Merhabalar motorsikletçi ve motorsikletçi olmak isteyen abilerim ablalarım büyüklerim küçüklerim, kısacası motorsiklet severler ve motorsiklet sevmek isteyenler;
Bu senenin ( 2015 ) Ocak aylarının başında olması lazım öyle hatırlıyorum, Kemerdere'de bir sürücü kursuna yazılmıştım( A2 için hali ile ). 400 bilmemkaç küsür lira almışlardı benden ( kazıklandı isem eğer lütfen söyleyiniz ) bu arada düzeldiyorum . bilmemkaç küsür ay öncesinden kaydolmuştum 96 ile yazılıyı geçtikten sonra ilk direksiyon ( gidon diyelim ) sınavıma girecektim ama bahsettiğim aya denk geldi. Kış oluyor yanılmıyorsam . Cahilliğime veriniz.
Herşey tamam eyvallah yazılıya da girdik dediler şu şu şu tarih . Okey dostum dedim geliriz rabbimin izni ile ehliyetimizi de alırız.
'' Büyük konuşmamak gerekiyor muş galiba '' olayı anlatıyorum
---------------------------------------------------------------- - -
Hiçbir eğitim vermedikleri gibi direksiyon sınavından önce dalga geçer gibi bizi bu Saint Jozeph ( yanlış yazıyor isem affola .) okulunun arka sokağındaki 4x4 arazi gibi görünen allahın belası saçma sapan bir yere götürdüler. Bu eski hakan şükür stadyumunun olduğu taraflar bilen bilir. Kendine hoca diyen bir ''Eşref''-i Mahlukat vardı yanımıza ( Bu ne yaman çelişki anne ) geldi . dubaları gösterdi '' SILOVLOM '' çizeceksiniz , Dubaları geçeceksiniz 8 çizeceksiniz orada görüyorsunuz dedi . Dedim '' ney çizecez ? '' Hiç oralı olmadı düdük.
Denge platformunu gösterdi '' bu DEMİR'in üzerinden geçeceksiniz falan filan '' ( Bak bak bak paşamıza bak FALAN FİLAN İNTER MİLAN )
Hadi bir deneyin bakalım izliyorum sizi dedi kaldırıma geçti sigarasını yaktı. Kask yok mont yok. Allaha şükür akıllılık edip dizliklerimi bel ve sırt korumamı , motorsiklet botlarımı, eldivenlerimi, '' intercom'' lu kaskımı herşeyimi alıp robocop gibi gelmiştim. Çünkü başıma geleceği biliyorum . Kimse bu ciddiyeti göstermemiş . Göstermemiş olduğu gibi '' binlerce dansöz var '' havasında gelenler oldu.
Wolverine filmindeki 68 model harley'i görüp '' vay anasını bea , bende motorsiklet kullanacam. Cadde de ön teker falan oooh ne ala . Kızlar düşer baba ya eheh eheh '' tipler ile karşılaştım. Neyse uzatmıyorum ( dedi ve uzattı. Bunun için üzgünüm )
hiçbirşey göstermedi ''HOCA''mız . 125lik bir kanuni cup . vitesleri 1 yukarıdan gösteriyor. 1 -2 2- 3 3- 4 4- 5- 5- Hiçbirşey yazmıyor.
Viteste olup olmadığına dair bir müşür yok .
Lastikler ölmüş ağlayanı yok. Benzin deposunda kaçak var. Benim cebimde çakmak var( Bir daha bu hatayı yapmayacağım söz veriyorum, sizlerden de özür diliyorum, aptallık ettim galiba lütfen acemiliğime ve yaşıma verin ( 19 ) )
Neyse o gün bitti hiçbirşey yapamadan geçti gitti. Sınav günü geldi . Herşeyi yaptım denge platformu kaldı. Tam hızımı stabil bir hale sokmuş rolantide dengeli bir şekilde gidiyorum kenardan hoca bana '' BASS BASS BİRAZ BASS GEÇEMEZSİN ÖYLE '' Bende ne yapacağımıbilemedim ve ön teker kaydı motorsiklet DEMİR in sağ'ına kayarak fırladı. Ben sol tarafındaki kaldırıma paralel düşerek sol kaburgalarımı çatlattım .
heyet ve hoca olacak o andaval ( özür dilerim ) motorsiklete koştu ben hastaneye o acıyla taksiye binip gittim .
