Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

ölümün nereden geleceği belli olmuyor ne yazıkki..

REKLAM ALANI
    RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Allah rahmet eylesin.

•Atılan her iftira, yazılan her yanlış bilgi mesuliyet olarak dönecektir arkadaşlar haberiniz olsun. Kimse kimseye iftira atmasın ve saçma sapan genelleme yapmasın...

Din ile ilgili olumsuz konuşmaya yer arayanlar her kelimelerinden sorumlu kalacaklardır meraklanmasınlar.

Kişilerin, kurumların yaptığı yanlışları Din e mâl etmeye çalışırsanız o dedikleriniz birgün suratınızda patlar bunu da unutmayın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çevir kazı yanmasın. Öyleydi de böyleydi.

Benim vatan hainliği ile alakam bile olamaz. Bu vatan için en çok emek veren insan vatanını en çok sevendir. Vatanını en çok düşünen insan vatanının gelişmesi için en çok çabalayandır. Vatanın gelişmesi için ben bilimi seçiyorum sen ise nasıl gelmişse öyle gitsin diyorsun. Bunu vatan hainliğine nasıl yordun?
    Ezanın olması olmaması umrumda bile değil.
    Senin neye inandığın da umrumda bile değil.
    İstersen krem peynire tadabilirsin hiç sorun değil.

Sadece bu konuda gelip masum hayvanları öldürme propagandası yapman, ve hemen aynı cümlelerin altında bunu dinle bağdaştırman umrumda.

Sen domuzun yaşam özgürlüğünü din adı ile ihlal edemezsin!

İstersen sabahtan akşama namaz kıl,

365gün oruç tut. Bana ne?
    Gidip sokakta yemek yiyen insana laf edemezsiniz!
    Evinde içecek adamın alkol almasını 10dan sonra yasaklayamazsınız!
    Doğum kontrol kullanacak kadına laf edemezsiniz!
    Tecavüz sonucu meydana gelen embriyoyu bebek olarak dünyaya getirmek istemeyen kadını mecbur bırakarak o tecavüzcünün çocuğunu doğurtamazsınız!

Yoksa bana ne? Debriyaj teline tapsan umrumda değil.
    Haa senin derdin şimdi anlaşıldı.Dindar bir insan buldunya akp yandaşı sandın direk saldırıyorsun ahaha valla kahkaha attım zihniyete bak . Ben birşeyi çevirmiyorum yanlış yorumluyorsunuz,işinize geldiği gibi anlıyorsunuz yada ben yanlış anlatıyorum onu açıklama gereği duyuyorum.Hala masum hayvanları öldürmekten bahsediyorsun olmadı coni bu savunma stratejin tutmadı.Akp protestonu benim üzerimden yapma. Bu millet ne çektiyse senin gibi isabetsiz siyasetçilerden çekti dinden değil.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Sizde bu kadar beyin var işte. Bilale anlatır gibi anlatıyorum hala anlamıyorsun. Daha fazla uğraşmaya gerek yok. Sen coninin köpeği olma yolunda devam et(bkz tüm islam ülkeleri) , benim coni ile hiç bir alakam yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizde bu kadar beyin var işte. Bilale anlatır gibi anlatıyorum hala anlamıyorsun. Daha fazla uğraşmaya gerek yok. Sen coninin köpeği olma yolunda devam et(bkz tüm islam ülkeleri) , benim coni ile hiç bir alakam yok.
    Senin benle uğraşmaya cürmün yetmez köpek derken haddini bil. Derdin anlaşıldı işte beni akp yandaşı sandın üstümden provakasyon yapmaya kalktın. Çevir kazı yapan sensin conin köpeği olmuşsun bile bilimde bilim.Önce insanlara karşı önyargısız bakmayı öğren sonra bu erdemin getirisiyle benimle tartışmaya girersin.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Adam domuza çarpıp öldü biz uluslararası ilişkilere geçtik. Yeni mal falan mı var piyasada?

jimi_hendrix ve redmap bunu beğendiler.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    sildim. ettiğim küfürler bile değmez size.

okan kükner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150
    Allah rahmet eylesin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Adamsan ordan küfür etmezsin zaten iyi yapmışsın silmekle. Bende memlekete gittiğim zaman köylünün av yapma gereği olduğunda yardıma gidiyorum ekinleri mahvediyorlar.Bilip bilmeden genelleme yaparak küfür edip şerefsiz demek adamlık değil.
    jimi_hendrix ve Shamy bunu beğendiler.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Bizim forum güzellikler alemi.

