Güneş vizörlü seçenekleri seçünce hangi modeller kalıyor? Qualifer'de güneş vizörü var mı?
Güneş vizörlü seçenekleri seçünce hangi modeller kalıyor? Qualifer'de güneş vizörü var mı?
Bütçemi biraz daha arttırabildim 750 civarına kadar kask alabilme durumum var. LS2 FF396 CR1 carbon kullanan var mı? yarın büyük ihtimalle onu alacak gibiyim. S700 düşünüyordum fakat termoplastik olması iyi bir durum değil kanımca. Bu bütçeye çıkabilmişkende nitro ve ya caberg almayı düşünmüyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------
bell qualifier de yok,agv k 3 de var,caberg stunt ta var,shark s700 de var.
Neden kask kullanıyoruz? Güvenlik için, kafamızı korusun diye. Öyle ise en önemli olan budur gerisi teferruattır.
Yazdığınız kaskların SHARP testlerinden aldığı yıldızlar.
Shark S700 ****
Bell Qualifier ***
Nolan N64 ****
AGV K-3 ****
Icon Airmada **
HJC CS-14 ***
Nitro Aikido *****
Burdan şu sonuç çıkıyor: Nitro Aikido *****
Alternatif isterseniz: MT Revenge *****. Fiyatı Aikido'ya göre daha uygun. Aratırsanız forumda Aikido ile MT Revenge kuulanıp karşılaştıran bir üye vardı. MT Revenge söylediklerine göre daha ağır basıyordu. Üstelik fiyatıda makul, cebinizde kalacak para ile başka ihtiyaçlarınızı alırsınız.
Ben kask almaya gittiğimde aklımda bir kaç model vardı hatta gönlüm bell qualifier dan yanaydı ma kasaları denedim kafa yapım dan dolayı istediğim hiçbir kask olmadı. Sonra kafama olan kasklari baktım 2 saat boyunca bütün kasklari denedim. Olanları internetten araştırdım sharp testinden 4 yıldız alan hjc fg17 modeli b utceme uygun diye onu aldım. Denemeden kask almanızı hiç tavsiye etmem.
Bugun denemeye gideceğim,inşallah iyi tam kafama oturan bir model bulabilirim.
Kafa yapınız ovalimsi ise ki buna intermediate oval deniyor, o zaman bell qualifier size uygundur. Ben kullanıyorum çok memnunum. Sharp ve agv kafa yapıma uymadı. Nakitte de 475 lira f/p açısından iyi bence.
En konforlusu kasksız gezmek Ama konfor yerine güvenliği tercih ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------
SHARP testi böyle yapılıyor:
https://www.youtube.com/watch?v=UehJy3_w7LA
Önemli olan kaza anında başa iletilen gücün daha az olması değil midir zaten?
Tabi ki guvenlik 1. Planda ama konforu da bosvermemek gerekli diye dusunuyorum bell vortexi deneme imkanim olmadi denizlide tek bir bayisi var ve onunda elinde yokmus. Nolan n87 i denedim fakat bana ff396 i onerdi bayi. O yuzden s2 ff396 cr1 de karar kildim yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Tabiki önemlidir hocam ama pahalı kasklara baktığınızda genelde sharp testleri 3* 4* dır.Bunun nedeni fiber malzemenin daha sağlam ama kafaya gücü daha çok iletiyor olmasıdır.Ucuz kaslarda termoplastik vb. kullanılır sağlamlığı nicedir bir fotoğraf vardı kaza geçiren bir arkadaşımızın ls2 nin ucuz kasklarından.Bulursam fotosunu atayım.
Siyah kaski diyorsan gormustum onu,yarisina kadar cokmustu.. termoplastik...
Sharp testleri tabi ki % 100 ölçü değil ama güvenlik testleri ile ilgili elimizde çok fazla test yok. Dolayısı ile mutlaka kask alırken göz önünde bulundurulması gereken bir kriter bence.
Sharp testi de göz önünde bulundurmayacaksak neyi bulunduralım?
nitro aikido kullanıyorum, tavsiye etmiyorum
Kask testlerinde sharp testine göre kask almamanız tavsiyemdir.
Sharp bağımsız bibfirma olmadığı için işlere biraz oyun katılabilir düşüncesindeyim.
Onun yerine
Dot/Ece/Snell sertifikalarına bakın.
Bunlar ülkelerin standartları (Snell hariç)
Eğer bi kaşıya Snell güvenlik sertifikası varsa gözüm kapalı alırım.bu yüzden benimde bütçem bu civarda idi ve Bell Vortex aldım.kafamada kusursuz oturdu.Snell sertifikası nedir
Snell sertifikasına sahip bi kask ile motogpye dahi katılabilirsiniz.
1000 kask modeli varsa bunlardan sadece 50si Snell sertifikalidır. Ve bağış ile çalışan,kar amacı gütmeyen bi kurumdur.
Ece(avrupa)/dot(amerika) standartlarından 2 kat daha zor test aşamasından geçer.
Snell test aşamaları:(Herhangi birinde başarısızlık var ise bu kaska sertifika verilmez. Verilmiş ise tüm bu testlerden geçmiş demektir)
Tamamen kendi şahsi görüşüm ve zamanında internette arastiedigim kadarıyla yazdim
Ama şöyle bir şey de var ki bildigim kadariyla tum kask modellerine de snell testi yapmıyorlar... Bu arada Sharp testlerine hic bakmamaliyiz diyemem fakat sadece sharp testine bakilipta kask alinmamali. Arkadaslarin dedigi gibi diger sertifikalara bakmali ve kaski denemeliyiz diye dusunuyorum. 700 lira civarı butcesi olan varsa beklesin yarin LS2 FF396 CR1 elime gececek,goruslerimi buraya yazarim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)