Tam da buna benzer bir konu açayım diyordum ki sen açmışsın.
Ama söze başlamadan önce şunu belirtmekte fayda var, motosiklet.net bir forum sitesi. Motosiklet içerikli sohbet, tartışma ve paylaşımların olması gereken yer.
Motosiklet.net ilklerden olduğu için insanların da karşısına çıkan ilk adres oldu. Çoğu motosiklet kullanıcısının vakit geçirdiği bir yer.
Zamanla beklentiler oluştu. Üyelerin forum yöneticilerinden talepleri oldu.
Bu talepler genel olarak forum sitesi misyonuna uymasada gelişme açısından önemliydi.
Bu gelişmeyi istemeyen forum sahipleri veya yöneticileri (artık kimin veya kimin değil bilemiyorum.
Forumun reklam gelirleri ve işletme giderlerini 1. kriter olarak değerlendirmeye aldı ve o yer de hiç değişmedi.
Kısacası bu gördüğünüz hali 10 yıl önceki halinden veya aradaki zaman dilimlerinden hiç farklı değil.
Forumun içi birbirini tekrar eden konularla doldu taştı. Bu konuları derecelendirmeye kalkmayacağım. Ama birbirini tekrar ettiği halde yayınlanmasında sakınca görmeyen moderatörlerin üyelerde oluşan rahatsızlığı umursaması da tamamen duygusal neenlerden kaynaklanıyor. Ve buna benzer birçok şikayet dikkate alınmadı. Dikkate alınmadığı gibi ukalalık yapmaya başlayan moderatörler de çoğaldı.
Hazır moderatör demişken son birkaç gündür yazılan birkaç yazıyı buraya linkleyeyim. Moderatörlerin de kusurlarına sahip çıkmalarını bekleyelim. Bakalım bu da forumdan soğuma nedenimidir ?
Bir üye bir motosiklet testine katılıyor ve deneyimlerini paylaşıyor. Paylaşımı aşağıda. Dileyen linke tıklayıp tamamını okuyabilir.
Bir moderatör de üyeyi kendince cevaplıyor. Bence bi dövmediği kalmış. Üselik bu kişi sürüş eğitmeni ( tanışıklığımız yok itici konuşmalarını takip edince bu bilgiye ulaştım ) Ve hata bu moderatörün yazısını şikayet etmek durumunda kaldım çünkü forum kurallarını da ihlal ediyordu. Şimdi baktığınızda kural ihlali kaldırılmış olacak.
Bu da etliye sütlüye karışmayan biri olarak bildiğim moderatör arkadaşın kendince masum yorumu
)
Kısaca netice şudur ki: motosiklet.net forum sitesi ne uzar ne kısalır. Bu siteden hiçbir beklentiniz olmasın. Gelin takılın sıkılınca çıkın.
CİDDİYE ALMAYIN