kanka istanbulda bu 10 dakikada bir olan bir şey. trafikteki becerimi artırıyor böyle durumlar. o kadar abartılacak bir durum göremiyorum ben açıkçası.
kanka istanbulda bu 10 dakikada bir olan bir şey. trafikteki becerimi artırıyor böyle durumlar. o kadar abartılacak bir durum göremiyorum ben açıkçası.
Ufak bir düzeltme: Öküz değil, Öküze (Dişil şeylerin sonuna "e" takızı geldiği içün. Cemil - Cemile, Kamil - Kamile vs.)
“Dava adamı olmak için, önce adam olmak lazım. Dava öğretilir ama adamlık öğretilmez. “ Alparslan Türkeş
Abi video açılmıyor napcaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------
İzledim ben olsam elime bi anahtar alıp yandan çizerek gecerdim aracı yada aynaya bi tekme sallardım
Kadına sopa mı atıcaksın yoluna çıktı diye videoyu izledim çarşı gibi bir yer o kadar abartmayın saçma sapan bi yol için KADINA VURMAK NE ?
Aynaya falan anlarım orası ayrı. Şuan forum gözümden düştü.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------
Mobil de beğen tuşu yok 😐
Yorumumu yazdıktan Sonra gördüm abi mesajını
Yola çıkacağı zaten 500m den belli hergün 10 kere yaşadığımız olayı niye abartmanın peşindesiniz anlayamadım. Yok arabayı çizmeler, sopa atmalar falan, çarşı gibi bi yer sanki orası, millet toplansa sapık durumuna düşseniz daha mı iyi?
Önüne atlarsa korna çalarsın geçersin. Trafiği okuyamıyosan, ufak şeyleri hazmedemiyosan zaten binme motora kendi sağlığın için
facebook.com/SalcanoMotosiklet
Trafik polislerinin orda olması gerekliydi hadi ona eyvallah.. Peki Aralık 2015'te 900 bin sürücüye WhatsApp'tan gelen videolar sonucu ceza yazılmıştı. 900 bin trafik polisi orda mıydı? Hadi orda oldular, peki bu proje neden rafa kalktı?
Anladığım kadarıyla Trafik Kanunu her ilde farklı işliyor ya da her ilin farklı trafik kanunları var...
Evet beyaz araçta geçiş üstünlüğü var. Araç sürücüsü telefonda konuşup dalgın bir şekilde değil dikkatli bir şekilde dönüş işlemini en kısa sürede tamamlamalıdır. Ayrıca sürücü tarafından herhangi bir sinyal verilmiş değil!
Ayrıca trafik kazalarının büyük bir kısmı seyir halinde iken cep telefonunla konuşmaktan kaynaklı.
Arkadaşımızın biraz daha yavaşlaması gerekirdi. Sonuçta hata hatayı doğurmuş.
Türkiye'de iki ayrı kural yaklaşımı var. Biri kağıt üzerindekiler, diğeri sokak kuralları. İkisine göre de değerlendirelim.
1- Kağıt üzerindeki kurallara göre:
- Ana yol tali yol işaretlemesi yapılmayan bir yol.
- Bayan sürücü kavşağın solunda, siz sağında olduğunuz için size yol vermeliydi.
- Bayan sürücünün araç kullanırken telefonla konuşması bir trafik suçu.
2- Sokak kurallarına göre:
- Ufak araçlar her zaman yol verir.
- Kavşaklara kim yakınsa yol onundur.
Benim yorumum.
- Trafik açısından : Kağıt üzerinde haklı olmakla beraber beyaz aracı ilk gördüğünüzde kavşağa en az 50m. uzaktasınız. Hızınız nedeniyle arayı kapatmışsınız. Ama yine de beyaz araç kavşağa girmekte kararlı bir şekilde ilerlediği için hızınızı azaltıp beyaz araçın arkasından güvenli bir şekilde yolunuza devam etmek yerine abartılı davranışlar içine girmişsiniz. Ayrıca trafiği ve kendinizi riske sokup sürücüyü uyarmak için takip sürüşü yapmışsınız. Büyük bir ihtimalle de şehir içi hız kuralını ihlal etmişsiniz.
