Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

tiger egzozla ceza yedim motoru bağladılar

REKLAM ALANI
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok özür dilerim hocam ben size cevap verdiğimi sanıyordum baktım vermemişim sanırım vericekken sayfayı açık unutmuşum gitmiş,
    ceza 199 tl altında itiraz mahkemesini yazmış, yer lokasyon kısmına standart dışı egzoz yazmışlar, evet muayineye gittim hiç giriş yapmadan e onayı yada orjinal olması gerekiyor dedi, dedim e onayı nedir vardır heralde tiger orjinal dedim gittiler baktılar anlamadılar tabi motoru süzmeye gittiler elemanlar, şimdi bende baktım e37 yazmıyor egzozun üstünde, şimdide gittim eski motorumdan çıkarttığım orjinal egzozu elime aldım inceledim onunda hiç bir yerinde e37 yazmıyor HM81 yazıyor, ne yapıcam acaba bu işi
    Ben biraz yanlış anlaşılmaya müsait yazmışım.
    İlla üstünde yazması gerekmez.
    Egozla birlikte verilen kağıtlarda yazması lazım.
    Tabi bu onay alındıysa.
    Yani senin alabileceğin bir belge değil bu.
    Egzozun faturası ve evraklarıyla birlikte gidersen muhtemelen muayeneden geçersin.
    Fakat homolog değilse orjinal egzozu takman gerekecek.

Bak aşağıdaki linkte homolog yazıyor.
    http://www.revzilla.com/motorcycle/a...-abs-2009-2013

Bu da aynı firmanın homolog olmayan egzozu.
    https://shop.partsworldshop.com/en?session.lhk=5

Ciddi firmalar satışa koydukları mallarda bunu mutlaka belirtirler.
    Yani egzoz işi ciddi iş önüne gelen her egzoz alınabilir diye bir şey yok.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kurye13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125
    Ülkede güzel şeyler de oluyor. Ceza yazan memura teşekkür ediyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    bende gts 250 ye tiger takıcam büük hitmalle sustucu taksakta sorun olurmu ?

Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi maddeden ceza yazdılar diye sordum arkadaş sallamadı bile.
    Muhtemelen ceza yazdıkları madde itirazı mümkün olmayanlardan biridir.

Gürültülü araç kullanma ile ilgili bir ölçüm yapmak zorunda değiller. Yoksa ne kornaya ne de yüksek sesli müzik mevzusuna ceza yazamazlar.

Egzoz olayında kaçamayacağınız başka bir detay daha var.
    Egzoz takmanız yasak değil. Önemli olan taktığınız egzozun homolog olması.
    Bilindik egzoz markaları bunun için E onayı alırlar. Türkiye yanlış hatırlamıyorsam E37 numarasına sahip.
    Yani takacağınız egzozun üzerinde E37 yazmıyorsa siz istediğiniz kadar desibel diye bağırının bir işe yaramaz.
    Ayrıca bunu ruhsata işletmeniz de gerekebilir. Araştırmak lazım.
    Yani egzoz homolog değilse sadece ceza yemekle kalmaz, muayeneden de geçemezsiniz.
    Türkiye için e37 kesin mi ?
    Zira mt-07 için yamahadan aldığım Akrapovic egzoz ile e26 numarasına sahip 2 adet sertifika verildi. Bu sertifikaları ve yamahanın verdiği faturayı sürekli ruhsatın içinde saklamam söylendi. Ve muayeneye bu akrapovic (2 adet sertifika ve susturucu takılı olması gerekiyor) ile girebilirmişiz.

http://akrapovic.it/pdf/S-Y7R1-HAFT-EC.pdf
    http://www.jamparts.com/main/abe/upl...5b07d38c52.pdf

Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben biraz yanlış anlaşılmaya müsait yazmışım.
    İlla üstünde yazması gerekmez.
    Egozla birlikte verilen kağıtlarda yazması lazım.
    Tabi bu onay alındıysa.
    Yani senin alabileceğin bir belge değil bu.
    Egzozun faturası ve evraklarıyla birlikte gidersen muhtemelen muayeneden geçersin.
    Fakat homolog değilse orjinal egzozu takman gerekecek.

Bak aşağıdaki linkte homolog yazıyor.
    http://www.revzilla.com/motorcycle/a...-abs-2009-2013

Bu da aynı firmanın homolog olmayan egzozu.
    https://shop.partsworldshop.com/en?session.lhk=5

Ciddi firmalar satışa koydukları mallarda bunu mutlaka belirtirler.
    Yani egzoz işi ciddi iş önüne gelen her egzoz alınabilir diye bir şey yok.
    Ben tiger turkiye ye ulasmaya calisicam bu belge icin ama hic umidim yok muayeneden gecmek icin egzozun icine birseyler sokarak sesi azaltip baska muayene istasyonuna gidicem ise yaramaz ise egzozcuya gidip elimdeki orj bir hyosung egzozunu taktirip muayene yaptirip gecicem, ya da cok zorlanirsam hic bisey yaptirmicam boyle kullanicam, ama cezaya itiraz edicem ve bu memura dava acicam ney davasi olur bilmiyorumda heralde ceza davasi, digerleri masrafli cumki, avukatimada danisicam, yalniz ayni yerde o homolog egzozla gene ceza yerdim ona hic suphe yok bunlar sadece orjinal mk degil mi ona bakiyor

