Uzun yolculuklarda motosikletle giderken uyuduğunuz oluyor mu
Reklamlar
-
21 Temmuz 2020, 16:15
Arkadaşlar "Uyku apnesi" diye öldürmeyen, süründüren iğrenç bir hadise var. Türkiye'de çoğu kişi uyku apnesinden muzdarip olduğunu bilmiyor. Bunu şöyle anlatayım; uyku apnesi derecesine göre aşırı horlama, gecede birçok kez uykunuzda nefessiz kalmanız ve beyninizin siz ölmeyesiniz diye vücuda "nefes al" komutu vermesi. Yani her gece uykunuzda yüzlerce kez öldüğünüzü ama bilinç anlamında bunun farkına varmadığınızı düşünün. Bunun ileriki yaşlardaki inme tehlikesi gibi ciddi sorunlarını es geçerek gündelik hayattaki en kötü belirtileri; sabah uyandığınızda dayak yemiş gibi yorgun uyanmak, öğle civarı bilhassa yemek sonrası uyku bastırması, araç kullanırken anlık uykuya dalmalar vs. Eğer bu başınıza gelen araç kullanırken uyuya kalma işi sıklaşıyorsa bence bir uyku merkezinden randevu alın.
Reklamlar
-
21 Temmuz 2020, 17:46
tommygun adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar "Uyku apnesi" diye öldürmeyen, süründüren iğrenç bir hadise var. Türkiye'de çoğu kişi uyku apnesinden muzdarip olduğunu bilmiyor. Bunu şöyle anlatayım; uyku apnesi derecesine göre aşırı horlama, gecede birçok kez uykunuzda nefessiz kalmanız ve beyninizin siz ölmeyesiniz diye vücuda "nefes al" komutu vermesi. Yani her gece uykunuzda yüzlerce kez öldüğünüzü ama bilinç anlamında bunun farkına varmadığınızı düşünün. Bunun ileriki yaşlardaki inme tehlikesi gibi ciddi sorunlarını es geçerek gündelik hayattaki en kötü belirtileri; sabah uyandığınızda dayak yemiş gibi yorgun uyanmak, öğle civarı bilhassa yemek sonrası uyku bastırması, araç kullanırken anlık uykuya dalmalar vs. Eğer bu başınıza gelen araç kullanırken uyuya kalma işi sıklaşıyorsa bence bir uyku merkezinden randevu alın.
Benim babamda var bu sorun ve her gece yatacağında şu makineyi takıp yatıyor.
-
21 Temmuz 2020, 17:48
Cpap cihazı, ben de kullanıyorum 2 senedir ve hayatım manyak derecede iyi yönde değişti.
-
21 Temmuz 2020, 17:55
giderken uyumuyorum belki ama çok sıcak havalarda göz kapaklarım çok ağırlaşıp uykum varmış gibi oluyorum. hatta göz kırpma sürem çok uzuyor. gözümü kapattığımda açmak istemiyorum yada gözlerimi hemen kapatmak istiyorum. vizörü kapalı süremiyorum bu yüzden. vizör açık güneş vizörü kapalı sürüyorum anca kurtarıyor.
ama şehir dışı turlarda genellikle virajlı yolları seçersem oldukça dinç oluyorum
ama şehir dışı turunda düz yol olursa gene aynı duruma giriyorum ve beni tehlikeye atıyor
-
21 Temmuz 2020, 19:43
Oldu izmire gidince ve tekirdağ yolunda bomboş yolda en sol şeritten en sa emniyet şeridine kadar gelmişim sonra dinlenme tesisine geçip masalı banklrda 10-15 dk kestiriyorum yetiyor. Sıcaklar çok uyku getiriyor. O gün bugündür gece çıkarım uzun yola çıkacağım zaman.
-
21 Temmuz 2020, 20:12
Yolda giderken 1 saniye yoldan gözünü ayırma, göstergeye dahi bakma uyarılarına rağmen motosiklet üzerinde şekerleme yapan arkadaşları kınıyorum.
-
21 Temmuz 2020, 20:31
aklıma gelmişken
ben çapır kulübündeyken orada bi abi harley üzerinde uyuyup kaza yapmışlığı vardı
-
22 Temmuz 2020, 02:47
Motosiklette değil ama otomobilde dalmışım güm diye bir sesle uyandım. Kavşakta kafa kafaya çarpışmışız. O sol tarafta olduğu için haklı çıktım. O olmasa başka birine veya başka bir şeye zaten vuracaktım. Şans mı diyeyim bilemedim.
( Uykulu yola çıkmak zaten büyük hata onu kabul ediyorum. Yaptık bir cahillik.)
-
22 Temmuz 2020, 12:52
arkadaslar burada yazilanlari okuyunca baya panik yaptim. tasit surerken uyunur mu ya? cok kotu bi durum bu.
bizim guvenlik arkadaslarda nobette dayanamayip uyukluyorlardi boyle bisey heralde..ben ne nobet tutarken ne araba ne motor surerken asla uyumadim.kafam surekli bi sag bi sol dikizde motor yada araba surerken surekli motor ustunde hareket halindeyim en uykulu zamanlarimda uyumak istesem bile uyuyamam..
eger bir gun benimde basima sizin anlattiginiz gibi bisey gelirse benden gecmis artik deyip birdaha uzun yol araba kullanmam..
-
22 Temmuz 2020, 12:55
Uyumak demeyelim de 1 kere gözüm daldı kafam doluydu. kendime bi geldim sağ şeritteki araca vuruyormusum az kalsın
Genel olarak kafamda bir konu var ise ve canım sıkkın ise 10 km üstü yola cıkmıyorum
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
22 Temmuz 2020, 13:12
Motosiklette değil ama arabada oldu. Bodrum dönüşü otoyolda önümde giden kırmızı araba birden yok oldu... Daha doğrusu ben öyle sandım, uyuyarak sollamışım. İlk benzinliğe çekip 1 saat kadar yattım. sonra soğuk kahve içip devam ettim. Soğuk kahve bayağı toparlıyor.
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
-
22 Temmuz 2020, 13:19
Uzun yolculuklarda yanımda çadırım olur , gece gözlerimin kapandığını hissedersem ilk gördüğüm yeşil alana 5 dakkada çadırı kurar 10 dk sonra forul forul uyurum , evde bir saat yastıkla yorganla çebelleşmeden uykuya dalamazken çadırda o sert matların üzerinde kafamın altında mont en güzel uykumu yaşıyorum , yoldan gelen geçen araç sesleri , ışıkları ninni gibi gelir , sabahda çadırın etrafındaki arı , kuş sesleriyle uyanmak çok keyifli , şükürler olsun henüz ayı sesiyle uyanmadık :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)