Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İkinci el motor piyasasının saçma yükselişi

REKLAM ALANI
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı balamir01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen neden üzerine alındın? Esas olaya tersten bakan sensin. Aynı lisanı konuşuyoruz. O şahıs 6000 yazar elinde patlar ama olay orda bitmiyor. Adam diyor ki " Eleman 6000 yazmış ben de 3000 lik malı 4000 e çekerim." sonrası malum. Benim lafım "EVET OLUR FİYAT NORMAL ADAM İSTEDİĞİNİ YAZAR VE KİMSE KARIŞAMAZ" modunda olanlara. Sen ya da başka biri fark etmez. Bunlara dur demez ve ilanı hoplatanlara iki kelam etmezseniz suçlu sizsiniz de.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------

İmzamı atarım...
    Yahu onu da almazsın sen de. 3000eder istersen vereyim dersin verirse alırsın bu kadar basit. Ticaret bu isteyen istediği fiyatı tabiki yazar. Malını gerçekten satmak isteyeni bulman zor olsada o çaba da zaten o arada kazanacağın miktarın karşılığı. Aylarca motor araştırıp 1000tl ucuza almayı tercih eden olur, saati 100dolara çalışıp buna zaman harcaması saçma olan adam olur, sana ne uygunsa onu kovalasın. Armut piş ağzıma düş olmuyor maalesef.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Ekonomi kotu olunca ikinci el arac fiyatlari ucar, cunku yeni arac alimi duraksar.

Amerika'daki 2008 mortgage krizinde ikinci el arac fiyatlari ayni sekilde ucmustu.

Tavsiyem bekmeyin, alin, daha iyi olacaga benzemiyor cunku. Tabi butce kisitliysa motorsiklet gibi gereksiz sayilabilecek bir hobiye para gommemek en mantiklisi.
    supersamo48 bunu beğendi.

Motosikleti
    2009 Ducati Monster 696
    5 bine koydugun ilana 3 bin olur mu diye mesajlar aramalar geldiği sürece, fiyatlar yüksek yazılmaya devam edilecektir.
    Fautzin ve Osm@n bunu beğendiler.

bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    x evo 400
    Birçok üyenin yazdığı gibi fiyatlar yüksek yazılmaya devam edecek, bunun da çok sebebi var, vatandaş ilana " nakit ihtiyacından satılık" yazıyor, alıcı "korsan CD ile takas yaparmısın" diyor. Yada 5 lira yazıyor adam 3 lira teklif ediyor nakit ihtiyacı var ya, ulan angut kuşu, motorun en düşük emsal ilanı 6 lira adam adam çabuk gitsin diye 5 lira yazmış sen neyin peşindesin 4,25-4,5 de bari de müşteri ol. Bide telefonda daha yakından görmeden pazarlık yapanlar var ki hastasıyım, ya gel bi bak bir çalıştır sesini duy, lastiğine sağına soluna bak.(hakkında bilgi almak için arayanlar demiyorum bak) Belki de bunlar için pırıl pırıl bir resim koyup kaparo alıp boyalı eşşeği göstereceksin kaporanın da üstüne yatacaksin bir daha yapmazlar belki. Birde ekstra aksesuar olayı var, kullanıcı zaman içerisinde ihtiyaçları için çanta olur, cam olur, koruma demiri-takozu, elcik koruma takmış satarken de bunlarla beraber veriyor. fiyatı da çıplağından ve emsalinden yukarda yazıyor (abartanlar hariç) alıcıda bunları görünce tüm bunların artı (+) değer olduğunun farkında ve yine çıplak emsal fiyat teklif ediyor, ve birde takmasaydın gibilerinden tavır yapıyor, iyide güzel kardeş sen bütün bu ivir zıvır için (sana göre) bu motora bakmadınmı baktın e neyin peşindesin alırsın motoru söker tek tek satar motora verdiğin parayı düşürürsün yada gidip çıplağını al bana niye geldin. Kısaca satanlar çakal da alıcıların hiç mi günahı yok.