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Türkiye için E37 kesin değil. Aklımda kalan numara o.
    Numaraya takılmayın önemli olan E onayı.
    Yanındaki numara hangi ülkenin tescil ettiğini gösteriyor.

yaptıgım ceza itirazına kesin olarak reddedildi cevabı geldi, şimdi bu konu hakkındaki kanunu tam olarak araştırıp bulup ona göre cezayı yazan polise dava açmayı düşünüyorum

Aquaium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT07 MOTOCAGE
    Alıntı EmreKocyigit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burda yediğinden içtiğinden kısıp motosikletine yatıran arkadaşlar var egsozlu ve kaliteli motosikleti olan herkesi zengin çocuğu olarak görmemen olaya daha geniş bakman dileğiyle.
    Katılıyorum açlıktan ağzım kokuyor ama yinede motorumdan benzinimi eksik etmiyorum.
    İlk bakışta aşık oldun oldun adamım, yoksa ikinci bakışta kimin ne mal olduğunu anlarsın.

- BOB MARLEY

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Alıntı major24 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye için e37 kesin mi ?
    Zira mt-07 için yamahadan aldığım Akrapovic egzoz ile e26 numarasına sahip 2 adet sertifika verildi. Bu sertifikaları ve yamahanın verdiği faturayı sürekli ruhsatın içinde saklamam söylendi. Ve muayeneye bu akrapovic (2 adet sertifika ve susturucu takılı olması gerekiyor) ile girebilirmişiz.

http://akrapovic.it/pdf/S-Y7R1-HAFT-EC.pdf
    http://www.jamparts.com/main/abe/upl...5b07d38c52.pdf
    katalitik konvertor u haricen alıp takarsan o belgeler geçerlidir diyor kitapçıklarda. ama polis ne anlar katalitik konvertörden orası ayrı tabi.

Alıntı kurye13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ülkede güzel şeyler de oluyor. Ceza yazan memura teşekkür ediyorum
    Ben de buna katiliyorum aksam saat 11 de anayoldan daaaar diye bagirta bagirta 7 mahalleye lanet ettiren ergenler yuzunden illalah ettik. Kabul edilen ses limitlerinin uzerindeki butun motorlar trafikten men edilmeli. Bu egzoz kontrol muhabbeti çok daha katı olmalı.

yzfomer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hondacbf150,Honda Today, MSX 125, YAMAHA DELIGHT
    Helal olsun polis memuruna. İnsanları rahatsız etmek zevk olmuş. Dikkat çekicem diye ne yapıcaklarını bilemiyor bazı insanlar.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    YA benim anlamadığım nokta şu;

İlave oynalamar, fazladan harici müdahaleler yoksa

Adam almış tiger egzos takmış. Tamam. Bu egzosun ithalat belgesi yok mu, Türkiye'de kullanımına uygunluk belgesi yok mu? TSE belgesi yok mu?

Tornavida ithal etseniz bin dereden su getiriliyor, 3-4 yerde muayene ve uygunluk belgesi isteniyor, ölçü ayar testlerine sokuluyor. Ya cetvel getirsem, acaba doğru mu ölçüyor diye ölçüye gönderip, onay belgesi alıyorum.

Egzosu kim ithal ediyor, hangi bakanlık onay veriyor, hangi gümrük bu ürünün girişine izin veriyor?

Eğer kullanımı yasaksa bu ülkeye girişinde kimin parmağı varsa onların kellesi alınmalı. Kullanıcının suçu ne!

Uyuşturucu cezası bir tek kullanana mı? Üretene, satana 50 kat daha fazla ceza var.

Cam filmi de öyle, egzos da öyle. Bu arkadaşımıza değil, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına, Ulaştırma Bakanlığına falan kesilmeli ceza.

Motosikleti
    KTM Duke 250
    Alıntı Öz_Musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Adam almış tiger egzos takmış. Tamam. Bu egzosun ithalat belgesi yok mu, Türkiye'de kullanımına uygunluk belgesi yok mu? TSE belgesi yok mu?

Tornavida ithal etseniz bin dereden su getiriliyor, 3-4 yerde muayene ve uygunluk belgesi isteniyor, ölçü ayar testlerine sokuluyor. Ya cetvel getirsem, acaba doğru mu ölçüyor diye ölçüye gönderip, onay belgesi alıyorum.

Egzosu kim ithal ediyor, hangi bakanlık onay veriyor, hangi gümrük bu ürünün girişine izin veriyor?

Eğer kullanımı yasaksa bu ülkeye girişinde kimin parmağı varsa onların kellesi alınmalı. Kullanıcının suçu ne!

Uyuşturucu cezası bir tek kullanana mı? Üretene, satana 50 kat daha fazla ceza var.

