Bu pazar günü başıma geldi. Opetten benzin aldım kartla ödeyeceğim adama sordum dedim kalsa olur mu yoksa kenara çekeyim mi boşver abi kalsın sıkıntı olmaz dedi. Gittim geldim aldım motorumu çektim. Teyit ettikten sonra sıkıntı yok.
Bu pazar günü başıma geldi. Opetten benzin aldım kartla ödeyeceğim adama sordum dedim kalsa olur mu yoksa kenara çekeyim mi boşver abi kalsın sıkıntı olmaz dedi. Gittim geldim aldım motorumu çektim. Teyit ettikten sonra sıkıntı yok.
Hata sizde motoru pompa başında bırakıp gitmişiniz boşu boşuna pompada yer işgal ediyorsunuz. Adam orada işini yapıyor napıcak sizin keyfinizi mi beklicek? O da bir emir kulu motorunuzu köşeye çekmiş ki diğer müşteriler girebilsin diye. Bence sizin vurdum duymazlığınız haksız olan sizsiniz.
Tuvalet sırasında aracı pompa önünde bırakmak yanlış. Her ne olursa olsun pompa önündeki aracı itmek,kullanmak,sıkıştırmak yada herhangi bir şekilde taciz etmek yanlış.
Genelde pompa önünde yaşanan bu tür olayların sebebi pompa başında kart ile ödeme yapamıyor olmamız. Bunun nedeni ise istasyon sahiplerinin sizi markete sokup oradan birşeyler almanızı istemesidir.. Evet ne yazık ki bu ülkede yıllardır yazın sıcakta yada kışın karda yağmurda aracımızdan inip kasada sıraya girip kart çektiriyoruz. Bazı istasyonlarda kasaya direk gidiş yok tek yön bariyer ile kapatılmış ve size zorla marketi dolaştırıyorlar...
Devlet pompa başında pos uygulaması için yanlış hatırlamıyorsam 3100 sayılı kanun çıkardı fakat istasyon sahipleri uzun zamandır buna direnmekte. Her yıl bu yılbaşı uygulamaya başlanacak deniyor ama erteleniyor =) Son duyumlarıma göre 2017 de zorunlu olarak bu sistem başlayacak.
Maslaktaki Opette var mesela.. Ben sırf markete yürümemek için shell kullandığım halde maslakta Opetten yakıt alıyorum. Onların market işletmesi farklı kişiye ait olduğu için bizleri zorla markete sokmuyorlar =)
Bu arada geçmişte şu eklenen videodaki olayın aynısı başıma gelmişti, bana fırsat bırakmadan pompacı adama bağırmıştı 'hoop napıyosun sen kendindemisin? geç öbür tarafa ezicen mi adamı manyakmısın'' tarzında bi dünya giydirdi =) ben sakinleştirdim pompacıyı =) Bence bu tip olayları firmalara raporlayın ki işe aldıkları personele eğitim versinler. Bu pazar 636 ile denize gidicem ve şimdiden petrolde devirirler mi, plajda park yerinde üstünden geçerler mi, çizerler mi, çalarlar mı, yakarlar mı soruları beynimi kemiriyor =)
zamanında bunu opet e yazmıştım ben sürekli yakıt alırken kart kullanırım demiştim ama sürekli markete gidip odeme yapmak uzun vakit alıyor bunun başka bir çaresi yokmu diye yazmıştım sağolsun geri dönüş yaptılar ve şöyle bişey önerdiler anahtarlık gibi elektronik bişeyleri olduğunu söylediler ve bunu karta tanımlı yapıyolarmış tasıt tanıma gibi düşünün yakıtı aldığınızda pompa basında bu manyetik anahtarlığı okutarak ödemeyi yapabiliyormuşuz ama bu zamana kadar hiç alıpda denemedim kullanan da duymadım açıkcası
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)