Şimdi ölene rahmet dileyelim önce sonra merak ettiğim bir şey var onu soracağım.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız yol ortasındaki öküzler içerikli bir konu açtı.
    Bir kadın çobanlık yapıyor ve güttüğü hayvanlar araçların geçtiği asfaltta yatıyorlar.
    Konuyu açan arkadaşımız bir tehlike atlatmış ve bunu paylaşmıştı.

Ben konuya yorum yazmadım ama baştan sona tüm yorumları okudum.

Şimdi o arkadaşımız şanslıydı kurtuldu.
    Bu arkadaş ise o kadar şanslı değilmiş.

Oraya iyi ya da kötü yorum yazan arkadaşlar bu olaya bakarak ikisini birlikte değerlendirdiklerinde ne düşünüyorlar?

Ayrı olarak bu ölen arkadaşımız domuza değil de bir inek ya da koyuna çarparak ölseydi yorumlar ne şekilde olurdu?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Her iki şekildede hayvanın bir kabahati yok. İneğin önlemini sahibi alması lazım. Yabani hayvanın önleminide yetkililerin.Çiftlik hayvanlarından gelecek zarar tamamen bertaraf edilebilir olmasına rağmen vahşi hayvanlarda bu risk her zaman olacaktır.Kaza fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla şehir merkezinde oluyor bu bana göre ihmalkarlıktır. Kırsal alan değilki caddeye binaların arasına domuz iniyor.Doktor amcayada kızanların geneli hatırladığım kadarıyla yaşlı teyzeyi izinsiz fotoğraflayıp hakaret etmesinden dolayıydı.Yoksa davasında kimsenin bir şey dediği yok sonuna kadar kızmakta haklıydı.

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim forum güzellikler alemi.

Şimdi ölene rahmet dileyelim önce sonra merak ettiğim bir şey var onu soracağım.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız yol ortasındaki öküzler içerikli bir konu açtı.
    Bir kadın çobanlık yapıyor ve güttüğü hayvanlar araçların geçtiği asfaltta yatıyorlar.
    Konuyu açan arkadaşımız bir tehlike atlatmış ve bunu paylaşmıştı.

Ben konuya yorum yazmadım ama baştan sona tüm yorumları okudum.

Şimdi o arkadaşımız şanslıydı kurtuldu.
    Bu arkadaş ise o kadar şanslı değilmiş.

Oraya iyi ya da kötü yorum yazan arkadaşlar bu olaya bakarak ikisini birlikte değerlendirdiklerinde ne düşünüyorlar?

Ayrı olarak bu ölen arkadaşımız domuza değil de bir inek ya da koyuna çarparak ölseydi yorumlar ne şekilde olurdu?
    O konuyu iyi hatırlıyorum ancak yol şartı olarak dikkat etmeliydi. Kırsal kesimde olmak zaten uyarı olmalı. Ayrıca önceden 15 tane hayvan gördüysen 16. olan yola çıkar. Şehir içinde her yerden araç çıkabilir ancak köy yolunda sağdan soldan araç beklemeyiz mesela.

Burada en kötü taraf gece yolda olmak. Motosiklet gece sürülebilecek bir alet değil ciddi anlamda risk 10 a katlanıyor. Ayrıca domuz ihtimali kırsaldaki hayvandan az. Ancak en basitinden köpek olarak düşünebiliriz. Bu durumda köpek mi suçlu? Yoksa şehirlerde köpeklerin yaşamasına izin veren belediyelerde mi? Yada gece yola çıkan sürücüde mi?. İşten eve gidiyorsa bisiklet hızında gidemez miydi mesela?

