Bugün çağlayan sapağından az önce duramayarak emniyet şeridinde park etmiş araca carptım. Çok hızlı da değildim ama sanırım firenlere yeterince asılamadım. 100 metreden yavaşlamaya başladım ama minibüs tarzı aracın sağ arka tarafına geçirdim. Ben dokunur dururum diyordum ama gayet hızlı dalmışım.
Olaydaki en büyük salaklığım kısa mesafeye gidiyorum diye dizliklerimi takmamış olmam. Dizimde ufacık bir delinme oldu. Sanırım arabanın bir tarafına çarptım. Hastanede 2 dikiş arttırdım ve şimdi evde yatıyorum. Epey bir acı var. Valla ufacık bir hasar. Çok ufak bir kaza da bile başınıza gelebilir cinsten. Bunun için aman diyorum. Bir koruma aldıysanız mutlaka kullanın. Bunun uzağıda yakını da aynı.
Birde çarptığım araç sahibi polise veya tutanağa gerek yok. Sana bir sürü masraf çıkar, eğer sende bir hasar yoksa sen yoluna ben yoluma gideyim dedi. Çok şaşırdım açıkcası.
Şimdi diyorum ki kazada ön frenimin iyi tutmuyor olmasının büyük etkisi var. Daha önce servise ön fren için gitmiştim ama sadece fren hidroliğindeki havayı almışlardı. Ben de 2500de bakımında gösteririm diyordum. Şimdi kaza yerine en yakın servise gittiğimde bana motordaki tüm hasarların ve sorunların bu kazaya yorulacağı ve hiç birşeyin garanti kapsamında olmayacağı söylendi. Ama disk frenin üzerindeki izlerden bu diskin önceden de sorunlu olduğu kolaylıkla anlaşılıyor.
Sizce bu konu üzerine gitmeye gerek var mı? yoksa zaten bir iş çıkmaz boşuna çabalamayayım mı?