Ne yapmışsın ya 11 000 km gene iyi dayanmış sana o yağ
11 bin km'dir yağ değiştirmedenmi kullanıyorsun,valla eğer öyleyse iyiki kitlenmemiş motorun bide yağ eksiltmiş diyorsun
Araba mı sandın kardes. 11bin beklenirmi yağ değişimi için.
Yanlis anladiniz arkadaslar 1000 km de bir degistiriyorum yagi 11000 kmde motor
50 binde benim drift 250 300 ml eksiltiyordu
10 bin km çok motor ney bilmiyorum ama küçük motorsa 3-5 bin en fazla
Aslında çok değil havalar çok sıcak okadar kafaya takmana gerek yok motorun içindede kalmış olabilir biraz sağ sola yatırmadıysan boşaltırken
3bin kmde ve 1 yılda yağ değişimi yeterlidir. Hangisi önce gelirse artık.
Yağ yakmıyo aslında eksilen yağ karter havalandırmasından kaçıyo biliyomusun. Yağ değişim süresi dahilinde yağ çubuğunda yağ seviyesi en üstten en alta kadar düşüyosa daha fazla eksilmiyosa hiç dert etme bu şekilde kullan.
Bin km de bir yağ değişimi aşırı derecede gereksiz sık bence. En az üç bin bekleyin... Yağın rengi ilk bin km'de değişir, ama yağ işini yapmaya devam eder.
Hava/yağ soğutmalı motorlarda motor yağı daha çabuk deforme olur.Aslında sadece piston ve sekman kısımları değil debriyaj balataları da yağı çabuk bozar. Sıkıştırıldığında yağ yakmayacak motorsiklet motoru dünyada bir elin parmaklarını geçmez model sayısı olarak.Motorunuz için yağ değişimini mümkün olduğu kadar sık ve kaliteli yağ kullanarak yapın.Vitesler zor geçmeye başladıysa yağ özelliğini yitirmiş ve azalmıştır değiştirin.
2 gün once 2000km yagını değiştim yag yakmadıgı halde 500ml yag cıktı içinden bence normal
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)