Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motosiklet İle Gazlayarak Yanlama Nasıl Yapılır?

REKLAM ALANI
    Bugraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14'Honda CBR250R Repsol - Triumph Daytona 675 Red
    Ön fren kullanmadan kontra verirken gazi ac, cok yan verirsen gazi nazik bir sekilde kapa, eger direk kaparsan lastik yolu yatik sekilde tutar ve highside olursun dikkat.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    İzmirde aksiyon kamerası olupta beni çekebilecek-birlikte çekim yapabileceğimiz birileri çıkar mı? Gerçekten video çekmek istiyorum manisadan çıkıp gelicem yer-zaman bana farketmez,ciddi söylüyorum.Çekelim diyen varsa mesajıma alıntı yaparsa sevinirim.

Not:Asıl küçükparkın içi nasıl?Off ellerim kaşınıyor valla

CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    https://www.youtube.com/watch?v=UMuYTSl38YQ

Bu güzel bir video, ilk bölümünde nasıl yaptığını anlatmış. Tabi adam tam bir apaçi, koruma kullanmamış.

Sabırsız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZXr
    İzmirde özellikle bucada asfalt kaymak gibi olduğu için ben ninjayla dunlop lastiklerle 1.viteste gazı açıp hiç kesmeden 3. Vitese kadar yan yan gittiğim oluyor.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Guvenli surus icin, basima gelirse paniklemeyeyim diye tek teker ogrenmek, yanlama pratigi yapmak; ne kadar kofti bi argumandir. Dert, guvenli surmek olsa konu, gaz kolu hassasiyetini gelistirmek olurdu.
    Konuya öyle bakmayın, motosikletin kontrolünün en ufak kaybında bunlar insanın başına gelebiliyor, ya da limitleri biraz zorladığınızda. Mesela ben kapalı alanda arkayı kilitleyip yanlama pratiği yapmış olmasaydım geçen günkü ufak kazam belki de ufak olmayacak, masrafım 25tl değil 250-300tl olacaktı. Yanlayınca ne olduğunu bildiğim ve haliyle korkmadığım için ucuz kurtuldum.
    telike bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Guvenli surus icin, basima gelirse paniklemeyeyim diye tek teker ogrenmek, yanlama pratigi yapmak; ne kadar kofti bi argumandir. Dert, guvenli surmek olsa konu, gaz kolu hassasiyetini gelistirmek olurdu.
    di mi; zaten millet uyduruyo hep yolda toz vardı, çakıl vardı, yağ birikintisi, benzin döküntüsü vardı diye. yolun ortasında rögar/lögar (her ne karın ağrısıysa) kapağı olan benim memleketimin yolları değil zaten...

ulan viraja yağmur ızgarası konur mu lan? böyle mal bi memlekette motor sürüyosan, her türlü apaçiliğe istemsiz gelebileceğini göz önünde bulundurmak senin hayrına olur.
    mccxcix bunu beğendi.

Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuya öyle bakmayın, motosikletin kontrolünün en ufak kaybında bunlar insanın başına gelebiliyor, ya da limitleri biraz zorladığınızda. Mesela ben kapalı alanda arkayı kilitleyip yanlama pratiği yapmış olmasaydım geçen günkü ufak kazam belki de ufak olmayacak, masrafım 25tl değil 250-300tl olacaktı. Yanlayınca ne olduğunu bildiğim ve haliyle korkmadığım için ucuz kurtuldum.
    Başlıkta belirtildiği gibi gazlayarak yanlamak ile fren yapmaya çalışırken arkayı kaybetmek farklı şeyler. Acil durum frenini becermenin yolu kapalı alanda gazı açarak yanlama yapmak değil. İki olayın motosiklet üzerinde geçmek dışında ortak bir yanı yok.

Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    di mi; zaten millet uyduruyo hep yolda toz vardı, çakıl vardı, yağ birikintisi, benzin döküntüsü vardı diye. yolun ortasında rögar/lögar (her ne karın ağrısıysa) kapağı olan benim memleketimin yolları değil zaten...

ulan viraja yağmur ızgarası konur mu lan? böyle mal bi memlekette motor sürüyosan, her türlü apaçiliğe istemsiz gelebileceğini göz önünde bulundurmak senin hayrına olur.
    Ulan mı? Canın sağolsun. O dediğiniz şeyin de motorla gazı açarak yanlama yapmaya çalışmanın alakası yok da ulan mulanlı yazmamayı, tartıştığınız insana düzgün hitap etmeyi öğrenebildiğiniz zaman belki birileri size söylediklerinizin ne denli saçma olduğunu anlatır. Ama ben açıkçası bu üslupla yazanlarla pek iletişim kurmamak taraftarıyım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

Yollarda kaygan zeminler var. Güvenli sürüş eğitimlerinde yanlama öğretilsin. Motor yüklüyken gazı çok açarsak tekere gelir. Honda GS3'e tek teker koysunlar. Kafaya bak, hizaya gel.

