Ufak cc racinglerin oturus pozisyonu neredeyse yuksek cc nakedlar gibi zaten bkz cbr 250 r25 vb. Ben o cclerde ss tercih ederim ama cc yukseldikce gidon turu oturus pozisyoni cile oluyor sehir icinde naked bence cok daha pratik.
Ufak cc racinglerin oturus pozisyonu neredeyse yuksek cc nakedlar gibi zaten bkz cbr 250 r25 vb. Ben o cclerde ss tercih ederim ama cc yukseldikce gidon turu oturus pozisyoni cile oluyor sehir icinde naked bence cok daha pratik.
evet arkadaşlar cevaplar beni tatmin etti. benimde naked merakım naked motorun doğal olarak hız sınırlandırması yapması bir nebze tehlikeden uzak tutuyor sizi. bu hoşuma gitti benimde. çünkü race tipi motorlarda kapandığında illa son hızı görmek istiyor insan.
Ben hiç ss le hız yapmadım kendi motorumla 140 ve üstü yaptığımda öyle rahatsız edici bir hız olmuyor hatta hu hızlarda seyehat de edebiliyorum öyle aşırı bir şekilde yorulmuyorum
Mesela birde benden motosikletle yakindam uzaktan alakasi olmayanlar hafife aliyo bu ne lan hadi pehh gibi sallamiyorlar, gece yanimizdan gecen fz6 yi arkadasim ybr sandi
haha evet :D genelde agresif tasarımlı olmayan nakedları düşük cc zannedenler çok. xj6 mesela ben bile çok beğenmeme rağmen ulan azcık daha tasarım kassaydınız ya diyorum ) düşük cc gibi duruyor. arka lastik ebatı depo felan kurtarıyor anca görüntü olarak )
ama bir z800 mt09 z1000 er6n(özellikle yeşili) beğeniliyor mt07 yide egsoz yoksa üzerinde düşük cc sanan çok çevremde :D r125 le yan yana dururken millet r125 i 600 lük mt07 yi 250 lik zannediyordu :D
Naked motorda rüzgar olayı abartılıyor bence daha 4 gün öncesine kadar grenajlı kullanıyordum şuan naked kullanıyorum ve o kadar rahatsız edici bir rüzgarla karşılaşmadım
Çıplak motor, düz geniş gidon ve traktör farı. Naked'ı tamamlayan 3 önemli unsur. Ben oturuş pozisyonundan ötürü naked tercih ediyorum. Cenin pozisyonunda motor sürmek bana hitap etmiyor. Her düzlükte rüzgarla tekme tokat kavga etsekte ben bu olayı seviyorum.
Bildiğim kadarıyla 4 silindir racingler şehir içi hızlarda gidildiğinde daha kısa sürede fan açıyor. Bu açıdan düşündüğümde bu da önemli bir kriter. MT07 bile 50-60lı hızlarda şişerken 4 silindir racing makinayı şehir içi sürüşlerde düşünemiyorum.
Bu arada çok uzun boylu olunmadığı sürece, motosiklete komple kapanılabildiği takdirde yüksek hızlarda naked sıkıntı yaşamadan sürülebiliyor. Hem de öyle güzel bir hi oluyor ki motosikletle tek vücut oluyorsun.
Evet rüzgar nakedda bir mesele. Ama bazen öyle abartılıyor ki düşünenleri yanlış yönlendiriyor. Şahsen bir süre sonra alışıldığını ve zevk alındığını söyleyebilirim.
Honda CB 500f kullanıcısıyım, alalı bin km oldu.
Uzun yola çıkacaksam hava durumundan rüzgar şiddetine bakıyorum, durum o kadar vahim yani.
Rüzgara alışamadım, 150km nin üzerinde fırlayıp gidecekmişim gibi hissediyorum, motorda ön cam yok, ne kadar yapışsan bir şey değişmiyor.
Naked motorlar trafikte çok iyi, fakat uzun yolda tavsiye etmiyorum, oturuş rahat ama rüzgar yoruyor adamı.
keyfe keder sürüşlerimde şunları gözlemledim.
evet, 80-90 sonrası hızlarda rüzgar rahatsız ediyor. kapanıp gitsen ona bel dayanmaz, hadi dayandın diyelim, 10 dakikada kaskın vizörü sinek mezarlığına dönüyor. motorun yüzü gözü hep sinek böcek ölüsü doluyor, leş gibi bi görüntü çıkıyor ortaya. ulan sırtımdaki montum bile batıyor bu sinek ölülerinden. gittiğim hız da en fazla 100, hadi taş çatlasa 110.
aslında naked motorun en büyük dezavantajı bu, üzerinize yapışan sinek ölüleri.
İstanbulda hararet sorunu olmadıktan sonra alacağım tek motor, scooter vs hikaye. Arkadaşımın leovince egzozlu xj6n in tadı damağımda kaldı.
Bu gece beylıkduzunden floryaya 160 sabitle geldım ruzgar hiç rahatsız etmedı bence sız abartıyorsunuz naked motorda ruzgar sadece +150den sonra ufaktan hissedilmeye baslanıyor 200de falan zaten kapanmana ragmen omuzların sallanıyo ona lafım yok
Rüzgarın rahatsız ediciliği kullanılan Naked modeli ve Kaska da bağlı. Ben hız 130'u geçmediği müddetçe rahatsız olmuyorum. 170'le bile giderken rüzgar kesinlikle beni motorun üstünden atmaya çalışıyor gibi olmuyor. Arada bir, ya da kısa süreli otoban yolculuğu sorun değil, ama sürekli otoban yolculuğu çekilmez Naked ile. Sabit ön camlı modeli lazım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)