Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Acemi Motorcuya Önerileriniz

REKLAM ALANI
    halo1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX636R
    gidip 100 cc ile başlama tabi ama 600cc ile de bir kaç günde ölürsün. 250 cc ile sıkılmam dersen 250cc al. yoksa ninja 300 ya da rc390 a bak bence

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Burda ki herkesin size bu denli yaklaşmasının bazı nedenleri var.Hem altın elbiseli adamı izledim diyorsunuz hem onun dalga geçtiği kişilerin söylediği lafları bir bir yazıyorsunuz(şu durumda 1000lik olmaz 600 olur vs.) Sizin istemediğiniz 250cc herhangi bir motosiklet rahatlıkla 150km görebilir diye düşünüyorum bu hız da ilk defa motosiklet üzerinde olan biri için bence yeter de artar hatta şahsım adına korkutur bile.Hadi siz hızı sevdiğiniz için korkutmaz diyelim peki aldınız 600lüğü otoban mis gibi yol bastınız rahatlkla 160kmlere çıktınız gazı kapatınca bir anda yığılırsa motor paniklemeyin çünkü siz kaşındınız.Viraja girerken high side low side yerseniz motosiklet tehlikeli demeyiniz.Herkesin bas bas 250cc diye bağırmasının nedeni hata affedebilme potansiyelleridir.Serserilikle alakası yok sadece 1snlik gaza gelmenize bakar ki insanız bu kesin olur siz diyorsunuz ki altımda bir de 600cc olsun bunun sonu pek hayra alamet olmaz.Hiç mi görmedik sürebilen evet var yok değil ama sayıları çok çok az.
    Biz ne desek boş belki konuyu küçük bir kardeşimiz falan okur diye uzun yazmak istedim biraz.Para sizin can sizin,iyi akşamlar.

Alıntı sadraf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkürler herkese. Anlaşılan o ki şu durumda en fazla 600 gider.

Öyle al sat yapacak kadar pek zamanım olmuyor o yüzden öğrenene kadar değilde artık motor bitene kadar kullanırım anca ondan sonra yeni motor alırım.
    Tekrardan ciddiye ayıptan cevap verenlere teşekkür ederim
    Evet. Altın Elbiseli adam da tavsiye ediyor zaten. "1000lik olmaz ama 600 lük olur." diyor buyrun:

Troll gibi geldi ama yinede güzelce yazalım. Motosiklet kullanmaya yeni başlayacak birine kimse A1 ehliyetin üstündeki vasıtaları önermez.

Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX636R
    eklemek istediğim bir kaç şey daha var. linea ile hız yapıyorum diyorsun. r6 dediğimiz motor 2. viteste ya da 3. viteste arabanızın maksimum hızını geçiyor. hadi onu geçtim sizin arabanızın 35 saniyede çıktığı hıza 3-4 saniyede çıkıyor. sorun düz yolda gitmek değil. ama düz yolda bile bir an paniklersen arabadaki gibi frene basıp yavaşlayamazsın. motosiklet ile fren yapmak araba kadar kolay değil. hadi onu da geçtim virajda yanlışlıkla gazı açarsan ya da gazı kapatırsan arabada sadece kayıp kaldırıma ya da bariyere çarparak sonlanacak olay, motosiklet ile başına gelirse seni öldürür. hastanelik bile olamazsın. ben sana gidip cbr125 al demiyorum şimdi yanlış anlama. ama gidip de 600rr alma. sana önerim cbr 250r ya da kawasaki ninja300 ya da ktm rc390 olur. ki bunları bile kullanmadan bi eğitim al derim

sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight200
    Bir şeyi merak ediyorum. 250 olsun 600 olsun hatta 1000 olsun sonuçta bastığın kadar gitmiyor mu bilmediğim bir şey var ki herkes 250 diyor

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    600cc ss makinaların hızlanması bmw m6 gibidir. durması da fiat albea gibidir. genel 600cc supersport makinalarda, arabalarda zorunluluk olan abs bile yoktur. bu arada söylediğiniz motorlar arabanızdan daha pahalı bundan da haberiniz vardır inşallah
    bu motorlar bastığınız kadar gitmez. trafikte beklemeye gelmez. ortalama 100 civarı gidersen su kaynatır hararet yapar. conta yakar. (ekşi sözlükte kullanmış bir arkadaş hararet yaptırdığını anlatmış)

illa büyük cc olsun bastığım kadar gideyim derseniz 600cc veya 650cc seyahat motoru alın.