O ehliyeti alıyorsak bir takım şeylerin farkına varmış olmamız lazım diye düşünüyorum. Yolda annesinin elinden kurtulup yola atlayan zihinsel engelli çocuğa çarptığımızda kim suçlu mesela? Annenin ihmakarlığı muhakkak ama daha dikkatli olsak çocuğun hareketlerinden kestiremez miydik? Hızımız 10 km daha az olsa çarpmadan duramaz mıydık? Arabamda da motosikletimde de böyle sürdüğümden normalden 10dk geç giderim her yere. Bir kere gaza geldim onda da belediye çimenleri sularken viraj çıkışında yolu sulamıştı. 8-9 takladan sonra insan suçlu aramıyor olabildiğince riskleri azaltmaya çalışıyor.

sagat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs rtr 150 apache
    Alıntı redmap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adamsan ordan küfür etmezsin zaten iyi yapmışsın silmekle. Bende memlekete gittiğim zaman köylünün av yapma gereği olduğunda yardıma gidiyorum ekinleri mahvediyorlar.Bilip bilmeden genelleme yaparak küfür edip şerefsiz demek adamlık değil.
    Valla karışmayacaktım ama dayanamadım.İlk yazdığınızla sonra yazdıklarınız arasında zerre tutarlılık yok ve çok acıklı ki bunun farkında bile değilsiniz.
    İnsan bütün canlıları öldürebilir bastığı toprağın her türlü hakkı kendine aittir, bu hakkı Allah insanlara verdi benzeri şeyler dediniz, sonra hayvan sever olduğunuzu iddia ettiniz, napak hocam inanak mı?

Kendi caniliğinizi din kisvesi altında meşrulaştırmaya çalışmayın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Alıntı sagat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla karışmayacaktım ama dayanamadım.İlk yazdığınızla sonra yazdıklarınız arasında zerre tutarlılık yok ve çok acıklı ki bunun farkında bile değilsiniz.
    İnsan bütün canlıları öldürebilir bastığı toprağın her türlü hakkı kendine aittir, bu hakkı Allah insanlara verdi benzeri şeyler dediniz, sonra hayvan sever olduğunuzu iddia ettiniz, napak hocam inanak mı?

Kendi caniliğinizi din kisvesi altında meşrulaştırmaya çalışmayın.
    Okuduğunuzu anlamıyorsunuz.Anladığınızı işinize geldiği gibi anlıyorsunuz
    1-)İnsan bütün canlıları öldürebilir nerede yazdım gösterin.
    2-)Tutarsızlık nerede alıntı yaparak gösterirseniz bende anlayabileceğiniz şekilde açıklama yapayım.
    3-)Benzetme yaptığımı hatırlamıyorum açık ve net tekrar yazıyorum. Yaşam alanında tehlike arz eden hayvanların öldürülmesinde sakınca yoktur.(Parantez içinde öldürülmesinden başka çare yoksa yazalımki direk anlamak istediğiniz gibi anlayıp katliamcı sanıyorsunuz)Bazı şeyleride idrak etmeniz lazım islam mantık dinidir. Ben size kalkın önünüze çıkan hayvanları direk katledin öldürün kanına girinmi diyorum.Ovaya girmiş,ekine girmiş,şehire girmiş tehlike saçıyor napacaksınız uzaklaştırma imkanı yoksa bakacakmısınız.
    4-)Hayvanseverim evet birçok canlıya büyük bir keyif ve mutlulukla bakıyorum.
    5-)Allah insanlara karnını doyurması vede zararlarından korunması için avlanma iznini vermiştir daha kaç kez yazayım?
    6-)Cahilliğimi din kasvesi altında meşrulaştırmıyorum. Cahillik kime göre ve neye göre oluyor.Neleri bilen cahildir neleri bilmeyen cahil değildir.Cevabını veremeyecekseniz cahil gibi iftiralarınızı kendinize saklayın.Okumasını ve anlamasını bilen her insan başından beri yazdığımın arkasında olduğumu vede ne anlatmak istediğimi anlamıştır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:53 ----------

