Allah rahmet eylesin.
Federasyon başkanına bundan böyle BEKO diyelim.
Kendisini İmralıya atsınlar ordan çözüm süreci başlatsın.
Siz de boş durmayın gidin hendek falan kazın bişeyler yapın.
Valinin ettiği lafa bak.
Polisimize müslümansa Allah'tan rahmet diliyorum.
Değilse toprağı bol olsun.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Allah rahmet eylesin. Neden ölen devlet memurları bu ülkede şehit deniyor. Ya diğer işlerden çalışan maznumlar neden ölünce şehit olmuyor.devlete hizmet verince şehit vermeyince değil bu da bi garip.Bu benim kişisel gorusum. Bende bodrolu 18 yıldan beri çalışan bir vatandaşım acayip vergi oduyorum.veya asgari ücrete çalışan milyonlarca insan inşaatlarda ölen taş ocaklarında çalışan dışarıdaki simit ci midyeci bunlar niye şehit olmuyorda devlet memurları oluyor anlamis değilim.haa devlete hizmet ediyorlar diye şehit kabul ediliyorsa bu bana mantıksız geliyor.sonuçta bedavaya kimse devlete hizmet etmez tamamen duygusal.şehitlik mertebesi bu kadar basite indirilmemeli.öğretmen derste kalp krizi geçiriyor şehit .gerçekten şehit ise beni ise alanölünce bende şehit olayım. Bence bir ulkeyle savasirsin topyekùn işte o zaman şehit olursun veya Allah adına savaşıp olursun işte ozaman şehit olursun.hem 4 bin TL al hem iş güvencesi hem yeşil pasoport hem toplu taşıma ücretsiz .garibana metro 2.25tl öğretmene 1.50 TL araalrinda ki maaş uçurumu nu söylemeye dahi gerek yok.hemde şehit ne güzel iş .õlen polisimize allahtan rahmet diliyorum. Bu yazdıklarımın ölen polisle alakalı olmadığını söylemek isterim.sadece bu ülkede ezilen alt tabaka insanların nasıl ezildigini nasıl aptal yerine koyulduklarini anlatmak istedim.
Arabalar kaza yapınca, bayram kazası, kaygan yol, aşırı hız, alkollü araç kullanımı, apaçi sürücü; motorsiklet kaza yapınca, motorsiklet teroristi... Yorum yok..
olayın olduğu yer emniyet şeridi değil
sağa doğru bir giriş var ve bayraklı bölgesindeki yeşil alana bağlanan yolun girişi
U şeklinde bir giriş
büyük ihtimal motosikletli yoğun trafikten kaçma düşüncesiyle sağ taraftan hızla ilerledi
ben anlamıyorum, bu trafik polisleri neden kendilerini motorların önüne atarlar?
misal radara girdin ama haberin yok ilerde çevirme var, trafik polisi 10 metre kala ansızın önüne atlıyor,
kardeşim bu 4 tekerlekli araç değil, freni sıkınca durmuyor, sen neden önüme atlıyorsun gel bana çarp diyorsun resmen,
2 kere yaşadım bu durumu, adamlar ansızın el işareti yapıp önüme atlıyor..
Komiser: Hangi örgüttensin, onu soruyorum… bana keriz numarası yapma…
İbrahim: Bir numara yaptığım yok. O kerizlik ben de doğuştan beri var. Hiçbir örgütle ilgim yok. Beni adamdan sayıp alacak örgüte zaten ben girmem. O örgüt İbrahim’e kaldıysa örgüt bile sayılmaz.
trafik terörü diye bir şey var mıdır ?
yoksa örgütlü cehalet ile bezenmiş kaotik bir sistemin meyveleri midir ?
Allah rahmet eylesin.. Aynı yolu günde 4 kez kullanmaktayım. 2, 3 sefer orda bulunan çevirmeye takıldım. Son 2 haftadır: Naldöken çıkışı köprü altı, ve melez deltası altınyol üzerinde sık sık çevirme olmakta zaten.
Trafik polisleriyle konuştuğumda genel müdürlükten yazı geldiğini, motosiklet sürücülerinin sık denetime tabi tutulması gerektiğini duydum. Karşıyaka-konak arası işe giderken nerdeyse en sağ şeritten gidince 3 sefer çevirmeye yakalanıyordum.
Polis memurlarını sima olarak tanıyorum. Trafik polislerinin bulunduğu nokta emniyet şeridi olduğu bariz bellidir.
Tekrardan Allah ailelerine sabır versin.
kanuna göre öyle polis asker askeri aracın içerisinde kalp krizi dahi gçeirse şehir sayılır ve bütün şehitlik haklarını alabilir,
askari hastaneden kalp krizi geçiren kişi de şehit tir çünkü görev için orada,
kanun bu şekilde
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------
filimlerde motor son sürat giderken bakkala giriyor ya sürücüye hiç birşey olmuyor
çünkü o pis senin durma mesafeni vs hiçbirşey bilmiyor ayrıca kontra felan desen aklı çıkar bu neler diyiyor diye
Polisin yakınlarına başsağlığı kendisine rahmet dilerim
Yalnız ve maalesef sistematik bir motosikletliye terörist yaftası başlatılmış durumdadır. Kİ MEDYADA DA BİR ÇOK MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ MEVCUT ESASINDA. Daha dün akşam AEA'nın programını izledim sonuna dek ve bu konuyu tartışıyorlardı. Geçtiğimiz günlerde terör örgütünün motosikletlere bomba yerleştirme mevzusundan beridir, bir motosiklet terörüdür almış yürüyor. Ne acı ki medya da bunu körüklüyor, valinin de yaptığı açıklamada benzeri bir dil görülüyor. Belli ki sistematik bir algı yönetimi söz konusu. Şehirlerde sokakları en çok otomobiller işgal ederken, trafiği en çok otomobiller sıkıştırırken, taksicisi, minibüscüsü, hatta devletin görevli araçları bin türlü kural ihlali yaparken bunlara terörist muamelesi yok ama kelle koltukta bir yere gitmek için iki tekerli aracın tepesinde debelenenlere yafta terörist. Motosiklet gruplarının, kulüplerinin, MOTED v.b. gibi sektör temsilcilerinin, firmaların ve hatta federasyonun acilen bu işe bir dur demesi gerekmektedir, yoksa motosiklete binmek zaten bin türlü sıkıntı iken bir de hepimizin anası, babası,abisi kardeşi ablası tarafından terörist diye damgalanmak hiç iyiye götürmez bu memlekette motosiklet işini. Motosiklet firmalarının da şayet motosiklet satmaya devam etmek istiyorlarsa tam da şu günlerde medyada mı olur, belli meydanlarda standlarla mı olur, motosikleti doğru tanıtma kampanyasına girişmeleri şart bence. Yoksa bizden önce onların işini baltalayacak bu sistematik yaftalama. Hatta medyadaki herkesi genelleyen haberlere avukatları aracılığıyla habire tekzip yollatmalılar diye düşünüyorum. Bir iki tane densiz yüzünden 2.5 milyon motosiklet kullanıcısını nasıl bu kadar kolay terörist ilan edersin arkadaş.
Şimdi iğneyi kendimize de batıralım:
- Emniyet şeridni zaman zaman hepimiz kullanıyoruz ama lütfen trafik akarken yani sıkışık değil ama yavaş da olsa akıyorken şeritleri kullanalım, sıkıştırılıyor muyuz o halde ilk polis noktasında kimse o sıkıştıran plakasını polise verelim. Polis iplemez mi olsun biz yapalım zamanla önemsenebilir.
-Araç aralarından akan trafikte gitmemeye çalışalım, hele hele kurye pizzacı filan değilsek bunu mümkün mertebe yapmayalım.
- Kaldırımlarda motosiklet sürmeyelim, yaya kaldırımı adı üstünde hangi hakla insanları korkutuyorsun arkadaş, aynı şekilde sahilde bisiklet yollarını, yaya gezi yollarını motorla kat etme hakkını kim verdi bize.
- O abartı egzozlarla bilhassa bir dişi görünce bağırtan arkadaşlar bu kadar mı şeyinize takılmış akılla yaşıyorsunuz. Bu tamamen ego tatminidir ve cehaletin göstergesidir. Ayıptır, hepimize geliyor sizin yaptığınız terbiyesizliğin faturası.
- Anladık hız sınırlamaları motor için çok düşük ama siz de araçların yanından bağırta bağırta korkuturcasına geçmemelisiniz, otomobil de kullanan biri olarak bir kaç kez racingci arkadaşlara neredeyse çarpıyordum, şeridimde 5 cm oynasam adamı öldürecektim çünkü aynamda bile göremediğim bir hızla geçti dibimden. Motosikletçi adam başka bir motosikletçinin katili olacaktık neredeyse. Bir de üstüne ben suçlu olurdum, buralarda atıp tutulurdu katil diye, yanlış mıyım?
-Kurallara olabildiğince uymaya çalışalım. Daha dün sola sinyal vermişim, kıçımda bir motosiklet sağa geçecekmiş bana korna çalıyor, açtım kaskı, ulan hıyar görmüyor musun sinyali, biz taksici minibüsçü arabacıyla uğraşıyoruz senin yaptığına bak dedim, bön bön yüzüme bakıyor.
Yani terörist ilan edildiğimiz şu günlerde hiç değilse şu forumu takip edip üşenmeden okuyanlar hiç değilse bu gibi şeylere dikkat etsin arkadaşlar.
Ama acilen tüm grupların bir araya gelip bir "Biz terörist değiliz sürüşü" mü olur, yenikapı da bir miting mi olur ACİL AMA ÇOK ACİL DURUMA EL ATMASI LAZIM. Hatta sektörün temsilcileri MOTED filan bu işte ön ayak almalıdır diye düşünüyorum.
Tekrar polis memuruna rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu başlıkta bunları yazmak istemezdim ama konu giderek vahim bir hal alıyor ACİL EL ATILMALI.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------
Ayrıca şu işi lütfen ehliyetiyle kayıdı kuyuduyla yapın arkadaşlar, bisiklete binmiyorsunuz, pek çoğu otomobiller kadar hız yapabilen, trafikte (esasında kendi kuralları olmalı, asıl sıkıntı da bu zaten ama) diğer araçlarla benzer kurallara tabi motosikletlerimizi bizim haricimizdeki araç, yaya, araç kedi köpek her neyse onları da düşünerek sürelim. Denecektir ki, onlar bizi düşünüyor mu, tam da bu yüzden biz onlardan daha iyi sürelim, biz örnek davranış sergileyelim. Yoksa bu kafayla yaftalanmaya devam edersek, yakındır motosiklet sürücüsü linç edildi, toplu dayak atıldı haberlerini de işitmemiz. MOTOSİKLETÇİNİN DE NORMAL İNSAN OLDUĞUNU HEMEN HER PLATFORMDA ANLATMANIN ZAMANI GELDİ GEÇİYOR!
BEN TERÖRİST DEĞİLİM, SADECE MOTOSİKLET SÜRÜYORUM.
motosikletin kendisinden başkasına zarar verdiği görülmez bu yüzden haber i dikkat çeker
Öncelikle polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ama emniyet müdürünün terörist sıfatını öyle esneterek, gererek hangi amaca hizmet etmeye çalıştığını anlamadım. Ne bileyim o motorcu ülkesini bölmek için mi trafikte hatalı haraketler yaptı?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)