Bir şeyi merak ediyorum. 250 olsun 600 olsun hatta 1000 olsun sonuçta bastığın kadar gitmiyor mu bilmediğim bir şey var ki herkes 250 diyor
    Dozajlamaları farklı, verdikleri tepkiler farklı,hangi vites de kaç km çıkabilecekleri farklı en basit şekilde böyle anlatabilirim size.

TanerPasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 250mct
    Başlığa bakıp "Az daha koyup ybr125 al" demeye gelmiştim ben. 1000 cc'ler havada uçuşuyor. Ben gidiyorum
    bk_26 ve jimi_hendrix bunu beğendiler.

Alıntı TanerPasin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başlığa bakıp "Az daha koyup ybr125 al" demeye gelmiştim ben. 1000 cc'ler havada uçuşuyor. Ben gidiyorum
    Ahahah yanlış konudasınız biz ybr pek sevmeyiz burası 1000lik olmaz ama 600 olur sayfası siz bir öteki sayfaya geçin
    Osm@n bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX636R
    çünkü 250cc ile 2. viteste gazı sonuna kadar köklersen motor sadece hızlanır o kadar. senin istediğin şey olur. hızlanırsın gazı köklersen bile. tıpkı arabadaki gibi yani. ama 600cc bir makine ile 1. 2. ya da 3. viteste gazı köklersen ya kafana geçer motosiklet(yani önü kalkar ve geriye doğru takla atarsın) ya da arkası kayar sen de tecrübesiz olduğun için arkası kaydığında panik yapar ve düşersin. o yüzden 250 diyorlar. çünkü 250cc 1. viteste bile kafana geçmez. senin yaptığın hataları örter yaptığın hatalar yüzünden ölmezsin.
    bk_26 bunu beğendi.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Umarım forumu kızdırmak için fake açılan hesaplardan birisinizdir.
    Altin elbiseli adami izleseydiniz bu başlığı acmazdiniz!

Motosikleti
    Yohhh
    ben yukarıda ne yazdıysam yazdım şu arkadaşla bir konuş facedeki suzuki gw250 inazuma grubunda kendisi kaç defa denedi 3 kazası var sonra motorunu sattı

Motosikleti
    Superlight200
    Yahu ben mi anlatamıyorum anlama güçlüğü mu çekiyorsunuz. Motora acemiyim diyorum 250 600 arasındaki farkları bile bilmiyorum gelip burdan yardım istiyorum çoğunuzun bi tarafları havada al da geber, dingil vs laflar sarfediyorsunuz.
    Yazmak zorunda değilsiniz güzel kardeşim kendinizi başka başlıklarda gösterin istediğim tek şey adam gibi cevap. Samimiyet ve ciddiyetle cevap verenleri ayırıyorum ve teşekkür ediyorum onlara fakat kalanlarda kendini bi baksın.

iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Hocam ben burda başlangıç motoru tavsiyesinden ziyade 1000lik bir motorla da başlanılsa olur mu demek istedim. Başlangıç motoru tavsiyesi zaten almam gider 250cc 20-30hp alır çıkarım artık ezberlenildi bunlar.

İlle de şart mıdır düşük motorla başlamak, sonuçta yüksek bir model alıp Allah ne verdiyse basmayacağım işin piri olana kadar.
    İllede şarrtır,sormak istediğinizi açık şekilde yazarsanız bu açıklamaya gerek kalmazdı.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Motosikleti
    Superlight200
    Açıkça yazdıktan sonrada gelen mesajları görüyoruz.

Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX636R
    Yahu ben mi anlatamıyorum anlama güçlüğü mu çekiyorsunuz. Motora acemiyim diyorum 250 600 arasındaki farkları bile bilmiyorum gelip burdan yardım istiyorum çoğunuzun bi tarafları havada al da geber, dingil vs laflar sarfediyorsunuz.
    Yazmak zorunda değilsiniz güzel kardeşim kendinizi başka başlıklarda gösterin istediğim tek şey adam gibi cevap. Samimiyet ve ciddiyetle cevap verenleri ayırıyorum ve teşekkür ediyorum onlara fakat kalanlarda kendini bi baksın.
    abi ben sana yukarda uzun uzun özetledim 250cc ve 600cc arasındaki farkı. 250 cc 160 basıyor 600cc 260 basıyor. 250cc 7-8 saniyede 100e çıkıyor 600cc 7-8 saniyede 200e çıkıyor. ayrıca küçümsediğin 250cc motorlar da lineadan daha hızlı bir şekilde 100ü görüyor

