Arkadaşlar merhaba. Yağ değişimini kendim yapmak istedim. Yağ tahliye tapasını açmak isterken farkettim ki haddinden fazla sıkılmış ve biraz zorladım. 2 gündür uğraşıyorum. Açılmadı bir türlü Sonunda yalama oldu. Ben bu tapayı nasıl açabilirim ?
Arkadaşlar merhaba. Yağ değişimini kendim yapmak istedim. Yağ tahliye tapasını açmak isterken farkettim ki haddinden fazla sıkılmış ve biraz zorladım. 2 gündür uğraşıyorum. Açılmadı bir türlü Sonunda yalama oldu. Ben bu tapayı nasıl açabilirim ?
Bu saatten sonra artik o tapayi boru anahtari ile acip yenisi ile degistirmeniz gerekir.
Vidanın başını sıyırdın diye tahmin ediyorum diğer türlü yalamaysa işin zor. Yıldız anahtar ile tekrar dene, yıldız anahtarda tutmuyorsa, arkadaşında dediği gibi boru anahtarı ile dene veya ustaya götür.
Boru anahtarı açar, yalnız açma yönüne dikkat et. Metrik vidalar karşıdan baktığın zaman saat yönüne kapanır, saat yönünün tersi açılır.
Ustaya gitsen... Neyse, vasatın üstünde bir usta ise açabilmesi lazım.
Baktın olmuyor en sonunda vidaya demir parça kaynak yapıp öyle sökersiniz. Bu tür zor vidaları önce sıkıp sonra gevşetmek, wd40 sıkmak iyi gelebilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)