Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

600-700TL'ye kadar kask.

REKLAM ALANI
    eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Güneş vizörlü seçenekleri seçünce hangi modeller kalıyor? Qualifer'de güneş vizörü var mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS
    Bütçemi biraz daha arttırabildim 750 civarına kadar kask alabilme durumum var. LS2 FF396 CR1 carbon kullanan var mı? yarın büyük ihtimalle onu alacak gibiyim. S700 düşünüyordum fakat termoplastik olması iyi bir durum değil kanımca. Bu bütçeye çıkabilmişkende nitro ve ya caberg almayı düşünmüyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------

Alıntı eminemre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güneş vizörlü seçenekleri seçünce hangi modeller kalıyor? Qualifer'de güneş vizörü var mı?
    bell qualifier de yok,agv k 3 de var,caberg stunt ta var,shark s700 de var.

Neden kask kullanıyoruz? Güvenlik için, kafamızı korusun diye. Öyle ise en önemli olan budur gerisi teferruattır.

Yazdığınız kaskların SHARP testlerinden aldığı yıldızlar.

Shark S700 ****
    Bell Qualifier ***
    Nolan N64 ****
    AGV K-3 ****
    Icon Airmada **
    HJC CS-14 ***
    Nitro Aikido *****

Burdan şu sonuç çıkıyor: Nitro Aikido *****

Alternatif isterseniz: MT Revenge *****. Fiyatı Aikido'ya göre daha uygun. Aratırsanız forumda Aikido ile MT Revenge kuulanıp karşılaştıran bir üye vardı. MT Revenge söylediklerine göre daha ağır basıyordu. Üstelik fiyatıda makul, cebinizde kalacak para ile başka ihtiyaçlarınızı alırsınız.

Motosikleti
    MT-25 ABS
    Alıntı erk1n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden kask kullanıyoruz? Güvenlik için, kafamızı korusun diye. Öyle ise en önemli olan budur gerisi teferruattır.

Shark S700 ****
    Bell Qualifier ***
    Nolan N64 ****
    AGV K-3 ****
    Icon Airmada **
    HJC CS-14 ***
    Nitro Aikido *****

Alternatif isterseniz: MT Revenge *****. Fiyatı Aikido'ya göre daha uygun. Aratırsanız forumda Aikido ile MT Revenge kuulanıp karşılaştıran bir üye vardı. MT Revenge söylediklerine göre daha ağır basıyordu. Üstelik fiyatıda makul, cebinizde kalacak para ile başka ihtiyaçlarınızı alırsınız.
    Hocam sharp testleri kaskın koruyuculuğunu değil kaza anında başa aktarılan güce dayalı yapılır.Örneğin sert bir kask başa daha çok güç iletsede daha sağlamdır.Bunun gibi...

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS

Shark S700 ****
    Bell Qualifier ***
    Nolan N64 ****
    AGV K-3 ****
    Icon Airmada **
    HJC CS-14 ***
    Nitro Aikido *****

Tabii bu da guzel bir referans noktası fakat güvenlik kadar konforda cok önemli bence kaskta ve sadece sharp testlerine bakarak kask secmek biraz sacma olur gibi geldi...

Motosikleti
    inşallah discoery 150s
    Ben kask almaya gittiğimde aklımda bir kaç model vardı hatta gönlüm bell qualifier dan yanaydı ma kasaları denedim kafa yapım dan dolayı istediğim hiçbir kask olmadı. Sonra kafama olan kasklari baktım 2 saat boyunca bütün kasklari denedim. Olanları internetten araştırdım sharp testinden 4 yıldız alan hjc fg17 modeli b utceme uygun diye onu aldım. Denemeden kask almanızı hiç tavsiye etmem.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS
    Bugun denemeye gideceğim,inşallah iyi tam kafama oturan bir model bulabilirim.

Motosikleti
    MSX 125 - MT 07 ABS
    Kafa yapınız ovalimsi ise ki buna intermediate oval deniyor, o zaman bell qualifier size uygundur. Ben kullanıyorum çok memnunum. Sharp ve agv kafa yapıma uymadı. Nakitte de 475 lira f/p açısından iyi bence.
    karacabeg bunu beğendi.

Alıntı BajajRider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabii bu da guzel bir referans noktası fakat güvenlik kadar konforda cok önemli bence kaskta ve sadece sharp testlerine bakarak kask secmek biraz sacma olur gibi geldi...
    En konforlusu kasksız gezmek Ama konfor yerine güvenliği tercih ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------

Alıntı KaskReis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sharp testleri kaskın koruyuculuğunu değil kaza anında başa aktarılan güce dayalı yapılır.Örneğin sert bir kask başa daha çok güç iletsede daha sağlamdır.Bunun gibi...
    SHARP testi böyle yapılıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=UehJy3_w7LA

Önemli olan kaza anında başa iletilen gücün daha az olması değil midir zaten?