Kendi caniliğinizi yazmışsınız ben cahillik olarak anladım özür dilerim.Ben cani bir insan değilim caniliğimi din kasveti altında meşrulaştırmıyorum. Arkadaş ovaya indiler av yapıyoruz acımıyoruz falan yazmış ona sert çıkışanlar yaşam alanına tecavüz ettiğimiz için bu kazanın yaşandığını savunanlar falan olmuş. Bende buna hitaben yazdım.Bir insan hayvan yüzünden şehir içinde vefat etmiş hala hayvan haklarından,yaşam alanından bahsedenler var, ben birazda buna kızdım. Bu döngü değişmez, aslında orası hayvanın yaşam alanı burası insanın yaşam alanı diye birşey yok. Dünya tüm canlıların ortak yaşam alanıdır. Bu zincirde en üst mertebe insanoğludur ve insanoğlunun ayak bastığı yerde yaşama hakkı birinci öncelik insanındır. Bu Allah katındada böyledir anlatmak istediğim başından beri bu. Zararlılarla mücadelede avlanmanın öldürmenin canilikle bir alakası yok.Siz ailenizle cocuğunuzla yeni topraklara gitmek zorunda olsanız ve burada türlü yırtıcılar sevdiklerinize ve size zarar vermeye kalksa bakacakmısınız,onların yaşam alanını istila ettik bölgelerine tecavüz ettikmi diyeceksiniz.İlk insanlığa gidip bir düşünün bakalım hayvan öldürmek zorunda kalmayan varmı?Böyle bir durumda öyle bir an gelecekki karıncaya bile kıyamasanız hepsinin kökünü kazımak isteyeceksiniz. Genelde şehirden uzak kırsal alanlarda tek geçim kaynağı tarımcılık olan insanların bir yıllık emeğini bir günde mahvediyor bu hayvanlar. Siz olsanız vurmayacakmısınız vurmazsanız koca bir hasatı boş ceple geçirmek var coluk var cocuk var. Biraz şu sığ mantıktan kurtulun örnekler çoğalırda çoğalır. Caniliğimi din kasveti altında meşrulaştırıyormuşum hadi canım sende canilikmiş. Gel buyur oturduğum evin yakınlarında sayemde kaç güvercin yuva yapmış gözlerinle gör.Kaçınız duyarlısınız hayvanlar konusunda.Yazında ne olursa olsun yazın maksat ona buna sataşmak olsun boş laf ebeliği.

white_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125
    Konuyu açtım ama takip edememiştim bunca tartışmadan sonra şu dipnotu da buraya bırakıp gideyim..
    Dünya üzerinde en ölümcül yaratık insandır..her yıl sudan sebeplerle birbirini öldüren insan sayısı araştırmalara göre 450.000'dir..şimdi çıkıpta burda yok domuzmuş köpekmiş yola atlamış trafik kazasına sebep olmuşmuş,bırakalım bunları adı üstünde kaza çoğu öngürelemeyen bir olay dünyanın neresine giderseniz gidin hayvanların sebep olduğu milyonlarca kaza vardır ki sırf buna sebep oluyorlar diye öldürülmeyide haketmezler,sadece birtakım tedbirler alınarak olası kazalar azaltılabilir ama asla son bulmaz mümkün değildir...bu dünya hepimizin senin ne kadar yaşamaya ne kadar nefes almaya hakkın varsa o hayvanında var ötesi yok benim için.

ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    domuz vakası beni daha 3 aylık temiz kokusu üstünde olan arabamla yakaladı..burdurdan gölhisara giderken son 5 km kala yol aydınlatmısının da olmayışı nedeniyle göremediğim domuz sürüsü aniden önüme çıktı.hımız 70km/h ve iyi bir refleksle sağ ya da solda ki 6 metrelik uçuruma uçmamıştık.(araçta 5 kişiydik araç pert bizde birşey yok)...ve sonra öğrendik ki o yolda bu kazalar hep olmuş ve ağır yaralananlar da olmuş.

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı white_king adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu açtım ama takip edememiştim bunca tartışmadan sonra şu dipnotu da buraya bırakıp gideyim..
    Dünya üzerinde en ölümcül yaratık insandır..her yıl sudan sebeplerle birbirini öldüren insan sayısı araştırmalara göre 450.000'dir..şimdi çıkıpta burda yok domuzmuş köpekmiş yola atlamış trafik kazasına sebep olmuşmuş,bırakalım bunları adı üstünde kaza çoğu öngürelemeyen bir olay dünyanın neresine giderseniz gidin hayvanların sebep olduğu milyonlarca kaza vardır ki sırf buna sebep oluyorlar diye öldürülmeyide haketmezler,sadece birtakım tedbirler alınarak olası kazalar azaltılabilir ama asla son bulmaz mümkün değildir...bu dünya hepimizin senin ne kadar yaşamaya ne kadar nefes almaya hakkın varsa o hayvanında var ötesi yok benim için.
    Yazdıklarınızı okuyunca aklıma yol sulama çalışmaları geldi.

okan kükner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150
    redmap kardeş neye inanıp inanmadığın beni ilgilendirmiyor ya da başkasının inancı ancak kimse kimseye bu ülkeden git diyemez. Gitmesi gereken çok kişi var. O kişilerde TC vatandaşları değil emin ol.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Alıntı white_king adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aksini savunmuyorum her canlının yaşama hakkı vardır .Bazı hayvanların yaşama hakkı biryere kadar sınırlıdır sadece bende bu sınırlar aşıldığında avlanmasını savunuyorum.Konuyu uzattıkça uzattılar. Aksi olsaydı zaten açlıktan ölmemiz gerekirdi.Çünki yediğimiz herşey bir can taşıyor benim görüşüme zıt olan arkadaşlar birzahmet yiyip içmeyide bıraksınlar.Nerden tutarsanız tutun diğer canlıların yaşama özgürlüğü İnsanların yaşama özgürlüğünün kısıtlandığı yerde bitiyor,insanların yaşama devam edebilmesi için son buluyor. Allah katında insan en üstün varlık olarak yaratıldığı için diğer canların hayatıda insanoğluna göre indekslenmiş oluyor. Bir insan ölmeden tüm bitki ve hayvanlar hayatta kalıp ekosistemi devam ettirebilirler.Ama bir bitki ve bir hayvan ölmeden insanoğlu bu ekosistemde yer bulamaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:56 ----------

Alıntı okan kükner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    redmap kardeş neye inanıp inanmadığın beni ilgilendirmiyor ya da başkasının inancı ancak kimse kimseye bu ülkeden git diyemez. Gitmesi gereken çok kişi var. O kişilerde TC vatandaşları değil emin ol.
    Benim ülkemin ezanına dini inancına saygı duyanlar hangi milletten ve hangi dinden olursa olsun benimle bu ülkede kardeş gibi yaşayabilirler,inançsız olmasıda önemli değil. Ama benim ülkemin inancına ve ezanına kast edecek adama git demeklede kalmam. Adam ezanı susturmaktan bahsediyor rahatsız olduysan git dedim ne diyim olur kardeş sen iste ezanlar birdaha okunmayacak bu ülkede Allah anılmayacak mı diyim ?Az mantıklı olun burası Türkiye ezelden beri dini inancı islam olan olan bir ülke. Atatürk dini benimsemeyen ileri görüşlü bir önderdi,buna rağmen ezanları kaldırmamışken bu it soyuna ne oluyor o kimki gelecekte ezanların okunamayacağından bahsediyor. Neyi ve kimi ne için nasıl bir mantıkla savunduğunuza dikkat edin. Bu ülkede ezanların dindiği gün bütün dünyanın birbirine girdiği gündür. Bunun gibi zihniyetlerin din adı altında toplumda ayrımcılık yaratıp halkı huzursuzlandırmaktan başka hiç bir amaçları yok. Görüşler ve inançlar ne kadar farklılaşırsa bizleri birbimizden okadar kolay ayıracaklar. Osmanlı tarihinden beri bu ülkede ezanlar dinmedi.77 milletten tüm din mensubu insanlar aynı topraklarda yaşadı. Bu kanımızın son damlasına kadarda böyle olacak.Yürekleri varsa açık savaş ilan etsinler terörle yada türlü kalem oyunlarıyla alttan alttan milletin zihnine işlemesinler az delikanlı olsunlar.

Onlar işlerine gelmediği zaman git İran'da yaşa demeyi biliyorda. Biz ezanı susturmaktan bahseden birine git avrupada yaşa dedik diyemi haksız oluyoruz.