Cam filmi de öyle, egzos da öyle. Bu arkadaşımıza değil, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına, Ulaştırma Bakanlığına falan kesilmeli ceza.
    Tiger ithal bir marka değil. Bursa'da üretilen Türk malı bir üründür.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı Öz_Musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Egzoz aynı zamanda performansa etki eden bir motor parçası.
    Adam belki pistte kullanacak?
    Ya da kendi bahçesinde motoru bağırtıp haz alacak?
    Cam filmi ile de belki ben evin camlarını kaplayacağım? Ya da arabamın camını kaplayıp arabamın içinde bahçede oturcam keyif benim değil mi?

Evet görüldüğü üzere bir malın üretimi ya da ithalatı ile onun trafikte kullanılmasının pek bir alakası yok.
    Bunu alıp herkese açık yollarda kullanıp insanları rahatsız edenler cezasını öder bu kadar basit.
    İyi de olmuş çok da güzel olmuş.

Dublebas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar NS150
    Alıntı Medh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de buna katiliyorum aksam saat 11 de anayoldan daaaar diye bagirta bagirta 7 mahalleye lanet ettiren ergenler yuzunden illalah ettik. Kabul edilen ses limitlerinin uzerindeki butun motorlar trafikten men edilmeli. Bu egzoz kontrol muhabbeti çok daha katı olmalı.
    Sokak arasında havalı korna basan kamyonlara, kaldırama park eden arabalara, cep telefonuyla insanların canını tehlikeye atan sürücülere de ceza yazdıklarında haklı olabilirsiniz. Kota doldurmak için "tuttuğunu" nerden yakalarsa modunda olursa bu işler o zaman kimse haklı değil biz de değiliz.
    Kalk gidelim artık buralardan..
    MotoVlog > https://goo.gl/8jrwAL

astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Ses çıkarsın ve havalı olsun diye egzoza bir ton para vermeyi gerçekten anlamıyorum,
    Fark edilmek demeyin, motosiklet kullanıyorsanız araçlar değil siz araçları fark edeceksiniz,
    Adamın akrep egzozu var kafada 200tl lik plastik kask,
    Gidin güzel bir kask,mont koruma ekipmanı alın,
    motora brembo fren sistemi takın,
    Lastik takımını değiştirin,
    Faydalı bir iş yapın.
    Egzoz kadar ölü bir yatırım olamaz,yetmedi üzerine birde polisten ceza ye,motor trafikten men edilsin.
    neden?
    Tüm bunlara gerek var mı?

Dublebas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar NS150
    Alıntı astrofizik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ses çıkarsın ve havalı olsun diye egzoza bir ton para vermeyi gerçekten anlamıyorum,
    Fark edilmek demeyin, motosiklet kullanıyorsanız araçlar değil siz araçları fark edeceksiniz,
    Adamın akrep egzozu var kafada 200tl lik plastik kask,
    Gidin güzel bir kask,mont koruma ekipmanı alın,
    motora brembo fren sistemi takın,
    Lastik takımını değiştirin,
    Faydalı bir iş yapın.
    Egzoz kadar ölü bir yatırım olamaz,yetmedi üzerine birde polisten ceza ye,motor trafikten men edilsin.
    neden?
    Tüm bunlara gerek var mı?
    Hız sınrının maks. 120 olduğu bir ülkede 1000 lik motorlara da gerek yok aslında, 1000 lik motor da ölü yatırımdır arkaşlar maks. 650

Şaka yapıyorum, sadece egzozunda insanlara zevk veya keyif verdiğinden bahsediyorum, tıpkı emniyet şeridinden gitmeniz gibi, 120 hız limiti olan otobanda 160-200 gitmeniz gibi...

Bu arada İstanbuldaymışsınız bir deney yapmanızı öneririm sizi farketmeyen bir arabanın arkasındayken önce kornaya dokunun sonra gaz açın, bunu bir kaç kez deneyin acaba hangisini farkediyorlar? Ben denedim kornayı duymuyorlar artık. Otomatik kornasıyla ortalığı çoşturan taksiciler varken bizim "bip" imi duyacaklar?

Bir de aşağıdaki arkadaş da apaçilerin babası

https://www.youtube.com/watch?v=7nntjw8ZJMg
    MotoVlog > https://goo.gl/8jrwAL

bimer e yaptığım şikayet e gelen cevap;

Elektronik postanızda belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak; Ekip görevlilerimizce, 08.06.2016 tarihinde saat 15.40 sıralarında, Kepez 4256 sokak üzerinde, ** ** *** plakalı Motosiklete, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30/1-B maddesine istinaden (karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkartan araçları kullanmak) HV-00335607 seri nolu trafik idari para cezası karar tutanağı ile 199 TL cezai işlem uygulanarak motosiklet trafikten men edilmiştir.
    Araçlar üzerinde yapılan tüm teknik değişikliklerin trafik tescil belgesine işlenmesi gerekmektedir. İzinsiz yapılan tüm değişlikler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve bağlı Yönetmelik çerçevesinde yasaklanmıştır. Görevlilerimizce yapılan işlemin usule uygun olarak yapıldığı, işlemlerde herhangi bir usulsüzlük olmadığı hususlarını;
    Bilgilerinize sunar, mutlu ve huzurlu günler dileriz.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)