Motosikleti
    Superlight200
    Alıntı halo1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi ben sana yukarda uzun uzun özetledim 250cc ve 600cc arasındaki farkı. 250 cc 160 basıyor 600cc 260 basıyor. 250cc 7-8 saniyede 100e çıkıyor 600cc 7-8 saniyede 200e çıkıyor. ayrıca küçümsediğin 250cc motorlar da lineadan daha hızlı bir şekilde 100ü görüyor
    Zaten sizi ve düzgün cevap verenleri kastetmedim yanlış anlamayın. Dediklerinizi anladım seçimimde dikkat edeceğim
    Ayrıca en kısa sürede 100e ulaşmasından ziyade max hiz önemli benim için onda da gerekli bilgilere ulaştım tesekkurler

Motosikleti
    Yohhh
    250cc nin 30 hp olduğunu ezberlediğiniz kadar 600cc süpersport maknannın da ortalama 120hp olduğunu da ezberleseydiniz. sizin ağırlığınızla beraber ton başına 600 hp lik bir gücün sizi çektiğini de bi düşünseydiniz. Daha ilk günden bu soruyu sormak yerine forumu karıştırsaydınız; o çok izledim dediğiniz altın elbiseli adamı bi izleseydiniz. biz de size trol muamelesi yapmazdık az daha koy ybr al derdik.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Samimiyet ve ciddiyetle cevap veriyorum. Forumda bir tarafları havada dediğiniz insanlar, sizin gibi bir başlık açıp "kendini tek muzdarip ve anlaşılmaya ihtiyaçlı" sanan ama, Google da "başlangıç motor tavsiyesi yazdığınızda, en az ( en az diyorum) günde uc-bes kişinin aynı soruları sorduğunu göreceksiniz. Az biraz araştırın...
    Ben mi anlatamıyorum demissiniz, farkı öğrenmek istiyorum demissiniz ve hakaret edilmesinden dem vurmussunuz. Evet, hakaret hoş değil ( ben öyle dingil vs yorumu okumadim ama ) basliginiz "motor tavsiyesi" yani fark sorusu değil.
    Motosiklet sevdalıları agresif olabilirler, tekil ve veya fevri olabilirler ama kendilerinden olanı koruyup kollayacak kadar da bilinçli ve asildirler. Yeter ki doğru yaklaşımı gosterip doğru yardımı isteyin...
    Ben, burada en az 20 tane yüksek cc başlangıç vefat haberi gördüm. En az ucu dusuk hızda kafa kopmasiyla sonuçlanan.
    Bizim elimizden gelen bu. Fikirleri beğenmiyor ya da yetersiz buluyorsanız California süper sport okulu var.. pist ortamında ss eğitimi veriyorlar.
    Tekeriniz düz bassin

Motosikleti
    inşallah discoery 150s
    sadraf

Elimden geldiğince basit bir dille anlatmaya çalışacağım. Bende motosiklete acemiyim ama araba ehliyetim 7 senedir var. Ve bir kere 2009 model 5 litre v10 motorlu 507 bg lik m5 kullandım. İlk başlarda çokyavaş gittim gaza neredeyse bir tüy ağırılığı kadar güç uyguladım ama km arttıkça kendime güvendim ve biraz daha bastım sonra biraz daha ve biraz daha. Bir ara bir fark ettim ki çevre yolunda 237 yapıyorum ama bana sorsan en fazla 140 yada 150 yapıyorum derim. Yanı beyin ve vücüt o hızlara alışık olmadığından hata yapma riski yüksek. Bir 18 yaşındaki çocuk gelse dese ki abi ehliyet alaacağın bugatti veyron 420 yapıyor o hızlıdır ama lamborghını aventador 370 yapıyor o yetermi demesi gibi sorduğunuz. ona ilk once bir 110 bg lik focus al sonra golf gti sonra porsche 911 sonra aventador al derim. Neden? hıza, hızlanmaya, frenlemeye viraja alışsınlar diye. İşte motorsikletteki olayda buna benzer. O yüzden herkes size 250 cc gibi birşey diyor ki normalde 125 150 deriz. Ben motosiklete başlamadan önce 3 4 ay forumaları okudum. videoları seyrettim. sonra da ilk iş ekipman almak oldu. şimdi eğitim sonrada ehliyet alacağım. motosiklette seneye. Yuzlerce kez bunları soran oldu diye böyle bir tepki var. eEvet belki yanlış ama forumu hiç okumayan yüzlerce kişiden sonra böyle bir tepki oluyor maalesef

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)