Motosikleti
    turuncu
    Ulan mı? Canın sağolsun. O dediğiniz şeyin de motorla gazı açarak yanlama yapmaya çalışmanın alakası yok da ulan mulanlı yazmamayı, tartıştığınız insana düzgün hitap etmeyi öğrenebildiğiniz zaman belki birileri size söylediklerinizin ne denli saçma olduğunu anlatır. Ama ben açıkçası bu üslupla yazanlarla pek iletişim kurmamak taraftarıyım.
    o "ulan"ı "lan"ı, yolu yapana, o ızgarayı oraya koyana bi tepki olarak söyledim; sizin şahsınıza yönelik bir hitap değil. yanlış anlaşılmış.

ha sen savunmazsın benim görüşümü, eyvallah. Ben fikrimi söylüyorum, tekerden motor nasıl inidirilir, döt attıında nasıl çizgiye oturtulur öğrenmek lazım. acı bi tecrübedense kontrollü bi apaçilikle öğrenilmesi taraftarıyım.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Videolardaki bu Dane Britt isimli stuntçının motosikletinin sol gidonunda 2 tane manet var; biri bildiğimiz debriyaj; diğeri, dış kısımdaki ise sağ ayak yerine gidondan sıkılan arka fren.

Stuntçılar, ayaklarıyla arka frene basmadan motosikleti kontrol edebilmeleri için özel olarak arka freni gidona da ekletiyorlar...

Ek bilgi olarak bulunsun...

Konuyla alakası olmasa da

Ha, ben de yeni öğrendim.

TrailBraking - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İzmir'i kimse benden çok sevemez. İzmir'in çok seviliyor olması bir mega köy olmadığı anlamına gelmiyor. Asfalttan önce altyapı düzelmeli bence. Bir yağmurla Van Gölüne dönüyor ca'nım şehrim.

metecel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS
    Requirements:
    1. A moron
    2. An Apache soul
    3. A disposable motorcyle
    hokasuya bunu beğendi.
    “Dava adamı olmak için, önce adam olmak lazım. Dava öğretilir ama adamlık öğretilmez. “ Alparslan Türkeş

Motosikleti
    Versys
    Alıntı metecel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Requirements:
    1. A moron
    2. An Apache soul
    3. A disposable motorcyle

3. şık "A pair of disposable tyres" da olabilir.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önüne gelen hocayım diye dolaşırsa burnu kalkarsa boş boş konuşurlar. Ha amaç pratik yapmaktır ya da apaçilik yapmaktır. Trafiğe kapalı alanda motorla yapılan her türlü maymunluğu destekliyorum. "Hoca"lar da anca boş muhabbet yapsın. İzmirde motosiklet sürücüsünden çok hoca var maşallah.

Ha bi de arkadaşlar izmiri gömmüşsünüz yerden yere vurmuşsunuz demediğinizi bırakmamışsınız. Lütfen konuşmalarınıza burada yazdıklarınıza biraz özen gösterin!!!! YETERLİ SİTEMİ EDEMİYORSUNUZ SONRA İZMİR GÜZEL SANIYORLAR. AZ BİLE SÖYLÜYOSUNUZ ALOOOOOVVV BÖYLE DANDİK Bİ MEMLEKET OLAMAZ. İZMİR DÜNYANIN EN BÜYÜK KÖYÜDÜR.

ayrıca bugün meles de olan ve bir polis memunun şehit olduğu kazanın da büyük ihtimalle tam kazanın olduğu yerin yolunun resmen enduro parkuru olması, en düzgün yerinin sağ şeridin sağ tarafı olup, motorcunun da farketmeden o tarafı kullanması olabilir diye düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------

Arkadaşlar saygınızı koruyun. Lanlı lunlu konuşmayın abiniz babanız yaşındaki adamlarla. Zaferce abimizin yaşını net bilmemekle beraber bi çoğumuzdan büyük olsuğunu biliyorum. Düşüncesi bana ters gelebilir ama bu saygısızlık yapmayı gerektirmez. Kelimelerinizi seçin de konuşun. Değil yaşı büyük birine bu sitede kimse kimseye lanı lunlu konuşamaz. Can ciğer olduğum arkadaşlarım da var burada yine de sınırlarımızı koruruz burda.

Motosikleti
    turuncu
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar saygınızı koruyun. Lanlı lunlu konuşmayın abiniz babanız yaşındaki adamlarla. Zaferce abimizin yaşını net bilmemekle beraber bi çoğumuzdan büyük olsuğunu biliyorum. Düşüncesi bana ters gelebilir ama bu saygısızlık yapmayı gerektirmez. Kelimelerinizi seçin de konuşun. Değil yaşı büyük birine bu sitede kimse kimseye lanı lunlu konuşamaz. Can ciğer olduğum arkadaşlarım da var burada yine de sınırlarımızı koruruz burda.
    oku arkadaşım, oku! Allah'ın da emrettiği gibi: OKU!

bak ne yazmışım senin önyargılı mesajından önce:
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o "ulan"ı "lan"ı, yolu yapana, o ızgarayı oraya koyana bi tepki olarak söyledim; sizin şahsınıza yönelik bir hitap değil. yanlış anlaşılmış.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı GezeGeze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Videolardaki bu Dane Britt isimli stuntçının motosikletinin sol gidonunda 2 tane manet var; biri bildiğimiz debriyaj; diğeri, dış kısımdaki ise sağ ayak yerine gidondan sıkılan arka fren.

Stuntçılar, ayaklarıyla arka frene basmadan motosikleti kontrol edebilmeleri için özel olarak arka freni gidona da ekletiyorlar...

Ek bilgi olarak bulunsun...

Konuyla alakası olmasa da

Ha, ben de yeni öğrendim.
    Onurhan D bunu beğendi.
    Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)