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    Alıntı redmap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim ülkemin ezanına dini inancına saygı duyanlar hangi milletten ve hangi dinden olursa olsun benimle bu ülkede kardeş gibi yaşayabilirler,inançsız olmasıda önemli değil. Ama benim ülkemin inancına ve ezanına kast edecek adama git demeklede kalmam. Adam ezanı susturmaktan bahsediyor rahatsız olduysan git dedim ne diyim olur kardeş sen iste ezanlar birdaha okunmayacak bu ülkede Allah anılmayacak mı diyim ?Az mantıklı olun burası Türkiye ezelden beri dini inancı islam olan olan bir ülke. Atatürk dini benimsemeyen ileri görüşlü bir önderdi,buna rağmen ezanları kaldırmamışken bu it soyuna ne oluyor o kimki gelecekte ezanların okunamayacağından bahsediyor. Neyi ve kimi ne için nasıl bir mantıkla savunduğunuza dikkat edin. Bu ülkede ezanların dindiği gün bütün dünyanın birbirine girdiği gündür. Bunun gibi zihniyetlerin din adı altında toplumda ayrımcılık yaratıp halkı huzursuzlandırmaktan başka hiç bir amaçları yok. Görüşler ve inançlar ne kadar farklılaşırsa bizleri birbimizden okadar kolay ayıracaklar. Osmanlı tarihinden beri bu ülkede ezanlar dinmedi.77 milletten tüm din mensubu insanlar aynı topraklarda yaşadı. Bu kanımızın son damlasına kadarda böyle olacak.Yürekleri varsa açık savaş ilan etsinler terörle yada türlü kalem oyunlarıyla alttan alttan milletin zihnine işlemesinler az delikanlı olsunlar.

Onlar işlerine gelmediği zaman git İran'da yaşa demeyi biliyorda. Biz ezanı susturmaktan bahseden birine git avrupada yaşa dedik diyemi haksız oluyoruz.
    Onlar ve biz diyerek cümleni bitirmişsin, işte Osmanlı'nın başardığı şey bu, tüm farklı etnik kimliklere rağmen refah içinde halkı yönetmek.
    Şimdilerde Evlad-ı Osmanlı diyen halkı ayrıştıran! dingillerin biat ettiği tek bir boş kafa var o da malum.

Bu zamanda din kavramını eline alıp yemediği hak kalmayan! milleti çok güzel söğüşleyen bir kitle var. Allah bizi onlardan etmesin.
    Fetih şöleninde bile miting yapabilen bir güruhun zerre kadar Osmanlı kültürü yoktur. Televizyon programlarıyla beyni henüz patates olmamış her şahıs olan bitenin farkına varır.

Yazılanlara göre bu konuyu tutup sakız gibi uzatan sensin arkadaş, kimine dinsiz bile demişsin, bunu söyleyerek dinden çıkmış olabilme ihtimalinden korkun yoksa ne ala, ileri geri konuşup durma milleti de germe neyin derdindesin anlamadım, ezanların susmayacağını herkes biliyor.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Alıntı abeciMotoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onlar ve biz diyerek cümleni bitirmişsin, işte Osmanlı'nın başardığı şey bu, tüm farklı etnik kimliklere rağmen refah içinde halkı yönetmek.
    Şimdilerde Evlad-ı Osmanlı diyen halkı ayrıştıran! dingillerin biat ettiği tek bir boş kafa var o da malum.

Bu zamanda din kavramını eline alıp yemediği hak kalmayan! milleti çok güzel söğüşleyen bir kitle var. Allah bizi onlardan etmesin.
    Fetih şöleninde bile miting yapabilen bir güruhun zerre kadar Osmanlı kültürü yoktur. Televizyon programlarıyla beyni henüz patates olmamış her şahıs olan bitenin farkına varır.

Yazılanlara göre bu konuyu tutup sakız gibi uzatan sensin arkadaş, kimine dinsiz bile demişsin, bunu söyleyerek dinden çıkmış olabilme ihtimalinden korkun yoksa ne ala, ileri geri konuşup durma milleti de germe neyin derdindesin anlamadım, ezanların susmayacağını herkes biliyor.
    Onlar derken inanmadığı halde saygı duymayan saygı duymadığı gibide bu milletin dini inancını yok etmek isteyenlerden bahsediyorum. Diğer inanca sahip yada inanmayan insanlardan değil .Onları ayırmıyorum, bak sende çarpıtıyorsun ufak bir açık yakaladım sanıyorsun buradan ezmeye çalışıyorsun.Saygı duyana saygı duyduğumu belirttim.Ben a diyorum b anlıyorlar tekrar yazıyorum. Alıntı yapıp yazanı cevapsızmı bırakayım .Yada o şahıs gibi verecek cevap bulamadığımda hakarete başlayıp sayfayı terkmi edeyim.Adam resmen üstümden akp taşladı konuyu siyasete çekti.Ezanı susturmak isteyen insan benim dinime göre dinsizdir evet bundada anormal birşey yok.

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)