Motosikleti
    yok
    Alıntı bazen25 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birçok üyenin yazdığı gibi fiyatlar yüksek yazılmaya devam edecek, bunun da çok sebebi var, vatandaş ilana " nakit ihtiyacından satılık" yazıyor, alıcı "korsan CD ile takas yaparmısın" diyor. Yada 5 lira yazıyor adam 3 lira teklif ediyor nakit ihtiyacı var ya, ulan angut kuşu, motorun en düşük emsal ilanı 6 lira adam adam çabuk gitsin diye 5 lira yazmış sen neyin peşindesin 4,25-4,5 de bari de müşteri ol. Bide telefonda daha yakından görmeden pazarlık yapanlar var ki hastasıyım, ya gel bi bak bir çalıştır sesini duy, lastiğine sağına soluna bak.(hakkında bilgi almak için arayanlar demiyorum bak) Belki de bunlar için pırıl pırıl bir resim koyup kaparo alıp boyalı eşşeği göstereceksin kaporanın da üstüne yatacaksin bir daha yapmazlar belki. Birde ekstra aksesuar olayı var, kullanıcı zaman içerisinde ihtiyaçları için çanta olur, cam olur, koruma demiri-takozu, elcik koruma takmış satarken de bunlarla beraber veriyor. fiyatı da çıplağından ve emsalinden yukarda yazıyor (abartanlar hariç) alıcıda bunları görünce tüm bunların artı (+) değer olduğunun farkında ve yine çıplak emsal fiyat teklif ediyor, ve birde takmasaydın gibilerinden tavır yapıyor, iyide güzel kardeş sen bütün bu ivir zıvır için (sana göre) bu motora bakmadınmı baktın e neyin peşindesin alırsın motoru söker tek tek satar motora verdiğin parayı düşürürsün yada gidip çıplağını al bana niye geldin. Kısaca satanlar çakal da alıcıların hiç mi günahı yok.
    öyle bir yazmışsınız ki sanki satıcılar brezilyadan gelmiş , alıcılar japonyadan.

alıcı da sizsiniz satıcı da. bugün alan yarın satacak bugün satan yarın alacak. bu kadar zor değil.

Satmayın abi galericiye. Boşuna mı yazıyoruz galericiler aramasın diye. Bir de gidip emlakçıya veriyorsunuz evleri ml gibi para ödüyoruz.

Motosikleti
    x evo 400
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öyle bir yazmışsınız ki sanki satıcılar brezilyadan gelmiş , alıcılar japonyadan.

alıcı da sizsiniz satıcı da. bugün alan yarın satacak bugün satan yarın alacak. bu kadar zor değil.
    Kaç motor aldınız kaç motor sattınız ne yaşadınız bilemem, benim yazdıklarım kendi yaşadıklarımdan örnekler, bir örnekte kısaca şöyle vereyim o zaman satılık ilanı verdiğim bir motorumu, adam tamircisine götürüp, komple söktürüp baktırmayı istediğini söyledi düşün
    asya 125t,keeway superlight,hyosung gv 250,bmw f650 fundro,honda transalp 650-700,honda shadow ace 750,harley davidson 1200 sportster,yamaha xmax 250,piaggio xevo 400, pcx 125, kanuni merlin 150, yamaha x-max 250

Motosikleti
    yok
    Alıntı bazen25 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaç motor aldınız kaç motor sattınız ne yaşadınız bilemem, benim yazdıklarım kendi yaşadıklarımdan örnekler, bir örnekte kısaca şöyle vereyim o zaman satılık ilanı verdiğim bir motorumu, adam tamircisine götürüp, komple söktürüp baktırmayı istediğini söyledi düşün
    3 motor aldım 2 motor sattım bir de araba aldım. araba alırken bir çok arabaya baktım. motor alırken ve satarken de bir çok motora baktım ve bir çok kişi de benim motoruma gelip baktı.

adam tamircime götürüp motoru söktürmeyi teklif ederse maalesef deyip konuyu kapatmak zor bişey mi?

benim gördüğüm bu ülkede herkez tuttuğunu silkmeye çalıştığı için siz de oyunu kuralına göre oynayacaksınız.
    cbf imi alırken elimde 3700 nakit var ,
    adamın biri yazmış ki cbf motor yanında mont vs. bişeyler hediye , 4000 tl.
    aradım hediyeler olmasa kaça olur dedim , aynı fiyat olur onlar hediye zaten diyor. 3800 e kadar çıkacaktım peki dedim kapattım.
    ertesi gün bu cbf i 3700 e aldıktan sonra adam arıyor. 3800 e alacaksan vereyim nakite sıkışığım.
    yine peki dedim kapattım.
    adam kendi nakit paradan oldu netice itibariyle. bak ne oldu serbest piyasa.
    adam benim teklifime geldi ama ticareti bilmediği için satışı gerçekleştiremedi. yanında hediye ise mont falan yazma o zaman. oraya yazdığın an bitti artık elışverişin bir parçası. tekliflere açık olacak bir mal alıp satmak isteyen kişi..

adamın arabasına bakıyorum 30.000 yazmış ederi 27000. teklif ediyorum hayatta olmaz diyor.
    sonra arıyor başka araba aldıktan sonra gelin bakın diye.
    bidaha 27000 nakiti bir arada zor bulacağını anlıyor çünkü.
    ama fırsatı kaçırıyor bu şekilde. gidiyor galericiye 25000 e satıyor arabayı.
    ne oldu? afferim çok iyi de oldu çok güzel de iyi de oldu.

