Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yamaha YBR 125 ESD İle Uzun Yol

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 RS
    Öncelikle herkese selamlar. Forumda yeniyim. Motosiklette yeni olduğum gibi.

2014 model Yamaha YBR 125 ESD sahibiyim. Motoru alalı 5 gün oldu. İkinci el, 9800 km'de motor benim oldu. İlk göz ağrım
    Motosikleti şehir içi ulaşım ve ufak gezintiler dışında haftada iki-üç kez nöbete gitmek için Erbaa-Niksar arasında (gidiş geliş toplam 80 km) kullanmayı planlıyorum. Motorun üzerinde dandik fabrika lastikleri var. Değiştirmek için Metzeler Me 22 marka lastik sipariş ettim. Sanırım yarın gibi ulaşacak elime ve eski lastiklerle değiştireceğim. Onun haricinde eldiven, dizlik ve bot dışındaki diğer hayati ekipmanlarım (mont-kask) hazır. Bütçemi denkleştirince diğerlerini de tedarik edeceğim. Biliyorum yazmış olduğum mesafe pek çok motosiklet tutkunu için uzun yol bile sayılmaz. Lakin yeni başlayan biri olarak o yol benim gözümde çok uzun

Bu konu hakkında tecrübeli abilerim, ablalarım ve kardeşlerimin değerli tavsiyelerine başvurmak istedim. Teşekkür ederim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Suzuki GSX250R
    Allah kaza bela vermesin.
    Öncelikle yeni bir lastik aşınmış kaliteli bir lastikten daha iyidir.
    Uzun yolda sana tavsiyem kesinlikle takip mesafeni koru ve 80 civarlarında seyret.
    Gerekmedikçe 100 < yapma.
    Aynaları sık sık kontrol et. Hırs yapıp sakın virajlı yollarda sollama yapma.
    Kesinlikle bişey olmaz deme. Her zaman emniyetini sağla.

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Tecrübeli sayılmam iyi ki me 22 almışsınız o lastikler acayip güven veriyor belki de eski lastiklerle gergin anlar yaşadınız kaydınız virajı zor aldınız falan ondan da korku olabilir . Kervan yolda düzülür siz hele bi yola çıkın.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı imamx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah kaza bela vermesin.
    Öncelikle yeni bir lastik aşınmış kaliteli bir lastikten daha iyidir.
    Uzun yolda sana tavsiyem kesinlikle takip mesafeni koru ve 80 civarlarında seyret.
    Gerekmedikçe 100 < yapma.
    Aynaları sık sık kontrol et. Hırs yapıp sakın virajlı yollarda sollama yapma.
    Kesinlikle bişey olmaz deme. Her zaman emniyetini sağla.
    125'lik motorla 2 tırı aralarındaki 8-10 metrelik boşlukla beraber sollamıştım ama normal koşullarda 125'lik motorun hızını alıp sollamaya çıkma ihtimali çok düşüktür. Sollama hiç yapmasa daha iyi.

Hamza Toruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DORUKOĞLU
    Bende 2014 ybr esd vardı Ankara-Gebze yaptım(2 kere olması lazım )sorun olmaz tek sorun rampalar vites düşebiliyorsun uzun yolda da otobanı kullanırsan rahat rahat gider gelırsın ama esd lerın selesi 2 saatten sonra rahatsız edebılıyor . 2. olarak 100 km yi aşma altındakı makına 125 cc zorlamanın ne anlamı var kı 10 dakıka erken 10 dakıka geç ? sağ şeritten 90-100 git Ve görünür ol hocam o tırcı kamyoncu abilerin kör noktalarına girme bı tane renkli yeleğin olsun .Dipnot : uzun yolda yağmurluk şart .