- Genel ahlak açısından : Bizim toplumumuzda yer etmiş davranışlara göre erkekler kadınlara kötü söz söylemekten geri dururlar.(Böyle delikanlılar kaç tane kaldı bilmiyorum) Medya aracılığı ile araç plakasını da vererek açık bir şekilde hakaret etmişsiniz. Şimdi bu kadın size hakaret davası açsa kalbiniz baya bir kırılır. Trafikteki davranışınızı da beğenmedim. Bunu da. Youtube'a video atmaya hevesliyseniz biraz emek verip bazı şeyleri öğrenmenizde fayda var.
Dün evin önünde el frenini indirmemiş arabaya bir eziyet ediyor araba önden çekişli mi birde arka sağa sola kayıyor 3 defa istop etti yine çalıştırdı ama el frenini indirmeyi bir türlü akıl edemedi en son arakayı sürükleyerek gitti hayla el frenini indirmiyor.Kalkık durmasını istiyor demek Ben bunu anladım.
Bosuna ugrasiyorsun sorgusuz sualsiz vur tekmeyi yada yumrugu aynasina devam et birak o ugrassin
geçiş üstünlüğü beyaz araç sürücüsünde, motor sürücüsünde değil
Anayol beyaz araç sürücüsünün bulunduğu yol çünkü geniş yol.
Beyaz araç sürücüsü daha önce kavşağa giriş yapmış zaten anayolda olmasa bile kavşağa giriş yaptığı için geçiş üstünlüğüne sahip
ufak araç / büyük araç yol verme konusunda bir kural değil
Yanlış okumadıysam konuyu açan sürücü motosikletini pert etmiş. Geçmiş olsun. Motosiklet önemli değil. Yeterki cana zarar gelmesin. Aman dikkat!...
http://www.motosiklet.net/forum/kaza...r-videoda.html
Haha bu ne ki bu bisiymi istanbulda bi zincirlikuyu trafiğine gel sen biciolar bizi resmen, o sinirli gune gerek yok dogal hali buralarinnnn..
kendi adaletini kendin sağlican ya
burda bi çok kişi bunlara abartı diyor fakat bu tarz yerlerde çevreye bakmadan araç sürmek tehlikeli orda zaten motorcu kadının bakmamasına görmemesine sinirleniyor. Şimdi başımdan geçen olayı anlatıp size o tarz yerlerdeki olası tehlikeyi anlatcam motorda giderken önümde seyreden araç ana caddeye bağlancaktı 3 sokaka dönen bi yerdi ve araç sürücüsü 20le falan gidiyordu birden yan taraftaki sokaktan koşarak geldiğini gördüğüm genç tam arabanın yola bağlancağı noktayı koşarak geçmek isterken araç sürücüsü aynı bu şekilde telefonla konuşup etrafa bakmadığı için koşan kişiye çarptı her ne kadar aracın önüne atlıyacağını farkettıkten sonra önümdeki araça selektör ve korna yapsamda onun aklı yolda olmadığı için malesef çarptı. umarım anlatabilmişimdir her türlü araçı surerken cevrede olup biteni farketmenin ne kadar önemli olduğunu. Orada motor sürücüsü olmayabilirdi bayanın döndüğü anda öbür taraftan oraya doğru fırlayan bi çocukda olabilirdi. tabi buna kimse inanmaz şimdi herkes abartı der ama lütfen dikkat edin etrafınızı gözetleyin. bunlar yaşanıyor hep malesef
Gitmek için değil,sürmek için gidiyorum
Mükemmel Espri..
Mersinde de havaray yapılacakmış...
Askerdeki hemsolarim ve toprakların geldi aklıma.. mersin, adana, tarsus... her gün vukuat, her gün vukuat... adanaya geldiğimde toplanalım da dinle
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:43 ----------
Dikkat et, forumda biz de varız.
Küçümser veya hakaret ederken az biraz düşünün.
Bir parçası olduğun şeyi nasıl kotuleyebiliyorsunuz? Tenkit edin o ayrı ama bu şekilde olmaz bence..
Tekeriniz düz bassin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)