neyse sonuç olarak bir ilan açılıyorsa o ilana gelecek tekliflere açık olmak anlamına geliyor bu. yoksa dünyada ticaret olmaz. 5000 lik motor 3000 e kapatılabilir. adamın kredi borcu vardır evine haciz gelecektir satar yani. 3000 tl teklif etmek ayıp değil. günah değil. hayır der geçersin.
    başkası 3000 tl lik malı 4000 e koyabilir. adamın ihtiyacı yoktur ya tutarsa diye koyuyor. kim ne diyebilir. osurduğu için motor kıymetlendi evet belki de onun için. birisi almak isterse alabilir. almak istemezse de almayabilir.ama aynı adam motorunu acil satmak isterse fiyat kırmazsa satamaz. çünkü o fiyata satma olasılığı çok düşük zaten.sonuç olarak alıcı belirler fiyatını.
    en netice itibariyle mal satıldığı anda ederini bulmuş demektir.çünkü satılmıştır o fiyata değil mi? ve her gün binlerce noter satışı olduğuna göre , alıcı ve satıcı bir noktada buluşmuş demektir bu işlemlerde. yani serbest piyasada mal değerini bulur sonuç olarak.

bu ticaret olaylarını bir matematik konusu olan olasılığı bilmeyen insan anlayamaması normal. ama konu açıp da saçmalaması anormal.

okanius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    6 ay kadar önce CBF600 ümü 13.250 ye sattım. şimdi sitede ilanı var. 17.500 TL
    Motor aynı motor. km artmış vs... şimdi gel de bu ilana 13.500 teklif etme...
    hem satan çakal hem alan çakal olunca olmuyor bu işler.
    kimsede 5 liralık motora 3 teklif edildi diye şikayet etmesin.
    şu an motor bakıyorum. tüm yüksek fiyatlara %15 - 20 oranında aşağıda teklif veriyorum...
    isteyen sövebilir...
    balamir01 bunu beğendi.

balamir01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki VanVan
    Alıntı okanius adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    6 ay kadar önce CBF600 ümü 13.250 ye sattım. şimdi sitede ilanı var. 17.500 TL
    Motor aynı motor. km artmış vs... şimdi gel de bu ilana 13.500 teklif etme...
    hem satan çakal hem alan çakal olunca olmuyor bu işler.
    kimsede 5 liralık motora 3 teklif edildi diye şikayet etmesin.
    şu an motor bakıyorum. tüm yüksek fiyatlara %15 - 20 oranında aşağıda teklif veriyorum...
    isteyen sövebilir...
    En güzelini ediyorsun güzel kardeşim. Birileri serbest piyasa ayağına fiyat yükseltecek, birileri onun hakkı diyecek sonra 5000 lik araca 3000 demeyeceksin. Sıkıntı o zaman başlar. Bir şey değişecekse önce kendimizden başlamalıyız. Her şeyin bir ederi vardır ve o fiyata satılır çakallığın ve buna çanak tutmanın alemi yok.
    RamuthRa bunu beğendi.

Motosikleti
    x evo 400
    Kabul ben anlatamıyorum ne demek istediğimi, tekrar deneyeyim, 3000 lik mazlemeye 5000 istemek, satıcı için baştan satamamak demek, ama gerçek değeri 6000 olan malzemeye 5000 yazmak gerçekten satıcı olmak demek sanırım burada aynı fikirdeyiz, ancak sizin yazdığınız gibi 5000 lik mala 3000 ve bence abuk subuk şeyler ile (k.kartı, senet demiyorum) takas teklif etmek, hali hazırda yetkili servisleri olan bir motoru falanca ustaya söktürmek gibi istekleri bu teklifleri beklemek gayet normal ise o teklifi yapana da hayır değil " sektir git" demekte bu teklifleri yapanın da bu cevapları alabilme ihtimalinin olduğunu bilmesi gayet normal olmalı. Siz 4000 lik CBF e neden 2500 teklif etmediniz, yada otomobile neden 20000 teklif etmediniz olmayacağını biliyorsunuz, kaldı ki yaptığınız veya aklınızda vermeyi düşündüğünüz rakamlar gayet mantıklı o satıcıların kendi enayiliği olmuş. Bakın size yine kendi yaşadığım bir olay, satıcı motora 9750 yazmış, adamı aradım gün içerisinde motoru görmek için buluştuk, kendime göre sağına soluna baktıktan sonra aramızdaki konuşma
    -Hoca ne yazdın sen buna?
    -9750
    -cebimde nakit 8900 var uyarsa hemen notere gidelim (gerçekten bu kadar)
    -alım satım ?
    - 100 lirayı bozdum taksi ile geldim, kalanı da anlaşırsak benzin v.s
    3 saniye sessizlik
    -kimliğimi alıp geliyorum.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    arkadaşlar kusura bakmayında sezon da kimse iyi motoru ucuz a vermez
    fiyatlar yüksek geliyorsa kesenize göre motor bakın
    veya kırmızı kar yağmasını bekleyin

Kış sonu muhitten bir genç mondial raptor (mondial...) satıyordu. Açmış ilanı...
    50 liraya koruma takmış. Sıfırı 4000, istediği fiyat 4500. pazarlıksız...
    "Hayırdır" dedim.
    "Abi satmaya niyetim yok ama bu parayı verirlerse satarım." dedi. Saygılar...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)