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS
    Tabi ki guvenlik 1. Planda ama konforu da bosvermemek gerekli diye dusunuyorum bell vortexi deneme imkanim olmadi denizlide tek bir bayisi var ve onunda elinde yokmus. Nolan n87 i denedim fakat bana ff396 i onerdi bayi. O yuzden s2 ff396 cr1 de karar kildim yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Motosikleti
    MT-25 ABS
    En konforlusu kasksız gezmek Ama konfor yerine güvenliği tercih ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------

SHARP testi böyle yapılıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=UehJy3_w7LA

Önemli olan kaza anında başa iletilen gücün daha az olması değil midir zaten?
    Tabiki önemlidir hocam ama pahalı kasklara baktığınızda genelde sharp testleri 3* 4* dır.Bunun nedeni fiber malzemenin daha sağlam ama kafaya gücü daha çok iletiyor olmasıdır.Ucuz kaslarda termoplastik vb. kullanılır sağlamlığı nicedir bir fotoğraf vardı kaza geçiren bir arkadaşımızın ls2 nin ucuz kasklarından.Bulursam fotosunu atayım.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS
    Siyah kaski diyorsan gormustum onu,yarisina kadar cokmustu.. termoplastik...

Motosikleti
    MT-25 ABS
    Siyah kaski diyorsan gormustum onu,yarisina kadar cokmustu.. termoplastik...
    Aynen hocam siyah ls2 120 km/h kazada.

wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    Sharp testleri tabi ki % 100 ölçü değil ama güvenlik testleri ile ilgili elimizde çok fazla test yok. Dolayısı ile mutlaka kask alırken göz önünde bulundurulması gereken bir kriter bence.

RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Sharp testi de göz önünde bulundurmayacaksak neyi bulunduralım?

just4techno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Skipper, Sym Fiddle 3
    Scorpion kasklara baktim n11de falan var fakat turkiye de pek tutulan bir kask değil gibi. Fc moto da türkiye ye satisini durdurmus zaten. Yorumlariniz icin teşekkürler. Bu arada pulsar 200 ns kullanıyorum,siyah. Agv k3 ile agv k3 sv arasindaki tek fark,gunes vizoru mu? Sanirim secimim agv k3 svden yana olacak 600 lira gibi bir rakama var.
    3 ay önce fc.moto.de den alışveriş yaptım kapıma kadar geldi şuanda alışveriş kapalımı

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    nitro aikido kullanıyorum, tavsiye etmiyorum

wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nitro aikido kullanıyorum, tavsiye etmiyorum
    Neden tavsiye etmediğini de yazar mısın dostum. Konforu zayıf olduğu için mi?

Ege Anıl EFE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 696, Triumph street triple, Xmax 25
    Kask testlerinde sharp testine göre kask almamanız tavsiyemdir.
    Sharp bağımsız bibfirma olmadığı için işlere biraz oyun katılabilir düşüncesindeyim.
    Onun yerine
    Dot/Ece/Snell sertifikalarına bakın.
    Bunlar ülkelerin standartları (Snell hariç)
    Eğer bi kaşıya Snell güvenlik sertifikası varsa gözüm kapalı alırım.bu yüzden benimde bütçem bu civarda idi ve Bell Vortex aldım.kafamada kusursuz oturdu.Snell sertifikası nedir
    Snell sertifikasına sahip bi kask ile motogpye dahi katılabilirsiniz.
    1000 kask modeli varsa bunlardan sadece 50si Snell sertifikalidır. Ve bağış ile çalışan,kar amacı gütmeyen bi kurumdur.
    Ece(avrupa)/dot(amerika) standartlarından 2 kat daha zor test aşamasından geçer.

Snell test aşamaları:(Herhangi birinde başarısızlık var ise bu kaska sertifika verilmez. Verilmiş ise tüm bu testlerden geçmiş demektir)

Tamamen kendi şahsi görüşüm ve zamanında internette arastiedigim kadarıyla yazdim

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS
    Ama şöyle bir şey de var ki bildigim kadariyla tum kask modellerine de snell testi yapmıyorlar... Bu arada Sharp testlerine hic bakmamaliyiz diyemem fakat sadece sharp testine bakilipta kask alinmamali. Arkadaslarin dedigi gibi diger sertifikalara bakmali ve kaski denemeliyiz diye dusunuyorum. 700 lira civarı butcesi olan varsa beklesin yarin LS2 FF396 CR1 elime gececek,goruslerimi buraya yazarim.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler