Aynasız 10 km kadar yol yaptım, hayatımdaki en zor sürüş oldu .Korku gerilim hepsi bir arada
Aynasız 10 km kadar yol yaptım, hayatımdaki en zor sürüş oldu .Korku gerilim hepsi bir arada
Sonuçları merak ediyoruz, videoyu izlerken kameraya çek
Bana sorarsan hırsızlık yapanın elini kolunu kessinler, şeriat uygulansın.. Ben varım. Yeterki adalet olsun.
2.5 ay önce Suzuki VStorm DL 650 motosikletimiz çalındı(Samimi aradaşımın)
Polis gözünün ucu ile bile bakmıyor, cünkü sistem buna müsait. Belirli bir prosedür var.
Dilekçe veriyorsun, çalıntı olarak kayıtlara geçiyor, gerisi allahtan.
Karadüzen bir sistem olduğu sürece 2 tane aynamı çaldılar dediğinde olacakları sen düşün.
Günümüz şartlarında sen bu yorumu polis'e yaptığın zaman alacağın cevap;
Ne yazıkki bu kadar Türk film'i seyretme olur.
Acı ama gerçek...
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
geçmiş olsun benimde paket halinde motoroun arkasına bağladığım ayna setinden sol aynayı çaldılar. park halindeydi. biyere gittim geldim dönüşte aynanın teki yok kutusunu açmışlar bitanesini almışlar
esasında bunlar toplumdan izole yaşamanın getirmiş olduğu fevri tepkiler.
10 liralık ayna için kimse alakadar olmaz.
var ise kanunda yeri yapmış olmak için bir şeyler yapılır.
karakoldaki polis haddinden fazla suç ile karşı karşıya kaldığı için,
bu kadar basit bir olayı umursamaz bile.
evvelden 1-2 asker öldürüldüğünde ya da benzeri terör olaylarında insanlar tepki verirlerdi,
sistematikleştiğinde ise umursamıyorlar.
insan böyledir.
alışması gerek yalnızca.
toplumun ortalama suç kapasitesinden haberdar olmamanızı sadece toplu propaganda kanalı lan medya ile toplumu tanımaya çalışmanızdan ileri geliyor. (feci genelledim, bu dahil bütün genellemeler yanlıştır)
kendi dünyanızda yaşarken birden kendinize ait olduğunu düşündüğünüz dünyanın atmosferine bir meteor giriyor.
konu bundan ibaret.
sizin için büyük geride kalanlar için ise önemsiz bir kayıp.
basitten daha konvansiyonel suçlara giden yolu kesmek için "kırık camlar teorisi" isimli bir teori var.Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
İşlenen suç kimsenin yanına kalmamalı. Belki de o aynaları çalan bir çocuk ve bu onun ilk hırsızlığı. Nasılsa kimse ilgilenmiyor deyip git gide işleri büyütmesi mi iyi yoksa cezasını sembolik de olsa alıp belki de cayması mı? Çalınan sakız da olsa hırsızlık hırsızlıktır, varsın polis ilgilenmesin siz yine de gerekenleri yapın.
Bana sorarsan hırsızlık yapanın elini kolunu kessinler, şeriat uygulansın.. Ben varım. Yeterki adalet olsun.
2.5 ay önce Suzuki VStorm DL 650 motosikletimiz çalındı(Samimi aradaşımın)
Polis gözünün ucu ile bile bakmıyor, cünkü sistem buna müsait. Belirli bir prosedür var.
Dilekçe veriyorsun, çalıntı olarak kayıtlara geçiyor, gerisi allahtan.
Karadüzen bir sistem olduğu sürece 2 tane aynamı çaldılar dediğinde olacakları sen düşün.
Günümüz şartlarında sen bu yorumu polis'e yaptığın zaman alacağın cevap;
Ne yazıkki bu kadar Türk film'i seyretme olur.
Acı ama gerçek...
milletin kolunu bacağını kesme fikri çağdışı bir düşüncedir.
daha medeni ve insanlık ihtiva eden caydırıcı yöntemler ve yaptırımlar ile yürümek için binlerce yılımızı verdik.
gele gele bu saçma noktaya geldiğimize göre yaptığımız hataları bulup sosyal yaşama gereği yollarını aramamız lazım.
''Bana sorarsan hırsızlık yapanın elini kolunu kessinler, şeriat uygulansın.. '' Levent GÖÇMEN
Zamanında şu yoruma benzer bir yorum yapmıştım. Millet tepki vermişti. Ne diyeyim Levent kardeşim seni forum dışında tanımam ne iş yaptığını bilmem ama moderatör olduğun için gerçekten çok mutluyum.
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Volkan kardeşim;
Benim bu söylemimde veya Şeriat'ın bu konudaki kanununun yaklaşımında amaç insanlara zarar vermek,onları eksik bırakmak değildir. Amaç, hak etmediğine el uzatmamak,kimsenin emeğine zeval vermemek,haram yememektir.
Bunu yapan elinin, kolunun kesileceğini ve yarım kalacağını bildiği sürece hırsızlık %90 biter.
Din konusunda yüksek bilgiye sahip birisi değilim,ama insanın emeğinin,alnının terinin de çalınmasını insanlık adına da kabul edemiyorum.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Çok geçmiş olsun umarım tekrarı olmaz dadanmazlar motoruna şerefsizler, benim başıma gelse ve yakalayabilsam gram umurumda olmaz, o an uygun gördüğüm biyerlerini(kol bacak el parmak) kesinlikle keserim polisle falan uğraşmam.
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
eee sonuç ne oldu? hırsız kimmiş?
Usta, alıyorum demek istediğini ama biz böyle alışırsak, vazgeçersek sonuç istediğimiz gibi olur mu? Bazen bize önemsiz gelen en ufak bir olay tetikler büyük değişimleri. Siyasete girip konuyu sabote etmesin bazı arkadaşlar ama bunun en büyük örneği Gezi'dir. Biz her zaman üstümüze düşeni yapmaya gayret edelim, gerisi takdir-i ilahi.
Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz
Kardeşim tepeüstü ıhlamurkuyu yakınında çalındıysa ismi bilinen yandaki mahallenin çılgın gençleri o aynaları uyuşturucu parasına hatta uyuşturucuya takas dahi etmiş olabilirler. Bulduğunda "abi özür dilerim güvenli sürüş yapamıyordum onun için çaldım" demelerini falan bekleme "ne diyon lan sen teneke nerede lan benim bıçağım seni bi işleyeyim" falan derler büyük ihtimal. Bulaşılacak tipler değil polise şikayet et. Gerçi polis motor hırsızlarını yakalayamıyor ayna çalan adama sıra gelir mi belirsiz. Geçmiş olsun
Öğlen gidip görüştüm bu gece kayıtları inceleyeceklermiş yarına belli olurmuş. Eğer birşey bulursak ozaman görüntüleri polise veriyoruz dediler. Yani hiçbir şekilde bana izletmiyolar
Hırsızın yakalanmasından pek umudum yok zaten hangi saatte nasıl yapmış merak ediyorum sadece. Motorlamı gelmiş yürüyerekmi gençmi yaşlımı nasıl bir tip öğrenirsem iyi olur bundan sonra ona göre motoru park ederim
sanki denyonun biri şaka yapmaya çalışmış gibi, dur bakalım ne çıkacak
Şimdi bayiden aynaları taktırdım, fren maneti yamuktu onuda değiştirdim durduk yere 90 tl geçirdiler bize..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)