Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Plakasız durdururlar mı?

REKLAM ALANI
    mustafa42121 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün konyada plaka yerine beyaz bir plastik parçası takılmış bir mobilet gördüm. Mobilet yaklaşırken polis bakıcak plakası var mobiletle uğraşmaya gerek yok diyecek. Motorun arkasını bi görecek plaka boş Plakasız gezmek için güzel yöntem.
    Konya'damiydin? cg lerle kapissaydin bi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda CB 125 E
    sigortalar pahalı olduğundan(min 900tl) 2 haftadır sigorta yapıp plaka alamadım,

inşallah bi iş gelmez.

Motosikleti
    R25
    Kardesim durdururlarsa Adam gibi olayı anlatırsın bişe demezler

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Yeni aldığım motoruma bir türlü fırsat bulamadım.(memlekete gitmem lazım) 1 aydır plakasız geziyorum ataşehir içinde. Geçen unutmuşum aradan geçip polisin önünde durdum. Ayağı yere koymadan fark ettim ışıkların oradan kaçtım. Sonuç olarak adamlar anons bile geçmedi.

MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    motoru satın aldığınızda trafık sigortanızı yaptrın SİGORTA POLİCENİZİ MUTLAKA YANINIZDA TAŞIYIN. ruhsat ve plaka için 15 gün yasal hakkınız bulunuyor. Polis durdursada sigorta poliçenizi gösterirseniz sıkıntı çıkmaz.

bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Merhabalar, geçen sene ani bir kararla haftasonu bir scooter beğenip almıştım. Ödemeyi yaptıktan sonra satıcı kadın, bugün teslim alıp almayacağımı sordu. Plaka henüz çıkmamasına rağmen fatura kesildiği için sevk irsaliyesi gibi bir belge hazırlıyorlar. Siz motoru satın alıp, evinize kadar bu belgeyle götürebiliyorsunuz. Cumartesi günü aldığım motorun plaka işlemleri çarşamba gibi bitmişti. Bu 3-4 gün hevesle baya kullanmıştım. Ama aslında hazırladıkları belge sadece bir noktadan başka noktaya sevk için kullanılmalı

Not: Karayollarına birkaç köprü geçişi borcum var, helal etsinler

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    4 Kere çevirmeye denk geldim 3 radar dan kaçtım 1 yıldır plakasız geziyorum fahri ihtyarlardan nefret ediyorum..
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Antalya'dan aldım, Isparta'ya bindim geldim. Evrakları gösterirsin, sorun olmaz dediler. Gelince de hemen plakaya vs başvurdum, çıkasıya da öyle dolaştım. İlk polis çevirmesi yaklaşık 1,5 yıl, daha geçen ay, rutin bir kontrolde oldu; muhtemelen kotanın %10'u motosikletli olmalı falan muhabbetinden...

Kask, mask, vesair tam olunca, trafik kurallarında da bi absürdlük yapmadıkça; çok da sesleneceklerini sanmıyorum; ama belki de bana denk gelmedi ...

Tescil konusunda ise, başkası adına tescil ettirmek istiyorsanız, daha doğrusu "tescil işlemini onun adına yaptırıvermek" istiyorsanız, noter tasdikli vekalet vermesi lazım size. Vekaletname yoksa, adına motor tescil ettirilecek kişi şahsen bulunmak zorunda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:24 ----------

İlave not: Alıp geldiğimde, plaka vs çıkmadan daha, çevre yoluna falan çıkıyorum, yavaş yavaş, Isparta'nın sonuna kadar gidip... Son kavşaktan geri dönüp geleceğim; ötesi Isparta çıkışı ... Polislerde orada, rutin mesailerinde ...

Diyorum içimden, bi çevirseler de, motoru şöyle aldım, böyle aldım diye uzun uzadıya anlatsam, havalı havalı

Çevirmediler

Herhalde, gecenin 11'inde, bir hızlanıp bi yavaşlayan, sadece kask takmakla kalmamış, pantolondu, monttu, full korumalı ve "kendi kategorisinde şekil" bir motosiklete binen ve yanımızdan geçerken hiç de panik etmeden, güzelce kavşakta bekleyip yolun boşalmasını bekledikten sonra nizami bir şekilde dönüşünü yapan bir motosikletli (bu ben oluyorum) , çok da sorun oluşturabilecek bir potansiyelde değildir, diyerekten, seslenme gereği duymadılar...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)