Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

başlangıç için hangisi?

REKLAM ALANI

evet selamlar abiler ablalar
    şimdi ben ehliyete yazıldım 1 aya motor alacağım
    açıkcası motor hakkında hiç bilgim yok ama çok iyi bisiklet sürerim hani dengede kalma olayı falan hallederim diye düşünüyorum

şimdi gelelim asıl konuya 3 tane motosiklet arasında kaldım
    yamaha ybr 125
    zaten en çok tercih edilenlerden biri bu. fiyat olarak 5800 dediler.alıp 20-25 bin km kullanmak istiyorum alırsam.yamaha kalitesi ve bu motor hakkında yazılanlar olumlu düşündürüyor

honda cb125e
    açıkcası bu motor hakkında pek bilgim yok yani net bilgiler bulamadım internette kullanan varsa söylerse sevinirim işte titreşim varmı performans nasıl fiyatı 5300

evet birde hero glamaur diye bi model var
    bunun hakkında neredeyse hiç bilgi bulamadım doğru dürüst
    fiyatı 4700 bunun için açıkcası kafam gidiyor motoro ama honda ve yamaha kadar kaliteli olurmu kafamda soru işaretleri var

hangisini önerirsiniz siz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda CB 125 E
    bende cb125 var 20 gündür bende 1200 km yi geçtim

benim de ilk motorum ve memnunum,

zaten ilk motorun ne olursa olsun memnun olabilirsin bence çünkü motosiklet kullanmak çok keyifli

hocam selesi nasıl rahatmı titreşim falan ? birde devir göstergesinin olmayışı mesela rahatsız ediyormu seni(zaten bakmamak lazım oraya ama yinede nasıl garip geliyormu?)

Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Alıntı vishera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam selesi nasıl rahatmı titreşim falan ? birde devir göstergesinin olmayışı mesela rahatsız ediyormu seni(zaten bakmamak lazım oraya ama yinede nasıl garip geliyormu?)
    devir göstergesi hiç problem değil cidden bir kez bile ihtiyaç duymadım,

motor bağırdıkça titreşim oluyo, düşük devirde titreşim yok,

selesi gayet rahat sıkıntı çekmezsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------

not: alternatif olarak hero yerine pulsar bakabilirsin
    gücünden ve tasarımından dolayı beni daha çok cezbediyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    bajaj boxer dostum hem ucuz hemde az yakıt ben 10 aylık motor 30.000 km deyim hafta sonu ona bi 2000 km daha eklicem

Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Şuanda mecburiyetten Cbf 150 aldım .. Tam bir başlangıç motoru tavsiye ederim çok çok az yakıyor çok kolay kullanım

Motosikleti
    Yamaha YBR 125ESD
    Kardeş sana acilen 2.el ybr yazıyorum. 10bin kö sonra da aldığın fiyata çabucak satıp yeni motor alıyorsun.
    Dikkat : Sakın 0 alma. Çünkü bu senin başlangıç motorun okqcak. 0 motora yazık edersin ve satarken zarar edersin.
    Enes Bakır bunu beğendi.

Motosikleti
    -
    Ybr gerek kullanim kolayligi sorunsulugu ve titresim olmamasi acisindan cok iyi cb125e den daha ustun,glamouru bende cok arastirdim elbette ybr gibi olamaz parasida ona gore,fakat heroda bir cinli degil saglam ve parcasi ucuz fiyatina göre iyi 5 yil garantide guzel,eger gidip en ucuz kask eldiven mont alip ybr alacaksan alma git ekipmana 1500 hatta 2000 ver motorda glamour al bajaja bulasma.

Kisaca ruhsat plaka motor sigorta kask eldiven mont icin toplam butcen 7000i gecmiyorsa glamour oneririm.

Ama 9 bin civari toplam butcen varsa ybr al tabiki.

Cunku ilk arac ve kucuk yas ile Istanbuldaysan sigorta 900kusurlerden asagi cikmaz.

Motor alinir satilir degisir ama ekipman onemli helede yeni baslayan icin.

Bisiklet binmen cok onemli avantaj degil.0 dan yuzme ogrenecek adam ayak bilegime kadar giriorum denize hic korkmuyorum usumuyorum derse anca o kadar.

Ha birde mutlaka ama mutlaka tekrar yaziyorum mutlaka sadece kursun verecegi egitimle motora binme.

Motosikleti
    Hyosung GV650
    ybr başlangıç için idealdir. cb125'te öyle sadece cb125ace bakma 2 aya kalmaz değiştirmek istersin. bir ara 3 motorun savaşı vardı sonra 4'lendi bu.

ybr
    cbf
    tvs
    cb

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS 150>Pulsar NS200 ve CBR500R
    benim önerim ikinci el başlangıç motoru olacak çünkü;
    tvs apache, ybr, cbf 150 sahibindeni takip et hangisi uygun fiyata bulursan al üçü de pişman etmezderler, aldığın fiyata da satarsın. Üçüde sağlam güzel motor olduğu söylenir.. Ben apache almıştım memnundum diğer ikisini kullanmadım.

Biraz tercübelenince satar sıfır nı almak istiyorsan alırsın, büyütmek istiyorsan büyütürsün.

trancexp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 &MT125
    bence başlangıç için sıfır motor almana gerek yok. ybr 125 eğitimlerde kullandım oyuncak gibi kıvrak ve hafif hata affeder yakıtı yedek parçası çok uygun .

O zaman dediğimiz gibi yapayım hepinize teşekkürler sağlam bise bulurum inşallah

Motosikleti
    dominar
    başlangıç için en ideali bana göre 2. el, 2014+ model, en fazla 10.000km'de ybr. bir de siyah.

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    125 likler arasında en beğendiğim YBR 125. Ayrıca sıfır ile uğraşmayın. 125 lik ile öyle 10.000 km filan yapmaya gerek yok bence. 2. el temiz 1 tane alınır motora, trafiğe filan alışılır sonra 250cc ye geçilir. Asıl o zaman kafa karışıklığı başlıcak :D

Motosikleti
    -
    Apache titresim makinasi alinmaz

2.el ybr de karar kıldım teşekkürler
    birde arkadaşlar samsunda bildiğiniz varmı motor eğitimi veren biyer?

cbr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran XF-250
    Cbf150 nakite 5800 lira indirimde. Seçeneklerinize ekleyebilirsiniz

18 yaşına girmeme 4 ay var 4 ay beklemek istemediğimden şimdiden a1 e başvurdum o yüzden cbf150 mümkün değil

webingo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    cbf150deki konfor ne ybrdede nede dıger motosıkletlerde var bence tercıh etmen gereken motosıklet cbf150 :D

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)