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 RS
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

lityumiyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar içimdeki uzun yol isteğini bastıramıyorum. Sanırım önümüzdeki ay hazırlıkları tamamlayıp İzmir - İstanbul yapacağım. Balıkesir tarafları genelde rüzgarlı oluyor. Motor hafif ben hafif oradan oraya savurmasın diye uzun tur camı düşündüm. Sizce karşıdan gelen rüzgar için konfor anlamında faydası olur mu ?

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Benim Mondial MR150 Vulture ile yaptığım yolları bir bilseniz

Hiç birşey olmaz. Sadece defansif sür. Riske girme. Onun dışında, çok mecbur değilsen sollamaya çıkma. Başka bir sorun olmaz. 80 km'yi geçen gün sırf KFC'de tavuk yemek için yaptım. 40 km gittim, yedim, 40 km döndüm. Toplam süre birbuçuk saat kadardı. Sen yolda yemek yemeyeceksin, sende de en fazla birbuçuk saat sürer. Çok takma.

rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Enis Yıldız adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar içimdeki uzun yol isteğini bastıramıyorum. Sanırım önümüzdeki ay hazırlıkları tamamlayıp İzmir - İstanbul yapacağım. Balıkesir tarafları genelde rüzgarlı oluyor. Motor hafif ben hafif oradan oraya savurmasın diye uzun tur camı düşündüm. Sizce karşıdan gelen rüzgar için konfor anlamında faydası olur mu ?
    Ben İzmir-İstanbul istikametinde ybr 125 ile defalarca gittim geldim, yazın da kışın da. Endişe etmeyin rüzgardan o kadar etkilenmiyor. Tur camı varken de yokken de o yolu yaptım, cam size gelen rüzgarı kırar, faydası olur.

lityumiyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim Mondial MR150 Vulture ile yaptığım yolları bir bilseniz

Hiç birşey olmaz. Sadece defansif sür. Riske girme. Onun dışında, çok mecbur değilsen sollamaya çıkma. Başka bir sorun olmaz. 80 km'yi geçen gün sırf KFC'de tavuk yemek için yaptım. 40 km gittim, yedim, 40 km döndüm. Toplam süre birbuçuk saat kadardı. Sen yolda yemek yemeyeceksin, sende de en fazla birbuçuk saat sürer. Çok takma.
    İzmir'deki evden İstanbul'daki ev tam 440 km. 1 buçuk saatten fazla sürer sanırım :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

Alıntı rebirth adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben İzmir-İstanbul istikametinde ybr 125 ile defalarca gittim geldim, yazın da kışın da. Endişe etmeyin rüzgardan o kadar etkilenmiyor. Tur camı varken de yokken de o yolu yaptım, cam size gelen rüzgarı kırar, faydası olur.
    Tamamdır teşekkür ederim.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    80km mi uzun yol?
    Sabırsızlık etmediğin sürece rahat rahat gidersin bişey olmaz. Ereğli'den Marmaris'e giden var YBR125 ile. Çiçek gibi de lastik almışsın, yürü git takma bu kadar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

Ben de İstanbul'dan Ören'e peder beyin yanına gitmeyi düşünüyorum MT-25 ile. Valla GP Kompozit'in ön camından aldım, ama öyle atla deve bir fark hissettiğimi söyleyemem. Sadece biraz öne yattığımda daha bi kafamın üstünden esiyor o kadar. Tabii farklı motorlar farklı camlar ama, fikir versin istedim. Elbette etki eder, ama sihirli bir dokunuş bekleme.
    Balıkesir rüzgarlı dedin beni benden aldın şimdi, arabayla binlerce kez gittiğim yol ama iç dikkat etmedim rüzgar vs'ye.
    Ama gidilir elbette, yukarıda yazdığım şey hala geçerli.

KumanBayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125 --> Pulsar 200 NS
    Çanakkale-İstanbul yaptım 2 kere Pulsar 200NS ile Balıkesir de rüzgar bambaşka düz yolda rüzgar yüzünden viraja girer gibi yatıyordum. Gitmeden hava durumuna rüzgar durumuna kesinlikle bak bende tur camı vardı fakat sadece sana gelen rüzgarı kesiyor

Evet dostlar bahsi arttırıyorum;
    Gidiş geliş 2000 km bir tura 2004 model ybr 90.000 km de yağ yakması sıfır,bütün bakımları(debriyaj balatası,fren balatası fren-debriyaj telleri vidalarına kadar herşeyini değiştirdim,sizcr ben 90 kg ve en az 50-60 kg kamp malzemeleriyle gidip gelirmi?
    Nelere dikkat etmem gerekir?
    crxforever ve fz6_fazer bunu beğendiler.

rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Portalkal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gidiş geliş 2000 km bir tura 2004 model ybr 90.000 km de yağ yakması sıfır,bütün bakımları(debriyaj balatası,fren balatası fren-debriyaj telleri vidalarına kadar herşeyini değiştirdim,sizcr ben 90 kg ve en az 50-60 kg kamp malzemeleriyle gidip gelirmi?
    Gidip gelir.

Motosikleti
    HONDA-CBR125R-KAWASAKİ NİNJA250R
    Alıntı Alkan Ç. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese selamlar. Forumda yeniyim. Motosiklette yeni olduğum gibi.

2014 model Yamaha YBR 125 ESD sahibiyim. Motoru alalı 5 gün oldu. İkinci el, 9800 km'de motor benim oldu. İlk göz ağrım
    Motosikleti şehir içi ulaşım ve ufak gezintiler dışında haftada iki-üç kez nöbete gitmek için Erbaa-Niksar arasında (gidiş geliş toplam 80 km) kullanmayı planlıyorum. Motorun üzerinde dandik fabrika lastikleri var. Değiştirmek için Metzeler Me 22 marka lastik sipariş ettim. Sanırım yarın gibi ulaşacak elime ve eski lastiklerle değiştireceğim. Onun haricinde eldiven, dizlik ve bot dışındaki diğer hayati ekipmanlarım (mont-kask) hazır. Bütçemi denkleştirince diğerlerini de tedarik edeceğim. Biliyorum yazmış olduğum mesafe pek çok motosiklet tutkunu için uzun yol bile sayılmaz. Lakin yeni başlayan biri olarak o yol benim gözümde çok uzun

Bu konu hakkında tecrübeli abilerim, ablalarım ve kardeşlerimin değerli tavsiyelerine başvurmak istedim. Teşekkür ederim...
    git hocam korkun olmasın.. sonuçta iç lastikli değildir.. yolda kedi köpekten korkmadıktan sonra birde makinaya eziyet etmedikten sonra yolda koymaz.. kazasız belasız yolun açık olsun..

alasehirli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARORA AR-125/43
    Valla aklıma geçen düğünden sonra balayı niyetine 2 tane YBR ile Dünya turu yapan çift geldi demekki mümkün ve elbette ki tam ekipman ile keyifli sürüşler

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    ben 120 binde yağ yakanıyla 1000km gittim kilo ve yük aynı.
    dediğin kadar temizse her türlü gider.2004ler daha da güçlü bu da bir artı.
    dikkat etmen gereken rüzgarla inatlaşmamak ve ne olur ne olmaz anahtar takımı ampul vs almak.
    Portalkal bunu beğendi.

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Ybr,yakıdı,koy,kendin nerde yoruldum dersem orda dur,50-60 kg yük, çerez gelir
    Çadır malzemeleri dahil,Sürücü+yük toplamda 250 kg yükle,yurt içi,yurt dışı çok yere gittim,42 lt sol,42lt sağ yan çantalar vardı
    Günde 500 km rahat yaparsın

Sinop Akgöl

Portalkal bunu beğendi.

Yapıp fotoğrafları da atıcam en kısa zaman da

Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    Ybr uzun yollara gidebilecek bir 125 cc en yakin arkadasimda var ben tvs o ybr gezmedigimiz yer kalmadi ikimizde hocbir sikinti yasamadik cok sukur..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)