
Tek merak ettiğim şey ise turunuz boyunca girdiğiniz müzelerde kalelerde yada başka her türlü konaklamanızda motorunuzun dışarda olması yada eşyalarınızın dışarda olması sizi endişelendirmedi mi ? Nasıl önlemler aldınız?
-
28 Temmuz 2016, 11:50
Her ne kadar Ybr yi sevmesem de dayanıklılığına ,verdiği güvene değecek laf yok.
-
28 Temmuz 2016, 12:21
Sahibi olarak kullandığım,2005 Fz6 fazer,2006 transalp,araba,sonrası ybr iyi geldi
Fazerin hızı,düşük yakıt
Transalp 650 konfor,frenleri ve süspansiyonları
Ybr düşük yakıt,ucuz yedek parça
Aklınızdan geçen bazı motosikletleri tahmin ediyorum,iş sadece almakla bitmiyor,yedek parça,yakıt ve en büyük etken;İŞTEN ANLAYAN,YAPITIĞI İŞİN HAKKINI VEREN,ARACI BIRAKTIĞINDA GÖZÜN ARKADA KALMAYACAK BİR USTA
Öyle bir zaman gelirki,paranla iş yaptıramazsın
bilirkişi adlı üyeden alıntı
Her ne kadar Ybr yi sevmesem de dayanıklılığına ,verdiği güvene değecek laf yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)