Hadi buranın kötü bir yer olmasına veriyorum allahım kurtar beni buradan hayırlısı ile ehliyetimi alayıp defolup gideyim dedim duam bu.
15 küsür gün kadar bekledim tekrar girdim 2. hakkımı kullandım bu sefer hava daha iyiydi çünkü kar zamanlarına denk gelmiştim bu sefer sadece yağmur ve çamurlar, hafif buz birikintileri vardı. Eh işte idare eder diyelim . farklı bir heyet bu sefer. çokta iyi insanlar allah onlardan razı olsun ( geçirmediler ancak insani olarak söylüyorum ) herşeyi yaptım yine o demire geldim bu sefer hocanın söylediği aklıma geldi '' BAASS BASSS BÖYLE GEÇEMEZSİN '' bende ya allah dedim hızımı arttırdım ve demire çıktıktan 1 buçuk saniye sonra kendimi yerde yine aynı kaldırıma çakmış vaziyette buldum. Acıdan ölüyorum bu sırada. Ağlar vaziyetteyim. Dedim hocam bakın sesimi çıkartmadım ama bu kadarı da olmaz. Ben zaten motorsiklet kullanan insanım ( kendime göre, şimdi burada ben motorsiklet biliyorum kullanıyorum heey dersem beni öldürürler. düşmeyecek kadar kullanıyorum akan trafikte, öyle diyelim . daha doğrusu kullanıyordum. Bu hatayı tekrar yapmam. Ehliyetim yok )
Allah belanızı versin sizin yok size para mara allah versin dedim tekrar ben hastaneye bu sefer tabanvay . ertesi gün beni aradılar çok geçmiş olsun '' X '' bey ( özelimi çok paylaşamıyorum hakkınızı helal edin dostlar ) çok üzüldük. III almanızı da çok istiyorduk ehliyet ancak dert etmeyin daha 6 HAKKINIZ DAHA VAR deyince bana geldiler . Ne demek yani benim 8 hakkım mı vardı. Siz devletten bağımsız mısınız anasını satayım nasıl oluyor 8 hakkım benim 2 sini kullandım da 6 kaldı ne iş ? Birde bana 570 küsür lira kitlediler mi , ilk girdiğim sınavı ödemiştim ( direksiyon ) bu parayı benden 2. girdiğim ve 2. GİRECEĞİM sınav için peşin alacaklarmış. Bak sen ? Allah allah yav
Bullshit
Konuyu şöyle özetleyeyim sizlere ben kısaca;
- Az çok motorsiklet kullanıyordum kanunlara uyalım dedim elimde olan cesaretimi de benden alıp götürdüler
- Finansal açıdan zarara uğradım ki ben bir iş güç sahibi değilim. Babamın bana verdiği haftalıkalrı biriktirmiştim sadece bunun için
- aklıma takılan bir konu vardı tam oturttum parçaları soru bazında;
'' Ey bre gafil afedersin k*ç*m kadar ebatı olan boyuna maaşallahı var demir parçasını 2 araba arası olarak görüyorsun denge diyorsun.
Soruyorum sana hayatında hiç trafikte aynı ( tekrar ediyorum )'' AYNI '' demirin üzerinden etrafında arabalar var iken geçmek zorunda kaldın mı ? Yani güvenlik açısından asfalt'ı denge biçsen olmuyor mu kendine ? bir çizgi çek aynı ebatlarda en kötü ihtimalde ayağımızı yere koyarız ve sınav biter illa şakırt diye düşüp dağılmanın bir manası bir mantığı yok . Zevk mi alıyorsunuz motorsiklet sevdalılarınıın bu sevdalarını bu tutkularını ellerinden almak ile ? . Ne olacak şimdi ? Ben trafikte 2 teker üzerinde gitmek için sana demir üzerinde cambazlık mı yapacam ? 2 de ceviz ver g*t*mde kırayım ? ''
Şaka ile ( rahatsız olduysanız şimdiden özür dilerim tekrar ) karışık bu feryadıma iyi kötü eleştrilerinizi bekliyorum.
Hayırlı günler dilerim. Tekeriniz hep düz bassın inşaallah...